Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De overwinning van Marokko laat zien dat het bij Nederland tactisch niet klopt’

Laatste update:

Marokko heeft zich zaterdag ten koste van Portugal gekwalificeerd voor de halve finale van het WK 2022 in Qatar (1-0). Voor het programma Leeuwen bekijkt en bespreekt Voetbalzone samen met twee voetballers de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwen en de Marokkaanse Leeuwen van de Atlas. Voor Marokko – Portugal namen Ali Boussaboun en 113-voudig futsalinternational Mohamed Attaibi plaats in de analistenstoel. Na de wedstrijd tafelden zij met gastheer Justus Dingemanse nog eens na over alle zaken rond de kwartfinalestrijd van het Marokkaans elftal.

Het team van bondscoach Walid Regragui wist zaterdag redelijk sensationeel met 1-0 van Portugal te winnen. Toch kwam de overwinning niet helemaal uit de lucht vallen. Marokko incasseerde in het hele toernooi slechts één tegentreffer: een eigen doelpunt van Nayef Aguerd tegen Canada (2-1 overwinning). Het elftal van Regragui staat verdedigend bijzonder sterk en liet dat na de groepsfasewedstrijden ook zien in de achtste finalewedstrijd tegen Spanje (0-0, winst na strafschoppen) en in de kwartfinale tegen Portugal. "Ik denk dat het verschil met Nederland is dat Marokko in balbezit 4-3-3 speelt en dat het verdedigend heel compact staat", vertelt Attaibi. "Dat is het verschil. Bij Nederland was het 5-3-2 bij balverlies én bij balbezit."

"Nederland heeft op papier betere verdedigers, wereldverdedigers", haakt Boussaboun in. "Maar dit laat zien dat het tactisch niet klopt, waardoor je kwetsbaarder bent." Attaibi stipt aan dat de Nederlandse spelers van nature gewend zijn om 4-3-3 te spelen. "Dat zag je: het was onwennig. Natuurlijk, het geloof in het systeem en de trainer was er en ze doen hartstikke hun best, maar je zag gewoon dat het daardoor statischer werd dan normaal." Boussaboun noemt het spel van Oranje 'voorspelbaar' en 'onwennig'. Nederland wist in de kwartfinale tegen Argentinië nog wel op haast miraculeuze wijze de 2-2 te maken, maar moest vervolgens toezien hoe de Zuid-Amerikanen de strafschoppen beter namen.

In tegenstelling tot Nederland mag Marokko nog wel dromen van WK-succes. Nadat de manschappen van Regragui in een poule met België, Kroatië en Canada liefst zeven punten vergaarden, bleken ook Spanje en Portugal niet bij machte om de hechte Marokkaanse verdediging te doorbreken. Net als de defensie steekt ook doelman Yassine Bounou in blakende vorm, is ook Boussaboun opgevallen. De oud-aanvaller beloonde de keeper van Sevilla zelfs met een 10. "Zolang ze door blijven gaan, blijft die 10 ook staan", lacht Boussaboun. "Het is niet normaal. Het is natuurlijk heel lastig voor een keeper als je niet veel te doen krijgt. Dan komt er een moment dat je een redding moet maken en op de momenten dat hij er moet staan, staat hij er. Hij laat je nooit in de steek." Bounou zal woensdag in de halve finale tegen Frankrijk hopen dat hij wederom zijn doel schoon zal houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik gun het de Marokkanen, niet zozeer vanwege het type voetbal maar wel vanwege de passie en inzet. Maar ff een lullige vraag: Is die spits die inviel een erkende profvoetballer?

10 december 2022 om 23:47

Haha niet dus! Ik zelf als Marokkaan zijnde ben zo blij dat hij niet meer gaat spelen. Zo slecht !!!!!!

10 december 2022 om 23:49

Hij is niet alleen profvoetballer, hij staat in de halve finale van het WK!

10 december 2022 om 23:56

Ja zeker.

11 december 2022 om 12:52

Nee toch ? Hij is geschorst

10 december 2022 om 23:54

Serie B, bij Bari

10 december 2022 om 23:55

Liever vandaag verliezen dat c7r mag winnen dan die rat van messi die Nederland heeft genaait samen met die scheids

11 december 2022 om 00:57

Haha iedereen is blij dat hij nu rood heeft en niet meer inzetbaar is. Serie B italie en je ziet dat hij er echt niks van bakt en dat twee wedstrijden al.

11 december 2022 om 09:17

Beetje de janssen van marokko is hij. Had liever el kaabi, rayan mmae of el arabi van olympiakos opgeroepen die al paar jaar topscorer is in de griekse league.

Alle spelers van Marokko hebben de juiste focus, zij streden met een Leeuwenhart. Heeft volgens mij niets met de tactiek te maken maar met het feit dat spelers onverschrokken een wedstrijd met elkaar spelen. Oranje liet zich intimideren door de scheids en Argentijnse spelers. Onbegrijpelijk dat we in de verlenging achteruit gingen lopen, doe je dat niet, dan is de kans op de overwinning veel groter. Ik wens Marokko veel succes in de halve finale en ik hoop 1 ding dat Argentinië geen wereldkampioen zal worden.

10 december 2022 om 23:51

Nederlanders mogen het zich zelf ook wel kwalijk nemen dat ze niet afgereisd zijn om hun team te supporten. Argentinië speelde praktisch een thuis wedstrijd

11 december 2022 om 00:16

Ja de groeten, een van de weinige dingen waar ik blij mee was is dat NL niet massaal naar dat rotland is afgereisd. Het is een parodie op een WK, hoewel ik m graag had gewonnen en het Marokko ook best gun

11 december 2022 om 00:18

Kwalijk? Juist trots dat ze zich niet laten ompraten / kopen. Ik vind het al zwak van mezelf dat ik het wk uberhaupt kijk, laat staan dat ik er naartoe zou gaan..

11 december 2022 om 00:56

En dan straks over 4 jaar wel met zijn allen naar Amerika vliegen. Hoe kun je je zelf nog serieus nemen lmao

11 december 2022 om 01:35

@AadHandgranaat Je bent duidelijk gebrainwashed door de media.

11 december 2022 om 01:38

@voetbaltjer Voor jou geld hetzelfde als wat ik tegen Aad zei, gebrainwashed.

11 december 2022 om 02:21

Persoonlijk heb ik gewoon veel minder gevoel bij het NL elftal dan bij mn club. Wat ook zeker niet helpt is het vreselijke carnavalpubliek wat NL heeft. 4x bij een NL wedstrijd geweest. 4x echt te triest voor woorden qua sfeer. En als je al iets probeert word je al aangekeken alsof je hooligan en zwaar crimineel bent. Alleen als kind met ratelslinger of als man met leeuwenschmink word je schijnbaar serieus genomen. Doe mij maar die schreeuwende en "eventueel doorgesnoven" zuid Amerikanen. Of gewoon lekker de uitsupporters van NLse clubs

11 december 2022 om 04:20

Amnesty international hoort zeker ook bij ‘de media’. Lekker in een stadion gaan zitten waar de bloedvlekken pas net zijn schoongemaakt van alle indos en pakistanen die er in de hitte zijn dood geschroeid of van het dak zijn gevallen.. 6500! En dan dat is alleen van de stadions. Laat staan de rest van die wolkenkrabbers enzo daar. Koop lekker zelf een vliegticket naar Qatar dan.

11 december 2022 om 06:37

Linley ken je zoiets als progressieve kiezers? Mensen die willen dat de wereld erop vooruit gaat. Amerika heeft inderdaad een slecht verleden en en er worden jaarlijks nog steeds 50000 mensen vermoord, maar ‘slaven’ inhuren om stadions te bouwen en laten omkomen zie ik ze niet doen. Tenminste niet onder leiding van Biden/de democraten. Vooral onder leiding van de Republikeinen is er een hoop ellende veroorzaakt door de VS de laatste decennia. Echter, heeft 9/11 natuurlijk wel kwaad bloed gezet. Ik gun de Amerikanen het toernooi wel en snap het ook wel dat wij Hollanders daar wel naartoe afreizen, want is afgezien van de politieke situatie een mooi land (prachtige national parks en de mensen zijn best aardig).

Verder hoop ik dat Marokko dit toernooi wint, maar de directe vergelijking tussen Qatar en USA gaat voor mij niet op.

11 december 2022 om 09:10

Verspreid geen leugens a.u.b. die 6500 klopt voor geen kant. Zelfs amnesty ontkent dit getal!! Dat zijn officiële cijfers van de qatarese overheid. Betreffende het aantal sterfte cijfers van arbeidsmigranten in de afgelopen 10 jaar in het hele land! Dus niet alleen de mensen die zijn omgekomen bij de bouw van de stadions.

Die er overigens wel waren het is immers gevaarlijk werk! Vaak worden deze mensen met een lage of geen opleiding in het land van herkomst onder valse voorwendselen door hun eigen bevolking geronseld. Hoe is dat de schuld van Qatar?

Ze komen vervolgens in Qatar en houden zich vaak niet aan de veiligheids of hygiënevoorschriften. Zo is er zelfs een docu waar een werker sprak over het weigeren van water te drinken dit soort dingen kan het verschil tussen leven en dood betekenen in een land als Qatar.

Dus die 6500 doden kan naar het land der fabels, als je nóg wil fact checken check ff amnesties site i.p.v. mensen na te papagaaien.

Nou dat ik dit duidelijk heb gemaakt, is er natuurlijk wel het een en ander misgegaan. SOMMIGE werkgevers behandelen hun werknemers slecht, betalen vaak niet op tijd of hellemaal niet! Dat geldt dan ook voor elk beroep dat door laag opgeleide migranten wordt gedaan. Wat eigenlijk een wereldwijd probleem is of denk je dat de asperge plukkers hier in Nederland wel perfect behandeld worden?

11 december 2022 om 09:53



Het moge duidelijk zijn dat de progressieve pro Amerika propaganda er bij jou in gaat als zoete koek. Gatverdamme.

11 december 2022 om 13:01

@Louis el Pisto Die 6500 is verzonnen door de media. Zoals ik al zei, je bent gebrainwashed. Als je je land niet wil aanmoedigen is dat geen probleem maar kom niet met slappe excuses door te doen alsof je een mens van de morele principes bent. Het enige wat je doet is laten zien hoe hypocriet je bent.

11 december 2022 om 13:03

@ Pieterpost

Geen hedendaagse slavenarij in Amerika? Laat mij niet lachen, wie denk je dat alle bouwwerkzaamheden, groente en fruitteelt behandelen in Amerika?

Daar worden illegale migranten uit Mexico en midden Amerika niet anders behandelt als de Pakistsnen, Bangladeshis etc.

Grappig om te zien hoe jij alles bagetaliseert, Amerika is geen haar beter dan Qatar. Zal ik maar zwijgen over hun andere facetten a la, Neo Nazi's, schietpartijen op scholen/winkelcentrums, Holebi gemeenschap dat NIET wordt geaccepteerd door heel veel staten in Amerika en zelfs wetten zijn die in schril contrast staan met de Democratie, gevangenissen extreem volzitten met een bepaalde ras, racisme hoogtij dagen viert in Amerika, etc etc. We moeten niet doen alsof Amerika een voorstrever is

11 december 2022 om 13:03

@Pieterpost Je bent een hypocriet. Als je Amerika om morele redenen geen probleem vind dan mag je letterlijk over geen enkel land op de wereld iets negatief zeggen.

11 december 2022 om 08:52

Abe Korneev, sorry maar als je die passie focus en inzet los ziet van de tactiek dan snap je voetbal niet.
Ze kunnen dit brengen omdat iedereen weet waar de ander loopt of moet lopen. De tactiek is juist de basis om die passie en inzet effectief te laten zijn. Zelfde als Kroatie. Ze kunnen terugvallen op de organisatie en van daaruit alles geven.
NL daarentegen was lachwekkend, gatenkaas, niemand weet waar een ander loopt.

Chapeau voor Marokko. Die hebben een veel moeilijkere route bewandeld, met een gelijkwaardig team en een veel mindere bank.

Die mentaliteit mogen wij Nederlanders wel wat van leren. Dat is nou vechtlust, niet dat zielige etteren en zeuren wat wij gister lieten zien. En Van Gaal mag wel in de leer bij Regragui als hij nog eens wil coachen, om daadwerkelijk met de tijd mee te "evolueren".

11 december 2022 om 02:08

Wat een onzin ,kwestie van een penalty wel of niet scoren . Heeft verder weinig met vechtlust te maken natuurlijk

11 december 2022 om 02:56

Wat een onzin, kwestie van het niet op penalties aan laten komen. Eerste 70 minuten hebben we gewoon helemaal niks laten zien, terwijl de Argentijnen vanaf het eerste fluitsignaal met het mes tussen de tanden speelde.

11 december 2022 om 04:26

Het klopte tactisch bij ons gewoon voor geen meter. Eigenlijk zoals in dit artikel al gezegd wordt, je kan wel met veel man verdedigen, maar als je aanvallend zo blijft staan is er geen middenvelder aanspeelbaar. 5 verdedigers, plus nog een breker op het middenveld. 6 verdedigers dus eigenlijk. 3 pure aanvallers. 1 echte middenvelder. En dan verwachten dat je aan voetballen toe komt. Berghuis is al het hele seizoen de beste bij Ajax, zorgt altijd voor voetbal. Staat er niet in. Simons al hele seizoen de beste bij PSV. Ook amper de kans gekregen. Van Gaal is een bangerik geworden en vergeten dat hij met Ajax ooit aanvallend voetbal gespeeld heeft.

11 december 2022 om 13:07

Tribuneklante,

Bananana heeft een punt. Eerst uur geen schot op doel of tussen de palen. Stats in de 80e min: NL, 1 schot op doel, 0 tussen de palen, ARG, 6 schoten op doel, 3 tussen de palen..

Zelfs Marokko die nog defensiever speelde dan Nederland haalde in elke wedstrijd gemiddeld 5 a 6 schoten op doel, 2 a 3 tussen de palen (over de eerste 90min).

Dus tactisch zat het zeker niet goed bij NL, snapte ook niet waarom zij na de 2-2 weer gingen inzakken terwijl je 4 aanvallers binnenbrachten.

Dus hun doel was wel voor de penalties te gaan aangezien zij puur op de verdediging gingen hangen.

11 december 2022 om 17:05

Respect voor Marokko. Maar dat gezeur dat Nederlandse spelers niet over mentaliteit beschikken is natuurlijk ook onzin.

Zeker als je zag hoe Oranje zich de wedstrijd weer inknokte.

Onbegrijpelijk dat NL niet klopte. Als je naar verdeding keek, word je gewoon duizelig.

Welk land heeft bankzitters van clubs als Inter (de Vrij en behoort tot de beste verdedigers in Italië), Bayern (de Ligt en gewoon een monster op zo een jonge leeftijd), Man U (Malacia), Lverkussen (Frimpong) en wie vergeet ik nog.

Bizar gewoon en dan spelers als Botman, Kasdorp, Luijks, Geertruide, en nog aantal gewoon thuis gelaten.

Kan mij echt geen enkel land bedenken die zo breed in verdedigers zit.

11 december 2022 om 00:31

Verdediging is het probleem zeker ook niet. Middenveld en aanval is behalve Frenkie middelmaat. Daar kun je een wk mee winnen. Moet je wel een penaltykiller land zijn.

11 december 2022 om 04:35

Tjah als je zulke goede verdedigers hebt dan vind ik het een denkfout om te stellen dat je er dan zoveel mogelijk moet opstellen. Van Dijk met Ake/De Ligt of de Vrij is allemaal een monster duo. Die zijn zo goed dat ze het met zijn 2en kunnen. Dan kan je dus een mannetje meer zetten in de linies waar je iets minder kwaliteit hebt. Kunnen ze daar goed gebruiken. Van Gaal is blijven hangen in zijn vorige toernooi. Toen had ie BMI en Vlaar en was het inderdaad hard nodig om 3 CV’s op te stellen omdat dat de zwakke linie was. Toen hadden we juist de wereldaanvallers die het wel met een mannetje minder konden oplossen. Nu hebben we zitten kijken naar 3 top cvs die elkaar de hele wedstrijd de bal toeschuiven omdat de tegenstander iedereen voorin gwn af kon dekken. Tjah dan moet je een gelukkige counter hebben of het wordt niks. 0 voetbal zat er in. Terwijl je met dit elftal prima 433 kan spelen. Koeman deed dat ook niet onverdienstelijk en dat is ook niet eens een echte topcoach. Noppert, Malacia, van Dijk, Ake, Dumfries, de Jong, Gravenberg (zou ik zelf doen maar Koopmeiners kan ook. De Roon kan niet voetballen) Berghuis, Danjuma, Memphis, Gakpo. Is gewoon een team waar heel veel teams heel bang van worden.

11 december 2022 om 04:38

Zelfs Japan en Marokko spelen 433 en die hebben op papier mindere elftallen. Hebben goed voetbal laten zien en het teams heel moeilijk gemaakt. Wij hebben geen minuut goed gevoetbald en zijn er alsnog best kansloos uitgegaan.

Wat een onzin. Bij balbezit stond dumfries veelste diep. Van een 5-3-2 was dan never de nooit sprake. Ongelovelijk dat zo iemand in alle euforie dan maar zoiets doms roept. Vier dan feest en zeg niks. Het is hetzelfde dan zeggen dat jesse klaver rechts is.

11 december 2022 om 01:01

Bij 5-3-2 mogen de backs ook diep staan bij balbezit. Dit systeem kan je op verschillende manieren spelen.

11 december 2022 om 04:41

Tjah maar Dumfries moet het hebben van heen en weer rennen en zijn energie, die wil je helemaal niet diep hebben staan want hij heeft houten voeten. Als ik de coach van de tegenstander was zou ik hem lekker vrij laten en de enige creatieve middenvelder (Frenkie) volledig uitschakelen. Meer was er niet nodig om deze tactiek in balbezit te ontregelen.

532 werkt nooit als je Blind en Dumfries op links en rechtsbuiten zet. Ook is 532 waardeloos qua dominantie, dus het was gedoemd te mislukken.

Laten we hopen dat bij een eventuele finale plek van Marokko en Argentinië voor ons wraak nemen en Argentinie een poepie laten ruiken.

Het laat vooral zien dat het mentaal niet klopt bij Nederlanders geen killer mentaliteit. Daarom moeten er. Zuid Amerikanen komen voor de zogenaamde "Grinta" Nederlanders zijn mentaal gewoon zwak. Max Verstappen is zo'n beetje de enige

11 december 2022 om 05:34

De tactiek was toch gewoon kut? In deze formatie kon Nederland gewoon geen kans bij elkaar voetballen tegen een tegenstander van een beetje niveau. En wat heb je buiten het veld aan zo'n mentaliteit? Ik ben blij dat ik een nuchtere Nederlander ben die niet zo emotioneel is en altijd op zijn pikkie getrapt. Al zijn er tegenwoordig veel te veel "Nederlanders" ook te snel op hun pikkie getrapt helaas.

Vind altijd wel leuk als oud spelers van het land wat op dat moment stunt in dit geval Marokko altijd doen alsof ze iedereen moeten vertellen hoe je moet spelen om ver te komen.
Laat mij duidelijk zijn ik gun Marokko alle succes en wie weet de WereldCup maar blijf wel met beide benen op de grond en dan vooral de mensen van buitenaf de analisten etc want over 4 jaar is er een grote kans dat Marokko in de groepsfase er al uit ligt of misschien niet eens geplaatst is.
Dus om nu al analist even iedereen te vertellen hoe en wat slaat nergens op.

Nananana beetje makkelijk dit. Goed gespeeld, met hart en power, tactische discipline, maar enig fortuin is ook nodig he......

Geweldig voor Marokko! Maar ze bewijzen hiermee ook het gelijk van Van Gaal. Marokko heeft vergelijkbare individuele kwaliteiten als Nederland, misschien wel minder zelfs. Maar ze laten zien dat je dan ook met een verdedigende tactiek en countervoetbal tegen toplanden de halve finale van een WK kunt halen. En misschien nog wel meer.

11 december 2022 om 15:50

Het gelijk van van Gaal? Volgens onze lieve Heer is dat niet mogelijk in een 433 opstelling. En laat Marokko nou net laten zien dat het dus wél kan!

Ik denk niet dat het perse aan de tactiek ligt, zou het zelf meer bij passie zoeken. En die komt bij NL pas beetje als men achterstaat los.

Goed gedaan van Marokko hoor maar wat betreft Nederland, het spel was niet mooi maar Van Gaal speelde om niet te verliezen omdat we gewoon niet zo'n heel goed elftal hebben, en we zijn het enige land dat op dit WK niet heeft verloren in de reguliere speeltijd!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren