Update: 'Het kost me maatschappelijk teveel om Emmen te coachen'

Woensdag, 1 september 2010 om

Henk de Jong wordt geen trainer van FC Emmen. De Drentse eerstedivisionist zoekt al een tijdje naar een opvolger voor Harry Sinkgraven, maar viste achter het net bij de oefenmeester van Harkemase Boys. Volgens Omrop Fryslân liepen gesprekken tussen club en trainer woensdag op niets uit.

Volgens De Jong is een functie bij FC Emmen niet goed te combineren met zijn werkzaamheden bij de Topklasser. Dat is een belangrijke voorwaarde voor de coach, zo stelt het regionale medium. Hij wil beide clubs niet te kort doen met zijn overgang.

De Jong voerde goede gesprekken met de nummer voorlaatst van de Jupiler League, dus sluit hij niet uit dat hij in de toekomst alsnog iets voor de club zal gaan betekenen. FC Emmen bivakkeert na drie speelronden op een teleurstellende zeventiende plaats. De duels met FC Zwolle (0-3), SC Cambuur-Leeuwarden (uit, 2-1) en MVV (2-3) gingen allen verloren.

Update 20:01 uur - 'Het kost me maatschappelijk teveel om Emmen te coachen'
Henk de Jong heeft in gesprek met Voetbal International extra tekst en uitleg verschaft over het afzeggen van FC Emmen. "Ik heb er goed over nagedacht. Maar het kost me maatschappelijk te veel", verklaart De Jong. Directeur Gerrit Volkers, die door blijft zoeken naar een opvolger voor Harry Sinkgraven, respecteert de beslissing van De Jong.

De coach kan zich niet volledig vrijmaken. "Als hij dat niet voor de volle honderd procent kan doen, heeft het geen zin natuurlijk", beaamt Volkers. De afzegging betekent niet dat De Jong in de toekomst niet alsnog naar een hoger niveau toe wil. "Ik wil nu zo snel mogelijk mijn papiertje (het vereiste trainersdiploma, red.) halen."Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door GEmmenFC)

Blij dat hij volledig bij ons blijft... De beste coach sinds jaren en iedereen loopt met hem weg hier!

Respect voor Henk de Jong. Durft een keuze te maken waarbij eigenbelang niet voorop staat. Is m.i. een goede keuze. Kan Henk in de toekomst alsnog mooi naar Cambuur.

Apart van Voetbal International, volgende keer maar wachten tot het echt officieel is? Emmen heeft met Azing Griever gelukkig een prima (interim) trainer.

ook blij dat Henk de Jong blijft!
seizoen afmaken, diplomatje halen en daarna mooi bij Cambuur aan de slag.

Verstandige keuze. Eerst diploma halen dan verder kijken.
Het was toch een keer fout gelopen als je je wilt bezig houden met twee clubs

Ik zou het ook wel weten: Succes bij Harkemase Boys, of na een (half) seizoen ontslagen worden bij Emmen. Ligt niet aan de trainer, die selectie daar presteert gewoon al jaren niet meer.

2 september 2010 om 11:19

Ja, want Emmen heeft deze selectie natuurlijk al jaren. Of je blijft bij de amateurs, of je wilt kijken of je het zelfde kunstje ook kan doen op een hoger niveau, ik wist het ook wel.

Ik ben blij dat het niet doorgegaan is. Hieruit blijkt dat het bestuur niet meer ingaat op alle belachelijke eisen die beginnende trainerts hebben.

1 september 2010 om 20:30

hierin blijkt meer dat topklassers zoals Harkema eigenlijk vele betere randvoorwaarden hebben dan jupiler teams, nou was dat over het algemeen al bekend.
Maar denk dat je bij Harkema leukere perspectieven hebt dan bij Emmen

2 september 2010 om 11:18

Welke perspectieven zijn bij Harkema beter dan?

Verschil is dat hij bij HB overdag gewoon kan werken en savonds of in de namiddag met HB bezig gaat. Bij Emmen is hij juist overdag op het stadion en savonds vrij. Dat valt niet te combineren met zijn huidige werk.

Is beter voor hem dat hij blijft en een keuze maakt wat het beste voor hem is. Hoewel Emmen toch wel een leuke uirdaging zou zijn voor hem denk ik. Maar het kan altijd nog natuurlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.ADO Den Haag19-11
12.FC Emmen17-15
13.Willem II16-10
14.Excelsior16-19
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Maandag 17 december
Internazionale is van plan om José Mourinho een uitweg te bieden bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren