Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Moet Ziyech Promes dan zomaar laten vallen? Ik snap de logica niet’

Laatste update:

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Hakim Ziyech zijn handtekening zet onder een lucratief contract bij Al-Nassr. De aanvaller annex middenvelder is bij Chelsea al een tijdje uit de gratie geraakt en kan in Saudi-Arabië de financiële toekomst veiligstellen van zichzelf en zijn familie. Voetbalzone nam alvast een voorschot op de megadeal en ging in gesprek met landgenoot en voormalig profvoetballer Ali Boussaboun.

Door Mart Oude Nijeweeme

Als er iemand is die zich kan verplaatsen in de situatie van Ziyech, is het Boussaboun. De oud-speler van onder meer Feyenoord, NAC Breda en FC Utrecht maakte zelf ook ooit de gang naar het Midden-Oosten. Boussaboun speelde in Qatar voor Al-Wakrah en in de Verenigde Arabische Emiraten voor Al-Nasr. "Toen ik naar het Midden-Oosten ging was ik dertien jaar bezig. Ik dacht: wat wil ik? Mijn doel was altijd om bij een topclub te spelen in Nederland. Dat lukte bij Feyenoord. Daarna ging ik nieuwe doelen stellen", aldus Boussaboun.

Als er clubs komen die astronomische bedragen op tafel leggen, is volgens Boussaboun de keuze snel gemaakt. "Wij zijn broodvoetballers. Wij hebben ook kinderen en families. Ik herken dat, je hebt veel verantwoordelijkheid", aldus de oud-spits. "Natuurlijk zal hij inleveren in aanzien. Dat weet hij ook. Anderzijds heeft hij alles al bereikt. Champions League, Premier League, WK, Afrika Cup. Hij heeft alles gedaan wat er te doen valt. Niet dat Ziyech voorheen niet genoeg verdiend heeft, maar dit zijn bedragen die je niet kan weigeren."

Boussaboun speculeert over een astronomisch jaarsalaris van 25 miljoen euro. "Laten we zeggen dat hij 75 miljoen euro netto gaat verdienen in drie jaar. Dan is hij nog steeds 32 (33, red.) en kan hij altijd nog terug naar Nederland. We moeten niet vergeten dat dit zijn carrière is. Wij voetballen ook om geld te verdienen. Als ik in zijn schoenen had gestaan, had ik ook gekeken welke mogelijkheden er waren. Als daar geen club tussen zat waar ik naartoe zou willen qua grootte en niveau, dan begrijp ik wel dat hij gaat cashen."

Promes
Dat Ziyech onlangs een uitstapje maakte naar Moskou om een bezoek te brengen aan zijn goede vriend Quincy Promes, hoeft volgens Boussaboun geen afbreuk te doen aan zijn reputatie. "Ik denk dat iedereen wel een vriend heeft die in de ogen van anderen niet helemaal oké is. Ik geloof in tweede kansen. Iedereen maakt fouten, zelfs onze minister-president. Promes heeft ook een domme fout gemaakt door zijn agressie de overhand te laten nemen. Moet je dan als Ziyech de vriendschap helemaal overboord gooien en hem compleet buitensluiten?"

Volgens Boussaboun werkt het niet zo. "Dat Promes zoiets doet is voor mij onbegrijpelijk. Laat ik dat voorop stellen. Hij heeft een voorbeeldfunctie. Wat doe je jezelf aan? Maar het is Ziyech's vriend. Iemand met wie hij heel close is. Moet hij hem dan afschrijven voor een incident waar Ziyech niets mee te maken heeft? Ik zie die logica niet. Ik denk dat het heel normaal is. Dat is vriendschap, broederschap. Mensen maken fouten. Om hem dan meteen te laten vallen... Dan is het nooit een vriendschap geweest."

Ook hoeft de stap naar het Midden-Oosten geen gevolgen te hebben voor de interlandcarrière van Ziyech, meent Boussaboun. "Ik ken de bondscoach (Walid Regragui, red.) en ik weet hoe gecharmeerd hij is van Ziyech. We moeten niet doen alsof het verschil tussen de Saudische competitie en de Eredivisie zo groot is. Die fout willen wij snel maken. Er zijn veel spelers die men in Europa graag had zien spelen, maar die niet haalbaar zijn omdat ze voor het grote geld kiezen. Het is echt geen Micky Mouse-competitie. We moeten het niet onderschatten."

Doet Hakim Ziyech er goed aan om naar Al-Nassr te gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ook als het een goede vriend is zou ik me bedenken of ik wel met zo'n iemand bevriend zou willen zijn.

27 juni 2023 om 20:50

Als het echte vrienden zijn hoef je een veroordeelde niet te laten vallen. Echter, wat zyech deed via instagram met die rare teksten erbij als een soort verheerlijking van Promes is de andre zijde.

Ik ben in deze blij dat Zyech geen vriend van mij is want hij gaat in kijn ogen compleet af.

Veroordeelde criminelen kun je inderdaad keihard laten vallen. Maar deze man zou ook eens realistisch commentaar geven over een Marokkaanse jongen. Is nog nooit gebeurt en gaat ook nooit gebeuren ook.

27 juni 2023 om 19:55

Zal deels mee spelen. In het artikel lijkt het alsof hij het alleen heeft over het steekincident.

Ik kom ook uit de streek van Ziyech en kan zeggen, dit was gewoon een domme zet. Hij had/moet Promes op afstand zettten omdat het gewoon een drugscrimineel is. Daar moet je gewoon niets mee willen, al zou het je broer of zus zijn.

Steekincident kan je over twisten.

27 juni 2023 om 20:47

Ik vind zelf een familielid neersteken wat zorgwekkender dan drugs verkopen die in eerste instantie helemaal niet illegaal zou moeten zijn.

Maar hoe dan ook, "daar moet je gewoon niets mee willen, al zou het je broer of zus zijn."

Dat MAG je gelukkig lekker zelf weten. Ja het is als publiek figuur misschien niet superhandig dit zo publiekelijk te doen, maar als je je verder niet druk maakt om vervelende comments op het internet mag je dat ook zelf weten.

27 juni 2023 om 20:56

Volgens mij is drugssmokkel nog steeds illegaal in de meeste landen van de wereld. Door drugs goed te praten houden drugskartels in leven op die manier en verwoesten duizenden levens ermee. Er worden door deze kartels, daar waarpromes dus in investeert, ook gewoon journalisten (zie Peter R de Vries) afgeknald, advocaten (derek Wiersma) afgeknald, familieleden van (pratende) mafia leden afgeknald, mensen afgepers5 etc etc. En met zo’n man gaat Zyech gezellig provocerend op de foto.

Hoe diep kan je zakken als Zyech zijnde … je steunt gewoon een zware crimineel, meer niet.

27 juni 2023 om 21:07

"door drugs goed te praten houden drugskartels in leven"

Nee, door drugs illegaal te houden houden we de kartels juist in leven. Al is dit wel echt een heel andere discussie.

Verder is de zaak nog niet eens voorgekomen he. Dus we weten niet of het een crimineel is, en zo wel of hij een zware is of niet.

27 juni 2023 om 21:20

Betreft het eerste gedeelte ben ik het met je eens IronManUtd al is dat idd een andere discussie.

Betreft het laatste deel, Promes heeft zijn neef neergestoken en wou hem vermoorden. Dat is allemaal al geweest, hij is dus al een crimineel.

27 juni 2023 om 21:42

arsenal890 hij heeft hem gestoken. Of hij hem wilde vermoorden weten we niet. Daar is hij in ieder geval niet voor veroordeeld. En ja ik weet het hij heeft gezegd dat hij dat wilde. Ik heb vroeger ook wel eens stoere dingen gezegd die niet per se of volledig waar waren.

27 juni 2023 om 22:46

IronManU

Ik denk dat ik mij dan goed verwoord heb. Tuurlijk is een familielid neersteken niet goed.

Ik bedoelde te zeggen, dit kan in een opwelling gebeurd zijn, of per ongeluk, of totaal controle kwijt. Kan opeens je overkomen.

Drugs ben je gewoon bewust mee bezig. Plannen, investeren, etc

28 juni 2023 om 01:36

Het probleem is juist dat het illegaal is. Maak het legaal en de problemen verdwijnen. In de toekomst gaan we dit ook met tabak zien. De vs is het beste voorbeeld. Biljoenen dollars in hrt bestrijden van drugs, maar ze hebben het probleem nog niet eens voor 1 procent opgelost en gaan dat ook nooit oplossen. De drooglegging is het verschil tussen legaal en illegaal. Indien mensen dit gaan inzien, dan kun je het issue gaan oplossen. De vraag naar het product blijft namelijk

28 juni 2023 om 07:04

Volgens hem zelf wou hij hem vermoorden. Tevens geven de meeste getuigen ook aan dat hij alleen in zijn knie werd gestoken omdat hij achterover viel. Dat redde het leven van zijn neef.

28 juni 2023 om 09:00

@MrKrillin - in een opwelling of per ongeluk? Als je een mes pakt op een familie feest is dat alles behalve per ongeluk. Al helemaal als je dit mes zelf mee hebt genomen. Dan ben je gewoon gestoord.

28 juni 2023 om 14:07

Dat was gewoon stoere praat richting zijn ouders. Ik weet de reden, maar om daarvoor over te gaan tot verminken is vrij triest.

28 juni 2023 om 09:17

Hij kan ook naar Moskou gegaan zijn om zijn gedacht te zeggen als vriend, heb je daar al aan gedacht? Wie weet kan dat Promes helpen zich te verbeteren als mens. Wij weten niet waarom Ziyech daarheen is gegaan, keihard laten vallen is nu ook weer niet nodig denk ik.

28 juni 2023 om 09:34

Dat eerste zou inderdaad erg goed zijn, maar dan heeft die echt ontzettend tegenstrijdige cryptische sociale media berichten geplaatst. Juist daarover is de commotie ontstaan namelijk...
We weten inderdaad niet waarom Ziyech erheen ging, maar jouw scenario is echt wel ontzettend onwaarschijnlijk gezien z'n berichten.

28 juni 2023 om 14:36

Dus iedereen moet hem maar laten vallen?

28 juni 2023 om 23:54

Ja

29 juni 2023 om 08:52

@Millonario

Tuurlijk, en de paus is moslim.

Het issue met Promes ging helemaal niet om het feit dat Ziyech hem moest laten vallen. Het ging er juist om dat je dan niet zo overdreven in de media met je blingbling samen moet komen. Waarom is die vraag niet gesteld door VZ?

27 juni 2023 om 17:51

Omdat het dan misschien wel op een kritisch diepte-interview gaat lijken, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met deze uitspraak hadden ze al een mooie titel, dus dan ben je journalistiek blijkbaar al klaar.

27 juni 2023 om 20:48

Met je blingbling ook echt? Dus als ze beide een poloshirt droegen, geen bling, en haar in eens cheiding dan heeft dat invloed op de situatie?

27 juni 2023 om 20:52

Hahahahaha, ga je daarover vallen? Het gaat toch om de setting man, ook als ze anders gekleed waren....

27 juni 2023 om 21:02

Welke setting?

27 juni 2023 om 21:33

De setting waarin ze zaten daar in Rusland. Niet in z'n huis, maar bij een event van een gokbedrijf 'op de rode loper'.

27 juni 2023 om 21:38

Ik begrijp best dat mensen een mening hebben over mensen die er wel of niet voor kiezen om te gaan met vrienden die fouten gemaakt hebben. Wat de locatie, juwelenkeuze, en organisator van het feestje ermee te hebben ontgaat me enigszins.

27 juni 2023 om 22:00

Dan zou ik geen moeite meer doen als je niet begrijpt wat ik bedoel..... Fijne avond.

28 juni 2023 om 14:43

Hoeft ook niet, je hebt vrienden voor het leven en vrienden voor even. Zolang je dat maar begrijpt.

Dat is menselijk....wat de keuze ook mag zijn. Zo werkt Nederland toch ook met een rascistisch land als Amerika, maar niemand hier zegt wat daarover. In de afgelopen 2 maanden hebben ze al 4 jongens vermoord onder de 15. De jongste was 11. Dat zijn pas onderwerpen, die er echt toe doen om over te discussiëren.

Promes is 1 van de biljoenen die de mist in is gegaan in een familie sfeer en Nederland is boos....alsjeblieft zeg.😩

Op basis van de steekpartij snap ik nog dat je ‘m niet laat vallen. Maar het feit dat hij in Rusland zit, verdacht wordt van drugshandel en dat je naar een evenement van een louche gokbedrijf gaat zou je je misschien achter de oren moeten krabben en eens goed nadenken of dat een goed idee is. Er zit nog een hele wereld tussen je vriend niet laten vallen en de publiciteit op deze manier opzoeken.

27 juni 2023 om 21:18

Toch grappig dat het van kritisch denken over het westen uitmondt in pizza gate is echt en Avicii is vermoord.

27 juni 2023 om 21:20

Whahaha, de dood van Avicii is ook al een complot? Tsja, ik krijg het idee dat je daadwerkelijk elk bizar complot gelijk gelooft enkel en alleen om het maar anders te zien dan die 'Mainstream schapen'.

Mensen die vrienden laten vallen vanwege een ernstige incident, noem ik geen vrienden. Die steun je door dik en dun. Het is anders wanneer het een moord is of een verkrachting. Bij een steekpartij breng je ook mentaal iemand iets aan, maar Ziyech kent Promes al jaren. Ik heb ook vrienden die dingen hadden gedaan die niet door de beugel gaan, maar is onze vriendschap voorbij? Hij respecteert mij en ik respecteer hem. Mensen die zeggen je moet hem laten vallen, die hebben in mijn ogen nog nooit echte vriendschap gehad. Echte vrienden staan op wanneer het enorm slecht gaat met je. Niet wanneer het alleen goed gaat met je. Wat Promes heeft gedaan is niet goed, maar ik zou wel iemand een tweede kans hebben gegeven.

27 juni 2023 om 16:30

"mensen die zeggen je moet hem laten vallen, die hebben in mijn ogen nog nooit echte vriendschap gehad." - Ik respecteer mensen die geen dingen doen die ik ook niet zou doen met betrekking tot dergelijke zaken en ik verwacht van mijn vrienden dat zij dezelfde grenzen hebben als ik. Niet met betrekking tot alles, maar wel als het aankomt op de echt belangrijke dingen. Verder verwacht ik dat mijn vrienden net als ik verantwoordelijkheid nemen voor de dingen die ze doen. Ook daarin faalt Promes hopeloos. Kijkend naar de hele situatie en zijn reactie daarop, lijkt hij er ook niet bepaald mee te zitten. In dat opzicht gaat het zo slecht nog niet met hem. Sorry hoor, maar jouw hele betoog wankelt in mijn ogen. Met dat soort betogen krijg ik al snel het idee dat mensen bij jou heel erg ver kunnen gaan voor ze het bij je verbruiden. Je kunt je afvragen of dat wel zo goed is. Waar jij je mee omringt, is een afspiegeling van jouw eigen grenzen, normen en waarden. Zo simpel is het.

27 juni 2023 om 16:32

"wat Promes heeft gedaan is niet goed, maar ik zou wel iemand een tweede kans hebben gegeven."

Ik vind het wel lastig om iemand een "tweede kans" te gunnen als hij niet eens het kleinste beetje berouw toont voor wat hij gedaan heeft. Alles wat Promes de afgelopen maanden gedaan en gezegd heeft schreeuwt "fuck jullie allemaal, ik ga vooral mijn uiterste best doen om hier ongestraft mee weg te komen".

27 juni 2023 om 18:12

Poging tot moord, oplichting en op redelijke schaal handel in hard drugs. Plus het ontduiken van je verantwoordelijkheid in een of andere boevenstaat, vind jij allemaal prima dus? Als je een kind hebt of zou hebben zou je hetzelfde zeggen of zou je m aanraden te overwegen toch es met wat beter volk om te gaan. Ps who the hell is Boussaboun, flinke oen in ieder geval, dat wel, komt ook niet over als t meest heldere licht op aarde.

28 juni 2023 om 09:22

Sterker nog, na zo veel gebeurtenissen die elkaar in rap tempo opvolgen, zie ik men nog fouten en tweede kansen benoemen. Dit zijn geen fouten, dit zijn telkens keuzes geweest. En hoeveelste kans is het? 4e?

28 juni 2023 om 09:32

Hehe klopt vrij bizar idd

28 juni 2023 om 14:24

Het ene mens is vergevingsgezinder dan de ander

29 juni 2023 om 22:19

Je vergeet huiselijk geweld er nog bij te vermelden. Die jongen laat een spoor van vernieling achter en vertoont zowaar een patroon. Dit is ongetwijfeld niet het laatste wat we van Promes gaan horen met betrekking tot delicten en criminaliteit.

Er zit nogal wat tussen iemand afvallen of publiekelijk prijzen, dat hij in het midden oosten gaat voetballen vind ik vrij logisch dat je een crimineel gaat prijzen niet. Nee je hoeft hem niet in de steek te laten, maar dit was het andere uiterste

Weer die belachelijke samenwerking met Ali Boussaboun. Vorig jaar ook al met zijn rare meningen. Jullie maken vreemde keuzes VZ. Tuurlijk ga je niet iemand publiekelijk bezoeken die veroordeeld is en in een land woont wat een ander land heeft aangevallen...?!

Betreft zijn stap naar Saoedi-Arabie: Die kan ik wel snappen. Zeg maar eens 'nee' tegen zoveel geld. Dat geld gaat hij nergens anders meer verdienen. Natuurlijk kan hij elders ook veel verdienen, maar het is begrijpelijk dat zo'n stap heel aantrekkelijk is.

Betreft Promes zie je in zo'n discussie wel hoe het morele kompas van mensen is. Ieder weldenkend mens wil niets te maken hebben met een persoon die drugs smokkelt en z'n eigen neef neersteekt. Bij dergelijke figuren moet je uit de buurt blijven en vooral als zo'n persoon helemaal geen reden heeft om zich in die kringen te begeven. Die jongen heeft immers al meer dan genoeg geld en heeft nota bene kinderen en een vrouw.

"moet hij hem dan afschrijven voor een incident waar Ziyech niets mee te maken heeft?" Als je die logica niet ziet, moet je echt terug naar school. Het gaat er niet om of Ziyech er wat mee te maken heeft, maar of je een vriend wil die zich inlaat met drugssmokkel en het kennelijk in zich heeft om mensen neer te steken zonder dat daar een hele goede aanleiding voor is (acute zelfverdediging en pure nood). Dat is de logica erachter. Het zegt gewoon wat over de grenzen van iemand en of die grenzen correct zijn. Schijnbaar begrijpt Boussabon ook niet helemaal waar die grenzen precies horen te liggen. Anders kom je niet met een dergelijke redenatie.

27 juni 2023 om 16:54

Om daar aan toe te voegen: als een vriend van mij iemand anders zou neersteken zoi ik hem best een tweede kans kunnen geven. Maar dan moet die vriend wel oprecht berouw tonen, zijn verantwoordelijkheid nemen en zijn straf uit zitten en professionele hulp zoeken. Als mijn vriend in plaats daarvan naar het buitenland vlucht, geen berouw toont, en ook nog betrokken blijkt te zijn bij grootschalige drugssmokkel... Tja dan heb ik liever niet zo'n vriend

27 juni 2023 om 21:00

Tja, ieder z'n eigen grenzen. Ik moet niemand in m'n buurt die iemand kan neersteken zonder dat daar de noodzaak voor is. Dat soort figuren vertrouw ik niet en het toont aan dat ze onder bepaalde omstandigheden naar een mes kunnen grijpen. Omstandigheden die waarschijnlijk niet eens ontzettend zeldzaam zijn en waarbij je genoeg andere opties hebt. Mensen die dan uitgerekend voor het slechtst mogelijke kiezen, daar zit heel wat fout. Daar blijf ik ver bij uit de buurt. Als ze je niet pakken, sleuren ze je links- of rechtsom wel mee in de ellende. Althans, dat is hoe ik ernaar kijk.

28 juni 2023 om 18:26

Dan nog kun je je afvragen of een salaris van 75 miljoen in 3 jaar tijd moreel verantwoord is. Natuurlijk gaat hij nooit meer zoveel verdienen maar is dat dan nodig dan. Ziyech is toch al lang en breed binnen en hoeft nooit meer te werken (evenals zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen). Zelfde verhaal, in overtreffende trap, voor Ronaldo. Wanneer zijn deze mensen tevreden en zeggen en en nemen ze morele verantwoordelijkheid. Ik vermoed het antwoord al te weten.

29 juni 2023 om 22:14

Dat is ook wel de aard van het beestje. Kijkend naar mensen die gestaag steeds rijker worden, is dat niet omdat ze zo'n enorm ethisch besef hebben. Of dat nou de CEO van een bank is, een voetballer als Ziyech of een wolf in schaapskleren als Bill Gates die kapitalen verdient en veel macht vergaart aan z'n zogenaamde klimaatactivisme. Als mensen eenmaal ergens aan ruiken, willen ze meer. Zeker als ze externe factoren nodig hebben om zich ook maar enigszins tevreden te voelen, laat staan een soort van gelukkig.

Op zich mee eens dat je een vriend die iets verkeerd heeft gedaan niet meteen hoeft te laten vallen. Maar om vrolijk met die vriend, die serieuze misdaden heeft gepleegd en daar 0,0 berouw voor heeft getoond, naar een gala van een gokbedrijf te gaan in een land dat door vrijwel de hele wereld in de ban is gedaan omdat ze as we speak hun buurland letterlijk in puin aan het schieten zijn, dat is wel een beetje het andere uiterste.

27 juni 2023 om 17:31

Ik vind het gewoon een extreme vorm van egoïsme wat die jongens laten zien. Aan dat soort mensen hoef je dan ook geen woorden meer vuil te maken.

Ziyech maakt zijn eigen keuze maar als het mijn vriend was en hij was betrokken bij een steekpartij en ook coke dealde en zat ook nog eens in Rusland dan had ik mijn handen van hem afgetrokken.

"ik denk dat iedereen wel een vriend heeft die in de ogen van anderen niet helemaal oké is".
Sodeju zeg, die is wel heel erg gewaagd.
Ik heb vele vrienden maar er is er werkelijk geeneen die ook maar een klein beetje in de buurt van steekpartijen en drugshandel komt.
Hoe dan ook, ik kan me totaal niet vinden in deze uitspraak, misschien ben ik daar te "hollands" voor.
Het verhaal van broodvoetballer snap ik wel, ze gaan allemaal voor de centen.
Of je nou van Telstar naar Az gaat, van Ajax naar ManU of vanreal naar Al ittihat.

27 juni 2023 om 16:35

Edit, en nee dit is geen voer voor een ander discussie, maar ik denk gewoon dat de standaard nuchtere Hollander hier anders in staat en over denkt.

28 juni 2023 om 14:20

"standaard nuchtere Hollander hier anders in staat en over denkt."

Door dit soort domme dingen te roepen, vraag je wel een beetje om het soort discussie wat je hiermee "niet probeert uit te lokken".
Die standaard nuchtere Hollander van je bestaat uberhaupt niet.

Ik ben het ergens eens met Boussabon dat Ziyech Promes heus niet hoeft te laten vallen. Als je in bepaalde kringen opgroeit hebben meer mensen zo'n (jeugd) vriend idd die niet helemaal lekker is, maar wel een vriend. Dat hij domme/slechte dingen doet, maakt hem niet direct een slecht mens en een paria die door iedereen los gelaten moet worden.

Dat het heel erg onhandig is om stoer te doen op Insta vind ik absoluut wel waar..

28 juni 2023 om 14:34

Helaas man, deze bestaat toch echt wel. Alleen proberen we hier in Nederland al jaren in een soort van multi-culturele samenleving in stand te houden zodat er een soort van mantel ontstaan is die heel erg makkelijk over bepaalde problemen gelegd kan worden waardoor bepalende mensen altijd maar met hun kop in het zand kunnen blijven zonder de echte problematiek aan te pakken. Ja, er zijn wel degelijk grote problemen die de "nuchtere hollander" niet veroorzaakt, neem alleen maar het feestvieren van sommigen als hun land wint bij voetbal (het zal je auto maar zijn), Azc's vol met respectloze, jatten, stekkende personen.....etc...etc.....tbs'ers die vrij hun gang kunnen gaan. Allemaal zaken die een "nuchtere Hollander" wel uit zijn hoofd haalt. Maar waarschijnlijk kom jij ergens vandaan waar jij je allang geen Hollander meer voelt en zie of begrijp je deze problematiek niet en zal je bovenstaande zake met gemak net zoals anderen afdoen als racisme terwijl dat gewoon realisme heet. Maar goed, we zouden hier geen discussie gaan bedrijven, maar sommigen kunnen het niet laten. Dank je.....

28 juni 2023 om 14:48

Nee Tinus....het is duidelijk dat jij niets probeert uit te lokken en totaal geen racistische neigingen en gedachtengoed hebt.

Ik ben opgegroeid in Oud Beijerland.....een enorm blank dorpje in Zuid Holland waar alleen maar "nuchtere Hollanders" woonden toentertijd. Jij wilt graag beweren dat dit alleen maar weldenkende mensen zijn die geen dingen doen als stelen en steken etc?

Ongelooflijk hoe bekrompen sommige mensen ziojn.
En bijzonder dat een zogenaamd standaard nuchtere hollander zich in z'n eigen taal niet fatsoenlijk kan uitdrukken.
"alleen proberen we hier in Nederland al jaren in een soort van multi-culturele samenleving in stand te houden zodat er een soort van mantel ontstaan is die heel erg makkelijk over bepaalde problemen gelegd kan worden waardoor bepalende eisen altijd maar met hun kop in het zand kunnen blijven zonder de echte problematiek aan te pakken."

Nog niet vaak in m'n leven zo'n slecht geformuleerde, nietszeggende zin gelezen. Een bepalende eis met z'n kop in het zand?

Geen idee wat je bedoelt, maar als dit volgens jou de standaard nuchtere hollander is, ben ik blij dat ik afwijk van de standaard.

27 juni 2023 om 18:21

Zelfde hier nog nooit maar dan ook nog nooit dergelijke 'vrienden' gehad. Hoe je op zon argumentatie komt ook, dan zit jezelf toch ook niet helemaal op de lekkere kant van t morele kompas.

27 juni 2023 om 21:08

Zegt waarschijnlijk genoeg over de vriendenkring van Boussabon. Ik heb al jaren een hekel aan deze vent die elke maar de discriminatie kaart trek terwijl hij zelf laat zien totaal geen gevoel met de westerse wereld te hebben.

"ik zie die logica niet"

Nee Boussaboun, dat zien wij ook. Uitleggen zal weinig zin hebben.

27 juni 2023 om 16:57

Die stond ook niet vooraan toen IQ werd uitgedeeld. Kan hem sowieso niet betrappen op bijster inteligente uitspraken en als het om Marokkanen gaat dan worden zijn uitspraken al helemaal gek.

27 juni 2023 om 17:25

Dat gebeurt overal. Kijk maar wat 'opsporing Verzocht" uitzend.

Ik heb in het gerechtsgebouw gewerkt en kreeg heel wat Dossiers in mijn handen. Daarom moet ik soms lachen als ik ernaar kijk. De rest mag jezelf invullen, maar ik weet genoeg.

28 juni 2023 om 11:24

Kun je mij dat uitleggen? Snap niet zo goed wat je bedoelt.

het is zeker wel een droevige competitie, haal alle buitenlanders weg en je hebt alleen nog veredelde amateurs over. ze hebben daar nul komma nul voetbal verstand, geen normale amateur tak of plekken waar je als talent kan ontwikkelen. heeft ook zeker met het land qua geografie te maken.
het is niks, en het wordt niks. alleen voor de buitenlanders die daar komen om ff een bak geld binnen te harken, ook dikke prima, vooral doen. denk dat de grote europese landen en competities daar niet rouwig om zijn.

Ergens toch wel verdrietig die graai-cultuur die we hebben opgebouwd met zijn allen waarin we het allemaal volslagen logisch vinden dat de ene na de andere multi-miljonair zijn toekomst gaat 'veilig' spelen in Saudi-Arabië. Doe even normaal.

Het zou mooi zijn als we over dito tijd horen dat één van de voetballers die voor zulke bedragen is gaan voetballen geld financiert aan projecten om het klimaat te beteren en zo daadwerkelijk een toekomst 'veilig' te stellen.

Makkelijke vraag met een makkelijk antwoord: ja

Wij zijn broodvoerballers en voetballen voor geld. Niet dat ik een veel romantischer beeld heb van de meeste voetballers, maar toch blijf ik het vreemd vinden dat topspelers nog even geld gaan harken in de zandbak.
Waarom heeft Ronaldo nog 300m extra nodig. Wat ga je er mee doen?
Waarom moet zyech nog 75m extra hebben, die heeft al meer dan 100m verdiend.

Voor een beperkte voetballer als bossaboun snap ik het goed. Die hebben niet de top salarissen en dan kun je in een paar jaar nog echt het verschil maken.

Maar topvoetballers die al meer 100m hebben, die dan toch nog even 3 jaar in een nietszeggende competitie willen spelen om nog meer geld te verdienen dat ze toch niets opkrijgen ....daar heb ik weinig begrip voor

27 juni 2023 om 21:25

Ziyech heeft meer dan 100 miljoen verdiend? Hoe ook je daar nou bij?!

27 juni 2023 om 21:41

wellicht idd enigzins te hoog ingeschat, maar hij verdient zonder bonussen meer dan 6m per jaar bij chelsea, bij ajax zat hij aan de 4m. Tel daarbij bonussen, commerciële opbrengsten, tekenbonussen dan zit je toch ver boven de 50m

Objectiviteit is ver te zoeken bij deze man. Kan het niet anders zien dan vooral te schoppen tegen een ieder die iets over zijn ‘broeders’ zegt. Ziyech zou beter moeten weten maar laat voor de zoveelste keer zien dat hij schijt heeft. Dat is modern en stoer, Schijt hebben…..lekker man.

Ik zal je een stukje logica uitleggen:

1. Je kunt zeker bevriend blijven met iemand die fouten heeft gemaakt
1.2 Maar wil je dat openbaar gooien in de wetenschap dat je reacties krijgt. Wat is het doel hierachter?
2. Echte vrienden wijzen elkaar ook terecht
2.1 Je kunt zijn fouten ook afkeuren en wijzen op verantwoordelijkheid
2.2 Het is niet alleen het stukje poging tot ... met de mes, maar ook drugs

Ik ken ook oud voetballers die bevriend zijn met Ruud ter Heide.
Ruud zit vast voor moord.

Maar die gooien dat niet in het openbaar, maar laten Ruud ook niet links liggen

Totaal mee eens. Iedereen maakt fouten. Ik reed laatst net door rood, omdat ik dacht oranje nog net te halen. Quincy steekt iemand neer en is grootschalig drugscrimineel. Allebei fouten.

27 juni 2023 om 21:03

Hoe is het in Rusland, Migi?

27 juni 2023 om 21:19

Ik ben veroordeeld tot 35 jaar dwangarbeid voor door rood rijden

Die stelling is lastig te beantwoorden. Sportief nee en financieel ja. Het stuk omtrent Promes dat laat ik grotendeels aan me voorbij gaan. Dat is zo’n verdeeldheid zaaiend onderwerp. Wel goed voor de clicks. Ik kan me vinden in het stuk dat je niet zomaar een vriend moet laten vallen want anders was het nooit een echte vriendschap. Ziyech moet uiteindelijk zelf weten wat hij doet. Die situatie met z’n neef vind ik een andere dan die betrokkenheid bij een lading coke invoeren.

Deze reactie zegt al genoeg. Dat de interviewer hier niet op doorgaat overigens ook.

Natuurlijk verdient iedereen een tweede kans. Maar eerst iemand neer steken en dan bewust vluchten naar een land zonder uitleveringsverdrag. Tel daarbij op het verhaal m.b.t. de drugs...

Dan ben je voor mij al voorbij je tweede kans.

Sorry maar als mijn beste vriend iemand neersteekt en een drugshandelaar blijkt te zijn dan ben je in mijn ogen niet alleen een crimineel maar ook een gewetenloze klootzak waar ik niks meer mee te maken zou willen hebben. Het zegt genoeg over iemand (ziyech) als hij het kennelijk allemaal prima vindt. Een heel eng mannetje.

Het is toch niet een kwestie van je maat laten vallen of niet. De ophef gaat erover dat Ziyech uitgebreid laat zien op sociale media dat hij achter Promes staat en zelf ook wel geld en weet ik wat nog meer houdt. Ga dan gewoon op bezoek bij je goede vriend, maar maar als publiek figuur is het niet erg slim om dan op deze manier provocerend in de media te komen.

Laten vallen is wat mij betreft niet nodig, moet iedereen fijn zelf weten. Online koketteren met je ‘vriendschap’ is gewoon dom. Dan nog moet hij zelf weten wat hij doet, maar dan ook niet mauwen om de backlash

Als goede vrienden zoek je niet zo overdreven de publiciteit zoals Ziyech en Promes hebben gedaan. Ze verdienen geld als water omdat ze het talent hebben gekregen om goed te voetballen, maar zijn op andere gebieden sneue figuren die totaal zijn losgeslagen van de gewone wereld.

Als goede vrienden zoek je niet zo overdreven de publiciteit zoals Ziyech en Promes hebben gedaan. Ze verdienen geld als water omdat ze het talent hebben gekregen om goed te voetballen, maar zijn op andere gebieden sneue figuren met grote afstand tot de gewone wereld.

Hmm.. neef neergestoken, drugs smokkelaar. Best wel een heftige crimineel. Ik moet zeggen dat je daarvoor best een 'maat' de deur mag wijzen inderdaad. Ik heb ruzie over minder gehad.

Ik snap het standpunt, maar toch twee dingen: het is geen incident, Promes is constant bezig met zwaar crimineel gedrag. En het hele idee van dat hij een 2e kans verdient; als Promes een kind had genaaid zoals Adam Johnson of Sigurdsson, dan lieten ze hem sneller vallen dan Sergio Busquets in een CL-halve finale. Dus die principes zijn heel subjectief allemaal. Waar het op neerkomt: je staat het toe dat je foute vrienden hebt. Je loopt ermee te koop. Dat mag. Maar het logische gevolg is dat jouw reputatie omlaag gaat.

Viriendschap gaat door dik en dun, maar houd je dan buiten social media zodat niet hele wereld het ziet en er een mening over heeft... Die mannen moeten toch beter weten na jaren in het topvoetbal al rond te lopen? Valt nog veel te winnen op gebied van begeleiding van (jonge) voetballers.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren