Go Ahead Eagles haalt Padt op bij Ajax en Janota bij Feyenoord

Maandag, 31 mei 2010 om

Go Ahead Eagles heeft maandag een dubbelslag geslagen op de transfermarkt. De eerstedivisionist haalde bij Feyenoord Michal Janota op, die transfervrij kon worden ingelijfd. Bij Ajax werd bovendien in de persoon van Sergio Padt een nieuwe keeper gevonden.

De negentienjarige goalie wordt voor één seizoen gehuurd van Ajax en geldt als opvolger voor Remko Pasveer, die terugkeert naar Heracles Almelo. Padt geldt als één van de grootste keeperstalenten van Nederland en verlengde onlangs zijn contract in Amsterdam. Hij speelde nog geen officiële wedstrijd in het eerste elftal van Ajax.

De eveneens negentienjarige Janota heeft wel ervaring op het hoogste niveau. De Pool speelde zes eredivisieduels voor de Rotterdammers en was het afgelopen seizoen een vaste waarde in de hoofdmacht van Excelsior, dat via de play-offs promoveerde naar de Eredivisie. Hij kon transfervrij vertrekken en tekende voor twee jaar bij Go Ahead.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door DaanC)

Dat is niet mis voor Go Ahead. Janota toch niet terug naar Polen.

Vreemde keuze van Janota, hij wilt zich graag in de kijker van de Franczisek Smuda spelen om mee te mogen doen op het EK 2012 in Polen. Dat gaat hem dus niet lukken bij een club als Go Ahead Eagles. Janota had zelf ook altijd aangeven naar Polen terug te willen dus ik begrijp de keuze van hem ook niet helemaal. In de winterstop kon hij al wel naar Polen maar Feyenoord vroeg toen nog 100.000euro, nu hebben ze dus niks. Al had ik Janota liever bij FC Den Bosch zien komen spelen want hij kan opzich wel een bepalende rol hebben in een team.

1 juni 2010 om 07:35

Ik vind jou reactie een beetje vreemd. Eerst zeg je dat het Janota niet gaat lukken zich in de kijker te spelen bij Go Ahead maar daarna zeg je dat je Janota liever bij Den Bosch zou willen zien spelen. Go Ahead haalt hem ook niet voor niets en zal dus een bepaalde rol in gedachte voor hem hebben. Komt nog eens bij dat ik Go Ahead hoger in schat dan Den Bosch. Logische keus. Ik zijn vaderland zou wel geen Eredivisionist interesse in hem hebben gehad.
On:
Padt vind ik een leuke keeper voor Go Ahead waar ze wel een goede eerste keus aan hebben. Natuurlijk is het even afwachten hoe hij zich kan manifisteren in de Jupiler League en of hij wel goed genoeg is. Zijn voorvanger vond ik een goede keeper.

1 juni 2010 om 08:53

Volgens mij snap je mijn opmerking niet helemaal. Want het maakt dus ook niet uit of hij nu bij Den Bosch of Go Ahaed speelt want bij beide cliubs zal het niet genoeg zijn om in het Poolse elftal te komen. En in Polen waren er in de winterstop 3 clubs waar hij heen kon maar blijkbaar willen ze hem daar nu niet meer. Zal ook wel komen omdat hij de laatste tijd steeds minder aan spelen toe kwam bij Excelsior.

tsja wordt volgend jaar weer opnieuw beginnen met bouwen maar dit lijkt helemaal niet slecht!

Belachelijk dat Feyenoord Janota niet heeft behouden. Goede voetballer, en kan op de flanken uit de voeten, als enige zowat.

1 juni 2010 om 14:43

Bij Feyenoord kunnen ze hem niet betalen. Een nieuw contract is onbespreekbaar vanwege de financieen.

Fijn ook voor Ajax dat Padt alvast ervaring opdoet. Die is dadelijk al een stap verder dan zijn voorgangers Stekelenburg en Vermeer die pas op latere leeftijd een seizoen lang op niveau keepten.

Is Feijenoord op zoek naar transfervrije talenten, laten ze hun eigen talenten zomaar transfervrij lopen. Slecht beleid, mijnheer Beenhakker.

1 juni 2010 om 01:08

Blijkbaar vonden ze hem bij Feyenoord gewoon niet goed genoeg? En als een speler niet goed genoeg is moeten ze bij Feyenoord niet zn contract gaan verlengen, want daar hebben ze het geld niet voor. Of volg je het voetbalnieuws van de laatste jaren niet zo goed?

Janota is nog maar 19 dus heeft nog alle tijd om uit te groeien tot een volwaardige speler. Inmiddels hebben wij toch al de nodigde talenten op gepikt her en der.

Heerkens van PSV
Padt van Ajax
Janota van Feyenoord
van der Zwan van Utrecht

Veel jonge spelers maar ik verwacht dat er ook nog wel wat routine gaat komen.

1 juni 2010 om 16:21

ik moet eerlijk zijn, de eagels zijn goed bezig en ik durf zelfs te zeggen dat er heel misschien wel promotie zit aan te komen !?

GAE toch lekker bezig
Heb niets met deventer maar gun ze toch wel heel veel
Is een leuke volkse club met een gezellig stadion (ja ben er weleens geweest)
Hoop op een goede opmars aankomend seizoen want het zal niet makkelijk worden de goede lijn door te zetten van afgelopen seizoen

Hoop nu wel op een promotie van de adelaars

Vind het vreemd dat Excelsior Janota niet heeft behouden door hem over te nemen.
Dat gezegd hebbende, Go Ahead Eagles lijkt mij goed bezig.
Al zie ik GAE meer als een kandidaat voor de play-off dan serieuze titelkandidaat, we weten inmiddels dat je daarmee ook kunt promoveren.

Nice! Mooie versterkingen voor GAE volgend jaar. Laat het seizoen maar beginnen.. :D

heel goed van GAE ...janota wilde niet verlengen bij feyenoord en bij excelsior wilde die niet blijven...dan maak je een goede keuze om naar go ahead te gaan..wat mij betreft 1 van de kandidaten voor de titel...

1 juni 2010 om 11:35

Hmm, volgens mij wilde Feyenoord zijn contract niet verlengen

Mooi dit! Ik weet niet veel van padt omdat ik ajax niet volg, maar vrienden van mij noemen hem een groot talent. Van Janota weet ik dat hij best een aardig balletje kan raken!

Goede zet van Ajax om Padt een jaar te verhuren aan de Eagles. Zo kan hij volgend seizoen veel ervaring opdoen en later als een meer ervaren keeper terug keren bij Ajax. En Padt lijkt me meer als een waardige opvolger voor de afgelopen seizoen goed keepende Pasveer die nu weer terug is naar Heracles. Padt wordt gezien als een heel groot talent! Denk dat de Eagles volgend seizoen veel plezier aan Padt gaan beleven!

Goed binnengehaald door Gae. Dit zijn 2 spelers die wat kunnen toevoegen aan het team en erg talentvol. Vooral van Janota verwacht ik veel, bij Feyenoord vond ik hem in die paar wedstrijden ook niet mis. En Padt word als een van de grootste keeperstalenten van NL genoemd dus die zou ook wel niet miszijn, ookal heeft hij de loodzware taak om Pasveer te vervangen die het uitstekend heeft gedaan.

Dom, dom, dom.

Hoe kan Feyenoord hem nou laten gaan, ik denk dat hij een hele goede speler gaat worden. Jammer dat Feyenoord dat niet inziet.

1 juni 2010 om 14:43

Feyenoord heeft geen geld om zijn contract te verlengen!

In Deventer gebeurd vooralsnog meer dan in Leeuwarden.......maar ze zijn goed bezig bij GAE ,jonge talentvolle spelers halen die EN goedkoop zijn ..en zichzelf graag willen bewijzen.ik denk dat waneer jullie nog wat ervaring erbij halen echt 1 van de grote titelkandidaten zijn.

Zat Janota ook niet in zo'n succesvolle talentpool?
Wel spelers die GAE naar een hoger niveau kunnen tillen. Ben benieuwd of ze weer zo'n seizoen kunnen doormaken of dat ze zich vergalloperen door teveel op de jeugd te gokken.

1 juni 2010 om 13:37

Onzin, ervaren krachten als bus, parnela,van der biezen en zuidam zijn er natuurlijk ook nog.

1 juni 2010 om 14:33

Gaan van der Biezen en Parnela niet weg dan? Dacht dat ik ergens had gelezen dat Zuidam ook in de belangstelling stond van duitse (2e) bundesliga clubs. Maar, moet eerlijk toegeven dat ik GAE te weinig heb gevolgd de laatste tijd.

1 juni 2010 om 14:51

nee van der biezen en parnela gaan niet weg... ze hebben nog een doorlopend contract voor minimaal een jaar
zuidam is dit seizoen erg lang geblesseerd geweest dus het zou mij raar lijken, en heb het ook niet gelezen dat hij in belangstelling staat..
toch maar even meer GAE volgen mien jong

dit zijn goede aankopen voor GAE

Alleen maar voordeel voor Ajax en Padt! Met de keepers van Ajax zit er het de komende jaren wel goed.

Hele mooie aanwinsten voor Go Ahead Eagles, ik snap wel dat Janota nog in Nederland wil blijven voetballen.. hier heeft hij toch echt weer een mooie kans om zich te bewijzen, er zitten verder genoeg geroutineerde spelers al bij.

Hopelijk is het ook dit jaar dat het Stadion word vergroot, de plannen zijn al klaar, 1 tribune gaan ze slopen en opnieuw bouwen (kleine kant) en dan 2 hoeken dicht maken!

Dan volgend jaar in de eredivisie in hopelijk, want tja zo te zien hebben al die clubs het daar financieel niet echt op orde dus zal er zo ook nog maar een kunnen verdwijnen! Go Ahead zal dan meer aanhang krijgen en hopelijk ook gewoon het Stadion elke keer vol.

Maarja met RKC en Sparta erbij zal het knokken worden!

GA Eagles is knap bezig, en werkt toe naar de titel ''titel kandidaat''. Het lijkt er op dat GA Eagles de enige club is die zich goed weet te versterken. Nuchterheid is in dit geheel ook verstandig. Eerst sportief presteren.

Kijk naar een andere ''titel kandidaat'' Cambuur. Topspeler vertrekt, trainer is nog steeds niet zeker, beoogde spelers kiezen voor andere clubs, en over enkele seizoenen (als Cambuur dan nog bestaat) zitten ze zonder stadion.

Ik gun de Eagles het beste toe. Deze club is verstandig bezig, weet goede spelers aan te trekken. Als je spelers van dit caliber

De Eagles hebben weinig te vrezen van Rkc. Sparta... weet ik niet ik verwacht er weinig van. Cambuur zakt totaal weg. Ik denk dat de Eagles een goede kans maken. Ik denk trouwens ook dat Volendam van zich zal laten horen.

Wordt een leuke compeitie denk ik komend seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren