Liverpool maakt verwacht vertrek van Argentijnse hattrickheld officieel

Vrijdag, 13 juli 2012 om 19:10Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 19:17

De wegen van Maxi Rodriguez en Liverpool scheiden, zo maakt de Premier League-club vrijdagavond bekend via zijn officiële kanalen. De 31-jarige middenvelder vervolgt zijn loopbaan in zijn vaderland Argentinië, bij Newell's Old Boys. De afgelopen weken werd al over een vertrek gespeculeerd.

/

Maxi Rodriguez maakte in januari 2010 de overstap van Atlético Madrid naar Liverpool, waar hij in totaal 73 officiële duels in actie kwam en zeventien keer een doelpunt maakte. Hoogtepunten waren bijvoorbeeld zijn twee hattricks van vorig jaar in een paar weken tijd, tegen Birmingham City en Fulham.

Maxi Rodriguez, die zijn loopbaan bij Newell's Old Boys startte, maakte in november van dat jaar ook belangrijke doelpunten tegen Chelsea, in de Premier League en in de Carling Cup. De 43-voudig international kwam afgelopen seizoen relatief weinig in actie en had nog een contract tot volgend jaar zomer.


Poll

Liverpool zal Maxi Rodriguez missen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door shevaneymar)

Leuke speler maar ik vind dat ze er weinig aan missen. Liverpol heeft meer "echte" voetballers nodig.

13 juli 2012 om 19:18

Net zoals Babel heeft hij niet echt veel kansen gekregen. Ik begin te geloven dat Liverpool niet zo gesteld is op buitenspelers. Joe Cole die was uitgeleend bv. en een Downing die zijn hoge kostenplaatje ook niet kan waarmaken etc.

13 juli 2012 om 20:04

Het voetbal dat Liverpool ook predikt heeft geen flanken nodig. Kick & Rush naar voren allemaal

14 juli 2012 om 00:53

Liverpool speelt sinds het vertrek van Hodgson helemaal geen K&r. En in de toekomst gaat dat ook niet gebeuren.

Wens Maxi veel succes bij Newell's Old Boys. Speelde niet altijd maar als hij speelde deed hij het goed en scoorde vaak belangrijke goals voor Liverpool (waaronder 2 hattricks vorig seizoen).

Die 2 hattricks waren leuk, maar veder heeft hij vrij weinig vorig seizoen laten zien. Veel succes bij newell old boys!

13 juli 2012 om 19:18

Er staat Newell's Old Boys, dus zal daar wel zijn he?

13 juli 2012 om 19:19

ja daar zal het wel zijn dan

13 juli 2012 om 21:29

we zijn niet op school. pff... kneusje

14 juli 2012 om 10:16

Ben ik een kneusje? Onderbouw dat eens? Ik maakte namelijk een geintje, wel een flauwe, dat weet ik..

Dat is één. Nu moeten Downing, Carroll, Henderson en Adam nog weg. Ze zijn pas vorig seizoen gekocht, maar ze hebben wel aangetoond niet aan de eisen te voldoen en kwalitatief niet goed genoeg te zijn voor een meervoudig CL winnaar. Liverpool zou er goed aan doen om de selectie eens drastisch te vernieuwen en te verbeteren.

Een probleem is wel dat de bovenstaande spelers voor veel te veel geld zijn gekocht. Als ze verkocht worden, zal er veel verlies worden geleden. Dat is echter niet anders. Je kunt niet verwachten dat je ooit nog winst maakt op Carroll, of op Downing. Het verlies is volgens mij al ingecalculeerd en van het geld van de opbrengsten kunnen ze dan misschien écht goede spelers kopen.

13 juli 2012 om 19:20

Ik ben het met je eens dat ze sowieso Downing en Adam moeten verkopen maar ik zou het nog even afwachten met Carroll en Henderson.

13 juli 2012 om 19:21

Hoezo afwachten? Nog langer doorspelen met Carroll zou sportieve zelfmoord zijn. Je team boet daardoor sterk in op gebied van aanvallende creativiteit, technische vaardigheid en tactisch inzicht. Ook met Downing schiet je weinig op.

13 juli 2012 om 19:30

Het was een dure investering inderdaad, maar Carrol is nog jong en kan zich nog bewijzen. Daar komt bij dat hij naarmate het seizoen vorderde steeds beter begon te spelen, terwijl hij niet eens rendeerde in dit systeem.
Ik zou hem nog een kans geven en het systeem beter op hem afstemmen.

13 juli 2012 om 19:33

Rodgers heeft al aangegeven dat uitlenen van Carroll een mogelijkheid is en Liverpool heeft Borini al bijna binnen.

13 juli 2012 om 19:35

Waarom zou je je systeem op Carroll afstemmen? Je moet je systeem afstemmen op je beste spelers. Dat zijn in dit geval de verdediging, Gerrard en Suarez. Niet Carroll.

13 juli 2012 om 21:32

Liverpool heeft(net als Arsenal overigens) te veel spelers van B-niveau. Bij Liverpool hoeven wat mij betreft alleen Reina, Skrtel, Agger, Lucas Leiva, Gerrard en Suarez te blijven, de rest vind ik allemaal niet passen bij een ooit zo'n grote club als Liverpool.

13 juli 2012 om 19:22

wat een onzin zeg. Downing speelde bij Villa altijd prima, echter komt het er nu nog niet echt uit. Hopelijk komt dat nog, maar makkelijk om hem nu al weg te doen. Helemaal zonde.

Henderson is pas 22 jaar en Carroll pas 23. Henderson is sowieso gehaald voor op de lange termijn en niet om er meteen te staan. Carroll liet eind van het seizoen gewoon zien een prima niveau te kunnen halen alleen het scoren lukt nog niet zo.

Adam daarentegen mag van mij wel weg. Bovendien speelt Liverpool EL en geen CL, dus is de aantrekkingskracht op wereldspelers wat minder hé. Jij schetst een situatie die totaal onwerkelijk is.

13 juli 2012 om 19:26

Liverpool heeft in het verleden de CL vaak genoeg gewonnen. Nu spelen ze inderdaad EL, en dat vind ik jammer. Een club die zo groot en mooi is hoort gewoon CL te spelen. Dat gaan ze niet redden met Carroll en Downing. Carroll kan zo nu en dan best scoren, maar behalve koppen en schieten en beuken kan hij niet veel. Downing deed het inderdaad heel goed bij Villa, maar op een of andere manier lukt dat gewoon niet bij Liverpool. Met deze spelers word het lastig om weer CL te gaan spelen, aangezien de concurrentie zich heeft versterkt met spelers als Hazard. Liverpool wordt voorbijgestreefd door City en Tottenham en ze waren al ingehaald door Chelsea en Man Utd. Dit moet veranderen, en dat lukt niet met deze spelers.

13 juli 2012 om 19:24

Ik vind Henderson en Downing prima spelers, zeker de erg jonge Henderson moet tijd krijgen zich te ontwikkelen en die kun je niet na een seizoentje afschrijven. Evenals Downing, die heeft bewezen het niveau aan te kunnen. Dus seizoen twee gewoon laten staan. Carroll moet je gewoon targetman maken met Downing op links en Cole op rechts. Adam op de reserve bank.

Je noemt meervoudig Europacupwinnaar, maar dat is lang geleden he...nottingham Forrest heeft ook de UC1 gewonnen. Die kijken ook naar waar ze nu staan qua aankopen en niet qua vroeger. Rustig en gestructureerd bouwen is het devies hier.

13 juli 2012 om 19:28

Ik neem aan dat je voor de rechterflank Joe Cole meent. Ikzelf zie hier eerder (en liever) een aankoop. Misschien dat Liverpool Hoillet kan oppikken bij Blackburn. DIe moet relatief weinig kosten.

13 juli 2012 om 20:01

Ja kan ook, maar in ieder geval dat je zo wat beter gebruik maakt van de kracht van Carroll. Namelijk koppen. En Downing is een echte flankspeler, laat ze anders proberen Lennon ofzo te halen. Of Bentley. In ieder geval iemand met een goede voorzet.

13 juli 2012 om 20:12

Ik wou Walcott zeggen tot je laatste regel maar die heeft geen goede voorzet. Die heeft namelijk een uitstekende voorzet ;.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er een nieuwe spits komt, zoals Borini, maar ik verwacht dat er zeker iemand komt voor de flank. Deze posities zijn dun bezet.

Veel succes. Heeft hoogtepunten meegemaakt en mindere momenten. Wens hem dan ook alle geluk bij zijn nieuwe club.

Voor een 31-jarige die overstapt van Liverpool naar Newell Old Boys is dit wel een serieuze stap terug.

13 juli 2012 om 19:31

Hij had blij mogen zijn dat hij nog naar Liverpool kon dit is eigenlijk een verstandige keuze van hem want hier staat hij de komende 3 jaar denk ik wel basis en als die naar een clubs als Atletico ging niet.

Mooi was niet van het niveau waar Liverpool hoort te zijn sowieso snapte ik zijn overgang niet echt was deze speler kwam 3 jaar te laat in me ogen en is ondanks hij nog naar Liverpool kon erg erg vroeg afgetakeld.

Zelfde met spelers als Joaquin en Vicente Spelers die echt bizar goed waren rond hun 23/24ste die daarna nooit meer hun niveau haalde.(niet dat ze slecht waren geworden of zo)

goeie speler Maxi, bij atletico was hij echt heel goed vond ik ik snap eigenlijk niet waarom hij is vertrokken naar Liverpool was kapitein bij Atletico en hij had mischien ook dan kunnen meeproeven van de 2 Europa leagues die Atletico heeft gewonnen.

31 jaar nog! Ik dacht hij wel wat ouder was, maar ik vind het nog steeds wat te vroeg voor een overstap naar Argentinië. Hij was destijds bij Atletico een topper, jammer dat hij het bij Liverpool niet echt heeft kunnen maken.

Vond hem toch vele malen beter dan Downing, Bellamy en Kuyt. Het kan aan mij liggen, maar ik vind niet dat hij die kans heeft gehad die hij ooit had moeten krijgen bij Liverpool. En dan speelde hij een keer goed, werd hij gewisseld na 70 minuten.

Jammer heb hem altijd wel een goede speler gevonden. Beter dan bijv. Downing en Bellamy. Was ook productiever dan hen. Maar speelde naar mijn idee veels te weinig. Ik hoop dat ie zn vorm trugpakt in Argentinië en misschien nog meegaat naar het WK!

13 juli 2012 om 23:20

Helemaal met je eens. Dacht precies hetzelfde hierover.

Goed dat maxi weg gaat geen vaste waarde meer, beetje geld uit trekken en kan liverpool weer een versterking halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea1913
2.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. ManéAanvaller85
Mohamed SalahAanvaller87
AlissonKeeper70
Diogo JotaAanvaller73
D. OrigiAanvaller10
C. KelleherKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren