Update: Beenhakker grijpt direct in en stuurt trainer de laan uit

Woensdag, 10 augustus 2011 om

Na zijn gedwongen vertrek bij Feyenoord zat Leo Beenhakker enige maanden zonder club, maar afgelopen weekend dook de voormalig technisch directeur van de Rotterdammers plotseling op in Hongarije. Bij het succesvolle Újpest FC gaat Beenhakker aan de slag als sportdirecteur.

/

Újpest was al twintig keer kampioen van Hongarije, maar is het nieuwe seizoen slecht begonnen met drie nederlagen op rij. “Tja, twintig keer kampioen, maar dat is er nu nog even niet aan af te zien”, verzucht de beleidsbepaler tegenover Voetbal International. “We moeten eens rustig gaan kijken hoe we dat ombuigen”, doelt de Nederlander op de dramatische competitiestart van de ploeg uit Boedapest.

Beenhakker, die vandaag (dinsdag) zijn 69e verjaardag viert, is niet helemaal vanuit het niets bij Újpest beland. “Ik had al langer contacten bij deze club, die uiteindelijk tot deze job hebben geleid. De omstandigheden zijn goed, een mooie stad om te verblijven en de club wordt geleid door capabele en reële mensen, dat is ook wat waard. Ik ga mijn best doen om iedereen hier bij te staan in zijn ambities.”

Update 10 augustus 16:45 uur - Beenhakker grijpt direct in en stuurt trainer de laan uit
Leo Beenhakker is pas net bij Újpest gearriveerd, maar heeft nu al zijn eerste rigoureuze beslissing genomen. Na vier wedstrijden zonder punten kreeg Géza Mészöly zijn ontslag en is de Serviër Zoran Spisljak voor de groep gezet. "Er zijn momenten waarop je je emoties uit moet schakelen en je zonder pardon een beslissing moet nemen. We moesten de coach nu ontslaan", legde Beenhakker uit aan Nemzeti Sport.


Poll

Het werk bij Újpest FC is een mooie uitdaging voor Leo Beenhakker


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door RBC R.I.P.)

Dat verzuchten doet Beenhakker wel vaak de laatste jaren.

Snap niet dat deze man niet gewoon van zijn welverdiende pensioen gaat genieten, draagt niet heel veel meer bij aan het hedendaagse voetbal. Zie zijn mislukte aankopen bij Feyenoord die al met al nog een paar miljoen hebben gekost!

2 augustus 2011 om 16:47

hij kon weinig doen met het budget dat ie daar had he... als iemand feyenoord er boven op kon helpen was t beenhakker wel...

probeer jij maar is met 15 euro op zak week boodschappen te halen voor een heel gezin bij de AH, ik denk dat je dan toch ook al heel snel uit komt bij de Liddl of Aldi waar de kwaliteit wat minder is maar het wel een stuk goedkoper is allemaal

2 augustus 2011 om 16:49

voor 15 euro kan je anders meer halen dan van beukering...

on: boedapest is een mooie stad, dus kan me voorstellen dat ie daarheen gaat.

2 augustus 2011 om 17:35

kwaliteit van aldi en lidl is echt niet minder dan ah dus een vergelijking van niks
het is alleen wat rommeliger in de winkel
en de aankopen mckaay en consorten moet je op het conto van meeer bos zetten
don leo heeft met 0 euro het maximale eruit gehaald

2 augustus 2011 om 17:35

Dat is dus gewoon onzin wat jij vertelt, want hij heeft gewoon die 15eu die hij had voor de deur van de supermarkt verscheurd. Om het even in jouw termen te noemen.

Als jij een loonsom voor 200.000 voor Ignjatovic neerlegt zonder ook maar te weten wie die jongen is ben je gewoon incapabel. Klaar.

Dan heb ik het er nog niet eens over wat de kosten in totaal zijn geweest voor: Simon, Auassar, van Beukering, Larsen en dan vergeet ik er vast nog wel een paar. Puur weggegooid geld.

2 augustus 2011 om 21:28

@ Tjabo

Ik geef toe dat Beenhakker totaal geen goede omstandigheden had om te werken. Maar dan nog heeft Beenhakker het gewoon niet goed gedaan. Ondanks dat er geen geld was is er toch een hoop geld over de balk gesmeten aan salarissen van spelers als Schaken, Auassar, Simon, Ignatovic, en noem maar op. Wat veel mensen niet door hebben is dat door de jaren heen ook Beenhakker gewoon spelers heeft gehaald, vaak transfervrij of kostenloos gehuurd, maar dan wil Schaken nog wel salaris. En koekenbakkers halen waarvan je van te voren weet dat ze niks brengen zoals Larsen...nee, ik ben een groot Beenhakker fan maar dit heeft hij gewoon niet goed gedaan. Haal dan niks. Want van het salaris van al die koekenbakkers bij elkaar kan je misschien 1 leuke speler halen.

10 augustus 2011 om 17:37

Echt niet, beenhakker deed helemaal niets positiefs, en wel negatief, slechte aankopen etc. Als er geen geld is dan is het enige wat je kan doen contracten verlengen van spelers die er al zitten, dat heeft hij niet gedaan.

2 augustus 2011 om 16:48

Mislukte aankopen? Feyenoord kon geneens aankopen doen met al die schulden... daarnaast zocht hij toch wel altijd de beste oplossing en wou toch dat feyenoord koste wat het kost spelers inlijven die de club zal versterken

2 augustus 2011 om 17:38

Naja mislukte spelers gehaald dan, als ik het van jou zo niet mag noemen, excuus.

Je bevestigt wel weer mijn verhaal, spelers inlijven die de club zouden versterken. Dat is niet gelukt. Ondertussen wel 2 miljoen weggegooid. Dus incapabel.

2 augustus 2011 om 21:30

Ben het geheel met je eens alleen incapabel is wat overdreven. Die man heeft een geweldige carriere gehad met veel successen en bij Ajax heeft hij geweldige spelers gehaald (trabelsi, Maxwell, Zlatan om er maar een paar te noemen)

Maar bij Feyenoord was het gewoon slecht...

10 augustus 2011 om 17:14

Ik vind Leo ook niet altijd even geslaagd, en ja hij praat wat graag mee, maar we mogen hem niet gaan veroordelen op zijn periode bij Feyenoord. Hij had een hele ondankbare taak om zonder geld op spelersjacht te gaan. Tja dan is de kans op mis''kopen'' natuurlijk veel groter dan als je 5 miljoen uit mag geven. En spelers stonden zeker toen ook niet te springen om naar Feyenoord te gaan. Dus het is wel erg makkelijk om hem nu af te serveren.

10 augustus 2011 om 18:06

Meen je dit als Feyenoord-supporter nou echt??
Ik ben van mening dat Leo er alles aan gedaan heeft en met de riemen die hij had nog een aardig stukje heeft kunnen roeien. 2 miljoen weggooien? zonder Leo was er nog veel meer met geld gesmeten en volgens mij vergeet jij nóg en aantal punten: - Leo heeft alles binnen kamers gehouden, weinig tot geen onrust. - Simon liepen jullie als F-supporters al mee weg voor ie in R'dam was, dus makkelijk lullen achteraf. - Miyachi vergeten? kwam ook uit het netwerk van Leo.

Nee naar mijn mening was het zonder Leo nog een stuk rampzaliger dan nu, incapabel? de rest van de leidinggevende flapdrollen zijn incapabel, Leo is wel de laatste!

Prachtige stad, goed klimaat en een erg sympathieke bevolking. Ik zou het ook wel weten..

Het hoofdstuk Feyenoord is nu definitief afgesloten, dus het lijkt me vrij zinloos daar hier nog op terug te komen.
Laten we zeggen dat die samenwerking niet gebracht heeft wat ervan verwacht werd, waar dat aan gelegen heeft kan van alles zijn, hoe dan ook het liep niet.
Als hij met z'n 69 jaar zich nog geroepen voelt weer een functie op zich te nemen, wie zijn wij dan om daarover te oordelen, laat die man toch. Ik wens hem in ieder geval veel succes in het mooie Boedapest.
Ik hoop hem met Feyenoord over niet alle lange tijd tegen te komen in de CL.

Nou weer een beetje een steek in het hart van feyenoord steken!! (in mijn ogen dan he)

Als dat zo zou wezen, dan had ie heus wel goeie spelers van die club naar feyenoord proberen te halen..

Ik geloof er helemaal niks van!

Er zouden best wel spelers van dat elftal feyenoord sterker maken..

Maar ja zucht kuch kuch ja 20x zijn ze kampioen geworden zucht

2 augustus 2011 om 21:06

Ook spelers van Újpest kosten geld, contacten of niet.

Leo heeft altijd prachtige doelstellingen. Laatste kunstje bij Ajax, Trinidad & T. op de kaart zetten, de Coolsingel op met Feyenoord en nu weer rustig gaan kijken hoe we dat ombuigen in Újpest.

We kunnen Beenhakker, hoe jammer ook, eigenlijk toch niet meer serieus nemen.
Hij is nu 69 en heeft een prachtige carierre gehad, hij had alleen een paar jaar eerder moeten stoppen denk ik.

Werken die Hongaren nog achter het ijzeren gordijn?
Want zo oud zijn nu de trucjes van Leo.
En ach , het hoge woord is eruit. Hij had altijd al naar Hongarije gewild.
Su6, Leo.

Mooie baan voor Beenhakker: Sportdirecteur
Functie inhoud: iedereen bijstaan en adviseren.
Een sportieve manusje van alles eigenlijk en op alle niveau's van betekenis meepraten en plannen maken.
Op zijn lijf geschreven zou ik zeggen.
Succes, meneer Beenhakker, maak er iets moois van. Prachtig toch, 69 jaar en dan gewoon in een nieuwe avontuur stappen. Wat een energie, wat een uitstraling !!

De circel is rond...

10 augustus 2011 om 17:10

Leuk zo'n reactie, maar als je maar 4 woorden gebruikt, mag je verwachten dat je ze alle 4 ook goed spelt!!!

Maar goed, Beenhakker gaat wel puur op zijn gevoel af. Vind het persoonlijk wel mooi! Altijd een topcoach geweest die in alle culturen van de wereld past! Doet hij natuurlijk goed!

Dan heeft hij snel gezien dat de trainer niks is. Toch wel leuk zon avontuur van Beenhakker. Een van zijn mooiste prestaties vind ik nog altijd de WK deelname van Trinidad en Tobago in (ik geloof) 2006. Schitterend als je met zon land het WK kunt bereiken en dan dan niet eens kansloos ten onder gaat.

en nu maar wachten op de update
Mario Been nieuwe hoofdcoach Ujpest !

dat kan je vanaf kilometers aan zien komen natuurlijk !

nou jongens mario been naar ujpest

10 augustus 2011 om 17:25

Wedden dat het Zoran Spisljak word.

Beenhakker grijpt direct in en stuurt trainer de laan uit en stelt Mario Been aan.

Mario Been zal wel aangesteld worden als nieuwe trainer.

Verrassend..

Toen Leo er zelf uitgekickt werd piepte hij heel anders. 0 punten in 4 wedstrijden is zo ongeveer de waarde die Leo voor Feyenoord had. Ik heb respect voor Leo's bewezen diensten, maar zijn carriere is al een jaar of 5 afgelopen

Haha dat is toch lachwekkend, hoe kun je nou zo kort bij een club zitten en nu al genoeg weten voor een ontslag! En dan te bedenken dat Beenhakker zelf op schandalige wijze is weggewerkt bij Feyenoord....nou ik zou me ook erg lullig voelen als ik ontslagen wordt door iemand die een/twee weken bij de club rondloopt.

Waarschijnlijk kan de ontslagen trainer niet golfen en de nieuwe trainer wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ujpest FC Budapest

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Borsodi Liga
SpelersPositieW
D. ZsótérAanvaller324
B. PauljevićVerdediger310
B. SankovićMiddenvelder310
V. OnovoMiddenvelder290
D. BurekovićVerdediger281
Voor de complete selectie: Clubpagina Ujpest FC Budapest.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren