'Ik heb absoluut geen spijt van mijn overgang naar FC Porto'

Dinsdag, 31 mei 2011 om

Patrick Greveraars begon zijn carriere als trainer in de jeugdopleiding van PSV. De Eindhovenaar werkte van 2007 tot 2010 als coach bij FC Porto waar hij verantwoordelijk was voor de A1 en het beloftenteam. Inmiddels is hij terug in Nederland nadat hij gedwongen afscheid moest nemen vanwege een geschil over de hanteren filosofie binnen het opleiden van talenten.

/

Greveraars heeft geen voetbalverleden als prof, maar stapte zeer jong in het vak en werkte in meer en mindere mate samen met vakmensen als Remy Reynierse, Fred Rutten, Pim Verbeek, Guus Hiddink, Ernie Brandts, Erwin Koeman en Leon Vlemmings bij PSV. "Bij PSV ben ik gevormd als trainer", vertelt Greveraars aan Voetbalzone. "Ik heb absoluut geen spijt van mijn overgang naar FC Porto. Een ander land met een andere voetbalcultuur is een verrijking. Ondanks dat we op een vervelende manieruit elkaar zijn gegaan was het een mooie periode. Dat maakt je uiteindelijk alleen maar sterker."

Greveraars liep in april stage bij Fiorentina, Lazio en Internazionale. "Ze zeiden dat Sinisa Mihajlovic een erg gesloten man was. Daarom zou ik voornamelijk contact hebben met de assistent-trainer, maar na één keer gesproken te hebben met Mihajlovic wilde hij dat ik iedere dag anderhalf uur van tevoren naar de training kwam om over voetbal te praten. In die week speelden ze tegen AC Milan en vertelde hij hoe hij wilde spelen en waarom. Drie weken discussiëren en filosoferen met mensen uit de top van de serie A is een speciale ervaring."

Lees het complete interview met Patrick Greveraars woensdag op Voetbalzone18 reacties (laatste reactie door 2mei2010)

Hier droom ik nou van. Die weg inslaan als Patrick Greveraars heeft gedaan. En geloof me ik heb veel meer potentie als deze meneer. (arrogant he, i know)

Hij heeft het toch netjes voor elkaar, geen verleden als prof en toch leuke dingen meegemaakt als trainer.

31 mei 2011 om 07:35

Om een trainer in de eredivsisie of ergens anders te zijn moet je minimaal 3e divisie gespeelt hebben in het amateurvoetbal daar ben je mee bekent of niet?

31 mei 2011 om 08:50

Bedoel je niet 3e divisie, want ik heb zelf 2e en 1e klasse gespeeld, dan kan ik ook makkelijk hoofdtrainer worden!

31 mei 2011 om 13:31

In landen als Portugal is dat niet vereist , ik weet trouwens niet of dat nog steeds vereist is want een Vilas-boas heeft nooit op een dergelijk nibeau gevoetbald maar is nu wel hoofdtrainer van Porto

31 mei 2011 om 16:59

Zo gespeeld.....en je bent 19 jaar?

Maargoed, ik ken deze hele man niet. Wel leuk dat ie als onbekende het zo ver heeft geschopt. Toch een leuke baan...vraag me alleen af of je wel genoegdoening haalt uit het werken bij Porto A1....ik bedoel, daar lopen alleen maar gekochte Brazilianen in het team.

31 mei 2011 om 17:14

Engin Bekdemir speelt daar ook. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en is tevens actief voor Turkije u-19

31 mei 2011 om 17:18

Engin Bekdemir is naar Kayserispor. Hij speelt daar niet meer.

Mooi om zulke verhalen/interviews te lezen. Over redelijk onbekende Nederlandse trainers in het buitenland.

31 mei 2011 om 08:45

Zo 21 jaar en jij kan zeggen dat je meer potentie hebt als deze meneer. Toe maar. Ik ben benieuwd waar jij over een jaar of 20 staat.

Mooi voor Greveraars toch maar even drie jaar trainer geweest in Portugal, er zijn ergere plaatsen om een paar jaar te trainen. Die man komt wel weer aan de bak. Dat hij stage kan lopen bij zulke grote clubs zegt wel iets.

31 mei 2011 om 08:56

@ Sociofan1
Arrogant idd. Vraag me af waarop je het baseert. Ik ga er vanuit dat je Greveraars nooit of nauwelijks training hebt zien geven of met hem gesproken hebt. Je kan er dus niks zinnigs over zeggen.
Ga hier dus niet stoer anoniem je eigen kwaliteiten ophemelen,,,,,,geen woorden, maar daden. Zet je echte naam hier neer, dan kunnen wij in de gaten houden of jij de zelfde mooie stappen zet als Greveraars, of zelfs mooiere stappen, aangezien je er vanuit gaat dat je meer in je mars hebt.

31 mei 2011 om 18:11

Zolang jij je tijd zit te verdoen op Voetbalzone denk ik niet dat jij veel van je zgn. potentie uitnut.

Ik denk niet dat er ooit over jou geschreven gaat worden boven de commentaarlijn.

1 juni 2011 om 05:03

Haha kijk die haat. Was efe om uit te lokken. Ik wil zeker die weg inslaan, maar moet natuurlijk nog eens zien of ik zo ver kom. Maar dank voor jullie haat reacties. Geen gunning, vin ik wel jammer. Wish me luck in ieder geval!

1 juni 2011 om 07:10

Pffff, als je deze paar reacties al 'haat' noemt, als trainer krijg je bakken met haat over je heen.

Ja zeker, een mooi voorbeeld dat niet alleen prof-voetballers trainer kunnen worden, wat mij ergens ook nog een beetje hoop geeft

Dat Nederlandse trainers bij buitenlandse clubs de opleiding 'vorm gaan geven' en de organisatie 'neer gaan zetten' of de jeugd 'nieuwe leermethoden brengen' vind ik maar helemaal niks. Wij zijn een voorloper op voetbalgebied en als je kijkt naar de kennis die wij bezitten is het totaal onverstandig en niet-competitief om die kennis zomaar ergens te gaan verspreiden om er vervolgens zelf weer mee geconfronteerd te worden wanneer er naar de ranglijsten wordt gekeken.

31 mei 2011 om 18:22

Dus je bent ook van mening dat alle voetballers in hun land van herkomst moeten blijven spelen? Vage ideologie heb je.

Wel mooi voor deze man, nooit op het hoogste niveau gespeeld maar wel iets dergelijks bereiken in de voetbalwereld, niks anders dan lof.

31 mei 2011 om 20:32

Ik begrijp best dat niet iedereen dat snapt.
Echter heb ik graag dat Oranje en Nederlandse clubs ver komen in de competitieve strijd. Dat je dan niet al je geheimen, tips en trucs gaat prijsgeven kan bijdragen aan de uitkomst daarvan. Als je gewoon van voetbal geniet ongeacht wie er spelen is het inderdaad een vage ideologie.

31 mei 2011 om 20:53

Mja ik snap je wel, alleen is dit ook slechts één van de ontelbare gevolgen van globalisering. Het heeft heel veel voordelen, maar zoals je merkt ook nadelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren