Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat had De Wolf moeten zeggen, nu ging hij mee in het opruien van supporters’

Laatste update:

Robert Maaskant snapt dat John de Wolf woedend was toen hij zijn toespraak hield op het veld in De Kuip. De voetbaltrainer had het echter anders aangepakt dan de assistent-coach van Feyenoord, zo wordt donderdag duidelijk in Voetbalpraat van ESPN. De Wolf sprak de thuissupporters streng toe nadat Ajacied Davy Klaassen werd geraakt door een voorwerp uit het publiek. De bekerkraker tussen Feyenoord en Ajax werd direct stilgelegd, om later alsnog te worden hervat.

"Ik zag dat De Wolf geen briefje bij zich had toen hij het veld opkwam, en dat baarde me wel een beetje zorgen", analyseert Maaskant een dag later in de voetbaltalkshow. "Je zag dat hij oprecht verschrikkelijk kwaad was, even los van het vloeken. En nu zal de Bond tegen het Vloeken zich wel weer melden. Maar daarna had hij moeten zeggen: 'Wij schamen ons kapot'. Dan had je een statement gemaakt. Nu ging hij mee in het opruien van de supporters, zo van 'we hebben jullie keihard nodig'. Maar hij ging daar wel staan", neemt de analist het toch een beetje op voor De Wolf.

Oud-speler Ben Wijnstekers vindt juist dat De Wolf de juiste toon gebruikte tijdens zijn speech. "Kijk, toen Santiago Gimenez in de ArenA scoorde, werd hij ook helemaal bekogeld. Alleen werd hij niet geraakt. Maar wij moeten vooral naar ons zelf kijken. John de Wolf maakte dat duidelijk in de taal die de mensen kennelijk willen horen. Het moest even op deze manier, met een flinke vloek erbij", zo verklaart Wijnstekers, tussen 1975 en 1988 actief voor Feyenoord, in een onderhoud met De Telegraaf.

Speech De Wolf
"Hallo, hallo, supporters. Tussen aanhalingstekens. Jullie, aan die kant", wees De Wolf woensdagavond naar het vak vanuit waar de aansteker op het hoofd van Klaassen gegooid werd. "Gebruik je verstand, godverdomme. Zorg dat er niets meer op het veld komt. Zorg dat je achter het team blijft staan. Wij willen er weer voor gaan, dus we hebben jullie steun allemaal keihard nodig, maar gebruik je verstand. Gebruik je verstand!"

De Klassieker in de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Feyenoord en Ajax (1-2) ontspoorde na ruim een uur spelen. Klaassen liep een hoofdwond op door iets dat uit het publiek werd gegooid. Klaassen liep bloedend het veld af voor behandeling. De wedstrijd werd stilgelegd door scheidsrechter Allard Lindhout. Het gebeurde overigens bij een deel van het veld waar geen hekken staan. In het restant van het bekerduel kwam er geen verandering meer in de stand, waardoor Ajax bekerfinalist is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelul, dat was de enige taal die die gasten verstaan

6 april 2023 om 20:44

Hij had moeten zeggen: nu is het genoeg geweest stelletje doorgesnoven klootzakken. We kappen ermee, ajax gaat naar de finale, hekken op slot van dat vak en maak elkaar maar af

6 april 2023 om 21:36

Zo triest dat dit zoveel likes krijgt. Er zijn om en nabij 30 man die wat gooien in dat vak en jij wilt dat het hele vak eraan gaat. Klasse man. Geeft het niveau van deze site maar weer eens aan. Tadic zen gebaartjes, aansteker op berghuis toentertijd en alles gooien op Gimenez is allemaal geen probleem voor jullie. Het getuigd van zoveel hypocrisie dat er nu pas gezeur over komt terwijl er praktisch elke wedstrijd spul op het veld wordt gegooid. Alle ‘supporters’ moeten daarmee kappen niet alleen de Feyenoord supporters. Kijk ook eens een keer naar jezelf voordat je dit soort onzin gaat uitkramen.

6 april 2023 om 22:00

@voetballert038, lees je eigen reactie nou gewoon eens man. De enige die met de vinger naar een ander wijst ben jij, ik zou me diep schamen als Feyenoord supporter. Tadic z'n gebaartjes? Goh is dat voor het eerst, en geeft dat vrijbrief om spelers maar te bekogelen met van alles? Dan denk ik dat elke wedstrijd in de Eredivise vanaf nu gestaakt kan worden.

Gimenez bekogelen? Je bedoelt toen hij zelf over de boarding sprong en richting de Ajax supporters liep en wat bekers bier naar zich toe geworpen kreeg?

En dan nog Berghuis, die een bal onnodig en snoeihard de tribune inschoot. Ik praat het gooien van aanstekers in dat geval niet goed, maar dat is wel degelijk actie en reactie. Als Berghuis die bal de tribune niet inschiet wordt er niks gegooid.

Iets met appels en peren.

6 april 2023 om 22:00

Ik denk dat hij een grapje maakt. Ik moest in ieder geval hardop lachen.

6 april 2023 om 22:08

Jullie missen allebei volledig het punt weer, het gaat er niet om wie wat doet. Zoals je kan lezen in mijn reactie, zeg ik dat iedereen moet stoppen met gooien. Nu gaan mensen er moeilijk over doen alsof er nog nooit wat op het veld is gegooid. Er worden constant dingen op alle velden gegooid, maak er dan altijd een probleem van en niet alleen wanneer er iemand geraakt wordt. Overigens is dat van Berghuis en Gimenez goed te vergelijken met het accident van gister want als Tadic normaal had gedaan was er ook niet van alles naar beneden gegooid. Leuk dat je zegt dat er van alles op Gimenez wordt gegooid door zijn eigen gedrag maar in het geval van Tadic is het opeens anders. Misschien moet jij juist mijn reactie nog een keer lezen en dan je eigen nog een keer. Succes!

6 april 2023 om 22:10

Als Kokcu niet als een dolle stier tekeer was gegaan was er waarschijnlijk ook niets gegooid

6 april 2023 om 22:12

De fout ligt ook deels bij de scheids. Die had Tadic moeten bestraffen voor zijn constante provocaties en vervelende gedrag. Niet dat ik met aanstekers gpoien goed keur verder. Dat zijn de allergrootste malloten

6 april 2023 om 22:15

Japie, je doet net alsof Feyenoord zich zo goed heeft gedragen. Neem nou de aanstellerij van Gimenez en Szymanski (bijvoorbeeld bij de eerste gele van Taylor). Of Szymanski die bij een vrije trap van Ajax nog even naar de bal sprint om hem weg te schieten. Ook allemaal onbestraft.

6 april 2023 om 22:19

Misschien is dat zo maar Tadic is elke week aan het stieren. Die gedraagd zich structureel als een malloot. Ajax mag best wel een keer gaan ingrijpen imo

6 april 2023 om 22:21

Verwacht je dan dat een scheidsrechter acteert op wat andere wedstrijden gebeurd is? Zou een mooie boel worden dan. Overigens gebeurt dit helemaal niet elke week, maar vooral bij topwedstrijden.

6 april 2023 om 22:28

Maar waarom gaat Kokcu door het lint omdat Tadic er alles in zijn macht aan doet om dat te laten gebeuren. Daarnaast was het ook Tadic die het meest op de grond heeft gelegen, dan na een behandeling tergend sloom het veld afliep en dan weer vol sprintend er inkwam. Maar dit doet er allemaal niet toe ze moeten gewoon kappen met spullen gooien. Niet alleen in de Kuip maar OVERAL.

6 april 2023 om 22:35

We zullen het er nooit over eens worden vrees ik. Er is inmiddels ook wel meer dan genoeg over geschreven en gezegd.

6 april 2023 om 23:23

En jullie spelers niet? weet niet of je jullie keeper hebt gezien die heel het veld over rent om efkes stoer te komen doen. Het enige waar de meeste Feyenoord supporters goed in zijn is andere gevallen erbij halen want dat maakt het minder erg of zo. En ja het gebeurd overal. Maar bizar hoe het allemaal goed gepraat word want bla bla bla. Een verbeterde wereld begint bij jezelf

6 april 2023 om 23:41

Ga eens lezen voordat je praat man, ik zeg letterlijk dat het er allemaal niet toe doet. Echt het niveau hier is echt om te janken.

7 april 2023 om 00:02

Japie Kreukel met zijn Tadic obsessie.. Kijk eerst eens naar je eigen team met die idiote aanvoerder van jullie, daar zit een kronkel..

7 april 2023 om 01:40

Ah toch verrassend. Normaliter een moraalridder in hart en nieren, nu het Feyenoord betreft opeens toch wat minder vroom dan menigeen hier zal hebben verondersteld. Misschien komt het door witte donderdag Japie…

7 april 2023 om 01:45

Ik vond het sowieso verbazingwekkend dat in de reacties/discussies over het gooien van een aansteker op het veld vele Feyenoord ‘supporters’ toch tadic, de scheidsrechter erbij halen. Expliciet misschien niet als schuldige of oorzaak maar implicieter is dat natuurlijk wel de boodschap die wordt overgebracht. Lijkt me als echte supporter van Feyenoord tenenkrommend en om moedeloos van te worden.

7 april 2023 om 07:19

Voetballert, op het moment dat je Tadic (zoals jij doet) de schuld geeft van dit incident ben je af. Daarna wordt de rest van je betoog niet meer serieus genomen, hoe moeilijk kan het zijn?

7 april 2023 om 07:21

Japie, je kan het niet laten een excuus te zoeken door toch steeds naar Tadic en Ajax te wijzen, zwakjes.

7 april 2023 om 10:19

Bekers bier? Al loop Santi die kant op hebben de Ajax-fans geen recht om te gooien en dat waren niet alleen maar bekers bier. We gaan de beker finale afwachten of er dan ook wat op het veld word gegooid.

7 april 2023 om 10:24

Hij bedoel door dat incident met Tadic en kokcu werd het publiek boos omdat kokcu viel en Tadic nog een zetje met zijn knie gaf. Tuurlijk hoort dit niet maar jullie maken van een mug een olifant. Het gebeurt elke week in stadions. Nogmaals we gaan kijken hoe er dalijk word gereageerd als de Kuip de finale beker moet organiseren

6 april 2023 om 21:34

Nee hij had moeten zeggen, ik schaam me kapot.jullie slopen de club. Nu spoorde hij aan om vol achter de club te gaan staan zonder wat er gebeurd is te veroordelen. Net als de reactie van Wijnstekers, niet wijzen naar het verleden/excuses zoeken. Met de billen bloot.

De Wolf deed het gewoon prima. Vanuit zn emotie. Dan bereik je meer dan zo'n politiek correct briefje. Maar Maaskant had het natuurlijk beter gedaan in die situatie

6 april 2023 om 20:35

Juiste persoon met de juiste toon. Standbeeld voor de wolf

6 april 2023 om 20:48

De Wolf is in ieder geval de enigste ras feyenoorder in de staf met dermate veel gezag dat het wordt geaccepteerd. Het populaire zwaaien na de toespraak had hij achterwege moeten houden. Daarmee toont hij dat het niet alleen om de boodschap ging maar dat hij het ook een beetje deed om zelf in de schijnwerpers te staan.

6 april 2023 om 21:16

Mag je vinden hoor! Ik deel een compleet andere mening, ik vind dat hij zich als een kleine kleuter verkoopt! Het is gewoonweg zielige vertoning, overigens kan Van der Sar het op een andere manier ook waanzinnig zielig overbrengen.

6 april 2023 om 21:35

Vergelijk je nou serieus lichtgewicht met piepstem van der sar met met zwaargewicht charismatische de wolf. De Wolf stond en sprak daar als een echte man, hij boezemt gezag in.

6 april 2023 om 22:05

Ik voel met name een soort snackbaraaibaarheid bij De Wolf. Props dat hij daar ging staan. Bepaald geen poëet en ook geen Barack Obama speech, maar gewoon goed gedaan gezien de omstandigheden. Ik had dat niet gedurfd.

6 april 2023 om 22:08

@bochherief, leuk dat hij gezag in boezemt, wat dat ook mag betekenen. Maar zoals in het artikel genoemd, was hij de supporters nog half aan het opruien. Het was gewoon niet handig hoe hij het zei, ook had hij best iets over de situatie kunnen zeggen dat de wedstrijd bijna helemaal afgelopen was. En nee dat had vd Sar niet beter gedaan, maar ook De Wolf was gewoon onhandig. Dat hij een zware stem en meer charisma heeft doet daar niks aan af.

6 april 2023 om 22:50

@bochherief alleen jammer dat die echte vent wel zijn best doet maar zich niet heeft laten helpen door mensen die het allemaal net ff iets beter weten te verwoorden. Maar goed….aan de ene kant een man met charisma, aan de andere kant iemand met intelligentie….wellicht zou Edwin de souffleur van de Wolf moeten worden… beste van 2 werelden.

7 april 2023 om 09:11

Van der Sar is ook gewoon een lulletje rozenwater hoor..

7 april 2023 om 09:38

Maaskant had gewoon zijn yogamat er bij gehaald en wat rustgevende bewegingen gemaakt.

Ja hij heeft er een hele dag over nagedacht...
De wolf 10 min

6 april 2023 om 20:41

Vind ik niet. Het had gewerkt als er na zijn toespraak helemaal niks meer gegooid was. Maar ook na zijn toespraak werden er dingen naar de Ajacieden gegooid. Zelfs na de wedstrijd werden spelers en staf bekogeld.

6 april 2023 om 20:46

Dat kun je pas zeggen als het vanaf nu nooit meer gebeurt. Ik vond John nog prima beginnen, maar met "gebruik je verstand" en nog dat vuistje de lucht in voelde het meer aan als foei jongens, ga zo door alleen geen aanstekers meer.

6 april 2023 om 20:48

Sarcasme, toch?

Ik snap Maaskant wel een beetje in die zin dat De Wolf zegt dat ze de supporters hard nodig hebben. Maar die stakkers daar in dat publiek waar hij het over had heb je helemaal niet nodig en kun je missen als kiespijn.

Hebben ze de draadloze microfoons nog niet ontdekt in de Kuip?

6 april 2023 om 20:59

Zou flink uit de toon vallen, zoiets moderns.

6 april 2023 om 21:28

Waarschijnlijk was deze bedraad zodat ze hem weer naar zich toe konden trekken nadat ze hem op het veld hadden gegooid

6 april 2023 om 21:56

Misschien kunnen ze hier ook een topic van maken? feyenoord blijft achter met de tijd en gebruikte bedraade microfoon

6 april 2023 om 22:00

Waarom zou je dat doen als bedraad sowieso beter is

krijgen wij daar weer een discussie over, dat er weer iemand opstaat die tegen vloeken is.
Hou toch eens op, in mijn ogen deed De Wolf uitstekend en ja de 1 spreekt zich anders uit dan de andere so what.

6 april 2023 om 23:58

Hij had er van mij nog wel wat meer krachttermen uit mogen gooien tegen 'de gooiers'. Al vrees ik dat het merendeel van dergelijke stumpers hier alsnog niet van onder de indruk raakt. Mooi dat de KNVB nu instelt dat er direct gestaakt wordt bij het gooien van voorwerpen op het veld. Hoef ik dit weekend geen eredivisie te kijken want iedere wedstrijd is binnen het half uur gestaakt gok ik.

Je zag aan alles dat de Wolf zich ook kapot schaamde, goedkoop scoren van Maaskant!

6 april 2023 om 20:43

Inderdaad. Lekker makkelijk achteraf praten wat er had moeten gebeuren. Een ieder die niet (vol in de emotie) de microfoon heeft gepakt, mag hier ook niet goedkoop op gaan scoren. Al die verontwaardiging over de Wolf en Kwakman, iedereen weet nadertijd hoe het moest. Slechts een handvol had de scheur ook van tevoren open.

"wij schamen ons kapot" zou net zo'n loos statement zijn als dat Peter Houtman telkens na een absurde pyroshow vraagt of "er aub geen vuurwerk meer afgestoken kan worden".

Wat de Wolf deed was het enige juiste en past ook veel meer bij hem dan zo'n ingestudeerde tekst waarbij hij één of andere act moet gaan opvoeren.

Gelukkig had Robert Maaskant zijn emoties wel altijd goed onder controle.

De Wolf heeft zijn gevoel goed verwoord. Het lijkt mij duidelijk dat hij en de staf zich schaamt voor die supporters

Eens. Met z’n “wij gaan er weer voor” en z’n opzwepen van publiek. Nee, John. Ajax ging er weer voor. Feyenoord moest maar rustig afwachten wat er besloten werd door Ajax.

6 april 2023 om 20:46

Als je dubbele haakjes gebruikt, moet je ook de letterlijke tekst gebruiken die is gezegd of geschreven. Niet parafraseren, gebruik je verstand 😉

6 april 2023 om 21:42

Niet zeggen Tukkertje!!! Alleen in de Kuip zitten mensen zonder verstand…

Ik vond het juist prima gedaan door De Wolf. Beter dan zo’n politiek correcte boodschap. De Wolf is precies de type die dit Feyenoord publiek kon aanspreken.

Ik ben geen fan van John de Wolf dat zeg ik eerlijk heb hem genoeg in zijn jeugd meegemaakt. Maar wat hij ook gedaan heeft (hij was de enige) hij deed zijn best. En in andermans ogen doe je het toch niet goed genoeg. Wat je ook doet er komt altijd wel iemand met commentaar.

De Wolf had beter kunnen zeggen ''vliegt er nog een keer iets naar een speler op het veld, dan stappen we van het veld en keren we niet meer terug : dan maar einde bekertoernooi''. Maar ach, hij zag dit moment ook niet aankomen. Probeer het maar, zelf ook vol boosheid en emotie en dan precies het juiste zeggen op de juiste toon. Dat het niet van een papiertje afgelezen werd en dat hij begon met vloeken, dat is allemaal minder relevant. Of hardop uitsprak dat hij zich schaamde (dat geloof ik namelijk wel zonder dat hij het zegt). Ik denk dat hij naar omstandigheden gedaan heeft wat hij kon, dus laat dit verder voor wat het is.

Vond het wel mooi en puur. Het enige waar ik moeite mee had was dat weglopen met gebalde vuist.. stond een beetje haaks op de boodschap.

Afgezien van het stukje over het briefje 100% mee eens. Dit werkte in mijn optiek averechts en hierdoor werd het publiek nog meer opgezweept. Maar goed, het gaat hier nu al 2 dagen over. De politiek moet die voetbalwet maar eens gaan maken/ strenger handhaven.

Volgens mij zijn er tegenwoordig prima mogelijkheden op een digitaal meldpunt tijsens voetbalwedstrijden of iets dergelijks.

Tis niet makkelijk om binnen 10 minuten de juiste tekst te bedenken maar ik vond ook de speech veel meer gefocussed op 'jongens we gaan weer achter onze spelers staan, ze hebben ons keihard nodig' dan op 'voorwerpen naar spelers gooien kan echt niet'

Ik vind dit altijd zó makkelijk lullen achteraf.. Zo'n de Wolf gaat gewoon spontaan het veld op en laat zijn hart spreken! Helemaal niks mis mee. Het was oprecht en gemeend. Dat een paar gare 'analytici' dan weer achteraf van alles hiervan vinden en dit kraken, daar kan ik persoonlijk helemaal niks mee. Het is ook nooit goed, hé? Doe het anders zelf eens ipv altijd dat jankende gezeik vanaf de zijlijn achteraf!

Hij ging er staan en deed het op zijn manier. Hij veroordeelde wat er gebeurd was door ze supporters tussen aanhalingstekens te noemen. Hij had van alles kunnen doen en zeggen. Ik vond het oprecht en krachtig.

Vond het eigenlijk wel zwak. Had het gevoel alsof Feyenoord plichtmatig iemand naar voren heeft geschoven om maar iets te zeggen.

Feyenoord (had niet per se De Wolf hoeven te zijn) had pas echt een goede beurt gemaakt als zij iets hadden gezegd in de trant van:

‘Zijn jullie hier gekomen om een voetbalwedstrijd te kijken of om de boel te verzieken? De mensen die hier zijn om het te verzieken verzoek ik nu het stadion te verlaten, want hier willen wij niks mee te maken hebben!’

Het moet in de Nederlandse stadions eens stoppen met die zachte aanpak. Gooi onruststokers gewoon het stadion uit als ze zich misdragen.

6 april 2023 om 21:39

Ach ja, of je hebt een van der Sar die nimmer en nooit iets veroordeelt als het zijn eigen fans betreft...

6 april 2023 om 21:46

Ik zie zelden (of nooit) directeuren van beursgenoteerde bedrijven hun klanten (of deel daarvan) openlijk op de vingers tikken. Ik denk dat de situaties net te verschillend zijn.

6 april 2023 om 21:54

@Friets305 Omdat ik een Ajax logo op mijn profiel heb staan voel je je genoodzaakt om over Van Der Sar te beginnen?

Als je nou mijn laatste alinea leest dan zou je zien dat ik zeg dat deze maatregelen in alle stadions genomen moeten worden, en niet alleen bij Feyenoord of Ajax.

6 april 2023 om 23:11

Als dit plichtmatig op je over kwam heb je echt de emotionele intelligentie van een tube secondelijm.

Hehe eindelijk iemand die ook viel over Wolf.
Toen hij uitgesproken was dacht ik; zeg dan niks. waar sloeg dat zinnetje op.
Later kwam de voorzitter. Hij sloot zich aan bij de woorden van Wolf. Toen dacht ik hij heeft nagenoeg niets gezegd, behalve een scheldwoord. Nou nou wat indrukwekkend. Vervolgens sprak de voorzitter wat hij zelf wilde zeggen. Toen kwam het echte en goede eruit.
Maar Wolf doe dit nooit meer. Praten is niet aan jou besteed

Is toch juist duidelijk, wij hebben jullie keihard nodig. Je kan alleen met ze alle de orde handhaven.
Blijkbaar werkt dat meer samenhorigheid, gebruik je verstand. Kort en krachtig echt op zn Haagsch...

Ik vond het ook een enorm slappe boodschap. Er had echt wel een scheutje bovenop gemogen. Idd een wij schamen ons en een degene die het hebben gedaan, we komen er wel achter en we zullen je vervolgen. En ik hoop dat zowel de knvb, als feyenoord, ajax en sowieso klaassen alle 4 een aanklacht indienen tegen alle 25 opgepakten en ze vervolgen voor het letsel en poging tot doodslag. Gooi alles maar voor de rechter en we kijken wel wat blijft plakken.

Maar dat is het enoge wat dit tuig begrijpt. Pas als de pakkans hoog is, en de straf dermate hoog is houden ze op. Niet omdat meneer de wolf dan een keer verdomme zegt.

Maaskant had zijn Tai Chi kunnen doen om mensen te kalmeren. Wie vraagt deze treurwilg nog om zn mening joh. Ga jij er ff staan zonder voorbereiding. John sprak gewoon vanuit emotie, ik vond die GVD ook prachtig. Totaal niet handig natuurlijk, maar wel oprecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren