Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aangeslagen Simon Tahamata sneert naar Ajax: ‘Zo houden we geen iconen over’

Laatste update:

’Aangeslagen Simon Tahamata mist in Berlijn zijn liefde Ajax’, zo luidt de kop die journalist Steven Kooijman bij zijn reportage met de voormalig techniektrainer van de Amsterdamse club heeft gezet. Vanuit Berlijn blikt de 67-jarige Vughtenaar samen met De Telegraaf terug op zijn pijnlijke vertrek bij Ajax eind februari. Tahamata schuift zijn mening daarbij niet onder stoelen of banken.

Kooijman zocht Tahamata drie dagen na de pijnlijke nederlaag van Ajax bij aartsrivaal Feyenoord (6-0) op in Berlijn. “Het leek tegen Feyenoord helemaal nergens op. Die ellende blijft maar doorgaan, het stopt maar niet. Mijn voetbalclub...”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De journalist omschrijft onder meer hoe Tahamata zijn vertrek bij Ajax aan het hart gaat. “Een uur later, als Tahamata achter een bord met asperges en selderijpuree zit, wordt het hem ineens allemaal teveel. Hij pakt een wit servet van tafel en dept zijn vochtige ogen als de gebeurtenissen rond zijn vertrek uit Amsterdam ter sprake komen. Zo diep zit het dus bij Tahamata, die als vijftienjarige werd gescout door Ajax en vier dagen in de week tussen woonplaats Tiel en de Watergraafsmeer pendelde.”

Tahamata moest in december op gesprek komen bij Ajax, waar hij al sinds 2014 werkzaam was al techniektrainer. “Ze zeiden: ’We gaan in februari kijken wat we gaan doen. Het wordt óf minder uren maken, óf een pensioen.’” Voor Tahamata was dat geen optie. “Ik heb een hekel aan pensioen, dat wil ik niet. Man, ik ben nog veel te fit om met pensioen te gaan”, aldus de zestiger.

Maurits Hendriks, de inmiddels vertrokken Chief Sports Officer van Ajax, kwam met het idee om de fulltime-werkweek van Tahamata te halveren. De Amsterdammer gaf daarbij aan dat de techniektrainer zich dan ook op andere hobby’s kon gaan focussen. “Maar ik heb géén andere hobby. De club is mijn hobby, voetbal en trainen zijn mijn hobby. Mijn hele leven staat in het teken van Ajax. Ach, het was zo pijnlijk allemaal.” Tahamata kreeg het aanbod om een voetbalschool op te starten in Berlijn.

“Toen dat ineens op mijn pad kwam, heb ik besloten de regie in eigen handen te nemen en niet te wachten tot februari. Ik dacht: weet je wat? Ik ga weg! Niet jullie, maar ik beslis zelf wat ik ga doen”, aldus de verdrietige Tahamata. “Het is geweest. Het had niet gehoeven.”

Toch heeft Tahamata een duidelijke mening over de handelwijze van Ajax. “Hoe wij omgaan met onze iconen is Ajax-onwaardig. John Heitinga stapte er als hoofdtrainer, met alle risico van dien, op verzoek van de club eerder in omdat hij een Ajacied is en werd prompt afgedankt. Michel Kreek werd effetjes weggestuurd, net als Winston (Bogarde, red.) en Gerald (Vanenburg, red.). Ik heb Winston en Gerald niet eens weg zien gaan, maar moest het gewoon lezen."

"Zo snel ging het", herinnert Tahamata zich. "Daarna was ik aan de beurt. Wij verdienen dat niet. Als het zo doorgaat, houden we geen iconen meer over. Dat vind ik verschrikkelijk."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax is in rap tempo verziekt geraakt en het is doorgedrongen tot alle lagen binnen de club.

13 april 2024 om 12:37

Ik dacht een paar maanden terug dat ze het met een paar capabele mensen zo weer op de rit zouden krijgen, maar ik twijfel nu echt of ze het op de korte termijn nog voor elkaar krijgen. Mochten ze geen Europees voetbal halen gaan de inkomsten naar beneden en zijn ze minder interessant voor de betere spelers. Ondertussen is het bestuurlijk een puinzooi.
Heel erg benieuwd wanneer er weer eens een positieve beweging bij Ajax te zien is

14 april 2024 om 05:31

Het is een zinkend schip. Te veel kapiteinen op 1 schip en ze willen allemaal een andere koers varen. Tja en voorlopig, kijkt niemand naar zichzelf. Degene die wat macht hebben, zijn de mensen die andere gaan ontslaan, die zoveel voor de club hebben betekend. Zoveel andere oplossingen, die je met Kroes kon regelen. Maar door hun beetje macht....willen ze het hard spelen, met alle gevolgen van dien. Wat maakt het uit om lekker verder in het stront te zakken....ze stinken er al jaren naar🤷🏽‍♂️

wat ik mij wel eens afvraag wat zou Maurits Hendriks van zichzelf vinden?.

Het eerste wat bij naar boven komt is het woord Snob.

13 april 2024 om 11:32

Als hij de zelfreflectie had die jij hoopt, handelde hij niet zoals hij doet. Triest. Een slecht mens.

13 april 2024 om 11:32

Maurits Hendriks is vooral heel groot fan van Maurits Hendriks. Ik denk dat weinig mensen zo massaal worden uitgekots bij Ajax als hij. Al geldt dat voor hem wel in zo'n beetje alle organisaties waar hij gewerkt heeft.

13 april 2024 om 11:38

Niet alleen bij Ajax wordt Hendriks uitgekotst maar in heel Nederland. Hoe hij met de Olympiërs omging verdiende ook niet de schoonheidsprijs. Afschuwelijk man die alleen maar met zichzelf bezig is.

13 april 2024 om 13:29

Ajax is het doelwit geworden van glory hunters. En daar gaan ze nu kapot aan.

Leuk hoor, een beursgenoteerde onderneming zijn. Maar wat heb je eraan?

Jaa zo schandalig gaat Ajax om met club iconen. Het is jammer dat Ajax ze weg moest sturen maar degene die de iconen eruit hebben gezet l, zijn geen Ajacieden in hart en nieren maar waren bang dat ze hun eigen plekje zouden kwijtraken. Je gaat toch niet de Ajax DNA proberen te veranderen terwijl je weet dat dit het fundament is van de club. Jammer echt jammer dat het zo moest gaan.

Tahamata een sieraad van een mens en een rasvoetballer...

Maar Ajax lijkt wel geen voetbalclub meer
... Dan snap ik wel dat ze afscheid van hem nemen (sarcasme, ik denk: zet het er even bij).

13 april 2024 om 12:19

Met alleen maar warmte (zoals ze dat noemen) en iconen ga je ook geen oorlog winnen. Het is een zakelijk bedrijf, dat snap ik allemaal ook wel.

Maar er moet door al dat zakelijke heen ook iets blijven bestaan, wat de club de club maakt. Datgene waar het allemaal ooit om begonnen is misschien wel? En omdat de club al zo lang bestaat, kan dat alleen maar van mens op mens worden overgedragen. En niet alle mensen, die ooit bij een club hebben gespeeld zijn daar zomaar geschikt voor. Niet iedereen kan, vind ik, zomaar een ambassadeur zijn voor de club. Dan wordt het namelijk toneelspel. Nee, je wil op de een of andere manier authenticiteit van mensen die weten wat belangrijk is en hoe het zou moeten gaan om ook de achterban aan te spreken.

Tahamata is zo’n persoon.

Dat Ajax vanbinnen compleet verrot is, weten we inmiddels wel. En dat juist jongens als Tahamata, die de ziel zijn van Ajax, worden geschoffeerd, zegt alles over de huidige cultuur binnen de club. Iedereen die in de weg zit wordt weggebonjourd. Maar ik wil wel een kleine maar bij het verhaal van Simon plaatsen. Ajax heeft vooral kundige mensen nodig om weer de weg omhoog te vinden. Met of eventueel zonder Ajax DNA. Want hoe aardig jongens als b.v. van der Sar, Heitinga en van â€ëœt Schip ook zijn, het zijn niet degenen die je vooruit helpen. In de kern, liefde voor de club, ben ik het wel helemaal met Simon eens. De technocraten en oude fossielen die nu de leiding binnen Ajax vertegenwoordigen, zijn bezig om met chirurgische precisie de club, en vooral waar die voor staat, de nek om te draaien. Hoe te veranderen heb ik al vaker geponeerd: de huidige RVC moet in zijn geheel haar biezen pakken. Daar begint het herstel mee. En kom dan maar terug, Simon! Oftewel, Ajax, haal hem per direct terug. Alleen om maar te laten zien dat we het vanaf nu anders doen.



13 april 2024 om 11:16

We hebben het op VZ wel eens over de warmte van (eender welke) club. Meestal om de ander vliegen af te vangen.
Ik onderschrijf wat je zegt over technocraten en oude fossielen. Daar zit het grootste probleem en mensen als Tahamata, die geen vlieg kwaad doen en voetbal uit alle poriën ademen worden kaltgesteld.zo haal je de ziel uit je club.

Volgens mij heeft Ajax nooit echt bekend gestaan als warme club maar als je dit zo leest is dat toch wel erg sneu allemaal. Natuurlijk is het leuk als het bij de concurrent allemaal niet zo lekker loopt, daar mag best even om gelachen worden maar ik mag toch hopen dat ze daar in Amsterdam de boel weer een beetje op de rit krijgen en dat het niet allemaal nóg erger wordt. Uiteindelijk is voor voor de zowel Ajax, Feyenoord als PSV gewoon het leukste als alle drie de clubs goed presteren, dan is er daadwerkelijk sprake van spanning en mag je trots zijn op het kampioenschap.

13 april 2024 om 11:37



Ajax is heus wel een warme club. Dit onderschrijven veel mensen die er gewerkt hebben ook. Het probleem is vooral dat het echt extreem incestueus is (opzich is de hele voetbalwereld dat wel) , en er altijd sprake is van ellebogen uitdelen. Dat blijft enigszins uitblijft of wordt wel geprobeerd maar snel in de kiem gesmoord als de sportieve prestaties prima zijn. Maar als het zo gaat als de afgelopen 2 jaar en er machtsposities vrij komen, wordt die situatie gepolitiseerd en krijg je wat je nu krijgt.

13 april 2024 om 12:44

De warmte van je club wordt bepaald door wie je binnenhaalt en behoudt. Zie nu, tahamata is weg maar wie is in de plaats gekomen? Als dat geen warm persoon is ga je er al 100% op achter uit.

Schandalig hoe ze bij Ajax de mensen met een hart voor de club er keer op keer uit weten werken. Ajax is Ajax allang niet meer.

Wat een idioten bij Ajax. Maurits Hendriks c.s. Snappen er helemaal niets van. Zo’n jongen als Tahamata: ze mogen God op de blote knieën danken dat hij iets voor Ajax wil/kan doen. Ze hadden hem moeten koesteren. Wat een gemis.
Lekker doorgaan zo.
Ben geen Ajax man maar mensen zoals Kreek, Bogarde en Tahamata “wegdoen “ kan alleen als niets snapt van voetbal en voetbalgeschiedenis.

Ik ken Simon persoonlijk in een woord een geweldig mens en een fantastische trainer waar vooral de jongste jeugd heel veel van leerde, was dus de zoveelste misser van Ajax schandalig, en die kut rvc stemde hier toch ook weer mee in maar die heren blijven lekker zitten waar ze zitten, dit is de reden waarom Alex kroes het veld moest ruimen, hij wilde schoon schip maken. Het gaat heel lang duren voor Ajax er weer bovenop is.het is een eng zooitje geworden

Als ik dit zo lees dan is dit pijnlijk maar tegelijkertijd heel herkenbaar. Zo kennen we Maurits Hendriks weer. Hij vind vooral zichzelf heel belangrijk. Dat was ook al bij NOC/ NSF wat was hij trots en wat gaf hij zichzelf veel credits niet de sporters die keihard trainen om succes te behalen op de Olympische spelen. En daarna ging hij als iemand die totaal geen verstand van voetbal heeft even vrolijk helpen om een voetbalclub finaal problemen te bezorgen. Door clubiconen met verstand van het spelletje op straat te zetten. De galbak

RvC heeft hopeloos gefaald. Eigenlijk is die hele beurgang gewoon heel slecht geweest voor Ajax. Het leverde even geld op, maar dat was het dan ook. Daarna heb je er alleen maar gezeik van. En dan te bedenken dat we onder Overmars (niet vd Sar die deed niks hebben we gemerkt) gewoon het stadion wilde kopen en van de beurs mogelijk.

Niet alleen met iconen gaan ze zo om, maar ook met spelers. Die krijgen vaak nauwelijks een kans en worden snel afgeserveerd. Gaan ze ergens anders spelen, zijn het vaak sterren. Voorbeelden te over,

Maar waarom moest hij precies vertrekken? In het klinkt het als pure als leeftijdsdiscriminatie omdat hij zestiger is.

Simon die samen met Haarms verantwoordelijk is voor de mooiste sport foto ooit. Wat laat Ajax zich hier van hun slechtste kant zien. Niet normaal hoe dit kon / kan gebeuren. Nu kan iedereen wijzen naar Hendriks, maar mensen binnen de club laten dit gewoon gebeuren.

13 april 2024 om 14:43

Kop omhoog foto! 🤩

Die Maurits Hendriks heeft zoveel kapot gemaakt binnen de club, daar gaan nog series van boeken over worden geschreven. Die heeft echt veel echte Ajacieden naar buiten gewerkt. Snel een AD aanstellen die die mensen weer terug gaat halen graag.

Mensen zoals Simon Tahamata zijn de ziel van je club, heel treurig hoe Ajax met mensen omgaat. Kunnen overigens wijzen naar Maurits Hendriks de opperclown maar er is ook niemand in de organisatie die hem corrigeert.

Ik vind het echt heel erg treurig hoe mijn cluppie met zijn iconen omgaat.
Laat Simon aub terugkomen en doen wat hij leuk vindt.

Toch wel pijnlijk om te horen dit. Vooral het afschepen met "dan heb je tijd voor andere hobby's". Dat zie je toch overal in het bedrijfsleven, van die narcistische bestuurders die mensen die hart hebben voor de zaak met dit soort gekunstelde dooddoeners weg doen, puur omdat iedere menselijk trek hen vreemd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren