Valse start, maar nog lang geen verloren race

Het voetbalseizoen is nog maar net begonnen en het pessimisme zit er onder de gemiddelde Ajax-supporter al stevig in. Van het beeld van de van arrogantie vervulde Ajacied blijft op dit moment maar weinig over, want als je reacties op Voetbalzone bekijkt, zie je vooral supporters die na de opdoffer van FC Twente in eigen huis en de weggegooide thuisoverwinning tegen PAOK Saloniki niet meer geloven in een titel van Ajax-kant. Voor fans van andere Eredivisieclubs moet het een welkome afwisseling zijn, al die niet in hun eigen kansen gelovende Ajacieden. Nou, ik doe daar dus mooi niet aan mee!

Natuurlijk is het balen dat onze enige absolute superster Luis Suárez in ieder geval de eerste twee wedstrijden van het seizoen (tegen Vitesse en FC Groningen) mist, ook al is dat voor honderd procent zijn eigen schuld. Het is ook zeker niet fijn dat Eyong Enoh, de zwarte motor op het middenveld, er nu waarschijnlijk een paar weken uit ligt. Des te vervelender dat Rasmus Lindgren, zijn logische vervanger, ook een blessure heeft opgelopen en dus net als zijn Kameroense teamgenoot de beslissende wedstrijd tegen PAOK Saloniki, zoals het er nu naar uitziet, zal moeten missen. Omdat Demy de Zeeuw duidelijk nog niet fit genoeg is om het verschil te maken wordt het duel in de Griekse hel een leuke test voor de breedte van het middenveld. Nee, wat betreft personele omstandigheden is het verloop van de seizoensstart inderdaad bepaald niet ideaal.

Het mentale aspect van het duel om de Nederlandse Supercup is uiteraard ook niet te verwaarlozen. FC Twente was duidelijk een stuk beter en gretiger dan Ajax tijdens het duel om de Johan Cruijff Schaal en voor beide teams zal in een volgende ontmoeting tussen de twee deze wedstrijd absoluut door het hoofd spoken. Zal Ajax er kracht uit putten omdat het het gevoel heeft iets recht te moeten zetten? Of zal het team, nu het weet dat het ook in de eigen Arena zomaar kan verliezen van de Tukkers, juist met bibberende benen het veld op komen? In ieder geval zal het zo zijn dat de Ajax-selectie na deze wedstrijd weer met beide benen op de grond staat. Geen Ajacied zal nu nog denken dat het winnen van de titel dit jaar ‘weer’ een eitje wordt. En misschien is dat besef juist wel precies datgene wat de club nodig heeft.

De selectie is door deze belabberde start namelijk optimaal op scherp gezet. Mede daarom heb ik nog steeds vertrouwen in een prachtig tweede jaar van de selectie van opvoeder en machtig mediamanipulator Martin Jol. Want als Ajax, met een gemankeerd middenveld wellicht, woensdag PAOK net zo wegtikt als in de eerste 45 minuten van de heenwedstrijd en er dan wél binnen een half uur twee inlegt, is er eigenlijk geen wolkje aan de lucht. Sterker nog, ik zie zelfs een behoorlijk voordeel in de huidige situatie. Suárez kan zichzelf namelijk niet meer in de kijker spelen in de competitie en dus is de kans dat hij op het laatste moment alsnog vertrekt een stuk kleiner geworden. Bovendien zullen de scouts bij de internationale topclubs die Suárez op het oog heeft ook gezien hebben dat de Uruguayaan qua zelfbeheersing nog een hoop kan leren. Prima! Dan houden we hem toch lekker nog een jaartje in Amsterdam!

Ik heb er namelijk alle vertrouwen in dat Ajax ook zonder Suárez kan winnen van FC Groningen en Vitesse, twee ploegen die in mijn optiek in kwaliteit ingeleverd hebben (FC Groningen vooral dankzij het verlies van Ron Jans aan Heerenveen en Vitesse vooral dankzij de financiële problemen die de club ertoe hebben gedwongen om haar beste spelers te verkopen). Met een beetje mazzel laat Mounir El Hamdaoui meteen in die eerste twee wedstrijden alvast zien waarom we hem gehaald hebben en dan duurt het vast niet lang voordat de ideale basiself zoals Jol die voor ogen heeft weer een mogelijkheid is. Misschien ben ik de enige Ajax-supporter die er zo over denkt, maar Leonardo (inderdaad nog lang niet zeker) en El Hamdaoui voor Marko Pantelic en Dennis Rommedahl is in mijn ogen geen verzwakking. El Hamdaoui is minstens net zo technisch als de aanmerkelijk oudere Serviër en bovendien scoort hij er in de Nederlandse competitie al een flinke poos stevig op los. En toegegeven, Rommedahl was best een nuttige invaller, maar beter wordt hij zeker niet meer en ik denk niet dat deze jongen van het niveau is of nog zal worden dat Ajax na moet streven (ook al is het een modelprof en een lieve jongen). Zijn mogelijke vervanger Leonardo heeft ook bij Ajax bewezen een uitstekende pinchhitter te zijn en van mij krijgt hij ruimschoots de kans om dat ook dit seizoen in ons dierbaar rood en wit te laten zien.

Oké, ik geef toe dat een rumoerige voorbereiding zoals deze niet ideaal is. En inderdaad, ik kan best jaloers zijn op de wijze waarop FC Twente laat zien een duidelijk en helder transferbeleid te hanteren waarbij er, als er een speler vertrekt, meteen een nieuw talent op de bewuste positie klaarstaat om aangekocht te worden. Dat betekent echter niet dat we de ingeslagen weg van vorig seizoen dan maar weer moeten verlaten puur omdat er in de voorbereiding een aantal dingen niet helemaal soepel verlopen. Mijn geheugen gaat ondanks stevig softdruggebruik namelijk verder terug dan twee weken geleden en ik heb me vorig jaar vaak genoeg ontzettend vermaakt met het voetbal dat Ajax op de mat legde. Misschien moeten we eens proberen om, zonder arrogant te zijn, vertrouwen te tonen in Jol en de huidige selectie. Supporters die zeiken op het bestuur en de coach, die bij elke tegenslag ‘wanbeleid!’ roepen en die de spelers bij balverlies uitfluiten zijn er namelijk al genoeg in de Arena. Bovendien is het zeker dat dit soort ‘fans’ onze prachtige club sowieso geen kampioen gaan maken.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 7 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door Fritsie81)

Het goede aan dit stuk is dat het met het nodige realisme is geschreven, waarvoor een compliment. Maar eerlijk gezegd is het een beetje vlees noch vis, het komt een beetje neer op ''we hebben dan wel de eerste slag verloren, maar de oorlog nog niet'', een beetje het bekende open deuren werk. Dus realistisch: ja, maar inspirerend: bepaald niet. Wat stijl betreft is het van een prima niveau overigens.

3 augustus 2010 om 00:15

Ach realistisch. Als je een beetje de orde van de dag redelijk beschouwt ben je als snel realistisch. Maar met het 1 - 1 gelijkspel en het weggeven van de JC- schaal (die immers op 80% gespeeld werd en verloren met een blunder) is er toch geen man over boord?

Waar kunnen mensen zich druk over maken zeg; pas op 19 September moeten we aantreden in de kuip (onze eerste ''topwedstrijd''). Dan zijn onze spelers ingespeeld, is de vorm hervonden en zijn we hopelijk actief in de poulefase CL. En als het éénmaal goedgemutst is in Amsterdam zijn ze een harde noot om te kraken (getuige vorige seizoen 2e competitiehelft).

Je kan aan de hand van de afgelopen 2!!! wedstrijden absoluut geen conclusies verbinden, dat is emotie en speculatie. Pas over 2 weken hebben we een concreet beeld van waar we staan en nog niet eens van waar we kunnen komen. Dus houd alsjeblieft op met dit zinloze gemok want je praat jezelf complexen aan terwijl er nog totaal niks aan de hand is.

3 augustus 2010 om 07:51

Bedankt Johan, ik kan me in je commentaar zeker vinden. Ik vond het stuk leuk om te schrijven maar hier en daar verzandt ik idd wellicht wel in het intrappen van open deuren.. Ach, ik wil juist een positief geluid laten horen en dan heb je nou eenmaal niet echt te maken met controversiele invalshoeken of meningen. Bij het schrijven van mijn volgende stuk zal ik proberen de emotie iets meer op te zoeken. In ieder geval bedankt voor het lezen!

Man hé, wat is het voor de verandering weer eens mooi een goede CE te lezen. De laatste tijd had ik niet zoveel vertrouwen meer in de voetbalzone redactie maar dit is enigszins een goed begin.

Ik vind het juist wel mooi die onrustigheden rond Ajax. Het hele land is weer bezig met voetbal en of je Ajax nu liefhebt of haat het is toch vaak het gesprek van de dag. In Eindhoven lachen ze zich kapot maar het gaat over Ajax! In Twente kan het geluk niet meer op maar het gaat over Ajax. In Alkmaar lopen ze kaas te eten met een gigantische glimlach, Maar! het gaat over Ajax!!

Als je zoveel emoties kan losbrengen bij zoveel verschillende fan groepen dan ben je een uitzondering. Ik als Ajacied heb gevoelens bij Psv, maar Twente, Feyenoord en Az kunnen mij echt gestolen worden. Twente gun ik het kampioenschap van harte, Feyenoord is al lang geen concurrent meer en Az hebben de problemen met Dirkie..

Dat Ajax ook doelpunten kan maken zonder Suarez hebben ze wel laten zien in het vorige seizoen. Toen was Suarez ook weleens geschorst of geblesseerd. Daarnaast hebben wij een veel doelpunten makende spits erbij.. Vorig seizoen hadden wij na een tijdje geweldig voetbal laten zien, waaronder tegen bijvoorbeeld Juventus. We hebben in principe nogsteeds dat jonge team maar er is een jaartje ervaring bijgekomen.

De storm rond Ajax gaat nooit liggen. Elk jaar hebben wij een onrustige voorbereiding. Dit jaar komt dat door het WK en Jol maar die jaren ervoor waren er ook vertrokken spelers nieuwe coaches en andere zaken. Ik vind het dit jaar eigenlijk redelijk rustig, alle toppers zijn gebleven wanneer is dat voor het laatst gebeurt? Elk jaar ging er wel een topper weg, spelers zoals:
Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Ryan Babel, Hedwiges Maduro, Maxwell Cabelino Andrade, Zlatan Ibrahimovic, Zdenek Grygera, John Heitinga, Vermaelen en ga zo maar door....

Nee, onrust rond Ajax, dat is een goed teken. Na dit slechte worden we wakker en spelen wij gewoon net als vorig seizoen weer het beste voetbal van Nederland. Krijgen wij weer het minste doelpunten tegen en maken wij de meeste. Het is gewoon hopen dat wij eerder wakker worden dan vorig jaar!

Woensdag zou ideaal zijn!

3 augustus 2010 om 07:39

Thanks man! Laten we inderdaad hopen dat Ajax nu eens vanaf het begin er vol in gaat.. Ik zit eigenlijk niet te wachten op weer een prachtige comeback die in schoonheid strandt!

Bedankt voor het lezen en je reactie!

5 augustus 2010 om 14:44

Vind het een goed stuk van Ajacied023, maar jouw stuk mag er ook zeer zeker wezen.

goed stuk alleen dat stuk over leonardo klopt niet die heeft zijn beste jaren gehad een was bij nac ook nooit meer goed rommedahl is als die in vorm is een plaag voor de verdediging ik denk Ajax tweede en PSV die goed hebben ingekocht eerste

3 augustus 2010 om 07:37

Oh, en als basisspeler denk ik ook niet dat hij goed genoeg is hoor, maar Leonardo heeft indruk op me gemaakt tijdens de Europa Leaguewedstrijden tegen Fiorentina en Olympique. Daar was hij als invaller ijzersterk en heel erg gevaarlijk en ik zie hem wel renderen onder Jol. Rommedahl heeft ook heel veel matige duels gespeeld, vind ik.

Bedankt voor het lezen, en je reactie!

3 augustus 2010 om 10:14

oh, als invaller is die wel nuttig maar ik ben bang dat die dan onrustig word en gaat klagen.

Slap stuk, bol van cliché's en bijvoegelijke naamwoorden: Voorbeelden: 'griekse hel', 'machtig mediamanipulator', 'ons dierbaar rood en wit' etc. etc.. Probeer eens een eigen stijl te ontwikkelen want volgens mij kan je veel origineler schrijven dan je nu laat zien. En vermoei me a.u.b. nooit meer met je softdruggebruik. Je geheugen mag er dan niet onder lijden, je schrijfstijl misschien wel.

3 augustus 2010 om 07:29

Woooh! 1 ster? Dat is wel heel erg laag! Zijn bijvoeglijke naamwoorden verboden ofzo? Of ben ik met softdruggebruik op een pijnlijke teen gaan staan? Ik ben blij met alle reacties en kritiek, maar dit vind ik toch wel een unfaire reactie van je eigenlijk.. Dit is mijn eigen stijl, lees anders mijn andere columns even.. Griekse hel, zo wordt het stadion van Paok genoemd. Dierbaar rood en wit is uit het clublied. Machtig mediamanipulator Martin alliterreert en dat vind ik altijd wel vet. Er zit heus wel een gedachte achter die woorden.. maar kom op, ook al vind je die woorden irritant, 1 ster? Echt? Vond je het zo slecht?

Iedereen bedankt voor het lezen!

3 augustus 2010 om 10:25

Je moet niet vergeten dat het stuk heel erg over Ajax gaat, sommige mensen kunnen daar niet zo goed mee omgaan.

3 augustus 2010 om 15:13

Misschien is dat het inderdaad. Thanks voor de geruststelling.

Ik ben geen Ajax supporter, maar dat men het bij Ajax heeft over wanbeleid kan ik heel goed begrijpen hoor. Al jaren loopt men achter de feiten aan en moet men in blinde paniek nog een team bij elkaar scharrelen. Daarnaast weet men in mijn ogen de sterkhouders van een team niet altijd op waarde te schatten. Een goed voorbeeld daarvan is Pantellic. Die vraagt dan wel voor 2 jaar 2 miljoen euro, maar kijk nog eens terug naar vorig seizoen. Wanneer begon het écht te lopen bij Ajax? Toen Pantellic zich had aangepast en in vorm raakte. Hij liet Ajax echt beter voetballen. Dat is bij El Hamdaoui nog maar de vraag en ook El Hamdaoui heeft aan het einde van zijn contract geen rest waarde meer en El Hamdaoui kost natuurlijk al 5 miljoen euro en dan reken ik zijn salaris nog niet eens mee.

Maar wel een leuke column met goed taal gebruik en zinnen die lekker lopen waardoor hij ''lekker weg leest''.

Om eerlijk te zijn zie ik Ajax dit seizoen niet 1,2,3 kampioen worden. Ik denk dat El-hamdaoui er gewoon niet bij past. Pantelic paste perfect in het spelletje van Ajax, niet egoïstisch, een echte teamspeler. Daarnaast motiveerde Pantelic iedereen met zijn stomme klapjes etc.
El-hamdaoui is heel anders, een vervelend mannetje, geen echte teamspeler. Kan zich boven het team verheven voelen.

We moeten dus maar zien wat het gaat worden

Over het artikel; het is natuurlijk moeilijk te beoordelen voor een anti-ajacied. Toch beargumenteer je goed, is de schrijfstijl goed, de dingen waar het om gaat zijn goed.

Ben het met de meeste eens dat het niet echt een vernieuwend stuk is, wel redelijk geschreven moet ik zeggen. Edoch zag ik toch behoorlijk wat onzin staan, die ik graag even wil weerleggen.

'suárez kan zichzelf namelijk niet meer in de kijker spelen in de competitie en dus is de kans dat hij op het laatste moment alsnog vertrekt een stuk kleiner geworden.'

Echt een hilarische uitspraak. Denk je nou echt dat Suarez zich niet genoeg in de kijker heeft gespeeld na 45 goals en 24 assists afgelopen seizoen in officiële wedstrijden voor Ajax? Of het feit dat hij samen met Forlan een land van 3 miljoen inwoners heeft geleid naar de halve finales op het WK? Met 3 goals?

'bovendien zullen de scouts bij de internationale topclubs die Suárez op het oog heeft ook gezien hebben dat de Uruguayaan qua zelfbeheersing nog een hoop kan leren.'

Ik denk dat zijn voetballende kwaliteiten een grotere rol spelen in de beslissing om hem te kopen dan zijn gebrek aan zelfbeheersing. Bovendien hadden of hebben spelers als Keane, Effenberg, Cantona, Van Bommel, Ibrahimovic etc ook niet heel veel zelfbeheersing en spelen of speelden ook jaren in de top. Sterker nog, weinig zelfbeheersing kan ook aantonen dat je een extreme overwinningsmentaliteit hebt en bereid bent alles te doen om te winnen. Bijkomend nadeel is dan inderdaad dat je wel eens iets te gefrustreerd kan worden als je teamgenoten niet echt hun best doen, of dat je compleet word weggespeeld. Maar het hoeft in mijn ogen geen belemmering te zijn om een toptransfer te maken.

'zijn mogelijke vervanger Leonardo heeft ook bij Ajax bewezen een uitstekende pinchhitter te zijn en van mij krijgt hij ruimschoots de kans om dat ook dit seizoen in ons dierbaar rood en wit te laten zien.'

In 50 officiële wedstrijden voor Ajax heeft die o zo gevaarlijke pinchhitter van jou liefst 7 goals gemaakt en 1 assist gegeven. En voordat je met het argument komt dat ie een goaltje uit bij HSV en een bal via 3 Fiorentinabenen maakte, dan hadden ze ook bijv. Kennedy moeten houden want die schopte er ook nog wel eens per ongeluk een belangrijke in. En zeg nou zelf, Kennedy had toch ook dieptrieste statistieken bij Ajax en is toch ook gewoon weg?

3 augustus 2010 om 15:25

Ik zal even puntsgewijs reageren:

Echt een hilarische uitspraak. Denk je nou echt dat Suarez zich niet genoeg in de kijker heeft gespeeld na 45 goals en 24 assists afgelopen seizoen in officiële wedstrijden voor Ajax? Of het feit dat hij samen met Forlan een land van 3 miljoen inwoners heeft geleid naar de halve finales op het WK? Met 3 goals?

Natuurlijk wel, en toch is hij niet weg. Dat betekent dat er twijfel is, twijfel of hij de hoofdprijs wel waard is want opvallen op het WK bij Uruguay kan ook heel goed een incident zijn. Bovendien speelt hij in Nederland en een Alves deed het hier ook heel goed. Feit is dat hij nu in ieder geval minder wedstrijden speelt tijdens de transferperiode, dat betekent dus minder momenten om clubs over het randje te duwen om hem te kopen. Ik snap niet wat je hier zo hilarisch aan vindt, hoor.

Ik denk dat zijn voetballende kwaliteiten een grotere rol spelen in de beslissing om hem te kopen dan zijn gebrek aan zelfbeheersing. Bovendien hadden of hebben spelers als Keane, Effenberg, Cantona, Van Bommel, Ibrahimovic etc ook niet heel veel zelfbeheersing en spelen of speelden ook jaren in de top. Sterker nog, weinig zelfbeheersing kan ook aantonen dat je een extreme overwinningsmentaliteit hebt en bereid bent alles te doen om te winnen. Bijkomend nadeel is dan inderdaad dat je wel eens iets te gefrustreerd kan worden als je teamgenoten niet echt hun best doen, of dat je compleet word weggespeeld. Maar het hoeft in mijn ogen geen belemmering te zijn om een toptransfer te maken.

Ik vind dat je Suárez op dit moment niet kunt vergelijken met één van de spelers die je noemt. Het is een controversiële speler met, volgens veel voetbalfans, nare trekjes en rare, opvallende en onvoorspelbare acties waarmee hij zijn ploeg kan benadelen. Daarom denk ik dat hij voor topclubs toch een risicovolle aankoop is. Ik had alleen geen ruimte meer om dat uit te leggen. Max 1000 woorden, he?

In 50 officiële wedstrijden voor Ajax heeft die o zo gevaarlijke pinchhitter van jou liefst 7 goals gemaakt en 1 assist gegeven. En voordat je met het argument komt dat ie een goaltje uit bij HSV en een bal via 3 Fiorentinabenen maakte, dan hadden ze ook bijv. Kennedy moeten houden want die schopte er ook nog wel eens per ongeluk een belangrijke in. En zeg nou zelf, Kennedy had toch ook dieptrieste statistieken bij Ajax en is toch ook gewoon weg?

Ik weet niet of je vaak naar Ajax kijkt, maar als invaller ging er van Leonardo eigenlijk altijd dreiging uit en hij heeft ons in die twee wedstrijden vrijwel zelfstandig naar de volgende ronde geschopt. Ik bedoel niet dat hij fantastisch is voor de basis, ik bedoel hiermee juist dat hij in de rol van Rommedahl prima kan renderen in dit Ajax. En of dat zo is weet jij dus echt niet beter dan ik. Kennedy is overigens in mijn mening altijd een drama geweest. Leonardo kan iets toevoegen, dat denk ik echt.

Reageer ajb! Vind het wel een interessante discussie.

3 augustus 2010 om 20:12

Zal ik maar weer puntsgewijs reageren op jou hé

Alves was inderdaad ook erg goed in de Eredivisie, hij speelde echter slechts anderhalf seizoen in dienst van SC Heerenveen. Natuurlijk 45 goals in 39 wedstrijden voor SC Heerenveen is natuurlijk ongelooflijk. Maar dat is opzich ook logisch, omdat SC Heerenveen toen (zeer) aanvallend speelde en het hele team zo was neergezet zodat de Braziliaan optimaal kon functioneren.

Hij hoefde praktisch niet mee te verdedigen en mocht alle pingels en vrije trappen nemen. Dat hij niet echt een teamspeler is blijkt ook uit het aantal assists dat hij gaf bij SC Heerenveen, het waren er 4. Buiten dat had hij ook een verrotte mentaliteit aangezien hij weken heeft geweigerd zich te melden in Heerenveen om een transfer te forceren.

Suarez scoorde afgelopen seizoen ook verschrikkelijk veel en gaf ook al 52 assists in zijn gehele Eredivisieperiode bij FC Groningen en Ajax. Hij is dus (veel) belangrijker voor het team, aanvoerder bovendien, en ik denk dat hij klaar is voor een stap hogerop. Naast dat is Suarez al beslissend geweest voor zijn land op een WK, waar Alves dat alleen was in een Copa America in 2007. Wie weet schopt ie er morgen 2 of 3 in tegen Paok en is ie nog iets aantrekkelijker geworden.

Dat jij niet snapt waarom Suarez in dat rijtje van Ibrahimovic etc thuishoort vind ik ook vreemd. Het is een controversiële speler met, volgens veel voetbalfans, nare trekjes en rare, opvallende en onvoorspelbare acties waarmee hij zijn ploeg kan benadelen. Dat waren of zijn al die spelers ook. Ibrahimovic maakte bij zijn Ajaxperiode bij vlagen geniale doelpunten, maar was ook mr. Elleboog. Hij heeft zich ook bewezen op absoluut topniveau, terwijl hij nog (veel) mindere Ajaxstatistieken haalde dan Suarez nu al 3 jaar doet.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik als Feyenoordsupporter af en toe een wedstrijdje van Ajax meepik, Europees, beker tegen een leuke tegenstander en als Feyenoord uit moet en ik thuis ben soms ook nog wel eens Eredivisie Live. Maar kom op hee Leonardo heeft gewoon gefaald bij Ajax. Heel leuk dat hij dreiging heeft, maar als het nog minder rendement dan godbetert Kennedy Bakircioglu vraag ik me af of die dreiging nou zoveel waarde heeft.

Leonardo 7 goals 1 assist 50 wedstrijden
Kennedy Bakircioglu 10 goals 9 assists 50 wedstrijden

Leonardo is al 10 jaar lang hetzelfde spelertje dat als ie er zin in heeft best leuk voetbalt, maximaal 2 of 3 echt goede potten per seizoen speelt voor z'n werkgever. Als hij er geen zin in heeft wat grofweg driekwart van de wedstrijden zo is, heb je geen ene reet aan hem. Hij is totaal onzichtbaar, bijna geen enkele actie lukt dan en van meeverdedigen heeft onze linksbuiten met dreiging nog nooit gehoord. Ik vind Leonardo voor Rommedahl een dikke achteruitgang, en ik vond Rommedahl toch al zwaar ruk. Als je de cijfers erbij moet pakken zie je ook nog eens dat zelfs Kennedy veel meer rendement haalde dan die Braziliaanse baltovenaar.

5 augustus 2010 om 15:08

Ben het helemaal met je eens wat betreft Suarez en Leonardo. Leonardo heeft echt helemaal niets bij Ajax klaar gespeeld.

Voor die rechtsvoor positie moet Ajax niemand halen. Geen Daniel de Ridder en al helemaal geen Leonardo. Als het toch voor de breedte is zet er dan een jeugdspeler neer. Kost niks en kan een hoop opleveren op lange termijn.

Uitzonderlijk (buitenlands) talent kunnen we toch niet betalen, haal dan geen dure 2e rangs, oude, net-niet spelers, maar geeft de jeugd de kans!!! Daar zijn we immers groot mee geworden.

prettig leesbaar stuk dat de indruk maakt de troebelen rond ajax te willen nuanceren. En dat is begrijpelijk. Hoewel het bij ajax allemaal wat paniekerig overkomt - het terug willen halen van eerder terecht verkochte spelers -, is er ook wel heel erg veel rumour..nu maar hopen dat ze vanavond, ondanks alle strubbelingen in griekenland gaan winnen, dat zou voor het hele nederlandse voetbal welkom zijn...

Mooi stuk en het is ook nog prettig leesbaar
Hoewel het bij Ajax allemaal wat paniekerig overkomt het terug willen halen van eerder terecht verkochte spelers is er ook wel heel erg veel rumour. nu maar hopen dat ze vanavond, ondanks alle strubbelingen in Griekenland gaan winnen, dat zou voor het hele Nederlandse voetbal welkom zijn...

Yes ze zijn door

groeten van psv supporter

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1321
2.PSV127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger52
J. TimberVerdediger51
E. ÁlvarezMiddenvelder51
R. GravenberchMiddenvelder51
S. BerghuisAanvaller51
S. HallerAanvaller55
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Manchester United wil van Paul Pogba de bestbetaalde speler ooit in de Premier League maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren