Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

United mist Van Persie geen moment en bekert verder, Shakhtar haalt uit

Laatste update:

Manchester United heeft zich ondanks het gemis van Robin van Persie moeiteloos verzekerd van een plekje in de achtste finales van de Champions League. De Engels landskampioen ondervind geen enkele hinder van Bayer Leverkusen: de ploeg van Sami Hyypiä werd in de eigen BayArena te kijk gezet en droop uiteindelijk af met een 0-5 nederlaag. Shakhtar Donetsk profiteerde optimaal: de Oekraïners wonnen met 4-0 van Real Sociedad en hebben plaatsing voor de volgende ronde nu volledig in eigen hand.

/

Bayer Leverkusen - Manchester United 0-5
Manchester United vreesde het lastige uitduel in Leverkusen, maar de Duitsers konden geen moment aantonen waarom. Ondanks het gemis van Van Persie liepen de bezoekers uit Engeland namelijk zonder al te veel moeite weg. Slordig balverlies van Stefan Reinartz leidde een snelle tegenstoot van United in, die eindigde bij Antonio Valencia. Op fraai aangeven van Wayne Rooney zorgde hij bij de tweede paal voor de 0-1. Acht minuten later nam Manchester United alvast een voorsprong op de overwinning: een vrije trap van Rooney verdween via het hoofd van Emir Spahic in het doel achter Leverkusen-goalie Bernd Leno. Leverkusen stelde daar vrijwel niets tegenover.

Ook een donderspeech in de rust van Hyypiä kon die Werkself niet inspireren tot grootse daden. Sterker nog: ook in de tweede helft waren de beste kansen voor United, al was Reinartz uit het niets met een kopbal tegen de paal nog wel gevaarlijk. Het zou de laatste echt serieuze dreiging blijken van de thuisploeg. Manchester United liep in het restant van de wedstrijd namelijk nog verder weg. Eerst zorgde Jonny Evans met een frommelbal voor de 0-3, waarna Chris Smalling de stand een kwartiertje voor tijd naar 0-4 tilde. Ook die treffers werden, evenals voor rust, voorafgegaan door een assist van Rooney. Het laatste woord was aan Nani: op aangeven van Ryan Giggs zorgde hij voor de 0-5 eindstand.

/

Shakhtar Donetsk - Real Sociedad 4-0
Shakhtar Donetsk zocht de kleedlokalen op met een 1-0 voorsprong, maar dat had evengoed andersom kunnen zijn. De bezoekers uit Spanje toonden zich namelijk een waardig opponent voor de kampioen van Oekraïne, die er echter als enige in slaagde om voor rust het net te vinden. Na een kort genomen hoekschop stond de defensie van de Sociedad te slapen en Luiz Adriano profiteerde daar optimaal van. De Braziliaan dook op bij de eerste paal en werkte de bal tot ontzetting van doelman Claudio Bravo binnen. Liassine Cadamuro liet daarna nog wel een dot van een kans op de 1-1 liggen.

Het bleek een bijzonder dure misser. Vrijwel meteen na de hervatting gooide de thuisploeg het duel via Alex Teixeira namelijk in het slot. Inigo Martínez beoordeelde de bal volledig verkeerd, waardoor de Braziliaan alleen voor Bravo kwam te staan. Met een handig wippertje werkte hij de bal vervolgens in het doel. Real Sociedad gaf de strijd daarna min of meer op, maar moest nog wel twee tegentreffers incasseren: met een waanzinnige volley tekende Douglas Costa eerst voor de 3-0, om vlak voor tijd na een zinderende aanval ook de vierde en laatste treffer op zijn conto te schrijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Meer nog, de twee beste wedstrijden die United speelde waren zonder Van Persie. Telkens met Rooney en Kagawa in een glansrol. Ik hoop dat Moyes Van Persie nu alleszins niet te vroeg zal terugbrengen. Laat hem maar wat rusten en echt helemaal fit worden. Ik wil Rooney nog wel wat langer met Kagawa naast/rond/achter zich zien spelen.

En dat is nu al de tweede keer dat United Leverkusen compleet op een hoopje speelt. Dus ofwel ligt Leverkusen dit United gewoon heel erg goed, ofwel is de Bundesliga een soort La Liga 2.0, met twee topteams en daarachter heel lang niks.

27 november 2013 om 22:51

ik heb de match niet gezien maar ik denk dat het komt omdat kagawa op 10 kan genoeg creativiteit brengt die de centrale middenvelders niet hebben. Rooney brengt dat als schaduwspits minder

27 november 2013 om 22:55

Zeker. Kagawa op de 10 is een wereld van verschil met Kagawa op links. Waarom weet ik niet, maar het is wel een observatie. Het is een beetje een luxeprobleem eigenlijk, want je kan Van Persie nu moeilijk bewust gaan banken of zo. Misschien eens proberen met Rooney + RVP in de spits en daarachter nog Kagawa? Maar dan kan je niet met twee wingers spelen, en dat is wel on-Man Utd's.

27 november 2013 om 22:56

Jaa maar rooney brengt meer rendement. 5 assists en 1 goal in zijn laatste 2 wedstrijden.

27 november 2013 om 22:58

Ja, omg zag je dat aanval waar smalling scoorde! Met een mooie stift van kagawa richting rooney en rooney over de verdediger naar smalling en hij maakte het af. Als united zo speelt zie ik ze echter wel heeeeeel ver komen

27 november 2013 om 23:08

Kan wel maar dan moet je met 1 controleur gaan spelen, in een 4-1-2-1-2 formatie

27 november 2013 om 23:13

Ja tuurlijk, maar dat lijkt me pas echt gekkenwerk eigenlijk. Ofwel moet je Kagawa dat iets naar achteren halen dan waar hij vandaag speelde. Dan kan je met Carrick Kagawa of Jones Kagawa op het middenveld spelen. Maar dan haal je weer heel wat rendement weg van Kagawa, die verdedigend sowieso ook al heel weinig bijdraagt.

Wat was Jones ook weer goed op dat middenveld vandaag. Als je dan toch met één controleur zou spelen op het middenveld, dan nog liefst met hem, eerder dan Carrick.

27 november 2013 om 23:13

mede daarom vind ik dat rvp niet nodig was
wereld speler maar utd had hem simpelweg gewoon niet nodig en hij is te goed voor de bank
Ik vind het geen luxeprobleem maar een probleem, met hun opstelling van afgelopen weekend waren ze echt matig (en het was geen off day) en vandaag leek het juist te werken

27 november 2013 om 23:16

Ik heb RVP ook altijd een overbodige aankoop gevonden. Niet dat het geen goeie aankoop was, maar wel één die op zich geen prioriteit was en op de langere termijn in mijn ogen nooit de beste keuze was. Gewoon wat symptoombestrijding van Ferguson in plaats van de echte problemen van dit elftal aan te pakken.

Maar goed, misschien hadden we zonder Van Persie wel geen kampioen geworden vorig jaar. Dus het is sowieso een beetje raar om op die manier over die transfer na te denken. Die titel was het op zich misschien wel al waard. Daarom kan ik het sowieso ook wel begrijpen van Ferguson dat hij in zijn laatste seizoen nog eens alles wou geven voor de titel...

27 november 2013 om 23:40

Van Persie onnodig? Een speler die ons over t dooie punt kan helpen was juist van groot belang! Met Welbeck en Hernandez win je de oorlog niet, ookal zijn ze wel wereldklasse op hun goeie dag

28 november 2013 om 01:31

@ king eric
Als Roony en Kagawa het beter doen dan van Persie komt hij gewoon op de bank hoor. Ze zijn in Engeland niet zoals in Nederland dat ze voor een persoon het hele systeem omgooien.

28 november 2013 om 17:52

Waarom kan kagawa zij creativiteit eigenlijk niet vanaf de flank brengen, terwijl silva dat wel kan?

27 november 2013 om 23:08

Ik zei het al. Met Kagawa is united een stuk beter. Ben blij dat Buttner ook nog ff mocht spelen. Trouwens, Rooney speelde echt geweldig. Hij liet vandaag zien dat hij nog steeds bij de beste spelers ter wereld hoort.

27 november 2013 om 23:48

Qua resultaat is dit een heerlijke wedstrijd, maar wat ik qua vertoning heb gezien was rondweg slaapverwekkend als je het mij vraagt. Misschien Van Persie maar laten banken in de toekomst? Winnend team altijd in stand houden.

28 november 2013 om 01:06

pfffffffff wat zijn jullie echt vermoeiend, nu opeens moet van persie op de bank en als het slecht gaat dan wat gaan jullie weer roepen?? En met van persie worden ze alleen maar sterke.

Genoten van Büttner.
Ik snap dus echt niet waarom Louis zo stug doet. Ja hij speelt weinig maar dat betekent niet dat je afval hoeft op te stellen, omdat zij wel spelen.
Heerlijk hoe hij bij iedere aanval meerende, hoe hij verdedigend het goed oploste. Wellicht iets te wild, anders speelde hij wel basis maar echt een goeie back.
Verder leuke wedstrijd, mooi doelpunt van Nani, maar ook die van Smalling was echt heerlijk.

27 november 2013 om 22:53

Genoten van Büttner? Heeft 20 minuten gespeeld en zoveel bijzonders deed ie toch niet?

27 november 2013 om 23:02

Niet speciaals nee, maar als hij dan binnen de lijnen komt en die andere spelers van Manu me niet zo heel veel doen dan let je natuurlijk vooral op die kerel. Zeker omdat we hem helemaal hypen voor het Nederlands elftal om te kijken of hij echt wel mee kan.
En ja ik vind hem echt wel fijn. Hij liet niks bijzonders zien, maar hij had een paar keer goed ingegrepen, mooie bal weggewerkt achterin en een aantal keer goed mee naar voren. Meer dan wat Blind, van Aanholt en Willems bij elkaar hebben laten zien .

27 november 2013 om 23:07

Ik vind Büttner wel ok in het naar voren gaan. Maar verdedigend blijft het toch echt nog een risico. Het is dat Leverkusen nu niet echt veel zin had om een deftige aanval op te zetten in die laatste 20 minuten.

27 november 2013 om 23:15

Büttner moeten ze maar eens verhuren, dan kan hij zichzelf echt laten zien en wellicht mee naar het Wk. In zijn Vitesse-tijd vond ik hem aanvallend echt enorm sterk, verdedigend wat zwakker. Vind van Aanholt juist verdedigend weer beter en wat minder in de aanval.

28 november 2013 om 00:06

Kan in geen lichtjaren in de buurt van Blind komen, zeker niet op het gebied van verdedigende kwaliteiten.

28 november 2013 om 01:37

Hoe kom je daar nu bij hij verdedigde perfect! En bij het uitverdedigen kwamen zijn ballen altijd bij medespelers terecht.

27 november 2013 om 22:55

Daley Blind is sinds dit jaar dus alles behalve afval en deed het gister ook fantastisch, dus een basisplaats zit er niet echt in voor Buttner. Als je het vooral over Willems hebt ben ik het volledig met je eens, Buttner en Van Aanholt vind ik stukken beter.

28 november 2013 om 01:38

Buttner en van Aanhold zijn beiden beter dan Blind, Vlaar en Willems.

28 november 2013 om 08:17

Kerel, wat heeft Vlaar hier mee te maken dan? Dat is een centrum verdediger. Leg mij dat eens uit, want geen van die spelers is centraal beter hoor.

Daarnaast vind ik dat Louis nu ook z'n poot stijf moet houden en Blind geen linksback meer moet zetten zolang hij als controleur speelt, want dan kan hij net zo goed Emanuelson meenemen. Dat vond hij echter geen goed idee omdat hij te multifunctioneel was en zich te weinig op de linksback gericht heeft.

Kan niet klagen vandaag, zelfs niet over Smalling. Een clean-sheet en een ticket voor de laatste 16. In ieder geval de beste wedstrijd van Utd dit seizoen, en een stuk beter dan wat we de voorbije weken kregen voorgeschoteld. Een lekkere opsteker ook voor Moyes, die kon dit wel gebruiken.

Was wel enigzins verbaasd dat Leverkusen zo zwak was. Niet alleen nu maar ook thuis waren ze geen schim van de ploeg die ik regelmatig zie spelen. Misschien angst. Ontzag. Afijn, een gelijkspel thuis tegen Shaktar moet genoeg zijn voor de groepswinst.

Was erg content met de performances van Rooney en Giggs, en ook Evans mocht er zijn. Er zijn nog genoeg dingen voor verbetering vatbaar en met een beetje finetuning zal alles wel op z'n plaats vallen in de loop van het seizoen.

Valencia heeft dikke armen soo, en op fifa is hij best slap

27 november 2013 om 22:56

Hij is ook de snelste speler volgens de fifa maar in fifa is hij nieteens sneller dan alba.

27 november 2013 om 23:56

Klopt! Hij is echt een superatleet. Echt het lichaam van een sprinter en daardoor ook zo enorm explosief. Waarschijnlijk de sterkste en snelste winger in Engeland maar zonder twijfel de winger met de beste combinatie tussen kracht en snelheid.

27 november 2013 om 23:59

Valencia is zelfs de snelste speler ter wereld. Dat is laatst nog gemeten. Rooney stond geloof ik op de 7e plek.

28 november 2013 om 02:02

lennon, walcott, ronaldo, bale, di maria, jesus navas, obafemi martins, jordi alba, neymar, bruma, aubemeyang, reus, ribery, robben, aguero, pedro, sanchez, tevez, el farao, lucas, lavezzi,agbonlahor, ashley young, hazard,eto'o ......

lijken met toch allemaal snellere spelers te zijn dan rooney met alle respect. zijn er wel meer dan 7... en ik ben er wellicht een aantal vergeten...

28 november 2013 om 05:45

Rooney is absurd snel, maar door zijn postuur lijkt dat niet zo.

28 november 2013 om 12:12

Er is pas onderzoek gedaan en daaruit os gebleken dat lukoki de snelste speler vd wereld is

3 assists Rooney en dan nog er af halen? lol

27 november 2013 om 23:01

Want je haalt spelers er enkel af als ze slecht presteren of zo?

27 november 2013 om 23:13

Nee natuurlijk niet,
Maar wat is dan de reden een speler er uit te halen die een goeie wedstrijd speelt?

27 november 2013 om 23:20

Applausvervanging of gewoon rust gunnen. Dat eerste lijkt me nu sterk aangezien het een uitwedstrijd was, maar hij was toch niet meer nodig. Dan kan je hem even goed eraf halen en een aantal andere spelers wat minuten geven.

27 november 2013 om 23:21

Rooney heeft nu super veel wedstrijden achter elkaar gespeeld. Heeft rust nodig.

27 november 2013 om 23:24

Ja is begrijpelijk. Heeft zondag 90 min gespeeld en aankomende weekend is het uit tegen spurs. Bovendien stond united al op 0-3

Wat stelt dit me teleur van Leverkusen. Draaien in de Bundesliga goed mee, winnen met 4-0 van Shaktar en nu dit?! Ze moeten het United toch in ieder geval nog een beetje lastig kunnen maken. Dan is United kwalitatief nog altijd sterker, maar kom op. Maar ik bekijk het maar zo, voetbal is voetbal, de bal is rond en kan twee kanten op en voor je het weet wordt een topwedstrijd 0-5.

Leuk voor Buttner dat hij nog even mee mocht doen.

Heb de wedstrijd niet gezien maar gezien de uitslag leek t een puike partij van united! Leverkusen heb ik zaterdag nog live zien spelen. Das best een aardig elftal hoor. Knappe overwinning van united. Had dit niet verwacht!

Sooow, wat een knal van Douglas Costa. Ik hoop dat Shaktar door gaat, leuk ploegje.

De 3e Goal van Shakhtar OMG!! Ik heb nog nooit zo een mooie goal gezien vanaf zo een hoek en verwoestend! Dat kunnen alleen Brazilianen

27 november 2013 om 23:05

Kijk naar een podolski compilatie.

je zag dat sociedad nergens meer voor speelde, erg jammer.
shakhtar speelde wel goed, en die goal van douglas costa (de 3-0) was echt de mooiste goal van deze speelronde (vind ik)

ik hoop echt dat shakhtar nog door gaat in europa, dat is echt een leuk team om te zien.
spelen nooit verdedigend en als ze veel de bal hebben laten ze echt mooie aanvallen zien.

Oh we spelen een keer 4231 net als tegen norwich en laatste minuten tegen socio en toevallig toevallig waren dat bij verre de beste wedstrijden.

Tijd om je ogen een keer open te doen moyes en SAF en die verschrikkelijke 442 formatie weg te gooien.

27 november 2013 om 23:24

Ok, maar wat doe je als Van Persie terug fit is? Moyes probeert - niet verbazingwekkend - om beide spitsen samen te laten spelen in de spits. Probleem is gewoon dat Kagawa qua posities blijkbaar zo beperkt is.

27 november 2013 om 23:38

Wat dacht je hiervan? Het is misschien niet des-Utd's maar op deze manier pas je wel je beste spelers in. Het probleem ligt 'm vooral in het feit dat Rooney nergens anders wilt spelen. Iets wat ik 'm niet per se verwijt (want voetballers mogen egoïstisch zijn) maar je krijgt zo wel het probleem dat Utd altijd een 4-4-2/4-4-1-1 moet hanteren wat het team niet ten goede komt. Ze hebben nou eenmaal niet de spelers om dit uit te voeren.

Sowieso zijn Carrick, Cleverley, Ando en Fellaini meer geschikt voor een 3-mans middenveld.

Edit: De opstelling is blijkbaar niet doorgekomen.

Carrick / Clev - Fellaini - Januzaj
--------------- Rooney - Kags ---------
-------------------RvP---------------------



27 november 2013 om 23:57

United speelt al zo lang met wingers, dat gaan ze waarschijnlijk niet zomaar veranderen. Kagawa moet gewoon op de wing gaan presteren hoe jammer het ook is. Rooney en Van Persie kan je moeilijk op de bank zetten.

28 november 2013 om 00:08

Helaas niet nee. Punt is wel dat een switch van het systeem niet alleen voordelig is voor Kagawa hè. Ook de rest van de selectie profiteert daarvan. Zelfs de 1-dimensionale Valencia kan dan als box-2-box gaan spelen zoals hij regelmatig bij Ecuador doet. Alleen Young zou waarschijnlijk buiten de boot vallen.

Het gaat me er niet eens om dat Utd hélemaal van systeem verandert, maar het zou wel eens fijn zijn als er andere varianten werden uitgeprobeerd op het moment dat de wingers uit vorm zijn of het gewoon niet lukt. Tegen Shaktar speelde Moyes een 4-1-4-1. Weliswaar een defensief concept, en hoewel het niet helemaal goed uitpakte was ik toch wel tevreden met het plan. Dat zou ik graag wat vaker zien.

27 november 2013 om 23:24

Lol waar heb je het over? United speelt eigenlijk bijna altijd 4-2-3-1. Rooney achter Van Persie en dan nog 2 wingers en 2 middenvelders.

Heeft jullie redacteur met zijn ogen dicht zitten kijken naar Shakhtar - Sociedad? De 3-0 was geen volley en de kans op 1-1 was voor Inigo Martinez, niet voor Cadamuro.

Op internationaal niveau mis je v Persie inderdaad niet. Robin is alleen leuk voor in de PL maar in de CL schiet het niet op. Andere spel opvatting. Messi, Zlatan en Ronaldo scoren ook internationaal. Arsenal doet het zonder v Persie dan ook alleraardigst.

Niet om te zeuren maar kan het niet zo zijn dat Leverkusen gewoon weinig voorstelt? Thuis was buiten ook gewoon goed en hadden ze minstens 3X meer moeten wscoren. Bundesliga stelt gewoon weinig voor buiten Bayern en Dortmund uiteraard.

Het spijt me zeer hoor, maar ik heb die wedstrijd aandachtig gevolgd. Maar dat Leverkusen. Dat staat 2e in de Bundesliga. En dat legt dit spel op de mat? Nou sorry hoor, maar dan zitten we altijd wel te zeiken over dat Nederlandse voetbal, maar naar Dortmund en Bayern is het Duitse voetbal ook 3 keer niks. Wat een matige selectie ook, dat Leverkusen. Die Spahic rijgt fout na fout aaneen, die Can denkt dat die op linksback een soort Zidane moet zijn ofzo, maar dat gaat faliekant mis. Op het middenveld lopen die 3 dezelfde types rond; Reinartz, Rolfes en Bender. Allemaal werkers, die voetballend en opbouwend gewoon geen toegevoegde waarde hebben. Die Castro probeert dan nog wel eens wat, maar heeft een rendement van niks en Kiessling is ook niet meer dan een spits van het kaliber Pellè of Bony. En die Son is een harde werker, en dat was het dan ook weer wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren