Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wegen van Groningen en duurste aankoop ooit scheiden over half jaar

Laatste update:

Femi Ajilore staat komend seizoen niet meer bij FC Groningen onder contract, zo meldt RTV Noord. De 27-jarige middenvelder beschikt over een aflopende verbintenis en de samenwerking zal niet worden verlengd. De Nigeriaan speelde dit seizoen negen Eredivisie-duels, waarvan vijf als invaller.

/

Met veel trots presenteerde FC Groningen vijf jaar geleden de duurste aankoop in de geschiedenis van de club, maar het werd een grote teleurstelling. De voor 3,3 miljoen euro van FC Midtjylland uit Denemarken overgenomen middenvelder kwam niet verder dan 77 Eredivisie-duels, waarvan 30 als invaller.

Ajilore werd afgelopen seizoen aan Brondby IF uitgeleend. De Deense club had een optie om de middenvelder te kopen, maar maakte daar geen gebruik van. Hij komt dit seizoen niet veel voor in de plannen van Robert Maaskant. "Hij is destijds goed gescout, voor 3,3 miljoen euro gekocht, het bestaat niet dat niemand die speler aan het voetballen krijgt", zei algemeen directeur Hans Nijland bijna een jaar geleden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha, zijn voornaam wordt zelfs afgekort

On: elke speler is aan het voetballen te krijgen, mits hij bij de juiste club speelt

11 januari 2013 om 10:51

Ja en zo heeft iedere club zijn spelers die ze niet aan het voetballen krijgen. Pedersen doet het in België nu heel aardig, maar dat was bij Groningen nooit wat geworden. Ajilore gaat het bij Groningen ook niet waarmaken. Hij is een beetje onze Sulejmani.

Wat een miskoop is dat gebleken, ik heb nooit begrepen waarom ze zo'n bedrag hebben neergelegd voor een dergelijke speler. Sowieso zijn de Groningse scouts de laatste tijd een stuk minder goed bezig. Nu Tadic weg is zie ik eigenlijk geen enkele speler waar ze in de nabije toekomst een klapper mee kunnen maken. De Leeuw is een goede speler, maar zal niet veel hoger reiken dan Groningen. Daarnaast is die niet echt meer een talent en had je geen scout nodig om in te zien dat hij een interessante speler zou kunnen zijn voor een middenmoter/subtopper in de Eredvisie.

11 januari 2013 om 00:53

Beetje rare reactie van je. Je hebt het over dat Ajilore een miskoop is En je zegt dat sinds Tadic geen fatsoenlijke speler meer is gescout. Nou Ajlore kwam gewoon voor Tadic hoor. Je doet nu net alsof Ajilore dit jaar kwam.

Bij Fc Groningen was het gewoon wachten tot dat het misging. Dat ze nu zo slecht presteren zag je eigenlijk al van ver aankomen. Groningen had namelijk altijd al een vrij dunne selectie met daarin altijd wel 2/3 uitblinkers die gescout werden. Die werden vervolgens weer verkocht en van dat geld ging een deel naar de kas en een deel werd uitgegeven. En dat deel dat is uitgegeven heeft gewoon geen enkel succes gehad dit seizoen. De ene misser naar de andere werd binnengetrokken en tja het houd een keer op met de juiste spelers scouten.

11 januari 2013 om 00:59

Hoezo raar? Na Tadic is er toch niets meer noemenswaardig gescout zoals dat voor hem wel gebeurde? Ajilore is waardeloos maar dat doet niets af aan zijn opmerking.

11 januari 2013 om 01:00

Elke niet topclub in Nederland heeft een selectie met 2 of 3 uitblinkers. Sterker nog, elke topclub in Nederland heeft dat ook. Geen enkele club in Nederland kan het zich veroorloven een selectie vol toppers te hebben, omdat dat financieel niet haalbaar is en omdat spelers niet zolang willen blijven.

Het verval van Groningen is niet specifiek te wijten aan de selectie-opbouw van Groningen. De FC is niet anders dan elke andere subtopper in Nederland, ze draaien een paar jaar leuk mee door voltreffers in de scouting en daarna stort het weer in omdat er minder goede spelers terugkomen. Dat is nou eenmaal het lot van elke club die niet bij de grote 4 (en Vitesse nu) hoort.

11 januari 2013 om 07:28

Over een rare reactie gesproken, je schrijft allemaal dingen op die ik niet geschreven heb. Over Tadic schrijf ik dat nu die weg is, ze geen enkele speler waarbij ze in de nabije toekomst een klapper mee kunnen maken.goed lezen!
Je kan er over twisten dat van Dijk misschien nog een leuk bedrag gaat opleveren. Maar dat is het dan ook wel.

Daarnaast geef ik precies hetzelfde aan als jij. Vroeger was er een redelijke selectie met enkele uitblinkers (nevland, Silva, Suarez, Berg, Matavz, Granqvist, Tadic). Dat heeft ze behoorlijk veel sportief succes opgeleverd maar ook een hoop geld. Nu hebben ze weinig potentiële toppers rondlopen. En daar is toch de scouting mede verantwoordelijk voor.

Alleen van Dijk is een speler die wel hogerop kan. De Leeuw is een uitstekende speler voor Groningen. Maar voor de rest vind ik het erg mager. Sparv is misschien nog wel een aardige speler. Maar jongens als Luciano, Kappelhof, Kieftenbeld, Zeefuik, Kirm, Suk, Schet vind ik net te veel middelmaat allemaal.

11 januari 2013 om 00:59

Blijft een onbegrijpelijke aankoop voor dat bedrag, maar blij dat hij weg gaat want van zijn salaris kan je veel betere dingen doen.

Speelde af en toe een goede wedstrijd, maar af en toe is te weinig. Had altijd het gevoel dat hij zich inhield tijdens het voetballen. Heel raar. Zonde.

Ik snap het niet echt wat er met Groningen gebeurd ze hebben in mij ogen best goede spelers hoor.

Speler die ik goed heb zien voetballen,
Lindgren. (kwam iets te kort bij Ajax maar lijkt me goed voor Grun.) Texeira. (moet gewoon basis werd vorig jaar nog met Liverpool in verband gebracht,) De Leeuw,(goede speler voor de eredivsie niks mis mee) Burnet. (groot talent genoemd speeld wel wat minder laatste tijd) van Dijk. Bacuna. (snelle speler goed schot.) Die kieftenbeld was geloof ik ook een van de betere in de jupiler leage.

Die anderen ken ik niet zo eerlijk gezegd

Bizot
Kappelhof
Johansson
van Dijk
Burnet
Bacuna
Kieftenbeld
Lindgren
de Leeuw
Texeira
Suk
11 januari 2013 om 09:13

wat een rare opstelling, Johansson is al weg, Lindgren hoort wat mij betreft op de plek van Kieftenbeld en Suk mag je vervangen door Zeefuik

11 januari 2013 om 13:08

O ok dat heb ik gemist maar Suk lijkt me veel beter dan Zeefuik die heb ik alleen nog maar belangrijk zien zijn door Schwalbes te maken in het 16 meter gebied.

11 januari 2013 om 13:51

Dan heb je hem duidelijk niet vaak gezien. Natuurlijk was hij te zwaar, maar heeft hele behoorlijke wedstrijden gespeeld. Veel beter dan Suk die één gloriemomentje heeft gehad tegen Psv.

11 januari 2013 om 13:56

Zeefuik is geen top sporter je hoort alleen maar verhalen van overwicht gewicht haalde alleen het gemidelde van 1 op 3 in de jupiler leage en ja er zijn meer dingen waarop je beoordeeld word maar hij krijg nu al langere tijd de kans en het is er niet beter op geworden zeg maar.

11 januari 2013 om 19:07

Johansson mag weg!, Die is nog niet weg!!

Maar idd wel een beetje een vreemde opstellig, want Johansson is linksback!, Kieftenbeld, die kan er helemaal niks meer van! Bacuna heeft af toe wat leuke momentjes!
En om over Suk maar te zwijgen!!, Die wil ik persoonlijk wel bij een andere club gaan Aflveren!!! Want die kan er helmaal niks van!!

Ik ben ook geen Fan van Zeefuik!! Maar heb hem toch liever dan Suk!!

11 januari 2013 om 12:27

Met jou eens wolkje.
Het draait dit seizoen nog niet, maar vind ook dat Groningen in potentie een aantal leuke spelers heeft.
Een paar moet nog groeien en een paar spelers zijn niet zo goed..dan krijg je zo'n seizoen als dit.
Hoop dat Lindgren op het middenveld wat meer rust brengt en stabiliteit endat anderen wat beter worden.

Groningen is pas sinds kort bezig met de grote schoonmaak. Dat is het begin van hopelijk een nieuwe periode van voorspoed. De spelers die hun transfersom nooit waar hebben kunnen maken worden langzamerhand van de hand gedaan. Dit proces heb je de afgelopen jaren bij meerdere clubs gezien en we moeten even door deze fase heen. Pedersen (rond de 2 miljoen) en Ajilore zijn misschien wel de twee grootste miskopen ooit. Vergeet niet dat er grotere clubs dan Groningen waren die Femi wilde hebben, dus die jongen zal toch wel iets hebben laten zien. Bij Groningen heeft hij een aantal aardige wedstrijden gespeeld, maar te weinig om het bedrag te rechtvaardigen.

Het enige dat Groningen kan doen is de rommel opruimen, uithuilen en opnieuw beginnen. Naast de veel te hoge transfersom drukt het salaris van Ajilore behoorlijk op de begroting.het enige dat we nog kunnen doen is het verlies nemen. Toch heb ik het idee dat we langzamerhand weer op de goede weg zijn. Johansson gaat zeer waarschijnlijk weg (nog steeds niets over tekenen gelezen), Ivens is weg, Hiariej is al op huurbasis weg en Jones volgt waarschijnlijk ook. Daarnaast probeert Groningen Suk kwijt te raken, waarvoor er ook al clubs zich gemeld hebben.

Wat we ook missen is een speler met exceptionele kwaliteiten voor een club als Groningen. Van de huidige selectie gaat alleen Van Dijk miljoenen opbrengen en kun je nog hopen op een goede ontwikkeling van eigen jeugdspelers als Zivkovic en misschien spelers als Bos en Bakker. Maar dat kan ook heel anders lopen.

Daarnaast heeft Groningen best talen dat de club naar het linker rijtje kan brengen, maar dit zijn geen spelers die het team op sleeptouw nemen. Een goede CV erbij is in mijn ogen dan ook geen luxe. We wachten het maar weer af....

Valt me op dat clubs als Groningen, Utrecht, Heerenveen etc meer geld te besteden krijgen en een hogere transfersom neertellen voor een speler, de kans groter is dat ze mislukken dan dat ze slagen. Als men minder geld uitgeeft aan transfers de spelers veel vaker slagen. Het kan ook zijn dat het maar lijkt. Heb het niet helemaal naar gekeken.

Denk dat het waarschijnelijk ook te maken heeft met het verwachtingspatroon. Hoe hoger de transfersom hoe hoger het verwachtingspatroon.

12 januari 2013 om 01:04

Mwoah niet mee eens, Berg werd ook gehaald voor 3 mio en werd toch goed verkocht, kijk we hebben niet het geld van een Ajax PSV of Twente.. Femi voor Grunn een veel te dure miskoop maar Ajax kan 16 mio neertellen voor een Suljemani.. ook een hele dure miskoop. En als je dat vergelijkt , budgetten en aankopen, dan doet dat net zo zeer in Grunn als in Amsterdam met suljemani.. Dat voorkom je toch niet. maar zonde is het wel, en Veldmate staat toch al een tijdje op het oprot lijstje bij de grunn fans, en hij staat onder zware druk.. hij mag van mij meteen weg.. Resultaten van het verleden is geen garantie van de toekomst immers.. maar voor Grunn is deze misser duurder als voor een Ajax dat dan weer wel, als je de inkomsten vergelijkt tussen beide clubs..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren