Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Volgende Nederlander op weg naar de uitgang bij Bayer Leverkusen

Laatste update:

Timothy Fosu-Mensah moet deze zomer op zoek naar een nieuwe werkgever, zo meldt het Duitse Kicker. De 25-jarige verdediger van Bayer Leverkusen komt namelijk niet in de plannen voor van trainer Xabi Alonso en moet weg om inkomsten te genereren. Eerder werd al bekend dat Daley Sinkgraven na dit seizoen transfervrij vertrekt bij de club uit Duitsland.

Fosu-Mensah kampte tijdens zijn tijd bij Leverkusen veelvuldig met ongelukkig blessureleed. Zo scheurde de drievoudig Oranje-international zijn kruisband begin 2021, waardoor hij liefst 36 wedstrijden aan de kant stond. Ruim een jaar geleden kampte de verdediger met een hamstringblessure, waardoor hij vier maanden moest revalideren. De Amsterdammer kwam dit seizoen tot slechts vijftien duels, waarvan hij er bij twee in de basis stond.

De verdediger komt uit de jeugdopleiding van Ajax, die hij in de zomer van 2014 inruilde voor die van Manchester United. Fosu-Mensah stond lang bekend als groot talent. Een knieblessure in 2019 tijdens een uitleenbeurt aan Fulham hield hem een jaar aan de kant, waardoor zijn ontwikkeling stagneerde. De verdediger werd door the Red Devils ook nog verhuurd aan Crystal Palace. In de winterse transferwindow van 2021 vertrok hij voor ruim één miljoen euro naar Leverkusen. Fosu-Mensah heeft nog een contract tot volgend jaar zomer bij de ploeg van Alonso.

Sinkgraven vertrekt deze zomer in ieder geval bij Leverkusen. De 27-jarige linksback kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club, daar hij volgende maand uit zijn contract loopt in Duitsland. Sinkgraven kwam dit seizoen tot slechts 342 speelminuten, verdeeld over twaalf duels. De ex-Ajacied stond deze campagne vier keer aan de aftrap. Sinkgraven verruilde sc Heerenveen, waar hij zijn jeugdopleiding genoot, begin 2015 voor zeven miljoen euro voor Ajax. Leverkusen legde vierenhalf jaar later vijf miljoen euro neer voor zijn diensten. Het is nog niet bekend waar de toekomst van Sinkgraven ligt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties


Zal wellicht wat hoog gegrepen zijn voor Az, maar lijkt me een prima speler voor Az?

31 mei 2023 om 16:39

Zeker niet, heeft nagenoeg niets gespeeld de afgelopen jaren en het is ook niet alsof hij de pannen van het dak speelt wanneer hij dat wel is.

Zou qua salaris wel enorm achteruitgaan, dus die zit denk ik nog wel even goed daar in Leverkusen.

31 mei 2023 om 20:45

Precies wat ik dacht! Perfect voor een club als AZ. Stond vroeger qua aanzien in de jeugd van Ajax op het hetzelfde niveau als de Ligt. Vertrok toen naar Manchester United waar hij nog best leuke wedstrijden heeft gevoetbald. Zijn ontwikkeling is toen behoorlijk gestagneerd door blessures en is eigenlijk nooit meer op niveau gekomen..

Dat Sinkgraven 'pas' 27 is..... En dan Fosu Mensah 25. Heeft Sinkgraven voor mijn gevoel een veel langer voetballeven achter zich. On: zou niet kunnen inschatten waar FM terecht zou kunnen komen. Maar lijkt me te blessuregevoelig voor de echte top. Misschien moet ie gewoon een seizoen veel spelen om erna weer te vlammen bij een grotere club.

31 mei 2023 om 17:01

Fosu Mensah vond ik met 25 nog best jong. Voor mn gevoel zat hij al bij United toen van Gaal er trainer was..

31 mei 2023 om 17:14

@tilburg013, dat klopt helemaal. Toen maakte hij zijn debuut

31 mei 2023 om 17:15

Is ook zo. Toen was hij nog 17.

31 mei 2023 om 17:34

2,5 jaar verschil is best veel in een voetballeven.

Is dit iets voor in de breedte bij Ajax?

31 mei 2023 om 16:39

Denk dat de top van de eredivisie er niet aan gaat beginnen. Veel te onzeker wat zijn daadwerkelijke niveau is. Alles daaronder kan een poging wagen, beetje zoals Vitesse toen met Bazoer een prima speler kreeg

31 mei 2023 om 16:52

Het is altijd lastig inschatten wat het niveau is bij spelers die weinig hebben gespeeld en blessures hebben gehad.

Voor hem is het ook beter om naar een club te gaan die hem voor de basis haalt. Net zoals bij Bazoer inderdaad.

31 mei 2023 om 17:07

Ik heb niet het idee dat de 2e keus van Bayer Leverkussen een directe versterking is voor om het even welke Nederlandse top club.
Als je toch een beetje Europese aspiraties hebt, al is het maar op EL niveau, moet je niet spelers gaan halen die niet goed genoeg zijn voor een andere club die op dat niveau speelt.
Het zijn ook geen jonge talenten meer die nog een stap gaan zetten, maar spelers die in beide gevallen al jaren van de ene blessure in de andere rollen.
Als ze terug naar Nederland willen lijken ze me meer spelers voor een leuke club uit de subtop dan de top 3/4.

31 mei 2023 om 17:09

Liever niet. Fosu Mensah heeft het eigenlijk nergens echt laten zien, maar als je eenmaal op de loonlijst in Manchester hebt gestaan is er altijd wel weer een club die een poging waagt.

Wat dat betreft is een overstap naar de absolute top als jeugdspeler zo gek nog niet.

31 mei 2023 om 18:48

Lekker laten meetrainen als geste.
Kun je altijd bekijken of er nog wat in zit

Ik heb hem de laatste seizoenen niet meer zo gevolgd. Maar zou dit een betere RB kunnen zijn dan Rensch en Sanchez?

31 mei 2023 om 16:50

Niemand heeft hem echt gevolgd want amper gespeeld. Met al zijn blessures zou je nog steeds naar Rensch/sanchez zitten kijken.

Wel enorm zonde, zijn broertje Paul was ook een talent maar die kreeg die blessures in de jeugd al

In zijn jeugd was hij atletisch indrukwekkend maar wel erg druistig. Met zulke zware blessures vraag ik me af wat voor niveau hij uberhaupt nog heeft.

Leek een leuke speler te zijn in de minuten die hij kreeg bij Man Utd, leverde geloof ik zelfs een interland op bij Oranje. Maar inmiddels zijn we 5 jaar verder en heeft hij amper gespeeld. Iets voor de middenmoot van de Eredivisie?

Die Sinkgraven moet aardig hebben geboerd, voor zijn kwaliteiten en blessure-gevoeligheid. Meerdere jaren in de Bundesliga bij een subtopclub en nu transfervrij

31 mei 2023 om 18:52

Zijn kwaliteiten zijn in mijn ogen nooit een probleem geweest. Kan heel kort wegdraaien, is technisch erg goed en tactisch ook. Daarbij is hij ook nog eens heel fel. Echter verdedigend niet goed genoeg voor de linksback positie, niet snel genoeg als linksbuiten en fysiek niet sterk genoeg voor de positie als 6. Een positie als 8 is denk ik zijn ideale plek, die is echt niet minder als bijvoorbeeld Taylor.

type speler die het in de jeugd van zijn fysiek moest hebben, nu paar keer geblesseerd..
dan is er qua speler weinig van over, misschien leuk voor middenmoot eredivisie oid.

Kampioen verkeerde clubkeuzes, behalve op de bankrekening!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren