Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Gestaakte topper tussen Fenerbahçe en Besiktas wordt uitgespeeld

Laatste update:

De bekerwedstrijd tussen Fenerbahçe en Besiktas is donderdagavond gestaakt. Arbiter Mete Kalkavan legde het duel in het Sükrü Saracoglu Stadion diverse keren stil vanwege ongeregeldheden op de tribunes en besloot in de tweede helft definitief af te zwaaien.

Op dat moment was er nog niet gescoord in Istanbul, waardoor Fenerbahçe de beste papieren had om de finale te halen. De heenwedstrijd was immers in een 2-2 gelijkspel geëindigd en Besiktas stond bovendien na een half uur voetballen al met een man minder op het veld. Pepe ontving een directe rode kaart vanwege een charge op Souza.

De riante uitgangspositie was voor de supporters van de thuisploeg echter geen reden om zich te gedragen. Zo werden Tolga Zengin en coach Senol Günes van Besiktas in de loop van de wedstrijd met voorwerpen uit het publiek bekogeld, waarna spelers van de bezoekende ploeg als protest van het veld afstapte. Kalkavan achtte het vervolgens niet meer wenselijk verder te voetballen. Onbekend is nog of en wanneer de wedstrijd uitgespeeld zal worden.

Update 25 april 17.15 uur - Gestaakte topper tussen Fenerbahçe en Besiktas wordt uitgespeeld
De bekerkraker tussen Fenerbahçe en Besiktas die vorige week wegens ongeregeldheden gestaakt werd, zal uitgespeeld worden. De twee club uit Istanbul treffen elkaar op 3 mei in een leeg stadion om de resterende 33 minuten uit te spelen, zo heeft de Turkse voetbalbond woensdag bevestigd. Door een rode kaart voor Pepe zal Besiktas met tien man aan moeten treden in het duel waar nog niet in werd gescoord. De heenwedstrijd eindigde eerder in 2-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu ga ik niet goed praten wat er allemaal is gebeurd, maar om de wedstrijd stil te leggen gaat me echt te ver. Te ver in de zin van dat er elke derby dit soort beelden te zien is, door iedereen word er met munten gegooid. Kunnen we elke wedstrijd stil leggen. Ik kan genoeg voorbeelden noemen wat veel erger is dan wat er vandaag allemaal speelde. Nu denk ik niet eens aan de trabzon uit's die we mee hebben gemaakt, maar in de vodafone park waar hasan cetinkaya zijn hoofd openscheurde of een supporter die volkan wilde aanvallen. Het gebeurd overal, of overal staken of nergens.

19 april 2018 om 21:47

Dus met andere woorden het zou moeten toegestaan om een munt tegen je hoofd te krijgen. Is hartstikke normaal om de wedstrijd op die manier door te laten gaan??

19 april 2018 om 22:00

Ik zeg nergens dat het normaal is, ik heb wedstrijden gezien dat er een raki fles naar volkan word gegooid, assistent van de scheids dit seizoen is verwond, spelersmanager van fener zwaar is verwond, bij hoekschoppen met vuurwerk in plaats van munten werd gegooid. Kortgezegd heb ik heel veel gezien waar nooit op is toegetreden, dan vind ik het niet met zelfde maten gemeten word. Dat is alles, ik verander alleen van mening als dit den begin van een verandering is.

19 april 2018 om 23:26

Als niet Turkse voetballer moet je nooit in Turkije willen gaan voetballen. Het is altijd wel wat. Bovenstaande bevestigt het weer.

19 april 2018 om 23:32

Nee bij real tegen barca loopt altijd alles vlekkeloos he. Dan zou je bij vele topclubs moeten spelen. Of ajax tegen feyenoord zijn altijd brave supporters te vinden natuurlijk. Puur provoceren dit met een racistische smaakje.

19 april 2018 om 23:39

Het heeft nog geen 10 minuten geduurd of de racismekaart is alweer getrokken. Het is toch een feit dat er ieder seizoen bij veel toppers wel iets aan de hand is. Ik volg het Turks voetbal niet op de voet maar dit is niet de eerste keer dat het uit de hand loopt. En je moet Nederland (Ajax Feyenoord) niet vergelijken want het is lang geleden dat er in Nederland een wedstrijd definitief is gestaakt wegens wanordelijkheden

19 april 2018 om 23:58

De rivaliteit tussen de 3 grote clubs uit Istanbul is extreem groot. Aangezien je de Turkse Super Lig niet nauw volgt, zou ik je adviseren om in de geschiedenis in te duiken. Het is niet vergelijkbaar met de Eredivisie. Je ziet het alleen in Brazilië, Argentinië, Griekenland etc. Een rode kaart en een relletje is 'heel normaal' tijdens een derby. Ik kan er echt van genieten.

20 april 2018 om 01:12

Alsof Ajax, Feyenoord en PSV supporters zo braaf zijn moet ik je de bekerfinale van 2015 laten herinneren? Snap die reactie van je niet onnodig aandacht zoeken

20 april 2018 om 09:52

Turken hebben net als Grieken gewoon een kort lontje. Het gaat allemaal heel emotioneel aan toe daar. Hoe Zuiderser je gaat in Europa hoe emotioneler de mensen. Dat zie je niet alleen in het voetbal, maar ook in bv. de politiek. Trouwens in Spanje en Italie gaat het precies hetzelfde aan toe.

20 april 2018 om 17:35

Dat zegt een Ajax-supporter na die wedstrijd tegen PSV, tuurlijk.

25 april 2018 om 17:54

Volgen en snel handelen goeie aankoop

19 april 2018 om 21:47

Coach van Besiktas is met 5 hechtingen in het ziekenhuis. Hoe verwacht jij dat Senol Gunes zijn team gaat leiden? Vanuit het ziekenhuis?

19 april 2018 om 21:48

De coach van Besiktas moet met de ambulance naar het ziekenhuis, was dat ook het geval in de wedstrijden die jij bedoelt?

19 april 2018 om 21:49

Joh je ziet vaker dat spelers gewoon doorvoetballen met een paar hechtingen!

19 april 2018 om 21:50

Dat zijn gevallen die veroorzaakt zijn door andere voetballers, zie Emre Asik op EK '08.
Niet door een paar randdebielen die een wedstrijd komen 'bekijken'.

19 april 2018 om 21:52

Als je hasan cetinkaya zag bloeden zou je zeggen dat senol gunes zich aanstelt, dus ja. Over trabzon uit hoef ik al helemaal geen woorden vuil aan te maken wat er de laatste jaren is gebeurd. Ik weet niet of je dat hebt meegekregen. Verder zou er al stilgelegd worden voor de munt incident met senol, omdat er bij de hoekschoppen heletijd munten werd gegooid. Dus de antwoord op de vraag is ja, is wel eens eerder gebeurd. En dit zijn momenten dat ik direct kan zeggen zonder op te zoeken, anders zijn er nog wel meer voorbeelden.

19 april 2018 om 21:58

Haagsekoerd, we hebben het hier over een man van 65, ga je hem vergelijken met een topsporter die 30-35 jaar jonger is?

19 april 2018 om 21:58

Hasan Cetinkaya bloedde inderdaad als een rund, valt niet goed te praten in welk opzicht dan ook. Alleen wordt ee wedstrijd niet gestaakt als er een Hasan Cetinkaya bloedt, want is niet onmisbaar. Een coach wel.

19 april 2018 om 22:02

Zie anders deze 65 jarige altijd wel goed los gaan. Maar incasseren ken die dus blijkbaar niet @clutch

19 april 2018 om 22:16

Hij is 65, geen kasplantje. Als jij niet begrijpt dat het voor een 65-jarige lastiger is om direct nadat zijn hoofd open ligt weer langs de zijlijn te staan dan bij een 25-jarige topsporter, dan valt er nog weinig te zeggen.

19 april 2018 om 22:27

Ben sarcastisch man..

20 april 2018 om 00:09

Sarcastisch of niet, is gewoon ayip, nee niet ayoub. Voor de zoveelste keer vrouwen en kinderen op de tribune zeker.

19 april 2018 om 21:50

5 hechtingen op het hoofd van onze coach..lijkt me voldoende of praat ik nu onzin?

19 april 2018 om 21:51

Dus omdat het altijd gebeurd, moeten we het voortaan maar accepteren? Als dit Trabzonspor-Fenerbahce was en de Trabzonspor-supporters waren hier verantwoordelijk voor, zaten jullie allemaal moord en brand te schreeuwen man, kom op zeg.

19 april 2018 om 21:55

Dan clutch, moeten we voortaan overal waar het gebeurd op zelfde manier ingrijpen. Dan keur ik het goed, echter zal dat niet zo zijn. Bij trabzon uit wat wij hebben meegemaakt is wat er vanavond is gebeurd helemaal niks bij. Als ze voor een revolutie in het turkse voetbal willen gaan, moeten ze doorpakken anders blijf ik bij mijn mening.

19 april 2018 om 21:57

Hetzelfde gebeurde toch met Caner? De bond past de regels aan zodat ze hem (met terugwerkende kracht, wat niet mag) 6 wedstrijden schorsen, maar na hem wordt er niemand meer aangepakt op basis van die aangepaste regels.

Vandaag had de scheids al 2 keer het spel stilgelegd vanwege het gooien van materialen, als je dan nog steeds doorgaat vraag je er zelf gewoon om. Er is maar een schuldige hier, en dat zijn de supporters van Fener.

19 april 2018 om 22:04

Kijk clutch ik wilde net hieronder op een andere reactie over caner reageren maar je was me voor. Het is de glas halfvol of leeg is. Jullie vinden het toch ook vies doordat caner de enige is die gestraft word, terwijl veel meer hebben gescholden? Zo voelen wij ons ook. We keuren niet goed wat er is gebeurd, we zeggen alleen dat andere minimaal hetzelfde gedaan hebben destijds tegen ons. We zitten beide dus met het gevoel dat er niet eerlijk met dezelfde maten gemeet word, alleen verschild de onderwerp. Ik geef je groot gelijk over je mening dat anderen net zo hard als caner gestraft word, of caner niet. Maar mijn standpunt blijft dan ook dat dan andere wedstrijden ook hetzelfde beslissing gegeven moest worden. En kom op, die hoekschoppen waar er "paar munten" gegooid zijn, is bij elke derby gebeurd. quaresma speelde heel slim, benieuwd hoe ze het gaan aanpakken als volkan hier verder op ingaat spelen. Nogmaals als dit een begin van een verandering is accepteer ik het, anders vind ik het niet rechtmatig.

19 april 2018 om 22:09

Van mij mogen ze alle overtredingen aanpakken, schelden, iets op het veld gooien, overdreven klagen bij de scheidsrechter. Maar dan wel bij iedereen en niet met twee maten meten.

Ja Quaresma speelde het voor de verandering slim. Normaliter is hij degene die zich mee laat slepen, net als heel onze team overigens.

19 april 2018 om 22:27

Dus kortgezegd zitten we op hetzelfde lijn. Jij wilt dat besiktas zoals ieder ander beoordeelt wilt en heb je zachtgezegd vraagtekens met het caner geval en ik wil dat fener zoals ieder behandelt word en heb vandaag een vieze nasmaak.

19 april 2018 om 21:52

Senol Gunes heeft geen munt maar een stoel op zijn hoofd gekregen

19 april 2018 om 21:55

Die stoel (of wat het ook was) raakt hem niet, die munt wel.

20 april 2018 om 05:35

Raken of niet. Je gaat toch geen stoel naar spelers gooien. Het is gewoon schandalig of het nu een muntje of wat dan ook is. Als je niet een wedstrijd kan bekijken zonder schuimbekkend de tegenstander aan te vallen moet je misschien niet meer naar die sport kijken. Ik heb ook vaak het gevoel op VZ dat jet turkse voetbal meer in beeld komt door de negatieve dingen dan de positieve. Er moet echt iets gebeuren naar mijn mening want spelers zijn gewoon niet eens veilig op de velden of als ze naar een wedstrijd gaan

20 april 2018 om 03:58

Ja wag bedoel je nou dan? Je wilt het niet goed praten maar je praat het goed, door voorbeelden te geven zodat dit normaal lijkt. Omdat er ergere dingen gebeuren moer dit maar als normaal gezien worden? Even logisch nadenken dan, want als jij voorwerpen tegen je aan krijgt wat best zwaar is en van boven/ver afkomt is dat gewoon een klap. Het hoort gewoon niet in voetbal, klaar. Het ging steeds verder en verder, je moet het stoppen VOOR dat het te laat is.

20 april 2018 om 08:39

Nee aliev, ik wil dat er door iedereen met de juiste maten word gemeten. Wat wij de afgelopen jaren hebben tegen gekregen is wat er gister gebeurde helemaal niks bij. Ik weet niet of je de turkse competitie volgt, maar er zijn ontiegelijk veel voorbeelden. We hebben de hele ali sami yen stadion (letterlijk en figuurlijk) tegen ons aangegooit gekregen, volkan demirel zijn messen, alcoholflessen en van alles en nog wat naar toe gegooid en ik kan nog doorgaan en doorgaan. Maar dat keur ik uiteraard ook niet goed. Mijn punt is waarom fener in al die omstandigheden door moest voetballen en opeens hier opgetreden word. ALS dit een begin is van een nieuw tijdperk dat er voortaan hier hard op toegetreden gaat worden vind ik het alsnog prima, maar zo niet is het gewoon niet fair. Ik wil gelijke behandeling voor iedereen, of je er nou voordeel of nadeel hebt maakt mij niet uit.

Wat gebeurd er als Fenerbahce reglementair met 3-0 verliest met de gegeven rode en gele kaarten?

0-3 en minimaal 5
Wedstrijden zonder toeschouwers. Een schande voor het turkse voetbal.

Besiktas had geen cuneyt cakir vandaag dus gaan ze anders proberen te winnen. Bewijst wederom geen mannenteam. Eric gerets bloedde tot aan de grond en bleef vastgenageld staan en ging nergens heen.

19 april 2018 om 21:50

Dus omdat Eric Gerets bleef staan moeten alle trainers maar zijn handelswijze volgen? Een argumentatie van niks en dat weet je zelf ook. Waarom veroordeel je in eerste instantie niet de handelswijze van Fener?

19 april 2018 om 21:53

Ben jij serieus?wat zeg je over een zuivere doelpunt van Babel dan?Jullie zijn het wel gewendt he overal om te huilen..kijk nr de afgelopen wedstrijden wie benadeelt is..ik ga niet eens voorbeelden meer geven..dit is te triest voor woorden..regelement zegt 3-0 verlies klaar..stelletje barbaren in dat stadion bah bah bah

19 april 2018 om 21:53

Zonder Ali Palabiyik kan fener niet van Besiktas winnen. Vandaag nog doelpunt van Babel onterecht afgekeurd

Ik keur dit echt niet goed maar toen assistent trainer zijn kop open lag werd er doorgevoetbald. Toen de assistent scheidsrechter bij Gala werd geraakt gingen ze door. Toen Trabzon van alles op het veld gooide gingen ze door.

Nu gebeurd dit en voetballen ze niet door. Vanaf nu moet alles worden aangepakt. Nu Fener aanpakken, de volgende keer ook die anderen dan! Gelijke monikken gelijke kappen

Overigens mag je die Tolga echt schorsen, loopt continu ruzie te zoeken daar.

Jammer Fener

19 april 2018 om 21:53

Van mij mogen ze vanaf nu alles aanpakken. Ook spelers die zitten te schelden op het veld en dat op beelden is vastgelegd, want tot nu toe is alleen Caner daarvoor bestraft, terwijl hij zeker niet de enige was.

19 april 2018 om 22:05

Zeker met je eens. Gewoon aanpakken anders leren ze het nooit! Ik keur dit echt af, je verpest hiermee een prachtige wedstrijd.

De trainer van Besiktas Senol Gunes(rond de 80 jaar oud) heeft 5 hechtingen op zijn achterhoofd moeten krijgen. Ik ga niet veel meer zeggen.

Ik gok dat Besiktas ook regelementair heeft verloren omdat zij uit het veld stapten. Dat kon echt niet, want er is immers niemand gestorven door de voorwerpen die werden gegooid op het veld toch? Slechts verwondingen op het hoofd van de meest respectvolle trainer van Turkije. Er moest gewoon door gevoetbald worden! Toch?!

19 april 2018 om 21:47

Oha 80 jaar? Hoe kom je daarbij dan? Haahahah

20 april 2018 om 02:39

En de leeftijd is ook precies waar het hier om gaat hè. Lekker bezig gozer! Keep it up!

Als dat geen rode kaart voor Pepe is dan weet ik het ook niet meer. Die gozert had de enkel dan wel scheenbeen/kuit van die fener speler kunnen breken.

In een normale voetballand moet Besiktas een reglementaire 0-3 overwinning krijgen. Maar het zou me niks verbazen als de bond besluit dat de wedstrijd afgespeeld moet worden op neutraal terrein. In dat geval moeten we het veld gewoon niet op gaan en Fener veel succes wensen in de finale. Als Fikret Orman daaraan meedoet, mag die direct opstappen als voorzitter. Onze trainer heeft 5 hechtingen gekregen omdat een of andere idioot iets naar zijn hoofd heeft gegooid, dit gaat nergens meer over.

Wat een idioten zaten er op de tribune, je tegenstander staat met 10 man, je hebt genoeg aan een 0-0 of zelfs 1-1 gelijkspel en dan gedraag je je zo. Enige nadeel voor ons is dat we Pepe waarschijnlijk 1 of 2 wedstrijden kwijt zijn, daar mogen we Senol Gunes overigens voor bedanken, maar goed. Over het voetbal valt er weinig meer te zeggen vandaag.

19 april 2018 om 21:55

Je bedoelt minstens 4 wedstrijden. Die Pepe komt als een torpedo invliegen vol op de enkel van zijn tegenstander. Dat zijn er al 3 en die 1 wedstrijd extra krijgt hij voor zijn gedrag na het fluitsignaal van de scheidsrechter na de beoordeling dat het een rode prent is. Een beetje man geeft na zo'n actie zijn fout toe en verlaat met schaamrood op de kaken het voetbalveld.

19 april 2018 om 21:59

Nee joh, laten we hem gelijk verbannen uit het voetbal.

19 april 2018 om 22:03

Ze hadden hem al eerder zijn voetbalschoenen moeten afpakken na het incident tegen Getafe. Die man hoort in een ring thuis samen met Mcgregor.

19 april 2018 om 22:17

Dan hadden ze dat toen maar moeten doen, daar hebben wij niks mee te maken. Na dat incident werd die veel rustiger overigens.

19 april 2018 om 22:30

De Turkse voetbalbond kan hem nu ook voorlopig verbannen wat mij betreft. Dit had niets met voetbal te maken dit was geen gewone tackle. En dan die verontwaardiging. Geef die man een spiegel.

19 april 2018 om 21:59

Ik ben het met alles eens. Alleen ik wil nog wil 1 ding toevoegen. Opnieuw werd een loepzuivere doelpunt van ons in Kadikoy afgekeurd. Babel stond niet buitenspel is op alle beelden te zien. Stel je voor dat de wedstrijd gewoon werd uitgespeeld en we werden uitgeschakeld dan lagen we er uit door een blunder van de grensrechter. Hoe vaak gaan wij nog benadeeld worden tegen Fener vraag ik mij af?

19 april 2018 om 22:11

De vraag hoe vaak je nog benadeeld wordt had je vroeger ook kunnen afvragen, fenerbahce kon alleen kampioen worden door omkoping. Ze werden teruggetrokken uit de Champions league.

20 april 2018 om 00:10

Direct rood.. 1 wedstrijd?

Hoe sommige mensen helemaal los gaan voor een simpele balsport. Volstrekt losgeslagen idioten op deze aardbol. Ik ga het echt nooit begrijpen.

Ach man die supporters van Fenerbahce zijn allemaal zo kansloos. Je team staat er goed voor en dan gebeurt er dit. Beste flinke boete geven, paar wedstrijden zonder toeschouwers en ook nog een reglementaire 0-3. Kansloze figuren.

Wat is dat toch met die Turkse topwedstrijden.
Altijd ongeregeldheden en vaak ontsiert met vele gele en rode kaarten.
Europees kan men zich ook vaak niet inhouden...misschien kunnen de supporters maar slecht met druk of spanning omgaan en komt dat het fanatisme niet ten goede omdat er dan opeens oogkleppen op gaan.

19 april 2018 om 22:21

Misschien dat niet iedereen dit zal accepteren, maar het zijn 9 van de 10 keer de derby's waarin Fenerbahce meedoet die volledig uit de hand lopen.

19 april 2018 om 22:39

Volledig met jou eens en denk dat het meer 10 van de 10keer is

19 april 2018 om 22:38

Dit gebeurt alleen in het stadion van fener hoor. Zou zeggen ga over 2 weken naar GS-BJK kijken en je zult alleen over het voetbal praten.

19 april 2018 om 23:13

Jaajo tuurlijk want besiktas begroette fener met rozen natuurlijk. Laatste jaren is de spanning tussen fener en besiktas heel hoog waarbij dus bij beide stadions gebeurd. Beetje hypocriet om alleen naar fener te gaan wijzen.

Wat is dat toch met die Turkse topwedstrijden.
Altijd ongeregeldheden en vaak ontsiert met vele gele en rode kaarten.
Europees kan men zich ook vaak niet inhouden...misschien kunnen de supporters maar slecht met druk of spanning omgaan en komt dat het fanatisme niet ten goede omdat er dan opeens oogkleppen op gaan.

Die wedstrijd moet opnieuw gespeeld worden zonder supporters.

Besiktas is de laatste jaren echt uitgegroeid tot een vreselijke club in zijn voetbaltak.
Ze hebben met alles en iedereen ruzie en nemen al jaren een slachtoffer rol aan. Als het de Penalty's niet zijn dan zijn het de scheidsrechters wel en als het niet aan de arbitrage ligt dan ligt het weer aan de tegenstander.

Sinds ze onder Senol Gã¼nes successen hebben geboekt denken ze echt dat ze de Real Madrid van Turkije zijn. Arrogantie druipt er van af. Het is prima dat je als Besiktas naar een status van Fenerbahce of Galatasaray wilt groeien, maar doe dit zonder provocaties.

Jullie hebben de behandeling van vandaag te danken aan jullie voorzitter en niet aan de tegenstander. Met zijn uitspraken en interviews daagt hij voornamelijk Fenerbahce uit. Het is dan toch ook logisch dat dit gedrag in combinatie met een aantal provocerende spelers van jullie uitloopt op confrontaties.

Of willen de Besiktas fans zeggen dat er uit het niets richting Besiktas zo gedaan wordt?

Waarom verlopen de wedstrijden van Fenerbahce en Galatasaray dit seizoen dan veel aangenamer?
Omdat Galatasaray in ieder geval niet met randzaken zoals Fikret Orman bezig is. Namelijk het uitdagen van rivalen.

Voornamelijk zijn laatste uitspraak in maart waarin Fikret Orman bewust provoceert door te zeggen ''fenerbahce is onze tegenstander niet'' (zogenaamd verwijzend naar de rest van hun schema) heeft olie op het vuur gegooid.

Tot slot vergeet niet hoe de wedstrijd bij jullie verliep in wat voor ambiance.

19 april 2018 om 22:27

De enige club waar wij een probleem mee hebben, is Fenerbahce hoor. Met andere clubs hebben we af en toe akkefietjes, maar dat is echt niks nieuws, dat heeft iedere club al jarenlang. Dat jij Fikret Orman verantwoordelijk houdt voor de gebeurtenissen van vandaag is echt grappig. Er is maar een schuldige, en dat zijn de supporters van Fener. Galatasaray is toch ook naar Vodafone Park gekomen dit seizoen? Waarom gebeurde er niks in die wedstrijd? Ze zijn gekomen, ze hebben verloren en ze zijn vertrokken. Waarom gebeurde er niks tijdens onze 3-1 overwinning op Fener in de competitie, en lopen de bekerwedstrijden vervolgens volledig uit de hand?

Aangezien Basaksehir en Galatasaray voor ons stonden, is het toch logisch dat hij zegt dat Fener niet onze tegenstander is? Basaksehir en Galatasaray waren de clubs die wij moesten inhalen, maar gasten als jij zoeken daar weet wat achter. Ga voor de grap eens kijken naar de Turkse derby's met de meeste rode kaarten in de laatste 25 seizoenen. De aanwezigheid van 1 club valt heel erg op, drie keer raden welke.

19 april 2018 om 22:35

@clutch ik zeg daarom ook voornamelijk Fenerbahce. Het is meer dan logisch dat jullie ook akkefietjes met andere clubs zullen hebben. Het zou niet heer eerlijk zijn als je zegt dat Fikret Orman het allemaal goed bedoeld. Hij daagt vooral Fenerbahce uit zo is het gewoon.

Je herhaalt letterlijk wat ik zeg maar dan draai je het om naar Besiktas.
Ik geef namelijk ook aan dat Fenerbahce dit seizoen geen problemen heeft gehad met Galatasaray. Dat heeft voornamelijk te maken met het bestuur van Galatasaray dat op de achtergrond treedt. Laten we vooral niet vergeten hoe de play off van jullie tegen Gala gingen, waarbij jullie supporters het veld op bestormden?(dat weet ik nog als de dag van vandaag).

Het is in mijn ogen begonnen door Quaresma bij jullie en Volkan bij ons die in de afgelopen seizoenen steeds provocerend hebben opgetreden. Of door handgebaartjes of andere acties. Wat vandaag is gebeurt is een optelsom van voorgaande wedstrijden en uitspraken.

Ik heb het dus niet over vandaag. Maar ik denk dat de aanhang van beide clubs er een andere kijk op hebben. Laten we afwachten wat TFF zal gaan doen.

19 april 2018 om 22:43

Het begon allemaal toen wij succesvol begonnen te worden. Toen we iedere keer 3e eindigden had niemand een probleem met ons, iedereen gunde ons het kampioenschap, Bilic was een topgozer en ga zo maar door.

19 april 2018 om 23:16

Nee zeker niet vriend ik support Turkse ploegen altijd in Europa ongeacht wie.
In de competitie is het een ander verhaal, daar gun ik jullie niks om eerlijk te zijn.

Alleen het zijn de uitspraken en dingen die tijdens zo een wedstrijd gebeuren.
Het Turkse voetbal verdiend beter man. Alle elementen zijn er om succesvol te zijn als land, maar als mensen falen we.

Ik hoop dan ook heel graag dat Ali Koc voorzitter gaat worden. Hiermee hoop ik dat er een betere cultuur gaat heersen. Dat we geen Aziz Yildirim meer hebben die de microfoon pakt tijdens een kampioensceremonie , of een voorzitter die een andere sportpersoon een klap geeft tijdens een volleybalwedstrijd, of een Volkan die een bal met zijn kont tegen houdt.

Ik spreek hierboven alleen namens mijn eigen club hoe ik het zou willen zien en ik hoop van harte dat Besiktas en Gala ook beter zullen worden en dat we altijd op een sportieve manier met de grote ploegen tot de laatste weken zullen knokken voor het kampioenschap.

Laten we niet te diep ingaan op de onderwerpen, morgen staan er weer andere dingen op het programma.

Thanks voor je reacties en je visie/mening die je deelt.

20 april 2018 om 08:36

Ik ben er zeker voorstander van dat Ali Koc voorzitter wordt, een echte gentleman en dan zijn we af van gasten als Aziz en Mahmut. Want dit gaat alleen maar erger worden, er zijn zelfs beelden waarin Fener-supporters de ambulance waarin Senol zit bekogelen, Besiktas-supporters die roepen dat ze wraak zullen nemen, een staflid van Besiktas die in elkaar wordt geslagen door medewerkers in het stadion.

20 april 2018 om 10:53

@clutch
Het semi-mafia gedrag van Aziz Yildirim heeft zijn uitwerking op de supporters van Fener. Kan niet wachten tot Ali Koc het overneemt. Aziz is een schande voor Turkije en voor het voetbal.

21 april 2018 om 14:44

Tijdens onze competitiewedstrijd tegen Fener zag ik Fikret Orman en Ali Koc elkaar hartelijk begroeten. Zo zal het natuurlijk niet altijd gaan, we blijven rivalen maar dat zijn de beelden die het Turkse voetbal nodig heeft.

Ik ben een Gala supporter en heb de wedstrijd gekeken. Wat de Fener supporters hier doen is onacceptabel. Maar wat Tolga doet is de supporters provoceren, wat doet Senol Gunes daar eigelijk naast Tolga die de supporters provoceert?! Ga in je trainersvak staan oude man. En Senol Gunes ligt op de grond vervolgens wilt tie geen ijs omdat het niet nodig is. Oke hij krijgt 5 hechtingen, dus er is iets gescheurd aan het hoofd, de schade is niet te betwijfelen, en er wordt een foto gemaakt van Senol in de spelers kleedkamer terwijl die “gewoon” rustig zit. Maar waarom zit Senol Gunes opeens in een afzet bedje met een net op zij wond en wordt er toneel gespeeld? Helemaal niet nodig. Turkije is het land van toneel en propaganda.

19 april 2018 om 22:38

Precies dit dus man wat je zegt.

Zelf denk ik dat hij vanuit het bestuur is opgedragen om een net om zijn hoofd te laten zetten, zodat de straf zwaarder uitpakt. Ik zelf zie Senol Gunes dit namelijk niet bedenken en doen, daar is hij te ervaren voor.

19 april 2018 om 22:38

Tolga heeft net gezegd dat ze zijn moeder meerdere keren hebben uitgescholden. Als je goed kijkt zie je dat Senol Gunes daar probeert om de boel te sussen en nog steeds zit je te zeuren.

19 april 2018 om 22:41

@clutch bro je doet alsof er iets heel nieuws gaande is.
Misschien is 25% van hetgeen wat uit de mond van de fans komen iets richting moeders, zussen en vrouwen. Ben ik nou gek of gebeurt er iets totaal verrassends binnen de Turkse voetbalvelden.

Komop man je gaat toch niet achter dat soort smoesjes schuilen. Je bent een professionele voetballer en je weet dat in Turkije bij dit soort wedstrijden niets anders wordt gedaan dan schelden. Dan moet hij maar een ander beroep kiezen of in Duitsland gaan keepen om tweede niveau.

19 april 2018 om 22:47

We hebben het hier over een overleden moeder. Volkan Demirel liep toch ook van het veld tijdens een interland omdat zijn familie werd uitgescholden? Voor sommige mensen ligt dat gevoeliger en ze reageren er anders op. Als ik in die situatie van Tolga zat, zou ik de tribune in springen man, waar heb je het over. Jij waarschijnlijk ook.

Dus iemands overleden moeder wordt uitgescholden en in plaats van dat je zegt dat dat niet meer moet gebeuren, vind je dat de speler een ander beroep moet kiezen of in een ander land moet gaan voetballen? Ok.

19 april 2018 om 23:01

Nee natuurlijk vind ik dat niet man. Maar denk je dat supporters je gaan begrijpen en anders gaan doen als jij dit omroept in het stadion?

Het gaat erom wat jij en ik doen, wij zullen het beide niet doen. Maar de kans is klein dat samen met ons iedereen zich aan dit soort fatsoensnormen zal gaan houden.

Ik ben door het jaar heen een paar maanden in Turkije. Het is voor mij een van de mooiste plekken om te komen, want het is het land waar ik ooit terug naar zou willen gaan. Maar denk je dat het altijd over rozen gaat in Turkije? Laat staan het Stadion, in Turkije kun je in het verkeer of op straat al heel gauw ruzie krijgen. Temperament loopt gauw op bij een klein/groot gedeelte van ons.

20 april 2018 om 02:35

Echt prachtig hoe al deze figuren alles willen goed praten met dingen als “bro dit is niks nieuws” en “jullie zijn begonnen”. Ik sta hier echt met een mond vol tanden toe te kijken.

20 april 2018 om 02:44

Bro dat supporters geen lieverdjes zijn daar hoef je niet gestudeerd voor te hebben, wees jij nou eens niet naief en negeer het eens, ik bedoel tolga hiermee, heel erg het verlies van zijn moeder maar tolga waarom moet je je overal en altyd gaan bemoeie yaa, otur yerine doe stopjes in je oren als je niet graag kufur van supporters aanhoort, ja wadde..

19 april 2018 om 22:44

Nee joh, ik hier bied mijn excuses aan voor mijn club. Er wordt een spel gespeeld tegenover fenerbahce. Wij als besiktas moeten ons schamen!!

Is duidelijk dat senol toneel speelt. Het is niet alsof een 70 jarige man echt het ziekenhuis in moet toch.

En die voorwerpen die gegooid werden zijn door allemaal bjk supporters gegooid.

Ook was het duidelijk dat senol opdracht heeft gegeven op te proveceren.

Dit is wat je horen wilt toch??

19 april 2018 om 22:47

Er zijn nu zelfs pro-Aziz gasten die roepen dat Ali Koc hierachter zit.

19 april 2018 om 22:54

Ik zou zelfs niet verbaasd kijken als Aziz morgen gaat roepen dat Galatasaray hier achter zit! Ach ja dit is typish gedrag van fenerliler

19 april 2018 om 22:55

Dit is precies waar ik in mijn eerste gedeelte over schreef -- namelijk de slachtofferrol die jullie aannemen. Nergens zeg ik of iemand anders dat het aan Senol Gunes lag. Ik geef zelfs aan dat een ''gedeelte''als je dit gelezen hebt) van de Fenerbahce supporters het verpest heeft. Je betrekt allerlei overbodige informatie erbij.
1. Wat maakt het uit of het om een 70 jarige man gaat of 40 jarige?
2. Opdrachten/scenario's en buitenkrachten zijn termen die wij Turken graag gebruiken als we er zelf niet meer uitkomen.
3.besiktas supporters hebben niets gegooid iets wat ik absoluut niet heb lopen beweren.

Helaas is ons voetbalcultuur nog niet zover dat we met zijn allen een normale wedstrijd kunnen kijken in het stadion met supporters door elkaar. Dit komt mede door het extreme fanatisme wat als het ware een vlaggenrace met zich meebrengt onder de supporters in Turkije.

19 april 2018 om 22:59

Slachtoffer rol? Is besiktas hier een slachtoffer of niet?

19 april 2018 om 23:05

Dat hang ervan af als dit gedrag wel/niet toelaatbaar is.

Het Turkse voetbal leidt hieronder, want de eerst volgende wedstrijd bij jullie gaat het precies andersom en dat mag je niet ontkennen. En dan zul je van mij ook niet horen dat Besiktas fout zit, want dan weet ik als Fener supporters dondersgoed dat mijn supporters dit ook gedaan hebben. Kortom of we leiden er allemaal onder, maar absoluut niet 1 club of persoon. Het is of beide of allebei niet.

19 april 2018 om 23:23

Moet ik je echt uitleggen of het toelaatbaar is dat een trainer van een club het ziekenhuis in moet voor een mri scan?

20 april 2018 om 02:47

Nee nee ML dragon ik bied mijn verontschuldigingen aan, toen hasan cetinkaya gewond was aan zijn hoofd bij besiktas-fener, toen had hij ketchup gesmeerd op zijn hoofd

20 april 2018 om 02:49

ML dragon stop met de “jullie club/supporters zijn vies en onze club/supporters zijn de liefste sweetest mensen van the whole wide world” gedoe ja?

20 april 2018 om 08:55

Zie je iets vergelijkbaars met wat ik zeg en wat jij beweert dat ik zeg?

Volgens mij niet. En jullie grote club heeft Senol niet eens beterschap gewenst gisteren. Sterker nog, jullie club geeft de schuld aan Pektemek en Zengin en dat de wedstrijd is afgelast omdat Besiktas spelers naar de kleedkamer gingen. Dus niet dat het afgelast is omdat Senol naar de ziekenhuis moest. Dus met andere woorden beweert jullie club en jullie(gezien jullie comments overal). Is dit allemaal een toneelspel en Besiktas is de boosdoener.

Kom aub niet hier zeuren over dat WIJ de slachtofferrol spelen.

19 april 2018 om 22:46

Senol gunes stond in zijn trainersvak slimmerik! Het gebeurde aan de dug out! Dit alleen toont al dat je compleet van niks afweet. Dit is geen james bond film!

19 april 2018 om 23:02

@BJK-Q7, jou raadt ik persoonlijk een bril van Specsavers aan hebben wel een redelijk goed kwaliteit! Anders kan je wel een goedkopere bjk bril voor een paar turkse lira’s importeren van Turkije, waarna ik jou opnieuw op deze forum verwacht, kleine adelaar.

19 april 2018 om 23:27

Je weet niet eens waar de trainersvak is hahahah en dan kom je met zo een kinderachtige tegenreactie. Ik ga niet verder communiceren met een kind.

De fener fans die met materiaal gooide naar een 65-70 jarige man zijn randdebielen. Je kan dit niet goed spreken!

Ze hebben 2 keer met materiaal gegooid naar quaresma waarna de scheids de wedstrijd stopte. 2de helft gooien ze nogmaals materiaal naar quaresma en de scheids negeert het. Daarna wordt tolga zijn gestorven moeder uitgescholden door fener supporters achter de dug out. Tolga reageert terug (kan je professioneel vinden of niet, ik had die kerel die gescholden had misschien kapot geslagen als die mijn gestorven moeder zou uitschelden) en het grappigste is dat senol hem probeert te kalmeren. Daarna flikken ze het na de 3 ofzo keer om de wedstrijd te laten stoppen. De fener fans zijn echt zielig.

En we scoren alweer een terechte doelpunt die is ontnomen door de scheidsrechters. Zeer vreemd dat we in de laatste jaren geen terechte penalties krijgen en terechte doelpunten worden ontnomen tegen fener.

Als de voetbalbond de wedstrijd opnieuw wilt laten spelen dan moet Besiktas dit afwijzen! Fener mag dan lekker in de finale spelen.

19 april 2018 om 23:07

Bjk 07, ik hoop dat de moeder van Tolga mooi plekje heeft gekregen. Echter, je dealt met deze supporters als je een publiekelijk beroep uitoefent. Net als hoe Volkan niet het veld mocht verlaten tijdens dat interland duel. Helaas, maar keihard; dit hoort erbij. Daarvoor vang je miljoenen. Als je niet uitgescholden wilt worden, hang je je schoenen aan de wilgen en zeg je social media op. Je weet dat die debielen deze troef zullen gebruiken. Ook is Tolga zelf sowieso een provocatief typetje.

19 april 2018 om 23:38

Zoals ik al heb aangegeven of je het nu professioneel vindt of niet dat is jouw mening daarover. Ik zelf zou zoiets niet kunnen accepteren.

Tolga speelt al 1,5 jaar bijna geen voetbal, op zijn sociale media kan je al 2 jaar lang letterlijk niet meer reageren nadat supporters zijn moeder hadden uitgescholden.

20 april 2018 om 02:55

Luister joch bkorkmaz heeft alles mooi verwoord, het is erg wat er is gebeurd met tolga’s moeder, wens het beste voor hem ama hij moet eens ophouden met zich bij alle akkefietjes te gaan moeien vind je niet? ze noemen dit niet voor niets “professioneel voetbal”

20 april 2018 om 08:39

Ok, dan vind je het dus ok als mensen jouw familie uitschelden terwijl je bezig bent met je professie, dus tijdens het werken? Sinds wanneer ondertekenen voetballers een contract waarin staat dat ze niet mogen reageren in zulke situaties omdat ze goed betaald krijgen?

20 april 2018 om 17:52

Je krijgt miljoenen betaald. Je accepteert het of niet. Daarom krijg je dat geld. Anders moet je in anonimiteit een timmerman worden en zelfs daarin heb je de kans om uitgescholden te worden. Tolga is een misselijkmakend ventje die constant ‘vatan, millet, sakarya’ leuzen eruit gooit om de popiejopie uit te hangen. Je verdient miljoenen, dan moet je ergens prive inleveren. En dat is dus hier.

21 april 2018 om 14:47

Tolga zelf kan me niks schelen, hij heeft niks te zoeken bij Besiktas en verdient veel te veel voor een wisselkeeper, maar iedereen heeft een onderwerp dat gevoelig ligt en bij hem is dat zijn moeder. Het blijven mensen. Onder 'prive inleveren' versta ik dat je niet altijd rustig over straat kan lopen of dat de media je met rust laat, kortom dat je geen priveleven hebt. Accepteren dat tientallen mensen je overleden moeder uitschelden, dat is wat anders. Niet iedereen kan daar tegen.

Dit is wel heel erg ernstig. Het Turkse voetbal lijkt te verruwen in de afgelopen jaren. Ik denk dat de bond, net als in Griekenland, er verstandig aan doet om de competitie voor een langere periode te staken totdat de boel weer genormaliseerd is.

Dus er wordt een trainer het ziekenhuis in gegooid met een stoel en "fans" gaan hier ruzie maken over wie de schuldige is in plaats van de actie te veroordelen. Dat is op z'n minst bijzonder te noemen. Ik zou wel mooi begrijpen wat er daar gebeurt...

Whaha. Die titel is lauw. Ontspoort gewoon. Mijn ouders komen uit een ziek voetballand, hehe. Ik zie gelijk batra van Lugano, mes van Volkan Demirel, kapot hoofd van Hasan Sas. Misschien is het psychopatisch wat ik zal zeggen; dit is heerlijk! John van den Brom wordt afgebrand vanwege het feit dat hij Blom bekritiseert, wij gooien gewoon met torries. Hehehe. Deze wedstrijd moet hervat worden in Ali Sami Yen!!!!!!!!

19 april 2018 om 23:09

@Bkorkmaz, en die Caner dan, beetje groot doen toen die corner niet genomen mocht worden, beetje bij de corner flag staan en die fans nog meer provoceren. Bjk had hier een kansje om door te bekeren, en dat was door de wedstrijd te laten staken hehe. We zullen zien.

19 april 2018 om 23:31

Klopt. Een meesterplan zou ik zeggen. Ervoor zorgen dat supporters de dode moeder van je keeper uit laten schelden en daarna laten zorgen dat ze een munt precies op je hoofd gooien en dan in ziekenhuis belanden. Je bent echt slim dat je door hebt dat besiktas de wedstrijd wou laten staken. Of je kan een trol zijn. Ik ben er nog niet uit.

19 april 2018 om 23:46

Dacht je dat bjk enige kans had met een man minder? Doe die kleurloze bril van je eerst af voordat je deze vraag beantwoordt.

20 april 2018 om 00:07

Je mist mijn punt helemaal. Ik zei niet dat BJK een kans had. Ik zeg dat jij totale onzin uitkraamt omtrent dat BJK de wedstrijd wou laten aflassen.

Begrijpend lezen is moeilijk he.

20 april 2018 om 08:41

Bayj, dat is precies wat Fener-spelers al jaren doen en waar ze ook goed in zijn, dat moet ik ze meegeven. Deze keer hebben ze een koekje van eigen deeg gekregen.

19 april 2018 om 23:09

Quaresma kreeg een paar maanden geleden in de Super Cup nog een vlindermes naar hem toegeworpen. Vervolgens zat die ermee te spelen voordat hij het aan de arbiter gaf. Zulke beelden zie je nergens anders.

19 april 2018 om 23:15

Haha mannen, wij zijn zo ver dat gokmaatschappijen een nieuwe gokoptie moeten introduceren;’wedstrijd wordt gestaakt’. Dan kunnen fanatiekelingen ook daarop gokken!

Wat sommige leden hier allemaal typen en beweren, ze moeten toch helemaal getikt zijn??
Ze zeggen eigenlijk nog net niet dat we ondanks wat er is gebeurd gewoon door moesten spelen?
Wie zijn jullie, alleen om jullie fanatisme en hekel aan Besiktas door de afgelopen 2 seizoenen proberen jullie wat vanavond is goed te praten.

Je supporters scheld de dode moeder van Tolga Zengin uit, dan ben je niet goed bij je hoofd. En dan zeggen sommige wat doet Tolga stoer? Hopelijk kom je nooit in dezelfde situatie terecht my friend!
Je supporters gooien bij elke hoekschop met alles wat er te gooien valt, je supporters gaan zelfs zo ver dat onze trainer wordt geraakt op het moment dat hij Tolga weg probeert te halen.
Jullie moeten je kapot schamen!

Dan over de scheids, onze doelpunt is weer eens afgekeurd, maar wat voor mij echt te ver ging is zijn gedrag naar Quaresma en Caner toe. Hoe haalt TFF het in zijn hoofd om hem deze wedstrijd te geven na het gebeuren met Caner?

In ieder geval onthoud het goed alle broeders die vroeger zogenaamd vijanden waren, maar door het succes van Besikas nu nog net niet kleurgenoten zijn!

20 april 2018 om 02:34

Gtore wat heb jij gedronken vriend, hang niet de calimero type uit, eerst en vooral als er iemand slachtoffer is van deze onregelmatigheden dan zijn het de (echte) fener supporters wel, waarom zouden zij met de huidige stand tegen een 10-man bjk met voorwerpen beginnen te gooien? dit zijn individuen die permanent moeten verdwijnen uit de stadions, dit geldt voor bij alle clubs, dus hang niet de “oo ze zijn jaloers op ons bla bla” type uit, wat vond jij trouwens van medel en talisca die naar de grond gingen is alles goed met hun leven ze nog? luister we moeten naar de essentie van de zaak kijken, iedereen naait elkaar op, dan gebeuren zulke dingen natuurlijk, clubs moeten stoppen met elkaar op te jutten, vooral die yoneticiler met hun hoge iq’s die een leuke stoere uitspraak doen of gs spelers die na een gelijkspel zitten te dansen alsof ze net barca in nou camp hebben verslaan, gedraag je volwassen en dan krijg je deze shit niet

20 april 2018 om 17:32

‘Of gs spelers die na een gelijkspel zitten te dansen alsof ze net barca in nou camp hebben verslaan’

First things first: verslagen. Second thing: heb je het over het feit dat we kampioen werden in dat stadion? I love it.

Zie niet in wat daar niet volwassen aan is, enjoy the moment.

Misschien heb ik een eerder comment gemist, maar zijn er al "turkse Nederlanders" gesignaleerd op de Erasmus brug, al dan niet voorzien van Erdogan portretten, Turkse vlaggen, Isis vlaggen, etcetera? En is er dan een scheiding tussen Fenerbahce en Besiktas supporters? Wordt er nu in grote steden toeterend rond gereden? Hmmm...

19 april 2018 om 23:49

Wat ik bedoel is: Waar gaat dit over? Waarom aandacht besteden aan de gebruikelijke Turkse chaos betreffende voetbal? Zeker tussen deze ploegen, dat is normaal in deze.

Dit is een schande, ik als fener supporter kan het niet goed vatten waarom sommige supporters met voorwerpen beginnen te gooien terwijl hun ploeg met de huidige stand met een man meer de finale zou halen. Heel vreemd, terwijl ik me herinner dat bij de vorige derby günes naar de tribune werd gestuurd en gwn tss de fener supporters zat(!) zonder enige problemen. En de derby tegen gala verliep ook zonder problemen, ik begrijp het niet goed maar oke. Fener mag een fikse straf verwachten want dit kan niet. Ik lees hier dat sommige dit toelaten puur omdat het op andere velden ook gebeurde, wees een man en wordt de eerste die hier iets tegen optreed, waarom naar anderen kijken? Al 25 jaar is dit zo gaande, waarom kunnen de clubs niet eens hun club goed leiden, maar als hun club punten verliest omdat een scheids 5cm buitenspel situatie niet zag, dan staan ze allemaal klaar om met de vinger te wijzen (yuh be)

Edit: nog iets dat ik wou aan toevoegen, ik ben tegen 0-3 verlies want hiermee straf je de spelers die moeten boeten voor de onregelmatigheden van de misdragende supporters, sommige spelers hebben (tevergeefs) de supporters proberen te sussen

Ik snap het niet zo goed, bjk fans die boos zijn...mocht mijn ploeg achterstaan met een man minder op verplaatsing met nog een half uur te gaan en dreig de finale te ontglippen, maar plots door onregelmatigheden de wedstrijd gestaakt wordt en daardoor de finale toch zou gaan halen zou ik blij zijn en de fener supporters bedanken

Aangezien er verkiezingen komen bij Fenerbahce, kan het misschien zo zijn dat dit een actie van Ali Koc was? Zodat Aziz Yildirim eerder zou opstappen?
Ten tweede in Turkije worden er op 24 juni verkiezingen gehouden en willen ze nu al chaos brengen?

Verder kan ik er niks van uit halen wat er is gebeurd.

Waarom kunnen ze zich nooit eens gedragen in dat land? Er is elke ‘’topwedstrijd’’ wel iets aan de hand.
Als je die supporters al in de ogen kijkt zie je gewoon dat ze stijf staan van de coke.
Daarnaast hoop ik oprecht dat het EK 2024 naar Turkije gaat maar dan moeten ze zich eens gedragen.

20 april 2018 om 17:33

Het fanatisme voor een topclub in Istanbul is een andere belevening dan een WK, laat dat voorop staan. Ben het incident van Feyenoord en PSV in het buitenland ook niet vergeten. Nota bene Ajax supporters die met fakkels gooien, nee dat is lekker.

Ik denk dat er na deze beslissing geen reden meer is om fanatiek het Turkse voetbal te volgen. De kans dat wij zondag de derby van Galatasaray gaan winnen, is in mijn ogen misschien 5%, dus ik feliciteer ze alvast met de overwinning en met hun aankomende kampioenschap. Enige wat ik nu verwacht is dat wij 3 mei het veld niet op gaan. Als dat wel gebeurt, mag Fikret Orman per direct opstappen. Dus GS-supporters gefeliciteerd met het kampioenschap, FB-supporters gefeliciteerd met de beker.

25 april 2018 om 17:59

Ik volg al sinds 3 juli 2011 de Turkse competitie niet meer. Politiek dat zich bemoeit met voetbal, wedstrijden die omgekocht worden, en hoge heren die de competitie spannend proberen te houden door 4 clubs in de race te houden.

Ik zal niet zo zeker zijn dat Galatasaray ook daadwerkelijk van Besiktas gaat winnen. Er kan van alles gebeuren tijdens zo'n derby. Fenerbahce zie ik de beker niet winnen. Mijn gevoel zegt dat dit jaar een van de clubs de DUO gaat pakken. Besiktas of Galatasaray een van deze clubs zal kampioen worden en de beker winnen. Mark my words.

25 april 2018 om 18:02

GS kan de beker niet meer winnen, in de halve finale verloren. Ik hoop dat het Besiktas wordt.

25 april 2018 om 18:45

Ze willen juist dat wij zo emotioneel reageren. Ze proberen Besiktas kapot te maken, maar dat gaat niet lukken. Wij zijn kwalitatief beter dan gs en fb dat hebben we in beide thuiswedstrijden duidelijk bewezen.

De enige reden dat wij op dit moment niet met 6 punten meer aan kop staan is, omdat wij in tegenstelling tot hun een hele zware Europese marathon hadden dit jaar.

Het is juist nu tijd om achter onze club te staan en ik heb er alle vertrouwen in dat we gs gaan pakken zondag. Gelukkig is Pepe er dan bij. Die is zulke finales wel gewend. En ook tegen fb moeten we er komende donderdag gewoon staan. Zolang onze spelers fit en gemotiveerd zijn dan kunnen we beide wedstrijden winnen. Kom op man beetje meer vertrouwen. Maicon en Denayer is hun centrale duo dat wordt echt een gatenkaas daar achterin geloof me.

RTE en Bahceli hebben Demiroren een opdracht gegeven en die heeft het uitgevoerd. Een politiek besluit waar we verder geen invloed op hebben helaas. Maar so be it.

25 april 2018 om 19:08

Voor mij is het niet meer 'so be it'. De titelrace kan me dan ook echt niks meer schelen, we blijven ruzien maar uiteindelijk bepalen politici wat voor beslissingen er worden genomen in het Turkse voetbal, dan heeft het ook geen zin om in spanning wedstrijden te gaan kijken. Ik hoop dat ze Duitsland het EK van 2024 mag organiseren, kijken of die politici, voorzitters, analytici, enz. dan nog kunnen spreken over opzet. Ze zullen dan waarschijnlijk ook gaan roepen dat de Uefa tegen ze is, maar dat hebben ze dan allemaal aan zichzelf te danken. Ik wil hier niks meer mee te maken hebben, in ieder geval niet als een fanatieke supporter, want uiteindelijk verdoen we onze tijd.

25 april 2018 om 20:10

Waarom zo een drama? Fener als club is toch gewoon gestraft en alle individuen die er wat mee te maken hadden. Waarom wil je nog de finale cadeau krijgen. Nu gaan ze de wedstrijd afmaken en de club die het verdient gaat door. Je wilt toch niet gratis naar de finale omdat je weet dat je niet kan winnen van fener. En omdat jullie wensen niet zijn vervuld door de tff boeit de titelrace je niet meer. Dit is het meest eerlijke beslissing die ze konden nemen. En als senol gunes echt een man van zijn woorden is gaan hij en zijn spelersgroep het veld niet op.

25 april 2018 om 20:15

"en als senol gunes echt een man van zijn woorden is gaan hij en zijn spelersgroep het veld niet op."

Waarom? Om maar in je eigen woorden te spreken: je wilt toch niet gratis naar de finale omdat je weet dat je niet kan winnen van Besiktas.

25 april 2018 om 20:52

Nee, ik wil dat besiktas gewoon het veld op gaat en het wedstrijd afmaakt. Ik zeg als senol gunes een man van zijn woorden is. Hij is degene die riep als de wedstrijd verder gaat, ga ik het veld niet op. Dus bij deze mag hij dat gaan doen. Maar elke fener supporter wil gewoon dat de wedstrijd word afgemaakt. Maar bjk en al zijn supporters zitten alleen maar te roepen dat ze gratis naar de finale willen. Wij niet.

25 april 2018 om 21:33

Omdat in iedere normale land Besiktas gewoon een reglementaire overwinning moest krijgen. Dit gaat niet om de finale, die beker kan niemand wat schelen, dit gaat om gerechtigheid.

25 april 2018 om 22:54

Ja, dat is dus precies waar ik het over heb. Fener is gestraft met 3 wedstrijden zonder supporters en 1,1 miljoen lira aan geldboete. En de individuen die wat hebben gedaan hebben hun straffen ook gekregen. Dus fener is WEL gestraft. Maar jullie zijn er niet blij mee puur voor die 3-0. Als ze zouden zeggen reglementaire overwinning voor bjk verder geen straffen. Stonden jullie allemaal te springen van de blijheid. En die beker kan zeker wel wat schelen. (Kedi uzanamadigi cigere mundar dermis of in jullie geval sut kupasi dermis). De gerechtigheid is er, alleen niet op de manier hoe jullie het wouden.

26 april 2018 om 16:04

Als er sprake is van 'kumpas', opzet, zoals de president het zei, zoals jullie voorzitter het zei, waarom wordt Fener dan bestraft? Er is toch opzet in het spel? Als er geen opzet is, hoorden wij gewoon die overwinning te krijgen, de regels staan vast.

Die beker kon me hiervoor ook niks schelen en nu ook niet. De competitie wel. Serieus, is dat de gezegde die je gaat gebruiken? We zijn tweevoudig kampioen, komen net ongeslagen uit de CL-poule man, denk je echt dat we de Turkse beker belangrijk vinden? Voor jullie geldt dat misschien.

Wat een bananenrepubliek. Politiek mengt zich in voetbal. Schandalig.

Ik schaam me kapot.

25 april 2018 om 18:01

Dit speelt toch sinds zomer 2011. Helaas zijn daarna veel dingen anders geworden. Jammer ze hebben het allemaal verpest.

Nadat onze president (R.Tayip Erdogan) voor de camera’s vorige week sprak van opzet jegens Fenerbahce had ik al een vermoeden dat deze wedstrijd niet in het voordeel van Besiktas beslist zou worden.

Daar heeft niemand het lef voor in Turkije. Ik ben in deze blij dat de president van Turkije sympathie heeft voor Fenerbahce.

25 april 2018 om 19:02

Als er sprake is van opzet, waarom wordt Fenerbahce dan bestraft met 3 wedstrijden?

26 april 2018 om 00:25

Bro als jij 3 (beker)wedstijden straffen vindt? Ik moet wel zeggen dat het ook kwam doordat Tolga en Oguzhan, zonodig een ‘gesprek’ moesten voeren met de supporters van Fener. Oguzhan weet misschien niet beter, omdat hij uit Nederland komt. Maar Tolga had nooit daarheen moeten gaan en op de beveiliging aflopen. Let maar op nu gaan ze dit de hele tijd naar hem gebruiken in andere stadions.

25 april 2018 om 19:12

".. Daar heeft niemand het lef voor in Turkije.ik ben in deze blij dat de president van Turkije sympathie heeft voor Fenerbahce."

Je impliceert met je reactie dat het beslissen van de wedstrijd in het voordeel van Besiktas de enige normale beslissing zou zijn. Als het om een willekeurige team A en team B ging, was het namelijk ook zo gegaan. Maar omdat FB in het spel is betrokken moeten regels en wetten maar niet gelden en moet FB een voorkeursbehandeling krijgen. Schaam je je niet dat de enige reden dat je team nog kans maakt om door te bekeren een resultaat is van politieke inmenging? Dat zaken die zich afspelen buiten het voetbalveld jullie hachje redden?

26 april 2018 om 00:17

Tsja ik had precies hetzelfde geschreven, maar mijn reactie is verwijderd zie ik. Toen RTE voor de cameras sprak, zei ik tegen mezelf ok deze wedstrijd gaat gewoon worden hervat. Ondanks dat alle andere leden voornamelijk Besiktas fans schreeuwden voor een 0-3 regelementaire overwinning. Kom op jongens snappen jullie nog steeds heel dat systeem van Turkije niet. Konyaspor ook mijn club is keihard aan het begin van dit seizoen keihard genaaid door de TFF. Een incident wat in de bekerfinale was gebeurd, maar moest zijn straf uitzitten in de competitie 5 wedstrijden zonder supporters. Fener krijgt voor ongeveer of misschien nog ergere gebeurtenissen, maar 3 wedstrijden zonder supporters en dat in de bekerwedstijden. Waar geen hond naar komt kijken tegen Karsiyaka, Adanaspor en dat soort clubs. Cifte standard, maar ik had ook niet anders verwacht. Dus bij deze voor de jongere onder ons. Wen maar alvast aan dit soort situaties, want ik volg Super Lig al jaren en dit is al sinds 1996 zo. Dus al voordat deze mensen aan de macht waren.

Oh wat fijn, elke keer niet durven te straffen zoals het hoort. Op een of andere manier zaait FB altijd angst in bij iedereen, zie het feit dat GS al jaren niet weet te winnen daar. Die wortels van viezigheid zitten zo diep, dat RTE misschien ook z’n grote schoonmaak in de voetbalindustrie moet verrichten om meer rust te creëren. Die ratten zijn nog meer aanwezig dan FETO.

En ik wilde zo graag emigreren om astsubay te gaan worden omdat ik dacht dat ze verstandiger werden.

Was al wel te verwachten. De Turkse president is een Fenerbahçe-fan las ik onlangs , en ik hoor ook veel van Turkse voetbalfans dat de politiek zich te veel bemoeid met het voetbal. Dus tja..

Gatverdamme wat heb ik een hekel aan die vent die aan de leiding van Turkije staat. Wat heb ik een hekel aan dat iedereen zijn bil wil likken om zijn positie vast te houden en wat heb ik een hekel aan het feit dat politiek gewoon 80% van het Turkse voetbal is.
TFF je moet je dood schamen maar ik hoop echt dat we naar de Uefa stappen, moet je eens kijken wat voor imago schade ze dan krijgen, als ze die niet al hebben.

De enige gedupeerde hiervan is Besiktas. Ze beslissen immers dat er dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen want anders kreeg FB niet 3 wedstrijden zonder toeschouwers. Maar eigenlijk is dit puur om te zorgen dat FB zijn mond niet opentrekt. Want ze hebben precies gekregen wat ze wouden. Zo van jullie krijgen wel 3 wedstrijden, hierover staat dat de wedstrijd wordt hervat vanaf het moment dat het werd gestaakt.

Wanneer ik dan kijk naar mijn club denk ik, wat hebben wij hieraan dan? Wij zijn toch degene die wordt bekogeld. Waarom kreeg FB wel 3-0 tegen trabzonspor destijds? De regels zijn eigenlijk heel duidelijk tot dat die kale knikker aan de macht zijn mond open trok. We weten allemaal dat de verkiezingen eraan komen dus elke vieze spel gaat die nu gooien. (niemand hoeft hier het tegen deel te komen beweren).
Waarom heb je dan niet de ballen om de wedstrijd vanaf minuut 0 11 tegen 11 te hervatten? Moet FB zo nodig een beker winnen? Morgen tijdens de divan ben ik benieuwd hoe braaf of juist keihard we gaan reageren.

Ik hoop in ieder geval dat we niet meer actief zullen zijn in de Turkse beker. 10/15 miljoen kijkcijfers minder zal ze helpen. Die beker kan me een worst wezen. De internationale bladen spraken van schande na het incident met Senol Gunes. De trainer van Bayern sprak over schande! eigenlijk sprak iedereen van schande op de FB mensen na maar dan nog zn besluit durven te nemen.

Een andere gedupeerde is GS, want alleen omdat de wedstrijd wordt hervat krijgt Pepe 1 wedstrijd ipv 2. Maar zoals ik zeg TFF heeft de ballen hiervoor niet, want ze moeten slijmen bij die kale knikker.

25 april 2018 om 21:48

Interessante stuk, en ik ben het met je eens. Vooral je eerste alinea snijdt hout.

Daar waar geen gerechtigheid is, zal een Anarchie reizen!
Dit is de zoveelste keer dat wij zwaar benadeeld worden..
Wij (besiktas supporters) zijn het zat!!

Ongelofelijk hoe besiktas supporters zich nog steeds hier in een slachtofferrol weten te kruipen na al die beelden. Tolga en oguzhan praten wat met elkaar tuurlijk dat handje voor de mond zodat de lippen niet gelezen worden. Vervolgens tikt oguzhan tolga aan van nu moet je gaan en loopt tolga op de supporters af. Senol sun komt er soortvan bij om tolga daar weg te halen en gaat liggen op de grond. Hij verwacht dat de scheidsrechter de wedstrijd staakt en met een 0-3 gratis naar de finale kan gaan. Dit gebeurt niet de scheidsrechter roept iedereen het veld op. Senol sun kan dit niet accepteren en loopt het veld uit waar de scheidsrechter hem nog probeert terug te roepen loopt die gewoon weg. Wat gebeurd er besiktas spelers lopen ook het veld uit en hier begint het allemaal. De scheidsrechter vroeg ze terug het veld in maar de besiktas spelers zijn de tunnel ingegaan. Wat moeten we doen om geen 3-0 om de oren te krijgen ? Gokhan zegt het al snel het veld op boys anders krijgt Fener de 3-0. Senol sun weet wel beter ik laat even 5 hechtingen op m'n hoofd zetten en doe alsof ik ben geschoten ala ibrahim tatlises zodat alles geloofwaardig overkomt en we makkelijk de slachtoffer rol in kunnen kruipen. Ongelofelijk wat ze allemaal wel niet door voor een melk bekertje. Fener had hier de 3-0 moeten krijgen na deze oscar verdiende scene van besiktas maar nee hoor. Ze krijgen als cadeau nog een kans om toch nog een finale plek weten te bemachtigen en geven pepe ook nog eens maar 1 wedstrijd zodat die er tegen galatasaray bij is. En dan lees je de reacties is besiktas benadeeld is besiktas het slachtoffer van dit allemaal dit is echt te lachwekkend. Ongelofelijk hoe mensen iets zo hard kunnen omdraaien en zich als slachtoffer weten te kunnen neerzetten. Mijn respect hebben jullie verdiend boys hoe jullie dit zo hebben weten te overbrengen aan de mensen en media is bizar.

26 april 2018 om 10:06

klopt, Senol Gunes ging voor de lol naar het ziekenhuis. Zullen we anders even met munten op jouw hoofd gooien van bovenaf?

Daarnaast ook heel mooi dat er niets negatiefs instaat over FB. 10/10 Objectieve reactie.

26 april 2018 om 13:48

Ja hij ging voor de lol naar het ziekenhuis. Ik ga niet rechtsom of linksom praten en zeggen dat dit niet goed is en dat Senol gunes een oude man is blabla. Ja hij ging naar het ziekenhuis terwijl hij helemaal niks had. Hij wou gewoon gratis een 0-3 krijgen en heeft een stukje toneel gespeelt. Het verlaten van het veld moest bestraft worden maar het stukje toneel van senol gunes heeft dit gered.

26 april 2018 om 15:04

Ga ga naar je baasje azize luisteren en geloven. Die roept gelijk dat het allemaal een complot is wat er allemaal gebeurt.
31 mensen zijn opgepakt voor het gooien van objecten richting het veld. Van die 31 personen zijn er 24 die langer dan 4 jaar een seizoenskaart hebben. Dus deze trouwe supporters van azize hebben deze complot gesmeed.
Zoals jullie gfb groep. Hij noemde jullie toch allemaal pavali kopekler( honden van het geld)? Dit is jullie eigen voorzitter die tijdens een huldiging in zijn eigen stadion dit kan roepen naar zijn eigen supporters. Dat complot dit complot sus complot zo complot. Azize complot mensen. Word wakker.
De wedstrijd word niet hervat door op basis van de regels. De regels zeggen dat fener een reglementaire 0-3 moet krijgen. Kijkend naar het scheidsrechtersrapport zelfde verhaal. Het rapport van 3 van de 4 gozlemci( weet niet wat het is in het NL) waaruit we kunnen concluderen dat fener 0-3 moest verliezen.
Eigenlijk moesten we al met 0-1 voorstaan, weer een arbitrale blunder waardoor onze doelpunt niet gegeven word. En met 10 man in de 2 helft speelden we vewoon goed. De pavali kopekler van azize die waren bang voor een scenario als in 2005,17 april. Daarom gebeurde dit alles eigenlijk. Angst. Angst dat fener weer een seizoen zonder trofeeen gaat afsluiten. Maar nu met komende verkiezingen van fener. Azize voelt de hete adem van Ali Koc in zijn nek. Als azize de beker pakt heeft die tenminste nog enige krediet bij zijn achterban. Zoniet dan word Ali Koc 100% de nieuwe voorzitter.

26 april 2018 om 23:32

Hahaha dit ga ik niet eens serieus nemen maar geef er toch gewoon antwoord omdat ik het toch maar niet kan laten. Noemt de scheidsrechters fouten op alleen van eigen kant op maar noemt niet die fouten op van de 1ste wedstrijd waar 2 honderd procent 1 op 1 kansen van Fener onterecht worden afgefloten door een zogenaamde buitenspel. Noemt een wedstrijd van 13 jaar geleden als voorbeeld waar wij angst voor moeten hebben maar daar kan jij ook niks aan doen het is 13 jaar geleden dat jullie voor het laatst uit bij ons wonnen. Dus moet je wel een voorbeeld van 13 jaar geleden geven. Kijkend naar de regels horen wij met een reglementaire 3-0 te winnen omdat jullie gewoon van het veld afstappen. Maar krijgen natuurlijk van de TFF de kans om alsnog door te gaan aan de wedstrijd en Pepe lekker 1 wedstrijd geven voor direct rood. Denkt dat wij net zo klein als besiktas zijn en een turkse beker een krediet kan maken voor de voorzitter. Misschien is dat bij besiktas zo maar bij Fenerbahce telt alleen de landstitel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren