Het moet afgelopen zijn!

4 Mei 2011, vandaag herdenken we de Nederlandse doden die gevallen zijn na en tijdens de Tweede Wereldoorlog in oorlogshandelingen. We herdenken de afschuwelijke Jodenvervolging van Nazi-Duitsland. We herdenken de inval van de Japanners te Nederlands-Indië. We herdenken de slachtoffers die vielen tijdens de vredesmissies in onder meer het voormalige Joegoslavië, Afghanistan en Irak. Deze dag is voor een ieder die is gevallen in en buiten het Koninkrijk der Nederlanden. Dit is de dag van de rouw, een dag waarop ieder stil hoort te staan bij al het gebeurde.

En toch zijn er nog steeds gekken die doen alsof er in de periode rond 1945 niets gebeurd is. In achterstandwijken met een hoog allochtoon gehalte is antisemitisme geen vreemd iets. Joden worden achterna gezeten, uitgescholden en voor weet ik het niet wat uitgemaakt. Op Islamitische scholen wordt de gehele Holocaust ontkent, dat meldde een oud-lerares van zo'n school zelfs. Dit raakt mij tot diep in mijn hart. Hoe durft men de afgrijselijke dood te ontkennen van vijf á zes miljoen Joodse Europeanen?

Helaas is ook het voetbal in de ban van het antisemitisme. Ik ben supporter van Feyenoord, een club die bekend staat om zijn harde kern en haat jegens Ajax. Wat mij echter te veels te ver gaat is het bespotten van Joden. En niet alleen bij mijn eigen club gebeurt het. FC Utrecht, ADO Den Haag, PSV. Eigenlijk de gehele Eredivisie doet eraan mee. Zelfs bij Ajax zelf worden diverse Israëlische vlaggen vertoond in de ArenA. Wat heeft het Joodse volk gedaan om dit te verdienen? Kunnen wij niet nadenken?

Er worden tijdens wedstrijden Feyenoord – Ajax de meest gruwelijke liederen gezongen. Van de sissende geluiden tot het ''Hamas, hamas''. En niemand die er wat tegen doet! Natuurlijk, je kunt dreigen. Maar heeft dat überhaupt wel zin? Ik vind het om te huilen. Er wordt niet nagedacht over de consequenties van zulke teksten. Hoe moet een Jood zich voelen? Iemand die veel heeft meegemaakt, wellicht trauma's eraan heeft overgehouden. Hoe moet hij of zij zich voelen als er zulke teksten gezongen worden in de stadions?

Ik vraag jullie dan ook iets heel simpels. Denk na voordat je wat zingt of zegt. Als ik Minister van Onderwijs was zou ik de film 'Schindler's List' verplichten voor iedere leerling om op school te kijken. Na het bekijken van die film besef je je eens te meer wat er is gebeurd. Dit kan en mag nooit meer gebeuren! En laten we een goede stap zetten door de kappen met dergelijke antisemitische leuzen.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 5 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door El Gangster)

Een nobel streven, maar dit zal altijd blijven... Ajacieden zullen altijd de geuzennaam Joden blijven dragen, hoe kwetsend dat ook voor sommigen zal zijn...

Kan melden dat ik op het HBO een toets algemene kennis heb gehad en hier kwam de vraag in voor in welke film over Woii wordt een rood jurkje vertoond. Dus scholen zijn tegenwoordig ook bezig met dit soort kwesties. Verder heb je volkomen gelijk.

Wellicht iets te kort. Maar dat komt omdat de lengte in mijn word niet overeenkomt met de lengte hier. Tevens wil ik hiermee gewoon duidelijk zijn en ik hoop dat dat is gelukt :.

de Ajax supporters maken het er zelf naar! hun zingen zelf ook Jodeeen als ik eht goed heb. ik keur het natuurlijk niet goed, maar het gebeurt toch! leuk stuk maar is al vele malen eerder aan bod geweest!

Die ajax supporters denken niet eens na wat ze dan doen

Mooi stuk, helaas gebeurt dat tegenwoordig allemaal, niets aan te doen

ik zag net nog een documentaire over hoe ze schindler zouden pakken . Maar hij bleek te zijn verdronken of heeft een beroerte gehad in het water. Maar die man was echt erg. Hij gaf mensen een injectie om te zien hoelang ze nog konden leven met die injectie, hij heeft duizenden tweelingen vermoord voor zijn experimenten.leuk stuk iets kort daarom 4 sterren

5 mei 2011 om 12:46

Dat was zeker niet Oskar Schindler. Schindler heeft circa 1100 Joden van de dood gered. Jij bedoelt Josef Mengele. Die is na Woii gevlucht naar Zuid-amerika.

5 mei 2011 om 12:48

Sorry ik was even in de war met Mengele inderdaad. Maar zijn vriend heeft de laatste 4 jaar hem beschermd tegen de mensen die hem wilden pakken en dus dacht ik aan deze persoon . Mijn foutje.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Nederland

FIFA ranking: 14
2220 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren