Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer van jeugdproduct bij Ajax? ‘Zou mooi zijn om in de ArenA te spelen’

Laatste update:

Timothy Fosu-Mensah hoopt ooit nog eens voor Ajax te spelen, zo zegt de 26-jarige verdediger van Bayer Leverkusen te gast in Fresia & Milan parkeren de bus. De drievoudig international van Oranje beschikt bij de koploper van Duitsland over een aflopend contract en maakt er geen geheim van dat hij ooit in de Johan Cruijff ArenA wil spelen.

Fosu-Mensah, geboren in Amsterdam, werd door Ajax in 2006 opgepikt bij AVV Zeeburgia. Na acht jaar in de jeugdopleiding van de Nederlandse recordkampioen vertrok hij op zestienjarige leeftijd naar Manchester United.

Uiteindelijk speelde Fosu-Mensah dertig officiële wedstrijden in de hoofdmacht van the Red Devils. Tussendoor werd hij nog uitgeleend aan Crystal Palace en Fulham, om in januari 2021 te vertrekken naar Bayer Leverkusen.

Daar kampt Fosu-Mensah vaak met blessureleed, waardoor hij de afgelopen jaren slechts dertig officiële wedstrijden speelde voor die Werkself. Het lijkt erop dat Fosu-Mensah komende zomer transfervrij op zoek kan naar een nieuwe uitdaging. Transfermarkt schat zijn marktwaarde op 1,5 miljoen euro.

Fosu-Mensah droomt ervan om ooit voor Ajax te spelen, zo steekt hij niet onder stoelen of banken. “Ajax heeft sowieso voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Toen ik acht was ben ik daar gekomen, ik ben ballenjongen geweest in de ArenA en heb dat allemaal al meegemaakt. Als je dat van zo dichtbij hebt gezien, zou het wel een mooi iets zijn om ooit in de ArenA te spelen voor Ajax.”

“Dat zou zeker mooi zijn”, herhaalt Fosu-Mensah. “Want dat heb ik vroeger als droom gehad. Bij mij thuis in Nederland zie je ook veel Ajax-foto’s van mij vroeger, bijvoorbeeld met spelers als Suárez en Emanuelson. Dat zijn dingen die niet uit te leggen zijn. Het is wel iets dat ik leuk zou vinden.”

Fosu-Mensah moest ook dit seizoen een groot aantal wedstrijden laten schieten vanwege een knieblessure. Inmiddels zit hij weer op de bank bij de absolute stuntploeg van dit Bundesliga-seizoen. Koploper Bayer Leverkusen heeft liefst zeven punten meer verzameld dan Bayern München, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Fosu-Mensah maakt zich zodoende op voor een aantal bijzondere laatste maanden in de BayArena.

Zou Fosuh-Mensah een versterking voor Ajax kunnen zijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leek erop dat hij een topper zou worden niveautje Dumfries maar heeft zicht niet verder ontwikkeld. Zeker niet goed genoeg voor Ajax en ja zelfs nu al niet

24 januari 2024 om 14:10

Is ook moeilijk om jezelf te ontwikkelen na zoveel blessures he. Leek een tijd erop dat die bij man utd de kans zou krijgen maar toen ging het weer mis. Wel zonde want hij kon zowel centraal, back als op het middenveld.

Ajax heeft in de winter van 2021 nog interesse gehad en toen heeft hij zelf de boot afgehouden. Ajax moet zich wat mij betreft nu sowieso focussen op een leiderstype naast Henderson. Verder wel lief hoor, dat Ajax een plekje in zijn hart heeft, maar niet wat we nu zoeken.

24 januari 2024 om 08:06

Op 16 jarige leeftijd vertrekken, overal reserve zitten en nu graag bij Ajax komen voetballen. Hij is van harte welkom om een potje tafelvoetbal te komen spelen. Goed voor zijn plekje in zijn hart.

24 januari 2024 om 14:08

Dat klinkt wel erg kleinzerig. Ik neem aan dat je ook zo over Brobbey spreekt?

24 januari 2024 om 14:41

Brobbey hadden ze ook niet voor dit bedrag terug moeten kopen. Maar hij kwam er tenminste al binnen 6 maanden achter dat het gras in Amsterdam toch een stuk groener was. Fosu mensah krijgt nergens echt een voet aan de grond als voetballer, heeft volgens geruchten al meerdere keren kunnen terugkeren, en dan nu het op zn 26e nog steeds niet perfect wil lukken toch maar even een hengeltje uitgooien. Ajax is geen opvangcentrum

Ik denk dat we hem komend jaar eerder zullen zien bij een club als Utrecht of AZ. Hopelijk weet hij daar eindelijk voor lange tijd fit te blijven en een vaste waarde te worden. De Nederlandse top lijkt mij voor hem niet realistisch op dit moment.

24 januari 2024 om 14:07

Dat zou ook verstandig zijn, althans sportief gezien. Minder druk, minder intensiteit. Ik denk dat dat voor het lichaam ook goed zal zijn. Mits het salaris geen probleem wordt, zie ik hem ook wel graag naar FC Twente komen. Het is de gok wel waard. Mits fit is hij ook voor de Nederlandse top een aanwinst. De vraag is alleen of je hem over een langere periode fit kunt houden. Voor Ajax, PSV en Feyenoord lijkt het me geen slimme zet op dit moment, inderdaad.

Ook zo één die Ajax op een speciaal plekje in z’n hart heeft. Is ballenjongen geweest en in de jeugd gespeeld maar koos ook voor het grote geld op 16 jarige leeftijd. En nu na jaren blessure leed wil hij graag nog eens voor Amsterdam spelen. Hij kan terugkomen, maar dan weer als ballenjongen lijkt me

24 januari 2024 om 07:54

Aan de ene kant natuurlijk altijd bijzondere keuzes. Aan de andere kant zal die de afgelopen jaren financieel gezien goede zaken gedaan.
Het was natuurlijk maar de vraag hoe zijn ontwikkeling bij Ajax was verlopen. Dus nu een open sollicitatie is niet zo gek. Of het een versterking is vraag ik me af. Zeker met de blessuregevoeligheid die ik lees.

24 januari 2024 om 08:40

Hoewel het dezelfde jongen is, maak je op je 16e keuzes waar je misschien op je 26e heel anders over denkt. Bedenk ook dat er een hele entourage omheen zit die wat van die 16-jarigen wil.

24 januari 2024 om 09:31

Voor Fosu-Mensah js het achteraf een hele slimme keuze geweest om jong weg te gaan gezien z'n blessuregevoeligheid.

Die is nu binnen, terwijl die bij Ajax nooit zoveel had verdient.

24 januari 2024 om 09:38

Beetje hetzelfde als Kishna. Al was die nog blessuregevoeliger. Op zichzelf kan ajax hem altijd een prestatiecontract aanbieden, zo goed zitten we namelijk niet in de backs. Blijft hij fit dan heb je er een leuke back bij, die beter dan een Gaaei snapt wat er van hem gevraagd wordt.

Al die jongens die zich destijds te groot en goed voelden voor Ajax, willen nu met hangende pootjes terug naar Amsterdam. Ajax is een topclub, geen vangnet voor als je het toch niet redt in het buitenland.
Ondanks het verkeerde signaal dat afgegeven is met Brobbey en die jongen van Dortmund.

24 januari 2024 om 14:04

Onzin, althans in deze. Fosu-Mensah is nooit negatief over Ajax geweest. Die jongen had ook echt het talent om te slagen, maar hij is vreselijk blessuregevoelig. Dat is ook de grootste reden dat hij het 'niet redt'.

Aangezien hij nog steeds kampt met blessures zou ik het zeker niet doen. Ik weet niet hoe gooijer zich gaat ontwikkelen anders zijn we wel toe aan mannen die er ook direct staan en een versterking zijn als ik lees dat hij ook dit seizoen al een aantal wedstrijden heeft gemist is hij dat zeker niet. Zou ik nog eerder voor tete gaan die het prima doet bij fullham volgensmij ook al tijdje blessurevrij blijft en een ajax verleden.

Ajax heeft spelers nodig die niet zo blessure gevoelig zijn

De beste man zit overal op de bank, weliswaar ook veel blessures. Maar voor dat geld hoeft hij niet bij Ajax te komen banken.

Volgend seizoen afscheid nemen van Bergwijn, Taylor, Mikautadze, Gaaei, Avilla, Rulli, Gorter en Salah-Eddine.Forbes en Aakpom behouden, want zijn goed genoeg voor de Ajax-selectie. Mannsverk, Wijndal, Branco en Kaplan behouden om te testen of het basismateriaal is en Misehouy overtuigen dat hij met Henderson, Branco, Tahirovic, Hlynsson, Vos, Fitz Jim, Mannsverk Berghuis en Akpom moet uitvechten wie het middenveld moet bemannen.Directe basisversterkingen, grote aankopen, zoeken op Rechtsachter, Rechtsbuiten en een doelman. Vanuit de jeugd en de bank zijn er verder voldoende opties om door te schuiven.

24 januari 2024 om 12:58

Alles wat een beetje kan voetballen in Jong Ajax zit toch al bij de A selectie en is al doorgeschoven. Die staan ook echt niet voor niets 15e in de KKD. Ik weet niet of je de bank wel eens bekeken hebt de afgelopen weken, maar die is echt dramatisch. Akpom is nuttig als pinch hitter maar voor de rest zitten er niet veel spelers die een goede vervanger zijn voor de basis of die iets een nieuwe impuls kunnen brengen als ze in het veld komen.

Vd Boomen, Tahirovic en Fitz Jim zijn geen Ajax matriaal. Die komen in alles te kort. Die eerste heeft alleen een mooie trap. Als je die wil houden kun je nog beter met Taylor door gaan.

Wijndal lijkt me genoeg getest. Die is bij Antwerp niet eens een onbetwiste basis speler dan hoor je niet bij een Nederlandse topclub thuis. De linksback positie is numeriek misschien het beste bezet, maar kwalitatief misschien wel de zwaktste schakel in het hele elftal. Sosa is langzamer dan Blind, Salah-Eddine kon zich bij twente niet in de basis spelen en heeft zelfs daar het niveau niet voor, Avilla is geen back en is niet goed genoeg en Martha is geen verdediger maar een mislukte rechtsbuiten en daar alleen in jong Ajax neergezet in een laaste poging om te kijken of hij nog iets voor de club kan betekenen.

Ik ben zelf niet de grootste Ramaj fan, maar ik mag toch hopen dat die positie op dit moment geen prioriteit heeft voor een grote aankoop.

Hup meteen halen! Speler die geen top iveau aan kan tikken maar enorm veel ervaring heeft en meteen wat zou toevoegen.

Dat zie ik niet meer gebeuren. Erg sneu voor hem, maar hij is ontzettend blessuregevoelig en mist eigenlijk structureel een halfjaar per seizoen, minimaal. Er zit gewoon iets niet goed in fysiek opzicht. Erg jammer, want talent had/heeft hij echt wel. Ik denk dat Fosu-Mensah er goed aan doet om eerst een stapje lager dan Ajax in te stappen. Minder druk, minder intensiteit en misschien kun je het lichaam op die manier weer optrainen tot een punt dat je relatief fit blijft. Als het er dan nog in zit, kun je altijd de stap maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren