Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben toen verkleed als Serdar Gözübüyük naar carnaval geweest!’

Laatste update:

Robert Maaskant bewaart een aantal noemenswaardige herinneringen aan zijn trainerscarrière. Zo belandde de Schiedammer in 2012 als trainer van FC Groningen in een akkefietje met Serdar Gözübüyük, die hem in dat verband een band met daarop het woord 'respect' voorhield. Maaskant verwerkte dat zo op zijn eigen manier. "Ik ben toen als Serdar Gözübüyük naar de carnaval geweest!", vertelt hij aan verslaggever Mounir Boualin.

Tijdens het competitieduel met VVV-Venlo in december 2012 belandde Maaskant in een woordenwisseling met Gözübüyük. De arbiter stak daarop het hele veld over om de toenmalig eindverantwoordelijke van Groningen de voornoemde band voor te houden. Maaskant vindt tien jaar later nog altijd dat hem geen blaam treft.

"Een week daarvoor was er een grensrechter tegen zijn kop geschopt en overleden", blikt de Schiedammer terug. "Dus het was een enorm thema - een terecht thema. Serdar had bij zichzelf voorgenomen dat hij daar een statement over wilde maken. Dat ging eigenlijk ten koste van mij. Ik stond langs de kant en riep écht, écht alleen maar: 'Hé!' Ik heb ook geen scheldwoord gebruikt. Toen kwam hij over zestig meter aanrennen om dat bandje te laten zien."

Maaskant verwerkte het incident op zijn eigen manier. "Ik ben toen als Serdar Gözübüyük naar de carnaval geweest. Volledig mijn haar in de gel gegooid, respectbandje mee en overal voor ieders neus gestaan met dat bandje. Je moet ook een beetje om jezelf te kunnen lachen", vindt hij. Tegenwoordig is alles weer koek en ei tussen Maaskant en Gözübüyük. "Ik ben hartstikke goed met Serdar en ik vind het ook een goede scheidsrechter", sluit Maaskant af.


Mounir Boualin is freelance voetbalvlogger, videojournalist en presentator. Voor Voetbalzone maakt hij onder meer interviews rond wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mijn vriendin houdt niet van voetbal maar als ze guzubuyuk ziet zegt ze nog steeds respect

13 januari 2023 om 00:10

Mijn vriendin zegt altijd “Ja maar dat zijn de religies van die mensen, dat zijn de tradities van die mensen, dat is de manier van leven van die mensen, dat is de cultuur van die mensen, daar moet je respect voor hebben!” Heb ik geen respect voor, vind het sukkels. Sorry. -Hans Teeuwen “Dat dan weer wel” uit 2001.

13 januari 2023 om 08:33

Beetje gek om dit totaal uit context gerukte stukje tekst van Teeuwen te quoten. Wat heeft die actie van S.G. met deze quote te maken? Er is niet speciaal iets Turks of religieus aan.

13 januari 2023 om 14:37

Respect!

Nou, eindelijk iemand gevonden die het een goede scheidsrechter vindt. Ik vind er weinig aan, vindt zichzelf net wat te belangrijk.

12 januari 2023 om 22:57

Ik ben niet zo kapot van Serdar. Ook niet van Maaskant overigens. Beide mannen zijn ‘kroonprinsen’ geweest maar hebben de absolute top niet gehaald. Ego’s stonden beide heren in de weg.

Tegen zijn “kop” geschopt? Over respect gesproken

13 januari 2023 om 14:23

@ajaja: Klinkt ook niet netjes, "hoofd" had hier beter op z'n plaats geweest.
In het nieuws worden dit soort figuren ook omschreven als kopschoppers volgens mij, dus wel te begrijpen dat iemand dan ook dat woord gebruikt i.p.v. hoofd.

13 januari 2023 om 16:47

Daar heb je wel gelijk in. Blijft wel bizar klinken vind ik dan als oude lul. Helemaal als er sprake is van overlijden.

Hahaha wat een vent is dit toch ook, mis hem wel langs de velden en in interviews.

In noem hem götübüyük (grote kont)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren