Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'The Chance heeft mijn leven veranderd, ik ben nu een profvoetballer'

Laatste update:
/

Tom Rogic is geen gewone profvoetballer. De aanvallende middenvelder maakt indruk in de Australische A-League bij Central Coast Mariners, maar de manier waarop hij daar terecht is gekomen is bijzonder te noemen. Hij maakte indruk op scouts van The Chance van Nike, die op zoek zijn naar jonge, ambitieuze voetballers. De talentspeurders bezochten een wedstrijd van het team van Rogic, hij viel op en mocht zich samen met een groep andere uitverkorenen bewijzen tijdens Nike-trainingen. Ook op de Nike Academy hield hij zich staande en zodoende maakte hij zijn grote droom waar: hij werd prof.

“Ik geniet van het leven als profvoetballer. Het dagelijks leven, iedere dag trainen en wedstrijden spelen... het is erg bijzonder.” Rogic werd een van de acht grote winnaars van The Chance. Wereldwijd, in veertig landen, gingen 75.000 voetballers op jacht naar een profcontract. Het idee is simpel: geef je team en je ploeggenoten op in de Facebook- applicatie, zorg dat je opvalt en dat er een scout van Nike naar je team komt kijken. Overtuig hem van je kwaliteiten en speel je via de regionale en wereldwijde finale naar een profcontract. Het is mogelijk; vraag maar aan Rogic.

/

“Mijn tijd op de Nike Academy was een geweldige ervaring, echt uniek”, blikt de negentienjarige Australiër met Servisch bloed terug tegenover FourFourTwo. “Het is een van die dingen waarvan je zegt: ‘Deze kans krijg je maar een keer in je leven’. Door mijn tijd bij Nike ben ik een veel betere speler geworden. Anders was ik bijvoorbeeld nooit naar Europa gegaan.” Hij denkt even na over zijn ervaringen. “Ik mag niet klagen”, klinkt het vervolgens, met gevoel voor understatement. Hij reisde heel Europa door en speelde met een selectie van Nike wedstrijden tegen clubs als AC Milan, Celtic en Racing Genk.

Inmiddels is hij een van de jonge blikvangers in de Australische competitie. Het is dat een transfer naar het Engelse Reading afketste op een werkvergunning, anders had hij nu met een profcontract in het beloofde voetballand gespeeld. “Ik doe het goed, maar ik heb nog veel te leren”, zegt hij bescheiden. “Ik raak nu pas gewend aan het hoge niveau van de A- League en het spelen van diverse wedstrijden in korte tijd.” Om er bijna ondeugend aan toe te voegen: “Maar het gaat wel lekker hoor.”

Het verhaal van Rogic werkt inspirerend: ook in Nederland is de inschrijving geopend en is de kans groot, mits je genoeg aandacht trekt, dat er een scout komt kijken. “Je moet er echt voor gaan”, verzekert de gelukkige Rogic. “In het begin was ik misschien wat cynisch over The Chance, maar het was een geweldige ervaring. Het heeft mijn leven veranderd. Ik heb alles gegeven om indruk te maken en om de scouts en jury te overtuigen. Dat moet je doen: als je alles geeft, kun je er geen spijt van hebben.”

Inschrijven kan nog: Check de Facebook pagina van The Chance voor meer info.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet naar bedoeld ofzo maar kijk waar hij speeld in die landen kan iedereen prof worden als hij een aardig balletje kan trappen..

24 april 2012 om 09:22

Daar moet je niet in vergissen.
Het niveau in landen als Amerika en Australie is misschien niet te vergelijken met Europa maar je moet het niet onderschatten! Voetbal in dat soort landen heeft ook een vooruitgang geboekt he, het is niet zo dat je nu in een vliegtuig kan stappen (als je talent hebt) en gegarandeerd bent op een club waar je een prof contract mag tekenen.

24 april 2012 om 13:31

Het niveau is inderdaad niet om naar huis te schrijven. Om je een idee te geven: good old Patrick Zwaanswijk speelt op zijn 37e daar nog in de basis. Wat dat betreft is de vergelijking met de Jupiler League wel gerechtvaardigd denk ik.

24 april 2012 om 18:40

Vergeet ook Pascal Bosschaart en Maceo Rigters niet! Voor hun teams erg belangrijke spelers. En zo zijn er nog wel een rits Nederlands die in Australië voetballen.

Toen ik een half jaar geleden in Australië zat ben ik naar Brisbane Roar tegen Gold Coast United gaan kijken. Bij laatstgenoemde speelt Maceo Rigters en hij was echt één van de betere. Brisbane Roar was toen al 34 wedstrijden op rij ongeslagen. En niet zo heel gek, het niveau ligt daar heel laag. Voetballend is het niet om aan te zien, maar de sfeer is ongekend! Uitgaande van die wedstrijd is de Jupiler League van een hoger niveau.

24 april 2012 om 09:53

Het niveau van de Australische hoogste afdeling is minstens vergelijkbaar met de Jupiler League. Dus het is erg overdreven om te zeggen dat iedereen daar profvoetballer kan worden!

24 april 2012 om 15:54

bij de amateur lopen geneoeg spelers rond die makkelijk zouden kunnen meedraaien in de Jupiler-league. terwijl ik soms op vrijdagavond spelers voorbij zie komen waarvan ik betwijfel of ze zelfs bij een 4e klasserr een basisplaats zouden hebben.

niet iedere voetballer kan het schoppen tot prof! echter als je veel doorzettingsvermogen hebt en een aardig balletje kan trappen kan je zo mee in Jupiler League.

24 april 2012 om 16:25

Mwoah, je moet wel degelijk een flinke portie talent hebben. Mij ontbrak het nooit aan doorzettingsvermogen en kon ook wel 'een aardig balletje trappen'. Helaas heeft profvoetbal voor mij nooit in het vat gezeten!

Je hebt wel gelijk dat er soms spelers tussen lopen in bijv. de Jupiler League die bij de plaatselijke FC Bal-op-het-dak nog moeite hebben om tot de eerste 11 te behoren!

24 april 2012 om 17:18

Iedereen kan prof worden. Niet als een scheve handicap geboren worden, van jongs af aan beginnen, elke dag trainen een sprankje geluk en bam je bent prof !

Het is hier moeilijker inderdaad maar wie het echt wilt kan het wel bereiken hoor, je moet wel aardig een balletje kunnen trappen natuurlijk. Ik zelf ben 20jaar en speel eersteprovinciaal in Belgie en ik zou graag paar niveau's omhooggaan maar je moet elke dag wel trainen natuurlijk. Fitness en voetbal elke dag en je komt er met de juiste mentaliteit en laat de ps3, feestjes en andere onnodige zaken liggen. You Got a Dream... You Gotta Protect It. People Can't Do Somethin' Themselves, They Wanna Tell You You Can't Do It. If You Want Somethin', Go Get It.

Voor zulke spelers is het een mooie kans om zich te laten zien.
Ik heb een aantal filmpjes gezien van the Nike Academy, waar ze tegen o.a. inter en arsenal speelde.
Er lopen zeker geen slechte spelers tussen.
En op deze manier kunnen ze hun droom in vervulling laten gaan, dus prima toch.

Het is dus eigenlijk gewoon een scoutingverhaal, waarbij de prof in wording bijna zelf zijn scouting in gang moet zetten en zich meermaals moet bewijzen. Met het oog op de geld beluste, soms achterloze gasten die in een gespreid bedje vanuit een club worden opgeleid, zijn dit mensen die ik liever bij mijn club zie voetballen.

Vorig jaar was ik naar Melbourne geweest, en jaah speelde daar voetbal en waren ze allemaal van mij gechameerd {voor dat jullie ook gaan haten} ben zelf een goede voetballer. maar wat mij op is gevallen is dat
daar bijna iedereen hard voetbal speelt, omdat hun gewend zijn aan rugby enzo.
maar 1 ding moeten we onze niet in gaan vergissen, en dat is dat daar wel aardig voetballertjes rondlopen. So Don't judge a book by his cover.

ik weet nog niet of die competitiie zo slecht is , hij kon namelijk ook naar reading en die spelen volgend jaar premier league maarja hij heeft geen werkvergunning

Een speler die doorbreekt in de competitie van Australie dankzij de scouts van Nike, waar gaat het over? In Nederland is de scouting zover ontwikkeld dat elk voetbal talent vanzelf gescout wordt, als je je op je vijtiende zelf moet aanmelden, dan gaat het heel erg lastig worden. De kans op een profcarriere is dan niet zo groot meer.

Ik vind het overigens toch wel een beetje tever gaan om het onderscheid tussen een advertentie en een artikel zo te laten vervagen. Er is niks mis met reclame, ook de schoorsteen van voetbalzone moet roken, maar om dat als artikel neer te zetten gaat te ver. Zet er dan Advertorial boven ofzo.

Mooi verhaal van deze Tom Rogic. Ik zie veel mensen lacherig doen over de Australische competitie. Natuurlijk, het niveau zal niet zo hoog zijn als van de meeste Europese competities maar het is niet zo dat elke voetballer die een beetje een balletje kan trappen daar terecht komt. Je moet wel degelijk talent en doorzettingsvermogen bezitten om daar terecht te komen dus het verhaal van deze Rogic is wel mooi te noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren