Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij ziet ‘krankzinnige’ situatie bij Ajax: ‘Ik denk: haal hem er dan bij'

Laatste update:

Volgens Mike Verweij doet Ajax er goed aan om Winston Bogarde terug te halen. De verdediging van de Amsterdamse club maakt allesbehalve een solide indruk en de clubwatcher denkt dan ook dat de oud-verdediger de ideale man is om Maurice Steijn daarmee te helpen. Bogarde, die tussen 2015 en 2022 als coach aan Ajax verbonden was, liet eerder dit jaar weten niet terug te keren bij Ajax zolang Edwin van der Sar algemeen directeur is. Laatstgenoemde legde deze functie overigens enkele maanden geleden neer.

"Weet je wat ik nou het krankzinnige vind?", vraagt Verweij zich hardop af in de Kick-off-podcast van De Telegraaf. "Jan van Halst was analist bij Ziggo Sport. En er was een filmpje en toen riep hij van: 'Belachelijk dat Ajax hem niet terughaalt'. Als je ziet hoe er nu wordt verdedigt, en je hebt dat ooit op tv geroepen, en dat clipje gaat aardig rond op internet. Dan denk ik: Haal zo'n man er dan bij. Want Bogarde kan in ieder geval leren verdedigen. En alle spelers waar hij mee heeft gewerkt, van Botman tot noem allemaal maar op, zijn lyrisch over hem."

Verweij verwijst naar enkele uitspraken van Van Halst, die na zijn tijdelijke directeursfunctie niet terugkeert in de Raad van Commissarissen van Ajax, over Bogarde in december 2022. "Als iets onderschat is in Nederland, wij willen alleen maar aanvallen, is een expert op het gebied van verdedigen", zei Van Halst in Voetbal Café van Ziggo Sport. "Elke Nederlandse club moet zo'n iemand bellen. Dat wordt zo onderschat. Wat doe jij hier? Jij hoort op het trainingsveld te staan", kreeg de eveneens aanwezig Bogarde te horen van Van Halst.

Bogarde
Bogarde zei in april in Rondo dat hij niet van plan was om op korte termijn bij Ajax terug te keren. "Ajax is een geweldige club, maar zolang Van der Sar er is hoeft Ajax me niet te bellen. Dat is voor mij heel duidelijk. Na mijn tweede seizoen had ik een gesprek met Van der Sar, want die deed de contracten in de jeugdopleiding. Het gesprek ging erover wat er zou gaan gebeuren. Ik vroeg of er doorgroeimogelijkheden waren voor mij. Het leek alsof ik een oneerbare vraag stelde. 'Nee, er zijn geen doorgroeimogelijkheden voor jou en jij blijft in de jeugd', zei hij. Hij stond op en liep gewoon de kamer uit. Ik zat daar met mijn zaakwaarnemer, Sigi Lens, echt met het idee: wat is dat voor mafkees, joh?”, besloot Bogarde.

Bogarde werkte bij Ajax achtereenvolgens als jeugdtrainer, assistent van Jong Ajax en hulptrainer van het eerste elftal. Na de komst van Alfred Schreuder medio 2022 was er geen plaats meer voor hem in de technische staf. Hij koos er afgelopen zomer voor om Patrick Kluivert te assisteren bij het Turkse Adana Demirspor. Bogarde vertrek echter al na twee maanden vanwege een verschil van inzicht. Sindsdien wacht hij op een nieuwe uitdaging elders.

Moet Ajax Winston Bogarde terughalen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja van Halst heeft in Rondo een grote mond, maar nu is het toch wel een klein kereltje bij Ajax. Geen woorden maar daden van Halst! (Klinkt apart als Ajacied) maar het is nu wel de juiste mentaliteit lijkt me zo.

6 oktober 2023 om 20:53

Bogarde terug naar Ajax zou ik wel doen. Iemand met veel ervaring. Jan van hals valt mij ook tegen. Had ik niet verwacht. Zo vaak toen hij bij Rondo zat zei hij veel zinnige uitspraken. Of word hij nu gestuurd wat hij moet doen en zeggen. Als hij op tv is zie ik een onzekere iemand.

6 oktober 2023 om 21:01

Van halst heeft geen volledige bevoegdheid om alles maar even te regelen hè? Snappen mensen dat?

6 oktober 2023 om 21:44

En dit is nou precies waarom je dit soort functies niet kan combineren. Alleen in de voetbalwereld kan dit. Zegt natuurlijk veel over van Halst zn competentie, helaas voor hem is dit niet de enige misser.

6 oktober 2023 om 22:45

Waarom zou dat apart klinken als Ajacied? Dat nummer werd niet voor niks in 1967 uitgebracht door Tony Bass. Het werd begin jaren '70 ook gewoon gezongen toen Ajax de Europa Cup 1 won.

6 oktober 2023 om 23:54

Geen idee wie nu mensen mag aantrekken, maar als Steijn slim is, vraagt hij onmiddelijk om Bogarde.

Ongelooflijk wat een kwal was Edwin. Die heeft Ajax echt in 1.5 jaar helemaal kapot gemaakt. Blunder na blunder na blunder.

7 oktober 2023 om 01:17

Weet alleen niet zo zeker of bogarde dat wel ziet zitten. Hij wil natuurlijk ook doorgroeimogelijkheden hebben.

ik heb ook al een tijd geleden aan Bogarde gedacht
Maar
het zou stom zijn van de algemeen directeur zijn als hij dit deed. Het behoort niet tot zin takenpakket. Dat een jongen als verweij dit noemt is dus gewoon een valstrik.
wat laat hij zich nu duidelijk in de kaarten kijken. Bah

6 oktober 2023 om 20:53

Er is geen TD, dus de AD neemt waar ...

6 oktober 2023 om 21:10

Waarnemen niet meer dan dat.
Stein kan met en verzoek komen bij van Halst, mar vanhalst kan en mag niet op eigen initiatief spelers, trainers voordragen

6 oktober 2023 om 21:12

Ik geloof niet dat jij heel erg op de hoogte bent van de mandaten en bevoegdheden van de voorzitter van de directie...

7 oktober 2023 om 02:37

Ze zullen het eerst bestuurlijk wel op willen lossen. Daarna verwacht ik wel dat Bogarde wordt aangetrokken. En als ze slim zijn nemen ze Vanenburg erbij: een techniektrainer die de wat mindere aankopen bij de hand kan nemen en ze wat techniek bijbrengt...

De Telegraaf gaat verder met de reorganisatie van Ajax. Straks wordt Driessen nog TD

6 oktober 2023 om 21:51

Ja mega irritant is dat, maar hier hebben ze (voor het eerst) wel een goeie

Mike zo makkelijk scoren dit, jij weet dondersgoed dat bogarde hetzelfde heeft gedaan als overmars. Zeker in mindere mate maar die vrouwen werken nog steeds bij Ajax…
Hij komt om die reden nooit terug.

6 oktober 2023 om 21:49

Hoe zit dat dan? Voor zover ik weet is er door één vrouw een klacht ingediend, en die werkte niet bij Ajax. Is er meer dan dat?

6 oktober 2023 om 22:10

In totaal na 3 vrouwen waarvan er 1 inderdaad niet meer werkt.
Betrouwbare bron, ja.

Bogarde terug, ze hadden Nigel toen kunnen halen. Plus een vangaal als adviseur om hen bij te staan. Was top geweest. Was voor Bosz gegaan, maar nee! Het is nu een chaos met amateurs die er rond lopen!

6 oktober 2023 om 23:55

Allemaal te danken aan Edwin. Wat die man heeft gesloopt in 1,5 jaar is niet te geloven. Zou zelfs onmogelijk zijn voor een willekeurige persoon.

Natuurlijk moet Bogarde terug komen, maar Verwij is een naprater, want dat roept half Ajax al maanden. Dat riepen veel mensen zelfs al vorig jaar. Dus nu komt Verwij weer met z'n geniale ingeving. Bogarde was oh zo belangrijk voor de ontwikkeling van jonge spelers en gewoon met het coachen van de jongens. Bogarde ging weg en verdedigend was het opeens een drama.

6 oktober 2023 om 22:18

Nee, martinez ging weg,toen werd het verdedigend een drama, het is gewoon kwaliteit!

6 oktober 2023 om 23:25

Dan doe je Bogarde wel tekort hoor. Want voor Martinez stond de verdediging ook al vele malen beter dan nu

7 oktober 2023 om 11:54

Precies en in het begin was Martinez ook een drama, die werd door iedereen afgeschreven als een miskoop. Martinez is mede door Bogarde zo goed geworden. IN de tijd dat Bogarde bij Ajax zat was de verdediging altijd de sterkste linie bij Ajax, dus dat zegt genoeg.

Mike Verweij heeft hierin wel gelijk, maar het is nog altijd open deuren intrappen. Riooljournalistiek op z'n toppunt. Elke week maar weer een andere naam noemen. Binnen de kortste tijden zal hij vast Michael Reiziger wel opnoemen. Daar zal hij ook wel zijn gelijk in willen krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren