Muamba voetbalde kort na hartstilstand alweer: 'Ik kon het niet laten'

Vrijdag, 3 augustus 2012 om 13:40Bart Kruyt

Fabrice Muamba blijft hopen op een terugkeer op de Engelse velden. De middenvelder van Bolton Wanderers kreeg in maart in de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur een hartaanval, waarna hij 'in feite 78 minuten dood was'. De doktoren kregen het voor elkaar om het hart van Muamba weer te laten kloppen en de middenvelder werkt nog hard aan zijn herstel.

/

De 24-jarige Engelsman heeft een tijdje geleden alweer een balletje getrapt, zo geeft hij nu toe. "Ik was in mei op vakantie in Dubai en zat in een hotel waar behoorlijk wat voetballers zaten", zei Muamba. "De gasten van het hotel spelen daar wel eens wedstrijdjes tegen de werknemers van het hotel en toen ik zag dat andere voetballers ook meededen, zei ik tegen mijn vrienden en mijn verloofde Shauna: 'Het spijt me, maar ik ga ook even voetballen'. Ik kon het niet laten."

Zijn verloofde was daar eigenlijk niet zo blij mee: "Ze was bang, maar ik ging gewoon in het spel mee en heb twintig tot 25 minuten kunnen spelen. Het voelde normaal, alsof we aan het trainen waren, en ik vond het heerlijk. Ik heb ervan genoten, maar ik hoop dat ik op een dag weer op een voetbalveld kan staan, met tien andere spelers in mijn team."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door nickjwz)

Hopelijk kom je terug op de velden Muamba!
Sterkte!

3 augustus 2012 om 13:58

Respect voor deze man!

3 augustus 2012 om 14:19

Hoop ook dat hij zeker terug komt want dit gun je natuurlijk niemand. Maar wel mooi om te zien wat voor passie deze man voor voetballen heeft als ie er nu alweer mee bezig is. Weet iemand ook hoe het zit met Nesu?? Ben daar ook wel erg benieuwd naar.

3 augustus 2012 om 19:59

Nesu zit nog steeds in een rolstoel, maar kan volgens mij weer staan. Hij is wel helemaal gestopt met voetbal. Hij ging een paar maanden geleden naar de VS voor een medische behandeling, meer weet ik ook niet. Ik volg hem niet op Twitter, maar weet wel dat hij Twitter heeft. Als je dus recente updates over hem wil moet je hem even volgen als je Twitter hebt..

On: Respect voor deze jongen. Prachtig als iemand zo'n liefde voor de bal heeft. Ik hoop hem snel terug te zien op het voetbalveld.

3 augustus 2012 om 14:48

inderdaad! wat ik niet begrijp dat hij in feite 78minuten dood was...

als ik het goed voorheb kunnen je hersenen max 2 a 3minuten zonder zuurstof om
verdere schade te vermijden.... dus wat bedoelen ze eigenlijk....dat ze hem zolang
in een kunstmatige coma hebben gehouden?

3 augustus 2012 om 14:54

zover ik weet hebben ze hem 78 min beademd en hartmassage gegeven( hij leefde dus kunstmatig), na 78 min kon is het hart weer zelfstandig gaan kloppen

Hoop dat hij weer terug op zijn oude niveau komt, dit verdiend geen een voetballer, sterkte!

Heel veel beterschap wens ik jou toe en moge je inderdaad weer op het veld optreden.

Begrijp dat hij het echte spelen met 10 anderen mist.
Hopen dat hij het alsnog kan doen.
Zou jammer zijn als zijn carriere nu al moet stoppen en hij niet het uiterste uit zijn carriere heeft kunnen halen door iets aan zijn hart.

Beetje riskant, maar we blijven hopen dat het helemaal gaat goed komen. Belangrijkste is dat hij in ieder geval weer normaal kan leven.

Zal nooit vergeten dat ik de week erna in het stadion van Arsenal was en er een moment van stilte was voor Muamba. Bij de harde kern een groot doek met Muamba erop werd getoond. Echt...kippenvel.

Echt ongelooflijk veel respect voor deze man!

Zoiets als dit wens je niemand toe en Fabrice wij missen jou ook op het voetbalveld.

Sterkte!

3 augustus 2012 om 14:36

@ Blobvis

Je hebt dus ongelofelijk veel respect voor deze man omdat hij een hartstilstand heeft gehad? Beetje vreemde opmerking eerlijk gezegd. Begrijp me niet verkeerd het lijkt me een prima kerel en ik gun hem het beste, maar is een falend orgaan vandaag de dag een reden om respect te vergaren dan?

3 augustus 2012 om 15:05

Zo bedoel ik het ook niet heb het misschien een beetje raar verwoord ik bedoelde dat ik respect voor hem hem omdat hij zich goed weet terug te vechten, en omdat het lijkt me heel moeilijk is om de sport die je jaren lang oefent lang niet te kunnen doen vandaar die respect omdat ik het knap vind wat hij allemaal moet doormaken en hoe hij dat doet zeg maar.

Vreselijk moment, was deze wedstrijd live aan het volgen. Zie je opeens iemand op het veld liggen, doodstil werd het nadat iedereen het doorhad, vreselijk zeg. Ik dacht eerst nog, komop, niets aan de hand, de scheids gaat echt niet fluiten ofzo, kon me niets voorstellen wat er nou gebeurde daar toen hij ging liggen, er was niks... maar toch wel, heel wat zelfs.

hoop voor hem dat hij weer lekker kan voetballen en wel in de Pl.

Hopelijk kan deze jongen weer voluit voetballen en zich weer laten gelden in de Engelse competitie respect als hij het zal redden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bolton Wanderers

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: League One
SpelersPositieW
E. DoyleAanvaller133
E. KachungaAanvaller130
M. AlexanderKeeper00
J. DixonKeeper120
M. GilksKeeper10
RicardoVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Bolton Wanderers.

33 jaar
38 fans
Middenvelder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren