KNVB erkent Feyenoord Academy als Regionale Jeugdopleiding

Woensdag, 23 juni 2010 om 10:20Daniel Cabot Kerkdijk

Feyenoord en Excelsior voegen de jeugdopleidingen met ingang van komend seizoen samen tot één regionale jeugdopleiding, onder de naam Feyenoord Academy. Elftallen van de opleiding zullen onder de naam Feyenoord/Excelsior gaan spelen. De KNVB heeft de Feyenoord Academy inmiddels erkend als Regionale Jeugdopleiding, zo meldt Feyenoord woensdagmorgen.

"Het grootste voordeel van de samenvoeging is dat de kwaliteit van de elftallen nog verder verhoogd wordt’, aldus Stanley Brard, hoofd jeugdopleiding. De Feyenoord Academy kreeg onlangs de Rinus Michels Award, voor beste jeugdopleiding van Nederland. "De elftallen voor volgend seizoen zullen gevormd worden uit de beste spelers van de jeugdopleidingen van Feyenoord en Excelsior."

Het samenvoegen van opleidingen van verschillende clubs is een ontwikkeling die in Nederland al langer aan de gang is. FC Twente en Heracles waren in 2003 de eerste clubs die hun opleidingen samenvoegden, Vitesse/AGOVV Apeldoorn, AZ/Telstar, Heerenveen/Emmen en FC Groningen/Veendam hebben dat voorbeeld inmiddels gevolgd.

"De kwaliteit van de verschillende elftallen zal nog verder omhoog gaan", vervolgt Brard zijn relaas op de clubsite. "Daarnaast wordt het mogelijk om jeugdspelers in te zetten in het gezamenlijke beloftenelftal, waarmee een extra tussenstap richting de eerste elftallen van Excelsior en Feyenoord wordt gecreëerd en het beloftenelftal meteen een kwaliteitsimpuls krijgt."Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door coastlocal)

Goed nieuws dit, zo'n samenwerking heeft voor iedereen voordelen.

23 juni 2010 om 11:21

Ik vind niet dat dit alleen maar voordelen heeft. als alle bvo's dit gaan doen houdt je dus maar 18 of 19 professionele jeugdopleidingen over. In het oude systeem werden dus veel meer jeugdspelers opgeleid en als Engeland de grootste talenten eruit blijft pikken houdt je imo weinig over. Dit is dus alleen een voordeel voor de kosten, maar verder een zorgelijke ontwikkeling.

23 juni 2010 om 11:42

Ik weet niet of dit nou zo goed is voor Neerlands jeugdopleidingen. Resultaat is namelijk gewoon dat er minder jeugdopleidingen komen...ze worden niet groter of zo. En hoe gaan ze het oplossen met de grote talenten? Dat wordt dan natuurlijk bekvechten wie hem krijgt. Nee, geen goede ontwikkeling dit vrees ik.

23 juni 2010 om 12:59

Het gaat niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Dus liever 1 goede, professionele jeugdopleiding, met ontzetteng veel faciliteiten om jeugdspelers goed op te vangen en beter te maken, dan 2 zelfstandig opererende jeugdopleidingen waarin zaken ontbreken, vanwege financiele beperkingen.

23 juni 2010 om 13:28

Op dit gebied is kwantiteit ook belangrijk. Tuurlijk, goede faciliteiten etc. zijn belangrijk, maar het belangrijkste in de jeugdopleiding is dat talentvolle spelertjes gewoon veel voetballen. Op 6-jarige leeftijd kun je over het algemeen nog niet zien wie de echt goede zijn en wie het niet gaan redden, dus zal je meer teams als 'kweekvijver' nodig hebben dan bij de wat hogere teams, waar het talent misschien al wat meer naar voren komt. Wat ik hier begrijp is dat alle teams gedeeld door 2 gaan..betekend minder in de kweekvijver, minder kans op het vangen van een grote vis.

23 juni 2010 om 19:54

Het heeft wel degelijk voordelen, met een grotere opleiding kunnen er ook in de B en C jeugd 2e en zelfs 3e elftallen worden samengesteld waarmee de leeftijdsspreiding wordt verbeterd.

Dit soort initiatieven kan ik alleen maar toejuichen. Ik vind de onderlinge afspraken echter wel cruciaal voor het slagen van deze projecten. Om de grootste talenten zal toch gevochten gaan worden dus er moeten duidelijke regels zijn welke club er als eerste aanspraak op maakt.

Het samenvoegen van opleidingen van verschillende clubs is een ontwikkeling die in Nederland al langer aan de gang is. FC Twente en Heracles waren in 2003 de eerste clubs die hun opleidingen samenvoegden, Vitesse/agovv Apeldoorn, Az/telstar, Heerenveen/emmen en FC Groningen/veendam hebben dat voorbeeld inmiddels gevolgd.

Ze vergeten dat ook Willem II en RKC al een gezamelijke jeugdopleiding hebben

Pfff excelsior, behoudt dan in ieder geval iets van je eigen identiteit. Voor Feyenoord natuurlijk wel een goede ontwikkeling. Maar je zal maar fan zijn van Excelsior...

23 juni 2010 om 10:47

Lol.

Ik heb ook het idee dat de Excelsior fans hier weer niet blij mee zullen zijn. Op deze manier wordt het volgens mij namelijk alleen maar makkelijker om de talenten van Woudensteijn naar De Kuip te verkassen.

Voor Feyenoord natuurlijk een goeie ontwikkeling, want ook Exceslior heeft al de nodige talenten voortgebracht.

23 juni 2010 om 11:18

@frvatoslocos & 078fr010
Voor Excelcior is dit ook een goede ontwikkeling. Betere spelers/trainers zullen nu ook naar Excelcior doorstromen, wat al de nodige successen heeft opgeleverd. Soms moet een club dat identiteit naar zich neerleggen. Ondanks dat ze het kleine broertje van Feyenoord zijn, hebben ze nog altijd een verleden, een stadion en een eigen bestuur. Ik denk dat dit soort samenwerkingsverbanden steeds vaker zullen gaan voorkomen.

Goed initiatief. komt voor beide goed uit. Toch als er talenten uit komen zullen ze waarschijnlijk toch wel eerst naar excelsior gaan en van daaruit naar Feyenoord.

Het is veel beter zo regionale jeugdopleiding hoop dat dit ook met vvv,psv en helmond gebeurt.

Voor de clubs is dit natuurlijk geweldig nieuws. Ik vind het wel jammer dat clubs zo hun eigen identiteit verliezen. Met name in gebieden waar meerdere clubs hun talenten vandaan moeten halen gebeurt dit. Een dergelijke regel voorkomt dat een speler die bijvoorbeeld gescout is door Excelsior ook de maximale opbrengst voor die club oplevert. Feyenoord zal hier dan weer een percentage van moeten ontvangen.
Maar goed. Bij Vitesse/agovv, Twente/heracles, Nec/fc Oss, Az/telstar, Groningen/veendam, Heerenveen/emmen werkt het. Blijkbaar vinden de kleinere clubs het niet erg dat zij talenten scouten en opleiden zodat hun grote broer er aan verdient.
Ik las dat Rkc/willem Ii/nac ook hun opleidingen willen bundelen, en met het wegvallen van het beloftenteam van Rbc, zie ik daar ook nog wel beweging in komen.
Ook Psv/helmond Sport/fc Eindhoven en VVV hebben plannen.

Het betekent op de korte termijn natuurlijk wel een sanering van de kosten, maar wat hebben de clubs eraan op lange termijn?

Excelsior was toch al een soort 'beloften feyenoord' waar de talenten die nog niet in het eerste konden komen op leenbasis naar excelsior gingen?
Dat ze dat nu nog iets verder uitbreiden is in sportief voordeel voor feyenoord en financieel voor excelsior waarschijnlijk aantrekelijk.

lekker, voor de jeugdspelertjes van Excelsior, kunnen die nu overschrijven naar andere clubs, neem niet aan dat er 2 teams van eenzelfde club in een competitie mogen uitkomen.

Excelsior heft steeds meer zijn eigen bestaanrecht op, maar Rotterdam is natuurlijk wel te klein voor 3 profclubs

23 juni 2010 om 13:09

Rotterdam is absoluut niet te klein voor drie profclubs. Onder profclub versta ik ook jupilervoetbal.

23 juni 2010 om 13:33

En Den Haag te groot voor 1 drama club

er moet nu alleen nog een regel komen dat de ratten niet een opleiding in Nederland mogen volgen om vervolgens vlak voor de stap naar de senioren bij een vieze oude man uit Engeland in te stappen om daar maar vrolijk geld te gaan verdienen.

23 juni 2010 om 13:05

Zo hypocriet. Iedereen doe het op elk niveau. Wat zeggen ze altijd, de persoon die geen zonde heeft mag de eerste steen smijten? Denk je nu echt dat pakweg Feyenoord geen talenten van andere clubs overneemt op jonge leeftijd?

23 juni 2010 om 13:33

wel een verschilletje he, als je bij fc bal op het dak contributie betaald en op een doordeweekse dag door een vader getraind wordt totdat je op 8 jarige leeftijd bijvoorbeeld een overstap maakt naar een bvo.

of na 10 jaar intensieve profesionele jeugdopleiding en schoolbegeleiding komt zo'n vieze oude man uit Engeland die je meeneemt naar de andere kant van de zee om pas in een ander shirt je talent aan het publiek te laten zien.

Dus, goede zaak, en Feyenoord heeft een goede opleiding. Nu nog een wet tegen de vieze oude mannetjes uit Engeland...

23 juni 2010 om 13:41

o ja,

'gij zult niet stelen'
'gij zult andermans spullen niet begeren'

Nu gaat het erom dat we de wet nog hier en daar dienen aan te passen.
Een speler voor een bos wortelen wegroven waarvan je weet dat die speler een half jaar later een paar miljoen euro waard is en nog waardevoller zal worden, dat moet aangepakt worden. Komt vanzelf nog wel.

23 juni 2010 om 16:58

Doe niet zo raar. De speler kiest nog altijd zelf of hij in Nederland blijft of ingaat op een contract bij Engeland. Waarom zouden ze dat trouwens niet doen? En de speler is niet van een club, maar nog altijd eigen baas. Castaignos bijvoorbeeld koos ervoor om bij Feijenoord te blijven en de stap niet te maken. Het kan dus wel, je moet die clubs er niet alleen op aankijken. Er ligt ook nog een stukje verantwoordelijkheid bij de speler en zijn ouders/omgeving zelf.

23 juni 2010 om 21:11

@spionkop.
FC Bal op het dak. Misschien contributie maar veel jeugdspelers komen van gerenommeerde amateurclubs waar op enorm hoog niveau training word gegeven zeker aan de grote talenten. Deze worden niet door een vader getraind, en mocht dit al zo zijn heeft deze gewoon de benodigde kwaliteiten.
Amateurclubs investeren enorm veel in de jeugd, en nog meer door middel van vrijwilligers die hard werken en zeker weten ook know-how hebben hoe denk je dat die zich voelen als er weer een talent weggaat naar de Bvo?

ik als feyenoord fan zijnde vind dit een slechte ontwikkeling
hoe meer jeugdopleidingen deste groter de kans op een talent bij een klein clubje wordt ondenkt

23 juni 2010 om 23:37

Kost wel heel veel geld, kom regelmatig bij BVO en het moet natuurlijk wel rendement opleveren.

en per jaar gang komen er echt geen 30 spelers uit Rotterdam door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper
T. JansenKeeper
D. RemieKeeper
J. CandelariaVerdediger
L. GeertruidaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren