Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robert Maaskant looft spits in de Eredivisie die ‘nu al verder is dan Weghorst’

Laatste update:

Sydney van Hooijdonk is op deze leeftijd al verder dan Wout Weghorst. Dat vindt Robert Maaskant, die zaterdagavond als analist van ESPN aanwezig was bij de thuiswedstrijd van sc Heerenveen tegen FC Volendam (2-1). De voormalig oefenmeester zag Van Hooijdonk twee keer scoren in die wedstrijd.

De spits van de Friezen trof twee keer doel in de eerste helft en die doelpunten bleken goed voor de drie punten. Na afloop van de wedstrijd werd aan Maaskant gevraagd waar het plafond van Van Hooijdonk ligt. "Een jongen die goals maakt, kan heel ver komen", reageert de analist. "Weghorst speelt nu bijvoorbeeld bij Manchester United, maar Sydney van Hooijdonk is op deze leeftijd verder dan Weghorst. Wie weet dus!"

Van Hooijdonk staat al in het buitenland onder contract. In de zomer van 2021 telde Bologna bijna een miljoen euro neer om de Bredanaar over te nemen van NAC. "Goals maken in de Eredivisie wil niet alles zeggen en daar wordt in het buitenland kritisch naar gekeken", weet Maaskant. "Hij heeft natuurlijk al een transfer gemaakt, maar voor nu moet hij op deze leeftijd gewoon spelen. Dat is het belangrijkste. Hij is op een leeftijd dat hij moet spelen en dan maakt hij de goals vanzelf wel."

Dit seizoen wil dat aardig lukken, want de 23-jarige aanvaller maakte in 31 officiële wedstrijden al zestien doelpunten voor Heerenveen. Vorig jaar, toen de Friezen hem in de winter op huurbasis overnamen van Bologna, kwam Van Hooijdonk in een paar maanden ook al tot zeven treffers in het shirt met de pompeblêden. Naar verluidt zou er door de topclubs in Schotland, waar vader Pierre nog voor Celtic speelde, met interesse naar de verrichtingen van Van Hooijdonk worden gekeken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verwacht van Maaskant al weinig maar dit is wel een nieuw laag niveau. Beetje respect voor de prima carrière van Weghorst mag ook gewoon.

9 april 2023 om 09:12

Ik vind de titel wel wat misleidend. Maaskant geeft aan dat van Hooijdonk op zijn leeftijd verder is dan de Weghorst van toen. Weghorst speelde toen bij Emmen en maakte de transfer naar Heracles. Wat dat betreft is van Hooijdonk inderdaad verder. Weghorst heeft vanaf Heracles nog hele mooie stappen gezet, daar zegt Maaskant toch niets over? Ik zie eerlijk gezegd nergens dat Maaskant géén respect toont voor de carrière van Weghorst.

9 april 2023 om 11:35

Waarom moet je in hemelsnaam Weghorst er bij betrekken? "Zelfs Weghorst speelt bij United" is wat hij eigenlijk zegt, nergens voor nodig.

9 april 2023 om 13:19

Nogmaals, dit komt puur door de titel. Die suggereert dat Van Hooijdonk nu al verder zou zijn dan Weghorst, maar dat is natuurlijk onzin. En is ook nooit gezegd door Maaskant. Guy Habets moet lekker wat anders gaan doen dan artikeltjes schrijven.

“Een jongen die goals maakt kan heel ver komen”

Vraag me toch af of Robert’s heup nog in de kom zit na het intrappen van deze open deur, de tandjes.

Tot paar weken terug nog uitgefloten door het eigen publiek. Blijft toch altijd schitterend hoe de voetballerij werkt.

9 april 2023 om 09:02

Klopt maar ook toen volledig onterecht vind ik.
Doet zijn stinkende best en ben ook benieuwd waar zijn plafond lig vind het een interessante spits

9 april 2023 om 09:29

Uitfluiten kan überhaupt niet. Zeker eigen spelers fluit je als weldenkend mens niet uit, maar Sydney speelde echt als een veredeld amateur. Nog steeds is het voetballend zeer pover, maar hij heeft een neusje voor de goal en werkt zich een slag in de rondte. Dat siert hem enorm. Alleen verder dan Weghorst? Ik zie het niet

Zou Maaskant een vriend van de familie zijn? Hooijdonk al naar ManU aan het praten? Ik denk dat Hooijdonk voorlopig nog heel blij mag zijn met zijn basisplekjes bij Heerenveen.

Van hooijdonk schiet er een paar in. Daar is alles wel meegezegd. Meevoetballen gaat inmiddels iets beter. Werkt hard. Krijgt met sahroui eindelijk eens wat bruikbare ballen. Maareh 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

Van Hooijdonk vind ik de aliexpress variant vam Huntelaar (met respect voor de geweldige prestaties van Huntelaar als spits). Beetje een vage kop, fysiek sterk en staat vaak goed in de 16, buiten de 16 voegt ie weinig toe aan het spel. Ik vind het knap hoe hij presteert en vind het een echte spits voor de Championschip of de onderkant Bundesliga.

9 april 2023 om 17:20

Wat heeft z'n uiterlijk hiermee te maken?

Allemaal leuk, maar dat zegt natuurlijk niets. Men heeft het niet over Weghorst om z'n gigantische scoringsdrift, uitmuntende spitsentechniek of z'n geweldig inzicht, maar dat hij met relatief(!) beperkte kwaliteiten en een geweldige inzet toch heel ver is gekomen.

Van Hooijdonk doet het goed bij Heerenveen, maar op dit moment zie ik hem niet snel slagen in een top competitie. Hij is niet piepjong, hij heeft wel een neusje voor de goal, maar voetballend is het allemaal ook niet echt indrukwekkend. We gaan de komende jaren wel zien of er potentie is voor nog veel meer, want hij heeft nog heel wat stappen te gaan.

Sidney van Hooijdonk, de Inzaghi van de lage landen! Voetballen kan hij niet, maar bij een intikkertje staat hij vooraan. Ik geniet enorm van Sarahoui, maar die scoort dan weer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren