Jaliens reist 16.000 kilometer en wordt teamgenoot van Heskey

Donderdag, 15 augustus 2013 om

Kew Jaliens gaat aan de slag bij de Australische club Newcastle Jets. De formatie uit de A-League bevestigt donderdag officieel dat de clubloze Rotterdammer een contract getekend heeft voor het nieuwe seizoen. Jaliens was recent in beeld bij SC Cambuur-Leeuwarden, maar de Friese club besloot hem geen contract aan te bieden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door matthijsdeligt)

Die jongen is trouwens ook niet veel meer van over, was zelfs international, maar heeft zijn leeftijd intussen niet echt meer mee.

15 augustus 2013 om 11:24

Los van zijn goede spel destijds bij AZ debuteerde hij bij van Basten.
Ik kan mij daarin ook nog ene Denneboom, Meerdink, Yildirim en C. John herinneren.
Ook van deze internationals is niks meer over

Prachtig dat Jaliens nu nog met deze legende mag spelen!

Had denk ik ook nog wel bij Cambuur of GAE of eventueel de Jupiler League zeker nog wel wat toegevoegd, maar Australië is natuurlijk een geweldige kans die je altijd moet pakken.

Sinds wanneer lijkt Jaliens zoveel op Arsene Wenger trouwens? :P

Groot gelijk!
Lekker afbouwend voetballen in Australie en mooi een paar cent verdienen daar.

Jaliens bakt er echt helemaal niks van, misschien ervaring overbrengen in het pakken van rode kaarten?

15 augustus 2013 om 11:34

Wat een onzin zeg? Kew Jaliens is juist een van de eerlijkste verdedigers die er is........pakt zelden tot nooit kaarten?

En dan kom jij aanzetten dat hij veel rode kaarten pakt.........wat een onzin echt waar. Waar baseer je dat eigenlijk op? Heeft hij ook 1x rood gepakt dus altijd maar? In 6-7 jaar bij AZ heb ik hem zelden een rode kaart zien krijgen... of überhaupt weinig gele.

Jaliens&mathijsen waren in hun top periode rond 2005-2007 een super goed en fair duo juist.
Later in zijn carriere (bij AZ) schoof hij naar rechtsback, waar hij moest concurrenten met Swerts omdat Moisander&moreno te goed waren in het centrum samen.

15 augustus 2013 om 11:39

Jaliens heeft de afgelopen 6 seizoenen geen rode kaart gepakt. Ken jij deze speler eigenlijk wel?

15 augustus 2013 om 11:59

Wat heb jij nou weer gerookt, Jaliens pakt haast nooit een kaart. Dus ik weet niet met wie jij in je hoofd zit maar in ieder geval niet met Jaliens.

On: Toch een leuk avontuur voor deze man, hoop dat hij ervan kan genieten om te spelen met Heskey en vooral tegen Del Piero. al had hij voor ploegen als Cambuur, RKC of NEC nog wel een leuke versterking geweest.

Mooie transfer voor hem... Nog effe een paar jaartjes voetballen in het mooiste land ter wereld..

Ik heb nog nooit van hem gehoord en als die jongens daar van Heskey moeten leren is het wel heel slecht daar, waarom kopen ze geen Harry Kewell dat is tpch een Legende in Australie of O'neill volgens mij, Die verdediger. En is deze club trouwens de beste club van Australie of zijn er nog betere byv de clubvan Del Piero ?

15 augustus 2013 om 11:35

Kewell is 35 en ging recentelijk weg na een 3/4 wedstrijden gespeeld te hebben voor Al Gharrafa. Dus ik weet niet of die kerel überhaupt nog wilt voetballen, dan wel fit is.

Kewell is wel een speler die best vaak geblesseerd is geweest, terwijl Jaliens dat bijna nooit is geweest. Dat telt ook mee in hoe lang een carrière van iemand duurt. En Australie.. tsja weet niet wat ik van het niveau moet verwachten...

15 augustus 2013 om 12:56

Clubs zijn redelijk hetzelfde niveau, al denk ik dat Melbourne Victory de beste is.

15 augustus 2013 om 14:07

Je hebt nog nooit van Kew Jaliens gehoord? Onder wat voor steen heb jij geleefd?

Heskey, toch pas 35 jaar...dacht dat hij al ouder was. Was altijd een gave spits om naar te kijken. Supersterk en erg scherp.

15 augustus 2013 om 12:03

Ja, maar technisch zo onbeholpen als een zak pepernoten. Ik weet niet zo goed wat ze in Australië van hem gaan opsteken, maar ik hoop niet te veel.

Toch geweldig ben je een broodvoetballer zonder club, afgewezen door een club uit het relatief saaie Leeuwarden krijg je ineens een aanbod om een jaartje in Australie te komen leven/veotballen en nog goed betaald krijgen ook.
Als voetballer kan je echt heel de wereld overreizen.

15 augustus 2013 om 11:36

Geloof mij nou maar, bij deze club verdient hij minstens het dubbele dan hij bij Cambuur zou doen.. dus in hoeverre er sprake is van ''geen aanbod gekregen'' valt nog maar te bezien.

Bij een club als dit, krijg je al snel 5/6 ton per jaar en een mooi land erbij. Bij een Cambuur, mag je met alle respect, blij zijn met 1 ton per jaar of 1.5 ton. Zelfs clubs als Utrecht hebben een salaris plafond van 2 ton.

15 augustus 2013 om 12:54

Valt mee hoor, zijn een paar "marquee" spelers, 1 Australische en 1 "gewone", maar denk dat Heskey de gewone is en een Australiër is Jaliens niet, dus hij verdient naar ik schat tussen een ton en anderhalve ton. Al zou ik het voor onkostenvergoeding ook nog doen haha..

15 augustus 2013 om 15:30

Wel jammer voor de Cambuur-aanhang, was er eens een speler geïnteresseerd om te komen spelen...

Leuk om te zien dat het investeren in de 'nieuwe sport' van Australië toch schijnt te werken. De belangstelling voor voetbal neemt daar jaarlijks enorm toe en je ziet ook dat er wel degelijk talent rondloopt. Daar hebben ze voor nu ook Europese spelers nodig om die stappen te zetten en het te blijven stimuleren.

De prestaties van het nationale elftal hebben uiteraard ook geholpen.

Lijkt me wel lekker hoor, lekker voetballen in Australië. Geef de spelers groot gelijk die de laatste jaren daarnaar toe zijn gegaan.

Leuke transfer voor hem. Rustig afbouwen in een land waar hij een van de betere spelers van de competitie gaat zijn. Sympathieke kerel

Mooi avontuur voor Kew, het is hem gegund. Was voor Cambuur ook een goede geweest.

Zag Jaliens vorige week nog op het trainingsveld van AZ. Ziet er nog heel fit uit, en zichtbaar nog veel plezier in het spelletje. Zag er prima uit. Dus een aawinst voor menig eredivisieclub.

Australie is nog wel lekker, ervaring overbrengen, beetje zon, mooi land. Lekker voor Kew.

Haha, keuze zou niet moeilijk moeten zijn, voetballen in het mooiste land ter wereld of met alle respect Leeuwarden.. Hoop dat hij daar nog jaren kan genieten, zou graag met hem ruilen!

ik snap ook heel goed dat hij lekker naar australie gaat, cashen en het is een geweldig mooi land. Waarom maar een jaar? Vind ik wel weinig, cambuur heeft wel groot gelijk dat ze hem niet meer nemen, het beste is er wel vanaf en een financieel risico is hij ook niet meer waard, gaat het verschil tussen wel of geen degradatie niet maken.

Leuk voor hem. Mooi land, leuke mensen en een niet al te moeilijke comptetie. Hij zal even wat geld maken en genieten van Australie. Ik wens hem het beste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle Jets


1 fan
Actuele wedstrijden

Nederland
3 fans
Verdediger, 41 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Manchester United krijgt concurrentie van Paris Saint-Germain in de strijd om Ivan Rakitic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren