Rutten: 'Ik heb Toivonen geadviseerd om zijn haar eraf te halen'

Maandag, 16 augustus 2010 om 08:19Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 11:12

Met vijf doelpunten in twee wedstrijden is Ola Toivonen nu al tot de smaakmaker van het nieuwe seizoen in Nederland uitgegroeid. De ontwikkeling van de aanvaller van PSV is mogelijk voor een groot deel aan Fred Rutten te danken. De oefenmeester van de Eindhovenaren is naar eigen zeggen vorig seizoen heel veel met de Zweed aan het werk geweest.

"Hij heeft in zichzelf geïnvesteerd", vertelt Rutten in het Eindhovens Dagblad. "Ola geeft signalen af, dat hij sterk aan het worden is. Hij wint duels, zijn positiespel wordt beter en hij voetbalt slimmer. Vorig seizoen maakte hij als schaduwspits vaak laterale loopacties. Die zijn relatief gemakkelijk te verdedigen."

"Nu loopt hij de diagonaal, waardoor hij veel vaker op onverwachte momenten tussen de linies opduikt." Ook kwam Rutten met een bijzondere tip. "Ik heb hem geadviseerd zijn haar eraf te halen. Het is niet zomaar een dolletje, soms hebben bepaalde zaken een psychologisch effect, al kan ik daar inhoudelijk verder niet op in­gaan. Hoe oud is Toivonen nu? 24? Sommige jongens hebben tijd nodig."Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door Koekenbier)

Al is het maar omdat heel NL zich aan dat kapsel irriteert. Ik krijg altijd jeuk als hem zie.

16 augustus 2010 om 10:03

Haha, maar misschien is dat wel zijn kracht!

16 augustus 2010 om 11:08

Spreek aub voor jezelf. Met heel nederland zich irriteert...ik ken niemand die zich eraan irriteert en waarom zou ik me druk maken om het haar van een speler. Zoal Ron Jans laatst in de Nusport zei: wat maakt mij het uit wat voor kapsel ze hebben, als ze maar goed spelen...
Misschien krijgen we wel het effect van Simson als hij zn haar eraf haalt..al zijn krachten weg!

16 augustus 2010 om 16:50

idd, 1ste keer dat ik hier iets over hoor of lees dus heel nederland klopt totaal niet, lijkt me eerder dat een enkeling het irritant vindt

17 augustus 2010 om 00:21

Samson bedoel je.

Ik irriteer me er niet aan maar hij miste wel een beetje de uitstraling van een voetballer, hij ziet er nu wel wat stoerder en mannelijker uit dat kan de tegenstander banger maken natuurlijk.

Nee man, het is zo zijn kapsel! Zou hij niet moeten doen het past bij hem!

16 augustus 2010 om 11:45

helemaal gelijk, dat haar moet hij er zeker niet afhalen> Een goede voorbeeld: Siem DE Jong, hebben jullie gezien hoe lelijk hij is geworden met kort haar, dat past gewoon niet. Sommige spelers moeten gewoon lang haar hebben, net zoals messi. Je weet maar nooit wat er gebeurt als ze dat haar eraf halen! Dus rutten moet niet klagen

16 augustus 2010 om 13:51

Lol, waar hebben we het hier over.... een kapsel

Siem de Jong is toch gewoon goed.... al laat hij een snor staan, gaat hij daardoor slechter voetballen?

Toivonen heeft gewoon de draai te pakken en dat is positief, voor PSV maar ook voor het Nederlandsvoetbal. Dat gezwets over haardracht is echt de grootste onzin aller tijde, je hebt kwaliteit/tallent of je hebt het niet....

Volgens mij zijn er wel ergere kapsels en een psychologisch effect?? tja als ze allemaal met een kale knikker rond lopen is het effect ook weg.

16 augustus 2010 om 12:17

Bij Jaap Stam was het psychologische effect vrij hoog vond ik zelf.

Als ik Toivonen gisteren hoorde praten had ik ook het gevoel dat Rutten hem Nederlandse les gaf

ik vind zijn haar echt bij hem passen.. het is zijn kenmerk net zoals dat van ronaldo en ronaldinho die verandere hun haar nooit (bijna nooit) het past gewoon goed bij hem en dat over psychologisch effect slaat helemaal nergens op..

16 augustus 2010 om 08:50

Waarom slaat dat nergens op? Dat is hetzelfde dat spelers een favoriet rugnummer hebben. Het werkt zeker wel door. Als jij je niet 100% 'happy' voelt dan kan je dat zien in het spel. Bijgeloof hoort daar nou eenmaal bij.

16 augustus 2010 om 08:56

haha het zou mij echt niks uitmaken of ik nou met 14 of met 85 moest spelen..

16 augustus 2010 om 09:00

En daar gaat het dus al mis. Je kijkt alleen naar jezelf en staat daardoor niet open voor wat anderen doen om hun geluk te verhogen. Van Der vaart heeft ook zijn favoriete nummer. Meerdere spelers hebben dat. Maar omdat het jou niets uitmaakt betekend het natuurlijk meteen dat het voor niemand wat uitmaakt.

16 augustus 2010 om 09:12

Dat zegt hij toch niet? Hij zegt dat het hem niet uitmaakt met welk nummer hij speelt (mij ook niet), maar niet dat dat voor iedereen geldt? En dat hij niemand anders geluk toewenst slaat nergens op, dat kan je hier niet uithalen!
Maar laten we daar ook meteen even eerlijk over zijn, voetballers die in het buitenland voetballen, spelen veelal voor zichzelf, niet per definitie voor het team.

Laat Rutten zich lekker bezig houden met voetbaltechnische zaken. Vind het belachelijk dat hij zich hierover uitlaat als hij het serieus bedoeld.

Het is niet zo dat Fred Rutten nu heeft gezegd dat Toivonen zijn haar korter moet doen.
Dat heeft hij in de voorbereiding al gezegt, als je naar vorig jaar keek had Toivonen nog langer haar dan nu. En hij zat tijdens de wedstrijden steeds zijn haar goed te doen of voor zijn ogen weg te halen. Nu heeft hij het wat korter zodat hij niet meer met zijn haar bezig hoeft te zijn in de wedstrijd.

16 augustus 2010 om 09:07

Met deze toevoeging erbij snap ik het wel, want inderdaad was Toivonen vorig jaar wel erg vaak met zijn haar bezig. Maar waarom verklaart Rutten dit dan niet. Met enkel zo'n uitspraak komt het zo raar over voor een voetbalcoach.

16 augustus 2010 om 16:53

mss is dit maar een deel van wat hij zei, dat is iig vrij gebruikelijk

17 augustus 2010 om 00:26

Rutten komt vaak onduidelijk over, dat komt omdat hij op Hiddink wil lijken en net als Guus gezegden wil verzinnen. Jammer want dat heeft deze (goede) coach totaal niet nodig.

Goed van Rutten dat hij zijn spelers op iedere manier beter wil maken. Dat is echt een sterk pubn van hem.

Ja ik vind het ook apart dat hij dat dan niet gewoon zegt, maar het kan ook zijn dat de journalist gewoon niet alles opschrijft. Dat gebeurt namelijk wel vaker.

16 augustus 2010 om 10:46

nee jij bent grappig!
het staat misschien lelijk maar suarez is zeker wel nice om te zien!
die mag dan ook niet op het veld!
moet je nagaan dat je een kopduel met hem aangaat krijg je zo die hazentanden in je gezicht! nou dan liever die haren hoor!
Toivonen onze held van Psv! samen met dszudszak!

16 augustus 2010 om 10:52

@ajax-007

Hou alsjeblieft op man! Ik weet niet wat jij voor een kapsel hebt, maar als jouw baas aankomt met een advies dat je het radicaal kan/ moet doen, dan ren jij zeker direct naar de kapper?!?!?!

Als club mag je best eisen stellen, maar hoe iemand erbij loopt hebben zij niks mee te maken! Er is ook nog iets als prive leven, daar moet ie dan ook met zn andere kapsel lopen...

Fred had gewoon moeten zeggen dat ie er een strikje,elastiekje of haarband in moet doen, klaar

16 augustus 2010 om 11:06

vak305

ik hou niet op, ik geef gewoon mijn mening.. dat jij een andere mening heb dat kan, maar dan hoef ik niet op te houden.. nadelen voor lang haar vind ik:

-je lijkt op een vrouw
-het zit voor je ogen als je voetbalt
-je krijgt bij een kopduel een natte kwak in je snuit
-mentaal en fysiek toon je kwetbaar, omdat je op een vrouw wil lijken

ik heb niks tegen veel haar, maar dit is echt lang haar.. zo een krulle bos als vroeger van hanegem enz. is leuk.. maar dat van toivonen vind ik niet passen in de sport en zeker niet in voetbal..

maar zo ik al zeg, het is mijn mening.. ik ga indd voor m'n baas naar de kapper, als die me ziet met zulk haar slaat hij me dood, maar dat terzijde

16 augustus 2010 om 16:22

Heb ontzettend moeten lachen om je nadelen

Je lijkt op een vrouw -> klopt
Het zit voor je ogen als je voetbalt ->niet als je het vast doet
Een natte kwak in je snuit is vooral van toepassing op de tegenstander (en dus een voordeel)
Waarom zijn vrouwen kwetsbaar? Fysiek kunnen ze niet tegen de mannen op, maar mentaal zeker wel

On: Rutten heeft toch niks over het haar van Ola te zeggen? Hetzelfde als dat hij zegt dat Affelay geen kruisje meer mag slaan. Wie weet is het wel een stukje (bij)geloof

Logisch, alle verdedigers gaan nu meer letten op superspits Toivonen met zijn blonde lokken. Als hij die eraf haalt dan is de verdediger hem zo weer kwijt . Goede tip van Rutten!

Dat haar staat hem prima, zo laten dus. Ziet Fred Rutten soms liever een ordinair kort stekeltjeskapsel zoals 90% van de voetballers dat al hebben. Hij zal Toivonen vast ook geadviseerd hebben om een paar tatoeages te laten zetten, dan hoort hij er helemaal bij...

jaa kom laten we met ze alle lekker over het haar van toivonen praten dat is echt nuttig? Niks te doen ofzo? Heb toch niks met voetbal te maken?

Het gaat natuurlijk niet om hoe lang het haar is van Toivonen, of dat het in de weg zou zitten tijdens de wedstrijd. Waar het psychologische effect in zit is de verandering; het maken van een nieuwe start. Het was natuurlijk duidelijk dat Toivonen het afgelopen seizoen niet altijd lekker in zn vel zat, als je dan een nieuwe start kunt maken in het nieuwe seizoen (al dan niet met een ander kapsel) dan lijkt me dat een prima zaak.

Rutten probeert ook alles te doen om de scouts te misleiden.. hij hoopt wss. dat ze hem niet meer herkennen Ik vind wel dat voetballers met een wat verzorgder kapsel overtuigender overkomen. (waar wss het psychologische effect zit!

Wat boeit het met wat voor kapsel hij speelt... Hij heeft er al 5 in het mandje liggen dus van mij mag hij zijn lange lokken wel houden hoor als hij zo door gaat

Lijkt mij absoluut een domme actie. Iedereen weet toch hoe het met Simson is afgelopen toen hij zijn haar afknipte?

niet doen toivonen! wat nou psychologisch effect! hij speelt in de eredivisie de sterren van de hemel! en kijk bijvoorbeeld naar torres! ook lang haar gehad! het is er af en wat een slecht wk speelt hij!
dit zegt overigens niets maar doe wat goed voelt!
laat je niet zo beinvloeden!

Alsof hij zijn haar eraf gaat halen, slecht advies van Rutten.

Fred heeft zelf zijn hele carriere met een wanstaltige snor en zwarte cross mat rond gelopen.

Ik denk ook niet dat Ola het eraf haalt want het gaat uiteindelijk om je voetbal kwaliteiten en niet hoe je haar zit. Verder is Ola in een topvorm verkeerd ik ben benieuwd hoeveel die er uiteindelijk in gaat leggen dit seizoen!

Het gaat bij sporters heel vaak niet om de psychologische werking, maar meer om het imago van de spelers. Als ze namelijk eg goed, beroemd en een idool worden, dan kunnen ze weer wat extra's incasseren door beeldrechten en andere accesoires (zie bijvoorbeeld: Gullit, Agassi, Ronaldinho). Als later blijkt dat ze geen groot idool worden, gaan aparte zaken, zoals hun kapsel en dergelijke weer ''gewoon'' worden.

Adriaanse heeft in Portugal ook wel eens spelers uit de selectie gezet vanwege hun kapsel meen ik me te herinneren.
Maar Rutten heeft hier natuurlijk helemaal niks over te zeggen, kan me er ook niet aan storen moet ik zeggen. Zie er wel spectaculair uit met kopballen. Tis geen Ruud Gullit maar toch.

Toivonen is op dit moment wel van de spitsen de beste kopper...

Niet doen dit is Toivonen style. Elke goede speler heeft wel iets

toivonen staat in belangstelling voor liverpool, 12,5 miljoen mag hij weg van psv.

16 augustus 2010 om 13:05

Helaas heeft Liverpool maar 6 miljoen euro voor hem over. Misschien verdubbelen ze dat wel als hij zijn haar afknipt heh Rutten... Valt me trouwens wel op dat Liverpool na al die Spaanse spelers onder Benitez nu afgaat op Scandinaviers onder Hodgson. Geen goede zaak lijkt mij, zo krijg je kliekjes. Het zou me ook niets verbazen als Lauri Dalla Valle nu ineens in de EPL gaat debuteren.

De een staat lang haar, maar een ander staat het niet. Ik vind het lange haar wel passen bij Toivonen.

boeiend, hij hoeft toch ook niet naar de plastiche chirurg om zijn waterhoofd lek te laten prikken.

Vaker voetbal kijken jongens. Toivonen heeft in de voorbereiding, op advies van Rutten, een kapsel van een centimeter of 7 korter laten nemen. Dit kortere kapsel heeft hij al langer. Rutten zegt hu alleen dat hij Toivonen dat advies had gegeven. Hij zegt niet dat Toivonen nu zijn haardracht moet veranderen? Dat is al gebeurd.

NEE joh, laten zitten dat haar....

daardoor krijgen die verdedigers van hem als zijn haar in hun ogen en kunnen ze niks meer zien: vandaar dat hij zo vaak koppend scoort

het is gewoon zijn styl en als hij zich er lekker bij voelt moet hij het gewoon houden! (als hij blijft scoren)

Torres en Spanje, Samson en Delilah, Sony en Cher... Genoeg voorbeelden uit de geschiedenis om dat niet te doen.
Ben wel benieuwd wat de redenen van Fred zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 28 januari
Alexander Nübel moet bij Tottenham Hotspur de opvolger worden van Hugo Lloris. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren