Superfan mist eerste duel in veertig jaar: reeks stopt bij 1786 wedstrijden

Dinsdag, 2 april 2013 om 09:15Bart Kruyt • Laatste update: 12:01

Engelse supporters staan erom bekend dat zij hun favoriete ploeg altijd blijven steunen, maar Stuart Astill is van een klasse apart. De 67-jarige fan van Nottingham Forest bezocht sinds 1973 (!) alle uit- en thuiswedstrijden van the Reds, in zowel Engeland als in het buitenland, maar moest maandag voor het eerst sinds 1786 duels verstek laten gaan. De uitwedstrijd tegen Burnley moest Astill van de doktoren in het ziekenhuis op de radio volgen.

Astill bezocht in 1956 voor het eerst een duel van Forest (4-0 zege op Middlesbrough) en was bij in totaal 2534 wedstrijden van de club aanwezig. Sinds de jaren zestig liet hij pas twee duels schieten en de laatste keer was in 1973, toen hij getuige was bij een bruiloft. In de afgelopen veertig jaar liet hij echter geen wedstrijd meer aan zich voorbij gaan en zette hij een reeks neer van 1786 bezochte duels van Nottingham op rij.

De inmiddels bejaarde Astill kreeg vorige week last van een infectie aan zijn voet en moest naar het ziekenhuis, maar kon desondanks de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Brighton & Hove Albion bezoeken. De doktoren verboden Astill echter om de trip naar Burnley te maken, waardoor de fan voor het eerst in zijn leven een duel van zijn favoriete ploeg op de radio moest volgen. Nottingham speelde met 1-1 gelijk bij Burnley en staat vijfde in de Championship, het tweede niveau van Engeland.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door blueboy)

Haha één woord: Respect!

Haha, held. Respect voor de man, dat noem je pas het steunen van een club!

Haha mooie man. Ik kan me herrineren dat er in VI ook een keer een verhaal stond over een Sunderlandsupporter die alle wedstrijden bezocht en zelfs van zijn tweede naam Sunderland had gemaakt. Hij werkte in een gevangenis en toen de nieuwe personeelskleding zwart en wit gestreept waren (de kleuren van aardsvijand Newcastle) weigerde hij om die te dragen.

2 april 2013 om 18:07

Dat soort verhalen hoor je inderdaad meer; zo loopt er ergens in Afrika iemand rond die van z'n voornaam Van Persie heet, en ergens in Roemenië een gast die van z'n voornaam Manchester heet en van z'n achternaam United..

2 april 2013 om 23:15

Haha bizar he. Volgens mij stond er vorige week ook een artikel (ik dacht hier op voetbalzone) waarin vermeld stond dat een jongen uit Zweden of Noorwegen zijn tweede naam in Anfield had veranderd.

Konden ze de wedstrijd dan niet verplaatsen?

2 april 2013 om 09:40

Lol! Geniaal! Dat hadden ze inderdaad moeten doen.

Hoeveel geld zou dat em al gekost hebben?

2 april 2013 om 13:55

En hoeveel goals hoeveel km die hij gereisd heeft

Wauw, dat is een aantal zeg. Ik heb in totaal miss 25 wedstrijden bezocht : p

Wat een nepsupporter, de echten laten zich echt niet tegenhouden door een negatief adviesje van de doktoren...

2 april 2013 om 10:00

Haha jammer dat anderen jou Sarcasme niet inzien.

2 april 2013 om 10:29

Haha, ja idd !
Die dokter is vast geen voetballiefhebber.
Schitterend dit....en zo zijn er velen in engeland. Wellicht niet allemaal met deze status maar duizenden met járenlange clubtrouw achter hun naam.

2 april 2013 om 11:03

Daarom, wat veel mensen vaak al zeggen: het echte Engelse voetbal is geweldig, maar vind je niet tot nauwelijks meer in de poenerige Premier League. Wellicht dat ik zelf ooit ook nog eens een reisje door Engeland ga maken langs allemaal van die prachtige traditieclubs uit de lagere divivies.

2 april 2013 om 16:21

Ben ik niet met je eens...

Ok de Premier League clubs zijn vaak in handen van rijke buitenlanders en spelers verdienen bakken met geld itt wat spelers in het verleden verdienden.
Echter is de traditie nog lang niet weg uit de PL.
Als jij op match day je pie haalt en je biertjes wegtikt in de pubs dan voel je de traditie nog volop onder de mensen.

Wat bijvoorbeeld wel jammer is is dat sommige clubs hun oude stadions hebben moeten verlaten. Zoals Highbury en binnekort ook West Ham. Vooral Westham zal ik heel erg gaan missen...vooraf in de Boleyn, achteraf over de Green street voor een curry...die verhuizen straks naar een uiterst commerciele omgeving.

Waar ben jij dan voor het laatst geweest waar de tradities doorbroken zijn door de poenerigheid van de Premier League?

3 april 2013 om 08:42

ach ja, onder de supporters blijven de tradities wel doorleven.
Het is voor velen, in welke divisie dan ook, gewoon een religie om op zaterdag vroeg de deur uit te gaan, een paar lekkere vettige pinten en een curryworst te verorberen en in je ouwe jeansbroek, een paar afgetrapte schoenen , maar echter wel voorzien van een nagelnieuw clubshirt van 80 pond, om je "hart and soul" aan te gaan moedigen.
Bepaalde zaken, zeker in de top 6 á 7 van de PL zijn wel behoorlijk veranderd.
Als ik bij Chelsea alleen al zie hoeveel "externen"er op de tribunes zitten in vergelijking met tien jaar geleden.
Japanners, een groepje van de Abn-amro bank uit Leiden die een uitje hebben, een groepje Zweedse Ikea-trutjes die er geen hol van snappen, en dan nog het grote deel "glorysupporters", dan is er zo best het e.e.a. verandert.
Dit in tegenstelling tot kleinere clubs in lagere divisies.
Neem b.v. een Luton Town wat in de Blue Square PL speelt ( laagste profniveau).
Daar zitten in een oud krakkemikkig stadion gewoon nog gemiddeld elke week 8 á 9000 echte en vooral "eigen"fans, die er een leuk sfeertje van maken.
En zo zijn er nog vele voorbeelden op te noemen.

Die heeft zelfs de gouden jaren van Nottingham Forest nog meegemaakt, prachtig.

Een echte fan, zoveel moge duidelijk zijn. Zal wel bekend zijn bij de club ook, en zal waarschijnlijk minder moeten betalen voor zijn tickets, want dit is echte clubliefde.

Altijd leuk zo'n nieuws.. Respect voor die man.

Mooi dat het met Nothingham dit seizoen weer goed gaat, ze stonden er in het begin echt dramatisch voor. Maar na het aantrekken van Billy Davies spelen ze weer leuk voetbal en winnen ze weer veel, volgens mij nog niet verloren onder zijn leiding.

Mooi om te zien, dit soort fans.
Al zal hij wel de nodige werkgevers en banen versleten hebben, aangezien het toch veel tijd kost om Nottingham te bezoeken, elke keer weer.

Ze hadden inderdaad de wedstrijd moeten uitstellen. Dat kan natuurlijk niet dat zo'n man een wedstrijd moet missen. lol
Maar zo iemand mag ook wel een vernoemd worden bij een club lijkt me, want dat zal hem een aardige duit gekost hebben al die jaren.

z'n man moet een seizoenskaart voor het leven krijgen. na deze staat van support. echt respect

Eigenlijk is het nog extra mooi omdat het om Nottingham Forest gaat. Hij was erbij in de gloriejaren, maar nu ze een beetje in de marge van het Engelse voetbal aanrommelen is hij nog net zo trouw. Dat is clubliefde.

Ik dacht dat The Reds alleen op Liverpool sloeg, maar dat geldt blijkbaar dus ook voor Forest?

Respect voor deze man, echt geweldig!

Hij is gwn een cultheld van de club.

Wat deze man een echte fan maakt is dat hij na die gouden periode(2 keer de CL en kampioenschap) niet meer heeft afgehaakt tot aan de 3de divisie van Engeland(met hem nog 22 000 Nottingham-fans), Held!

Deze man kun je geen Glory Hunter noemen nee.
Echt respect voor deze supporter!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nottingham Forest

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
B. JohnsonMiddenvelder265
P. ZinckernagelAanvaller254
R. YatesMiddenvelder242
B. SambaKeeper250
L. GrabbanAanvaller2411
A. MightenAanvaller180
L. TaylorAanvaller173
Voor de complete selectie: Clubpagina Nottingham Forest.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 januari
AC Milan heeft de hoop op de komst van Sven Botman nog niet opgegeven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren