Koeman: 'Ajax zoekt naar een Mitea op rechts'

Vrijdag, 19 maart 2004 om

Ronald Koeman heeft in zijn wekelijkse perspraatje vrijdagmiddag aangegeven dat Ajax opzoek gaat naar een nieuwe rechtsbuiten. "Het liefste een type Mitea maar dan voor op rechts", zei de trainer, die op de rechterkant met Daniël de Ridder na de winterstop een zeer goede rechtsbuiten gevonden leek te hebben.

Koeman is tevreden over De Ridder, maar de oefenmeester zegt dat het geen echte rechtsbuiten is. "De Ridder hoort op het middenveld te spelen. Op rechts is hij een toegevoegde waarde als het goed gaat, maar in wedstrijden waarin het minder gaat (SC Heerenveen en FC Utrecht uit) zie je dat hij nog veel ervaring mist. Zijn kans komt heus nog wel, maar niet op de rechtsbuiten-positie", zegt de Zaandammer.

"Ook Wesley Sonck en Steven Pienaar vullen die rol op een andere manier ook wel goed in, maar iemand die speelt zoals Mitea zou ideaal zijn", aldus Koeman. Afgelopen zomer werden er al vele pogingen ondernomen om Nigeriaan Kalu Uche van het Poolse Wisła Kraków over te nemen, maar deze mislukten.366 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

In de wandelgangen

Woensdag 16 januari
Bayern München is van plan om de optie tot koop in het huurcontract van James Rodriguez te lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren