Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Wat Steijn bij Sparta deed is knapper dan kampioen worden met Feyenoord’

Laatste update:

Ali Boussaboun maakte Maurice Steijn mee als teamgenoot én als trainer en weet dus als geen ander wat Ajax in huis heeft gehaald met zijn nieuwe hoofdtrainer. De voormalig spits van Feyenoord, ADO Den Haag en FC Utrecht laat, met een kleine maand tot de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen, zijn licht schijnen op de ontwikkelingen bij de Nederlandse topclubs. Boussaboun denkt dat Feyenoord momenteel de beste papieren heeft. De Rotterdammers moeten echter wel proberen een oude bekende terug te halen, zo meent de analist.

Door Mart Oude Nijeweeme

Als een van de weinigen kan Boussaboun zeggen dat hij zowel mét als ónder Steijn heeft gespeeld. Het was bij ADO dat de twee nauw samenwerkten. Dat Ajax zijn voormalig trainer heeft aangesteld als nieuwe eindverantwoordelijke, vindt Boussaboun 'verrassend'. "Het is niet iets wat je verwacht", aldus de oud-spits. "Ajax kijkt vaak eerst in de eigen gelederen of naar trainers met een Ajax-verleden. Dit kwam wel als een verrassing, ja. Als je naar Ajax en het verleden kijkt, hoe zij trainers aanstellen, is dit niet de weg die zij normaal gesproken bewandelen."

Gewaagd
Wel benadrukt Boussaboun dat hij positief verrast is. "Respect voor de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) dat hij dit aandurft", gaat de oud-profvoetballer verder. "De achterban heeft een hoog verwachtingspatroon. Het moet altijd groots zijn bij Ajax. Nu ze voor Maurice Steijn hebben gekozen, vind ik dat een gedurfde keuze. Ik denk wel dat Maurice zich heeft bewezen als trainer. Overal waar hij heeft gewerkt heeft hij zijn stempel gedrukt. Ik ben heel benieuwd hoe dit huwelijk gaat zijn."

Boussaboun is niet bang dat Steijn alleen maar reactievoetbal gaat spelen met Ajax, zoals hij dat met Sparta wel vaak deed. "Je kan wel altijd mooi voetbal willen spelen, maar daar moet je wel de spelers voor hebben", vertelt de analist van ESPN. "Bij Sparta had hij beperkte middelen. Zij kunnen niet alle spelers halen die ze willen. Dan ga je kijken wat de meest effectieve manier is om punten te pakken. Dat heeft Steijn gedaan. Heel realistisch. Er zijn wedstrijden geweest waarin hij op de counter heeft gespeeld, maar zeker ook aanvallend met druk vooruit."

"Ik weet niet of hij eerste, tweede of derde keus was, maar ik denk dat het een goede keuze is geweest om hem aan te stellen", voorspelt Boussaboun. "Hij bewijst dat hij het goed kan overbrengen, zijn manier van spelen. Hij heeft Sparta vier wedstrijden voor het einde behoed voor degradatie en is een jaar later zesde geworden. Dat is knap. Heel erg knap. Ik durf te zeggen dat dat een grotere prestatie is dan kampioen worden met Feyenoord. Als je ziet waar die club (Sparta, red.) vandaan komt…"

Heitinga
Over het afserveren van John Heitinga is Boussaboun niet te spreken. De clubman moest na de vroegtijdige uitschakeling in de Europa League en plek drie in de Eredivisie het veld ruimen voor Steijn. "Als ik heel eerlijk ben, heb ik nooit begrepen waarom ze hem hoofdtrainer hebben gemaakt", aldus Boussaboun. "Niks ten nadele van Heitinga, want ik denk dat hij een mooie carrière tegemoet gaat, maar wat verwacht je van een trainer die net begonnen is? Hij komt bij de moeilijkste club van Nederland, waar het altijd onrustig is."

Ali Boussaboun heeft de aanstelling van John Heitinga bij Ajax nooit begrepen.

Volgens Boussaboun waren de voorwaarden niet aanwezig om het tot een succes te maken met Heitinga. "De selectie was niet op orde en er was geen technisch directeur. Wat verwacht je dan van Heitinga? Ik heb met hem te doen in de zin hoe er met hem is omgegaan. Dat getuigt van weinig respect. De club had duidelijkheid moeten verschaffen. Daar zijn ze niet goed mee omgegaan. Het was logischer geweest om Reiziger hoofdtrainer te maken en Heitinga door te laten ontwikkelen bij Jong Ajax."

Wat dat betreft is het bij Feyenoord een stuk rustiger. De landskampioen verlengde het contract van Arne Slot en hield de selectie tot op heden redelijk in tact. Dat Slot zijn contract verlengde, verbaasde ook Boussaboun. "In Nederland balen we altijd dat we spelers en trainers kwijtraken aan grotere clubs. Dat is nu een keer niet gebeurd. Ik heb drie jaar samengespeeld met Slot bij NAC. Het is een rustig persoon die heel berekenend is. Hij weet precies wat hij wil, overal zit een idee achter. Hij heeft er bewust voor gekozen om bij Feyenoord te blijven."

Georginio Wijnaldum
Het feest is helemaal compleet als Georginio Wijnaldum terugkeert in Rotterdam-Zuid, meent Boussaboun. De middenvelder heeft bij Paris Saint-Germain weinig uitzicht op speeltijd en kan in De Kuip zijn comeback maken op het oude nest. "Het lijkt mij leuk als hij terugkeert bij Feyenoord. Dan is de cirkel rond. Het is een echte Feyenoorder die uit Rotterdam komt. Ik denk ook dat het een hele goede jongen in de groep is. Het moge duidelijk zijn dat hij goed genoeg is voor Feyenoord en de Eredivisie. Als ze hem terug kunnen halen, moeten ze dat zeker doen."

Zie jij Georginio Wijnaldum komend seizoen in het shirt van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, het moge mij helemaal niet duidelijk zijn dat Gini nog goed genoeg is om terug te komen eerlijk gezegd.

18 juli 2023 om 11:50

Op basis waarvan eigenlijk? In oranje komen wel meer spelers niet uit de verf, maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed genoeg zouden zijn voor de Eredivisie. vpersie en Kuyt voegden bij terugkomst ook veel kwaliteit (en ervaring) toe. De een kwam terug van een lange blessure en kon fysiek prima aanhaken, de ander was altijd fit maar kon niet teren op een gouden touch. Wijnaldum is fysiek altijd uitstekend geweest, maar heeft nu recent blessureleed gekend. Is dat de reden dat hij wordt afgeschreven?

18 juli 2023 om 12:18

@ijsmuts

Omdat hij niet goed genoeg presteert. Ik wil Wijnaldum alleen zien als hij op t veld laat zien het Feyenoord niveau aan te kunnen. Feyenoord speelt zeer intens onder Slot. Hij zal ontzettend veel moeten lopen. Ik denk niet dat hij dat nog aankan.

18 juli 2023 om 12:28

Dat hij voor CL niveau wat tekort komt kan ik inkomen, maar dat geldt voor elke speler van Feyenoord. Wijnaldum zal veel toevoegen aan Feyenoord, ook op het veld waar hij de eredivisie makkelijk aan kan

18 juli 2023 om 12:56

Genoeg jonge spelers die ook veel te goed zijn voor een RKC of NEC. Daarvoor hoef je echt niet Wijnaldum terug te halen.

18 juli 2023 om 12:59

In ieder geval lijkt het als je Feyenoord een warm hart toedraagt me niet echt iets wat zou moeten gebeuren.

18 juli 2023 om 15:06

Natuurlijk, het zou een succes kunnen worden, maar ik heb echt m'n twijfels of hij het fysiek aan kan; vraag me af of het kwalitatief nog een hoop toe voegt; denk niet dat hij qua type spel nou echt het missende puzzelstukje is op dit middenveld; en vraag me af of hij überhaupt betaalbaar is.

18 juli 2023 om 12:31

Nee dat wordt een teleurstelling.

Ik verwacht niet dat Wijnaldum terug zal keren naar de Eredivisie (noch Feyenoord, noch Psv). In de kleedkamer denk ik wel dat hij in ieder geval een grote impact zou kunnen hebben.

Wijnaldum terug naar Feyenoord.. als hij flinke salaris inlevert en niet loopt te klagen dat die zo af en toe op de bank zit, is die van harte welkom..

18 juli 2023 om 11:59

Wat hij nu verdient bij PSG kan Feyenoord niet tegenop. Feyenoord zal waarschijnlijk maximaal zijn maandsalaris willen vergoeden. En dat is al bijna 1 miljoen euro.

18 juli 2023 om 12:07

Je kan wel zo veel willen, maar PSG wil van hem af en dan kan je moet “zomaar even” eisen dat je salaris gelijk moet blijven. Of hij moet naar een land als Arabië gaan. Wijnaldum kan ook kiezen om sportief nog enige rol van betekenis te spelen ipv puur verdienen en bankhangen natuurlijk

18 juli 2023 om 12:10

Als je een contract hebt kan je die gewoon uitdienen. Dus hij kan dit bedrag gewoon maandelijks bijschrijven. Als ze echt van hem afwillen kunnen ze er ook voor kiezen om de helft van zijn salaris te betalen, Roma had ook zon dergelijke constructie kan ik me herinneren.

19 juli 2023 om 17:00

Hij kan natuurlijk ook gewoon zijn salaris blijven innen bij PSG en op de tribune gaan zitten. Ze kunnen niet ineens stoppen met hem betalen omdat hij niet meer in de plannen voor komt.
Het is maar waar hij zelf zin in heeft.

Die gaat lekker cashen id zandbak. Lijkt me ook de enige reden waarom hij in het verleden voor PSG koos...

19 juli 2023 om 09:14

Lijkt me dat je totaal niet geïnformeerd was over zijn situatie. Wijnaldum kreeg slechts een jaarcontract aangeboden bij Liverpool en ze wilden dat die salaris zou inleveren. PSG bood hem een meerjarig contract aan, plus een salarisverhoging. Logische stap lijkt me als bijna 30-jarige. Daarnaast voegde PSG Messi toe aan het team, en nog wat andere sterren. Op papier een mooi project. Het heeft uiteraard niet zo uitgepakt voor PSG niet, en Wijnaldum ook niet.

Denk dat hij prima van waarde kan zijn voor Feyenoord of PSV. Was na Liverpool toe aan een nieuwe uitdaging en heeft toen voor het grote geld gekozen, terwijl hij daarvoor juist verstandig zijn carrière had opgebouwd. In NL zal dat vuurtje wel weer worden aangewakkerd bij hem.

Wijnaldum kan voor Feyenoord echt wel een aardige versterking zijn. Het is niet meer de Gini van onder Klopp, maar hij kan met zijn ervaring echt wel een toegevoegde waarde zijn zeker tijdens de Europese campagne. Daarnaast is het gewoon een aangename jongen om in de kleedkamer te hebben en zeker geen onruststoker.

18 juli 2023 om 13:02

Feyenoord heeft alleen nauwelijks ruimte op hun middenveld, zeker als ze ook nog die rus gaan halen.

Bij PSV liggen er veel meer mogelijkheden momenteel. Aangezien zij nog maar 3 middenvelders hebben.

Het ligt helemaal aan de voorwaarden waarop hij eventueel zou terugkeren, maar ik geloof wel dat hij een versterking zou zijn. Feyenoord heeft een jong team, zeker voorin en Wijnaldum zou met zijn ervaring nog prima mee kunnen op het veld en een positieve invloed hebben erbuiten. Maar goed, hij gaf toch zelf onlangs aan niet naar Nederland te willen?

De laatste 4 hoofd trainers die Ajax bij aanvang van het seizoen heeft aangesteld hebben gezamenlijk 0 wedstrijden voor Ajax gespeeld. Hoezo kijkt Ajax eerst intern rond. Kortom onzin.

Boussaboun zegt helemaal nergens in de tekst dat hij wat Steijn bij Sparta deed knapper vindt dan Feyenoord kampioen. Waar slaat dit nou weer op?

18 juli 2023 om 12:25

Ik zat ook al te zoeken Dacht even dat ik een bril nodig was en zelfs nog Ctrl F gezocht haha.

18 juli 2023 om 12:29

Waarschijnlijk in de video. Typisch VZ weer

19 juli 2023 om 08:46

Ik lees het in de alinea boven dat Heitinga dik gedrukt staat

19 juli 2023 om 16:35

...staat er toch duidelijk:

"hij heeft Sparta vier wedstrijden voor het einde behoed voor degradatie en is een jaar later zesde geworden. Dat is knap. Heel erg knap. Ik durf te zeggen dat dat een grotere prestatie is dan kampioen worden met Feyenoord. Als je ziet waar die club (sparta, red.) vandaan komt…"

19 juli 2023 om 16:58

Ik meen dat Ali nu bij GSC/Esdo trainer is. Dat zegt genoeg.

En toch zijn er bij Ajax verschillende trainers gepasseerd zonder Ajax verleden en die het prima deden. Dus ik snap niet waar het vandaan komt dat een trainer van Ajax altijd uit Ajax zelf komt of een Ajax verleden heeft?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren