PSV-aanwinst Hutchinson: 'Een prachtige stap voor mijn ontwikkeling'

Dinsdag, 27 april 2010 om 13:11Bart Kruyt • Laatste update: 13:18

Atiba Hutchinson heeft zijn overgang naar PSV officieel gemaakt. Een kleine week nadat bekend werd dat de Canadese middenvelder van FC Kopenhagen de overstap zou gaan maken, zette hij zijn handtekening onder een driejarig contract in Eindhoven. “PSV is een prachtige stap voor mijn ontwikkeling als speler”, zei Hutchinson op de website van zijn nieuwe club.

/

De Canadees vliegt deze dinsdag direct terug naar Denemarken, waar hij het seizoen afmaakt bij Kopenhagen. Vervolgens trekt hij naar PSV en daar zal hij met rugnummer dertien gaan spelen. “Mijn geluksnummer, heb ik altijd al gehad. Ik ben blij dat ik het hier ook mag dragen”, zei Hutchinson, die tot dusver 212 wedstrijden voor Kopenhagen speelde en op 47 interlands staat.

Met Kopenhagen speelde hij dit seizoen nog tegen PSV. “Ik ben heel opgewonden om hier te zijn. Er staat een blij man voor je, dit is een fantastische club en een fantastisch stadion. Ik ben heel erg positief”, zei Hutchinson, die al een aantal keer met hoofdcoach Fred Rutten sprak. “Gisteren hadden we een lang gesprek, dat was positief. Over voetbal, over persoonlijke zaken. Het is goed om daarover met de coach te praten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door Westend)

wie speelde er voorheen dan met 13? dat die nu al dat nummer krijgt toegewezen?!
Ik ben heel erg benieuwd wat deze speler gaat brengen!

27 april 2010 om 13:16

Beetje vreemd, je bent voor PSV en je weet niet dat er dit seizoen niet met nr. 12 en 13 is gespeeld?

27 april 2010 om 13:19

goh ja wat vreemd!
Sorry maar rugnummers die ga ik echt niet onthouden. Er staan ook namen op het shirtje die zijn belangrijker! En ik herken de kop die erop zit ook wel aardig

Verder was die vraag alleen om maar om te kijken wie dan zijn nummer (EN DUS Plaats) kwijtraakt.

Is zo het vreemde er voor jou af Bouchiba?

27 april 2010 om 20:46

Ik vind het ook maar matig. Ik kan ook zo alle nummer 1 tot en met 23 opnoemen van FC Eindhoven.

27 april 2010 om 13:20

Brechet had vorig seizoen 13.

27 april 2010 om 13:21

ik las het hieronder al, toch bedankt

28 april 2010 om 01:06

Brechét

Ben benieuwt, lijkt mij type engelaar en of dat het een echte versterking is moet blijken. 1 ding is duidelijk psv laat er geen gras over groeien deze peride ze zijn druk bezig

27 april 2010 om 13:48

Nou gefeliciteerd! Weer allemaal buitenlandse aankopen. Laat PSV leren van de fouten van Ajax en Feyenoord en zich gewoon op de jeugd richten. Dit soort spelers kan je zelf ook opleiden net als die back die ze net voor drie jaar vast hebben gelegd. Ik geloof niet dat Marcellis nou zo veel slechter zou zijn en die wordt weggebonjourd. Te belachelijk voor woorden, maar wie niet horen wil zal nog wel voelen.

27 april 2010 om 13:55

Ben het inderdaad met je eens Robinho. Vukovic heeft mij absoluut nog niet kunnen bekoren terwijl we van Marcellis weten welk niveau hij kan halen.
Er zal toch wel iets zijn wat aan die Vukovic beter is maar op dit moment zijn er te weinig talenten die kunnen doorstromen bij PSV

27 april 2010 om 14:20

gelijk heb je en ik snap dat hij tevreden is met deze overstap, 1 miljoen euro teken geld en zit bij de grootverdieners van psv.

27 april 2010 om 15:32

Voor wat betreft Marcellis: die staat op een heel andere plek in het veld..........................

We weten ook wat voor een vrije val Marcellis heeft gemaakt in zijn ontwikkeling. Ik moet nog zien of hij het nog gaat waarmaken. Hij is niet meedogenloos genoeg en zoals Otto Rehhagel ooit al zei: langer worden kun je niet leren.

Hutchinson kunnen we er prima bij hebben, nu nog Lens en Lewandowski en ik ben blij.

Ik ben benieuwd wat deze speler voor PSV kan betekenen. Ik heb hem eigenlijk nooit zien voetballen alleen afgelopen jaar in de EL 2 wedstrijden tegen Psv.
Laten we hopen dat het een aanwinst blijkt maar hij was altijd verzekerd van een basisplaats bij Kopenhagen en meestal kun je dan toch wel voetballen

weet iemand hoe oud hij is?

27 april 2010 om 13:18

De kans dat iemand weet hoe oud hij is schat ik op 100%. Zijn ouders zijn bijvoorbeeld goede kandidaten.

27 april 2010 om 14:57

Hij is zelf ook een goede kandidaat

27 april 2010 om 20:50

hahaha nice!!

27 april 2010 om 13:18

hij is 27 jaar
Mooie aanwinst voor PSV gefeliciteerd

Ik hoorde gister in Voetbal International dat hij 1 miljoen tekengeld zou krijgen:s Dat is toch te absurd voor worden? Of vinden jullie dat normaal?

27 april 2010 om 15:50

zo werkt dat bij transfervrije spelers lijkt me

27 april 2010 om 20:51

Wanneer er geen transferbedrag hoeft worden betaald, kan je de speler inderdaad een hogere transferfee geven. Ik denk dat 1 miljoen voor een speler met de kwaliteiten van hutchinson niet absurd is.
Wat wel grappig is om te zien dat 1 speler van PSV een transferfee krijgt van 1 miljoen euro en dat Haarlem voor nog minder dan het dubbele is opgedoekt. Ik heb totaal niks met Haarlem maar ik blijf het vreemd vinden dat er niemand is die 1,8 miljoen kan ophoesten voor een club die al 100 jaar bestaat. (bestond)

Jeremié Brechét speelde vorig jaar met nummer 13 maar die is alweer vertrokken naar Sochaux....

27 april 2010 om 13:21

thanks voor je antwoord! Niemand die dus zijn nummer/plaats kwijtraakt ten faveure (schrijf je dat zo? ) van deze nieuwkomer.

27 april 2010 om 14:21

Sorry maar hier kan ik niets mee. Welke kansloze kleuteropmerking? Ik vraag toch alleen of iemand weet of er nou iemand zijn nummer kwijt raakt? Dat vraag ik omdat de bezem door de selectie gaat en je uit dit soort kleinigheden al best wat info kan halen! Dat is alles waar ik benieuwd naar ben. Dat mag toch?
Ga je zenuwen ergens anders bedwingen/botvieren, hou ze in a'dam maar laat mij daar buiten aub.

27 april 2010 om 15:55

huh, hij vraagt zich af wie zijn nummer hij krijgt, hoezo is dat kinderachtig? of bedoelde je dat hij vraagt of hij faveure goed schrijft?

en hij komt op mij juist over dat ie niet veel weet met al die vragen

lui kan je hem btw wel noemen want hij kan beide antwoorden zo vinden

on: lijkt me gezien de meningen van mensen die de deense competitie volgen zeker wel een aanwinst, alhoewel ik ook graag bijv een labyad meer tijd zie krijgen

Benieuwd of het wat word voor Psv. Kan iemand vertellen hoe oud hij is?

@dennisnec

Volgens mij is ie 26

27 april 2010 om 13:26

Zinlose reactie dit. Ga gewoon even naar wiki, dan zie je dat hij is geboren op 8 Februari 1983 wat hem 27 jaar oud maakt.

27 april 2010 om 20:44

Hij zegt toch ''volgens mij''? Waarschijnlijk vindt hij het gewoon niet interessant genoeg om op te zoeken.

On: Goede aankoop, een sterke middenvelder die zeker wel wat voor PSV kan betekenen! Dat hij 1 miljoen tekenpremie krijgt vind ik nog niet eens zo heel raar, volgens mij worden er wel eens grotere tekenpremies gegeven.

Verwacht veel van Hutchinson. Mijn broer woont in Denemarken en ziet elke wedstrijd van FC Kopenhagen. Hij is heel erg enthousiast over hem. Moet eerlijk zeggen dat hij mij in de wedstrijd tegen PSV niet echt is opgevallen. Maar aangezien ik vertrouwen heb in mijn eigen broer verwacht ik veel van hem.

Hij zal overigens niet een basisplek bemachtigen. Althans dat hoop ik....

Een prachtige stap voor die jongen, Als ik iets minder als een miljoen euro tekengeld kreeg wist ik het ook wel. En dat salaris zal ook niet mis wezen omdat hij buiten de EU komt...

Ik hoor hier veel mensen roepen dat het zo'n aanwinst voor PSV is, maar er is niemand die echt eerder van hem heeft gehoord. We hebben het hier over een 26/27 jarige middenvelder uit de Deense competitie. Alleen al het feit dat hij nooit eerder is opgemerkt door grotere clubs zegt daarin al genoeg. Ik verwacht dus eigenlijk een aankoop in de breedte en verwacht niet dat we hem veel in actie gaan zien.

Moet hij Engelaar, Bakkal, Labyad, Afellay/toivonen en Simons allemaal achter zich houden? Dan was hij al lang weg uit Denemarken....

27 april 2010 om 13:28

Misschien is hij gehaalt omdat hij transfervrij kan overkomen. Het is heus wel een versterking, maar het is niet een versterking van wat je zegt dat hij de beste speler van het team word. In Nederland is het dus vaak zo dat er alleen geld word neergelegt wanneer een speler een echte kwaliteits impuls geeft.

27 april 2010 om 13:34

Een speler die transfervrij is kost alsnog geld. Als je dan een dergelijke speler van zijn kwaliteit krijgt, dan kan je net zo goed een jong talent uit de eigen jeugd een contract aanbieden. Er lopen naast Labyad namelijk nog een aantal jonge middenvelders bij PSV rond...

Nogmaals, ik heb geen idee waar de kwaliteiten van deze man liggen. Ik hoop dan toch verdedigend, want aanvallend zou echt zonde zijn

27 april 2010 om 13:48

Ik begrijp ook wel dat dat ook geld kost, maar wel minder in iedergeval. Dan kan je wel telkens een speler uit je jeugd pikken, maar het is ook wel handig dat je wat ervaren spelers erbij hebt.

27 april 2010 om 13:56

Het is een speler uit de Deense competitie, dus ik weet niet hoeveel waarde je aan zijn 'ervaring' moet hechten. Verder is zijn geboortedatum 8 februari 1983. In de PSV selectie zijn er 10 spelers die evenveel levenservaring hebben, te weten:

Isaksson, Roorda, Kromkamp, Salcido*, Rodriguez, Ooijer, Simons, Engelaar, Van der Meyde en Koevermans. Dan kan je verder nog afvragen of Afellay niet meer spelerservaring heeft. Dat is op zich dus wel genoeg om beloftespelers zoals Labyad te ondersteunen. Je hebt ook nog een trainer en (ook belangrijk) oudspelers als Cocu die regelmatig aanwijzingen geven....

27 april 2010 om 16:02

Westend.
Waarom heeft ervaring iets te maken met de Deense competitie. Als iemand van 80 nog voetbal speelt sinds zijn 10 heeft hij toch echt wel wat ervaring. Je hoeft toch niet de Champions League of Uefa Cup te hebben gewonnen om ervaring te hebben.

On:
Volgens mij betekent dit het einde van Simons.

28 april 2010 om 10:08

Kom op zeg, ervaring krijg je door het spelen van wedstrijden in een zo hoog mogelijke competitie. Iemand van 80 die nog nooit tegen een bal heeft getrapt (of enkel met zijn kleinkinderen in het park) heeft 0 ervaring. Zelfde geldt voor iemand die heel zijn leven in een B competitie heeft gespeeld. WIl je bijvoorbeeld stellen dat C Ronaldo minder ervaring heeft dan Reuser?

27 april 2010 om 13:34

Helemaal mee eens Westend. Zal een nuttige aankoop kunnen zijn, echter niet een sensatie of zo. Ik zet hem in de categorie: Culina: nuttig bij afwezigheid van anderen.

27 april 2010 om 14:01

Misschien is hij een laat bloeier en doet hij het op 't moment erg goed. Ik houd hem ook niet dagelijks in de gaten, maar ik heb 'm toevallig wel al een paar keer zien voetballen. Hij is echt zo'n degelijke centrale middevelder. Hopelijk kan hij wat toevoegen, ik zou het niet weten.

27 april 2010 om 14:10

Je hebt helemaal gelijk hoor, er is nu nog geen touw aan vast te knopen. De filmpjes die ik tot nu toe gevonden heb laten zien dat het een grote sterke speler is met de longinhoud van een luipaard. Met grote passen rent hij het veld over en hij heeft een hard gericht schot. De verdedigers in Denemarken lijkt hij ook wel de baas te zijn met acties, maar je moet je natuurlijk altijd afvragen hoeveel waarde je aan youtube moet hechten.

Wie weet is het de man waar we op hebben gewacht. Simons is bijvoorbeeld ook niet meer wat het geweest is....

Mooie aanwinst, en fysiek heel erg sterk.
Goede inzicht zag hem al een tijdje voetballen bij Kopenhagen.

27 april 2010 om 13:48

En je volgt de Deense competitie omdat het je zo aantrekt?

Ik weet het verder nog niet zo hoor. Ik heb 2 filmpjes op youtube gevonden die er wel aardig uitzagen, maar dan is de vraag altijd in hoeverre dat te generaliseren is. Je kan van iedereen wel een compilatie maken waardoor het lijkt alsof het 'messi reborn' lijkt. Komt mij over op een sterke lange speler die met lange passen over het veld rent. Verder heb ik hem wat verdedigers uit zien dollen en heeft hij een aardig gericht schot, maar dan nogmaals: hoeveel is dat waard in de Deense competitie?

27 april 2010 om 14:48

Ja die filmpjes op youtube zullen vast en zeker een compilatie zijn van zijn beste momenten. Zelfs van Sjaak Polak kun je zulke filmpjes vinden.

Het wordt voor mij in ieder geval een complete verassing hoe hij het bij PSV zal gaan doen. Verbaast me trouwens altijd hoeveel mensen al op de hoogte zijn van zeer onbekende spelers.

27 april 2010 om 15:02

Tsja, dan vraag ik me ook weer af of die mensen echt van hem gehoord hebben, of dat ze populistisch maar wat roepen. Het zal je toch gebeuren dat je moet toegeven dat je nog nooit van die kerel hebt gehoord

Tja ik weet niet wat ik van zo'n 'aanwinst' moet denken!
Mijn eerste indruk is dat het zo'n 13 in een dozijn voetballer is.
Ik ga er maar van uit dat Rutten zich aan zijn woorden houd door graag door te selecteren.
Graag zie ik daarom een paar aanvallers erbij komen en Salcido vertrekken, Ooijer voor de helft van Salaris van nu voor 1 jaar. Graag een talentvolle rechtsback erbij alvast voor opvolger van Manolev.
Rechtsbuiten: Lens lijkt me wel een goede aankoop.
Spits: Hopen dat Reis terug komt + nog een bewegelijke spits , Koef als beukijzer.
Linksbuiten: Bij het vertrek van Dzudszak neem ik aan dat ze hier ook al een short-list voor hebben.
Vervanger Salcido of liever een echte Linksback zodat pieters centraal links kan want volgens mij was dat ook altijd zijn favoriete positie.

27 april 2010 om 13:38

Ik denk dat hij weldegelijk iets toe gaat voegen op het middenveld... Ik vergelijk hem een beetje met Cheick Tiote van Fc Twente... Iemand die voorop gaat in de strijd, fysiek sterk en gaat er altijd 100% voor. Zeker met een middenveld met wat lichtere jongens als Labyad is dit gewoon een verstandige zet.

Mooie aanwinst .
Psv heeft zon iemand wel nodig.
Hij is sterk en snel. Is dit de opvolger van dsuszak ?
En verder .... Hoeveel kost hij eigenlijk ?

27 april 2010 om 15:21

Aangezien Hutchison, volgens veel mensen, een type Engelaar is en op het middenveld staat, ga ik er van uit dat hij niet de opvolger is van aanvaller Dzudzak.

En volgens mij stond gister op voetbalzone dat hij transfervrij overkwam. Maar dat weet ik niet helemaal zeker

Ik denk dat er weinig mensen op VZ zijn die echt een mening over deze jongen kunnen vormen. Dus voor iedereen die hem niet vaker dan een keer of twee heeft zien spelen: Begin niet te roepen dat deze man een miskoop is en wacht met je oordeel tot je hem een keer of 10 hebt zien spelen.

Ik hoop dat Hutchinson een aanwinst is voor Psv, maar eerlijk gezegd heb ik totaal geen beeld van de kwaliteiten van deze man.

Zonde van het geld denk ik. Maar ik hoop dat ik het verkeerd heb.

en wij zijn blij met jou hutchinson! je gaat het nog aardig doen in nederland denk ik!

Hopelijk gaat ie het goed doen!! Ken hem niet, maar dat zegt natuurlijk niks!!

Hmm, benieuwd wat ze met deze jongen gaan doen. Aangezien ze al een type simons en vooral Engelaar hebben. Hij is wel transfervrij, dat scheelt natuurlijk. Maargoed.. Geeft niet enorm veel hoop voor mijn gevoel, een speler uit de Deense competitie, geen talent meer, wel een mooie leeftijd om te toppen, maar transfervrij. We zullen het gaan meemaken!

Voor wie moet die jongen gaan spelen?, hij verdient namelijk een topsalaris!!!

Psv speelt met Afellay, Engelaar en Bakkal op het middenveld. Wie wil Rutten hiervoor gaan wisselen? Daarbij heeft Psv in de breedte nog spelers als Simons en Stijn Wuytens (of is die niet zo goed zoals veel Psv-ers mij hebben doen geloven?). Daarnaast kan ook Toivonen als aanvallende middenvelder spelen. Als we Johan Derksen moeten geloven is hij straks één van de grootverdieners, die zet je dus niet op de bank.... Of speelt Psv hier alvast in op het vertrek van Afellay?

Ik kan namelijk geen andere reden bedenken. Hutchinson is een leuke speler voor in de breedte, maar niet voor een topsalaris. Bovendien heeft hij volgens Derksen ook nog eens een welkomspremie gekregen van 1 miljoen euro. Als dat allemaal waar is dan denk ik niet dat Psv hier goed aan gedaan heeft. Bovendien zou hij als opvolger voor Afellay niet goed zijn. Het heeft namelijk niet de techniek, actie en het overzicht van Afellay. Geef dan een jongen als Labyad de kans.

Het is voor mij dus nog enigszins onduidelijk wat de functie van Hutchinson gaat worden. Tot die tijd zal ik daarom ook maar niet oordelen, iets wat bij Pantelic en Atouba overigens wel veel te snel is gebeurd.

27 april 2010 om 14:23

Je geeft het in je post zelf ook al 4 keer aan: 'volgens Derksen.' Je moet niet alles wat hij zegt als waarheid aannemen he, dat is gevaarlijk. Zoveel inzicht en macht heeft die man ook weer niet....

Volgens mij moet hij het doen met een plek achter Engelaar. Ik denk dat Simons naar Belgie gaat en een handdruk krijgt voor bewezen diensten, zo komt de situatie een beetje op mij over. Maar nogmaals, ik ben ook maar iemand die wat rond roept he

27 april 2010 om 14:30

Als PSV supporter zeg ik: helemaal mee eens!

We kunnen we onze PSV bril opzetten en zeggen dat het wellicht een goede speler is maar wat moeten we in hemelsnaam met nog een middenvelder? Dat is op het moment de enige linie waar we geen versterkingen nodig hebben...

Ik snap i.i.g. niets van deze aankoop. Hij mag dat transfervrij zijn maar dat betekend niet dat je niets aan deze man kwijt bent; nu het tekengeld en straks zijn salaris.

27 april 2010 om 19:03

Als PSV supporter vind ik Afellay een hele goede voetballer maar ik durf wel te zeggen dat ik hem nu niet echt vind uitblinken op het gebied van overzicht.

On:
Ook ik heb geen goed beeld van Hutchinson maar ik vermoed dat hij toch gehaald is om de kwaliteit op het middenveld 'in de breedte' te versterken.
Als de bedragen van J. Derksen kloppen is hij echter wel een beetje aan de dure kant

Denk dat Affelay weg gaat na dit seizoen.. Dan zal Bakkal op zijn plek komen te spelen... en dan zal deze nieuwe speler er ook wel inkomen denk ik!

Ik denk dat het toch wel een aanwinst is voor Psv, heb even gezocht op youtube of er nog wat mooie voetbalmomenten van hem te vinden zijn en ik heb een mooie gevonden.

Zijn actie start op 3:25!

http://www.youtube.com/watch?v=scwjk_qdw6u

Ik denk dat hij mede ook voor de ervaring is gehaald. Daarnaast zal het het definitieve einde zijn voor Simons, die kan je beter een contract als jeugdtrainer aanbieden.

@ Espanyol
Jaah ind. Simons moet je jeugd maar proberen te helpen dan is hij toch nog nuttig voor PSV .
Hutichinson is ind een ervaren speler en fysiek ook zeer sterk net als orlando. kben beneuwd hoe hij het gaat doen .

Het bevreemd mij enigzins dat ik zoveel negatieve reacties op zijn komst zie. Er wordt vooral veel getwijfeld over de kwaliteiten van Hutchinson. Ik kan je vertellen dat hij een prima middenvelder is die Psv ook echt sterker maakt. De mensen die Psv dit seizoen gevolgd hebben kunnen beamen dat het middenveld dit seizoen de motor van Psv was maar dat als Afellay, Engelaar of Bakkal een schorsing of blessure had dat zijn vervanger voor kwaliteitsverlies zorgde. Simons is over the hill en Wuytens en Ojo hebben nog niet genoeg ervaring om ze grote wedstrijden te laten spelen. Dat geld ook voor Labyad overigens. Daarnaast zijn er veel vraagtekens of Psv niet beter een speler uit de jeugd had kunnen overhevelen. Als er bij de A jeugd of bij Jong Psv een middenvelder had gelopen met dezelfde kwaliteiten als Hutchinson dan had Rutten hem wel bij de selectie gehaald. Dus laten we pas oordelen over deze jongen als het komende seizoen erop zit. Dan kun je spreken van een miskoop of een overbodige speler maar nu nog niet.

Ze zeiden gister bij VI dat hij gratis is gekomen, maar wel een tekenpremie krijgt van een miljoen euro en een van de best betaalde spelers wordt in de Eredivisie, als Hutchinson bedoeld dat het een goede ontwikkeling is voor zijn banksaldo heeft hij groot gelijk..

En ontwikkeling als speler weet ik nog niet echt, het kan zo zijn dat hij flopt en PSV een Luque-gevalletje krijgt, aangezien het geld dat ze hebben gespendeerd houd ik mijn hart vast.

De bovenstaande opstelling lijkt me prima voor volgend seizoen voor Psv.

Isaksson
Manolev
Ooijer
Maza
Pieters
Hutchinson
Engelaar
Affellay
Bakkal
Dszudszák
Toivonen

Alle spelers die bij nederland komen spelen zien dit als een stap..

Een dramatische aankoop voor Psv. Ze betalen ondanks zijn transfervrije status 1 miljoen euro aan tekengeld + een jaarsalaris van 1,7 miljoen euro exclusief premies. Absurd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren