BV Veendam krabbelt langzaam weer op

Na de Langeleegtesoap van vorig seizoen is BV Veendam gelukkig nog steeds actief in de mooiste competitie van Nederland, de Jupiler League. De club heeft een nieuwe directeur aangesteld, Henk Eising, en Jo Hoefsloot is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. De technische staf heeft enkele wijzigen ondergaan: assistent-trainer Dick Lukkien is vertrokken naar buurman FC Groningen en zijn vervanger is Marc van Meel, de hoofdtrainer van studentenvoetbalclub en zaterdageersteklasser The Knickerbockers.

De selectie kreeg afgelopen zomer te maken met een forse wijziging. Zo vertrokken spelers als Paul Matthijs, Michiel Hemmen, Tjeerd Korf, Gerard Wiekens en Sjaak Polak. Nieuw bij de club zijn Pavel Cmovs, Andrew Ornoch, Quash Shayesteh, Jason de Jong, Vasek Svoboda en Michael Jansen. Wat opvalt is dat relatief dure spelers als Polak, Wiekens en Matthijs, met allemaal een salaris rond de honderdduizend euro bruto zijn vervangen door spelers die voor een amateurcontract spelen. Michael Jansen en Cmovs worden gehuurd, dit zijn voor de club wel fullprofs.

Van de nieuwe spelers blijken Cmovs, Michael Jansen en Quash Shayesteh echte aanwinsten te zijn. Cmovs is een degelijke voorstopper en Jansen is een sturende verdediger, die in het centrum kan staan en als linksback uit de voeten kan. Shayesteh is mijn persoonlijke favoriet bij de club. Hij is klein, behendig, technisch en heeft overzicht. Met zijn slimme steekballetjes zorgt hij voortdurend voor gevaar en door zijn slimme manier van positioneren staat hij vaak vrij om de bal te ontvangen.

Ondanks de wederom benarde financiële situatie en het gevecht tegen de vier minpunten staat BV Veendam op een keurige elfde plaats. Dit mag met recht een topprestatie worden genoemd, want de ploeg was voor velen gedoemd te degraderen. Met voor Jupiler League-begrippen uitstekende spelers als Niek Loohuis, Michael de Leeuw en Marnix Kolder houdt de Parel van de Veenkoloniën zich keurig staande. Opmerkelijk is de veerkracht van de ploeg van trainer Joop Gall. De ploeg wist in dit nog prille seizoen liefst vier keer een cruciale treffer te maken in absolute slotfase van een wedstrijd.

BV Veendam is er echter nog niet. De club heeft een relatief smalle selectie en de financiële positie is nijpend met een begrotingstekort van meer dan 200 duizend euro. Een verkoop van De Leeuw zou wonderen doen, maar de transfermarkt zit op slot en De Leeuw van de Langeleegte is nog niet zo trefzeker als vorig jaar. Gelukkig heeft het elftal een keeper die dit seizoen een van de beste van de Eerste Divisie is. Peter van der Vlag heeft de ploeg al tientallen keren overeind gehouden en behoed voor zeker lijkende doelpunten.

Als supporter heb ik de verwachting dat BV Veendam behouden zal blijven voor de Jupiler League. Met een solide ploeg als deze zullen er af en toe enkele uitschieters naar boven zijn, zoals de overwinning op SC Cambuur, maar over het algemeen denk ik dat de ploeg zich handhaaft in de middenmoot. Als de club hierin slaagt, dan hebben Gall en consorten het prima gedaan.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 820+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door lexus69)

mooi stukje over die mooie club, alhoewel polak vorig jaar nog wel onder contract stond, werd er geen salaris meer aan hem betaald

22 oktober 2010 om 12:37

Inderdaad een goed stuk.
Wat betreft Polak: Hij kreeg vorig jaar wél salaris want RBC betaalde huursom en heeft nooit volledige salaris overgenomen.

Goed stuk en beschrijft goed huidige situatie van de club. Denk dat Veendam het ergste heeft gehad en onder het bewind van Eising weer gezond wordt.

vind het een zeer matig stuk sorry. het verhaal slaat helemaal niet aan 2 sterren voor de moeite. en veel te kort natuurlijk.

22 oktober 2010 om 20:23

Argumenten? Zelf vind ik het een redelijk goed geschreven verhaal wat wel degelijk aanslaat en wat leuke informatie bevat. Hiervoor 4 sterren omdat het gewoon een goed stuk is.

22 oktober 2010 om 23:52

een stuk met redelijke informatie is gewoon weg absoluut geen 4 sterren waard. je geeft het zelf aan. ik vind ook dat het veel te kort is voor een colomn, en dat het onderwerp niet aanslaat. zijn allemaal argumenten dus eerst begrijpend lezen voor je nutteloos reageert.

23 oktober 2010 om 15:24

Leer jij nou maar eerst spellen voordat je reageert.
Leuke column met veel informatie. Idd alleen een beetje kort.

slecht en veel te kort stuk ben het totaal met baggio eens.

Ik wist dat de club beston maar daar is ook alles mee gezegd , dus vond ik het fijn eens wat te lezen over Veendam ( dat heb ik sowiezo ik kijk geen jupiler en als er dan een column komt vind ik dat wel leuk om te lezen ). Het was misschien een beetje kort , maar ik weet nu wel weer dat Veendam op de goede weg is en dat het een degradatiekandidaat hoorde te zijn. Bedankt , 4 sterren !

Het is wat fletse update over een wat minder beschreven club en niet meer dan dat. Vervang de namen, pas de rangschikking aan en Dordrecht, Rbc, Fortuna had ook gekund, Maar toch bedankt bokje.
Als speler van de G.s.a.v.v. Forward (1903) uit Groningen heb ik in dat stadion mijn enige wedstrijdje ooit, op het hoofdveld gespeeld van een Bvo. Je zou het misschien niet denken van ''zo'n clubje'' maar er lag toen echt zo'n biljartlaken, puur gras zo mooi. Je weet niet wat je meemaakt, echt waanzin:-)

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

SC Veendam


78 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SC Veendam.

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren