Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League

Laatste update:

Engelse journalisten hebben Phil Foden verkozen tot de beste speler van de Premier League van dit seizoen. De 23-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler beleeft een geweldig seizoen en dat is niet onopgemerkt gebleven. Bij de vrouwen won clubgenote Khadija Shaw uit Jamaica.

Foden kreeg maar liefst 42 procent van de stemmen, waarmee hij Declan Rice (Arsenal) en Rodri (Manchester City) voorbleef. Zij eindigden respectievelijk als tweede en derde in de uitverkiezing.

Als Foden zijn definitieve doorbraak nog niet had gehad, dan heeft hij deze dit seizoen zeker wel. In totaal kwam de Engelsman tot dusver tot 24 treffers namens Manchester City, waaronder één in de finale van het WK voor clubteams.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Het is een enorme eer”, aldus Foden op de website van de Football Writers’ Association. “Ik ben erg blij dat ik deze prijs heb mogen ontvangen, maar ik had het niet kunnen doen zonder de hulp van mijn ploeggenoten. We hebben een speciale groep spelers bij City en ik ben bevoorrecht dat ik daar een onderdeel van ben.”

Onder fans ging nog één andere naam vaak rond: die van Cole Palmer. De voormalig ploeggenoot van Foden is, naast Foden zelf, de enige speler in de Premier League die meer dan één hattrick wist te scoren dit seizoen, maar eindigt desondanks buiten de top drie.

Met het winnen van de prijs volgt Foden zijn ploeggenoot Erling Haaland op. De Noor legde vorig seizoen, toen hij het record brak van meeste doelpunten in één seizoen, beslag op de titel van beste speler. De enige Nederlanders die de prijs ooit wisten te winnen waren Robin van Persie (2012), Dennis Bergkamp (1998) en Frans Thijssen (1981).

De 23-jarige Foden kwam tot dusver al tot 265 wedstrijden in het eerste van Manchester City. Met de club, waar hij de jeugdopleiding doorliep, won hij al vijf keer de Premier League, waaronder vorig seizoen, toen Manchester City de Treble binnensleepte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Echt een geweldenaar, Engeland en city gaan nog waanzinnig veel plezier aan deze vent beleven even als aan Palmer van Chelsea.

Toch wel opvallend te noemen, is absoluut een super talent/goede speler. Maar vind hem echt absoluut niet de beste speler van de PL.

3 mei 2024 om 13:38

Wie vond jij dit seizoen de beste?

3 mei 2024 om 14:08

Ollie Watkins, Cole Palmer, Odegaard, Declan Rice, Rodri. Foden is echt geen verkeerde speler, maar is niet eens het hele seizoen een onbetwiste basis speler bij City. Was logischer geweest als de FPA Youthplayer of the year was. Of vind jij Foden momenteel echt de beste speler van de PL?

3 mei 2024 om 14:10

Rodri was ook niet heel het seizoen geweldig hoor.

3 mei 2024 om 14:12

29 keer basis gestart? Alleen laatste weken wat rust voor de CL. Dat is wel een basisspeler toch?

3 mei 2024 om 14:18

Odegaard heeft ook een slechte periode gehad. Sowieso vind ik De Bruyne nog altijd de beste. Los van z'n blessure is hij altijd de grote man als hij speelt. Maar goed, ik snap dat men kijkt naar spelers met meer speelminuten.

3 mei 2024 om 14:24

Foden is dat al twee keer geweest. Ik vind speler van het seizoen ook niet helemaal terecht. Dan had je voor Palmer moeten gaan ja.

3 mei 2024 om 14:08

Echt absoluut niet klinkt alsof je nog zeker drie spelers boven hem zou verkiezen, daar ben ik da nwel nieuwsgierig naar. Foden beleeft een fantastisch seizoen.

3 mei 2024 om 14:14

Watkins, Odegaard, Rice en in mindere mate misschien Palmer.

3 mei 2024 om 14:32

Als je in een team zit met uitblinkers en je blinkt het meest uit tussen zoveel uitblinkers. Dan moet je gek zijn dat je een uitblinker der uitblinkers opvallend noemt. Cole Palmer vond ik iets sensationeler dit seizoen.

Watkins eindigt niet eens in de top 3 en had van mijn part op 1 moeten staan. Rice boven Rodri. Maar nee laten we als journalisten met z’n allen kiezen voor Foden. Alhoewel Foden het erg goed doet dit seizoen maar zelfs minder presteert dan Saka.

3 mei 2024 om 13:36

Je mag het niet hardop zeggen, maar toch he.

3 mei 2024 om 13:41

Ach alsof het zonneklaar is dat Saka beter presteert dan Foden.

Valt voor beide een goede casus te maken. Saka 15 goals en 9 assists, Foden 16 goals en 7 assists. Wel met de kanttekening dat Saka penalties trapt (5 dit seizoen) en Foden niet.

3 mei 2024 om 13:42

Als ik heel eerlijk ben vind ik Foden dit seizoen wel beter dan Saka.

3 mei 2024 om 13:50

Arsenal fans zullen waarschijnlijk de enige zijn die zoiets stellig durven te roepen. Foden is subliem. Terechte winnaar imo.

3 mei 2024 om 13:55

Je leest toch dat ik Watkins op 1 zet?

3 mei 2024 om 13:57

Saka is voetballend de betere speler. Foden draagt City nirt zoals Saka bij Arsenal. Waarbij Foden 1/3 van zijn doelpunten productie in twee wedstrijden het van moet hebben.
Daarbij vind ik Saka altijd beter spelen in grote wedstrijden.

3 mei 2024 om 13:59

Ieder zijn mening. Ik zie Foden een keer een hattrick maken tegen een Palace en iedereen is lyrisch, daarna speelt ie zwak en verstoppertje tegen een betere ploeg maar hoor je niemand en dan maakt ie weer een hattrick tegen een ploeg uit het rechter rijtje en valt iedereen weer over elkaar heen.

Begrijp me niet verkeerd, geweldige voetballer en heerlijk om naar te kijken, maar hij is niet zo constant dat hij zomaar deze prijs moet krijgen. Ik zeg ook niet dat Saka hem moet winnen, want die was dit seizoen ook niet constant in zijn prestaties, maar Rice heeft zeker een beter seizoen dan Foden individueel gezien. Kijk alleen al naar zijn motm.

3 mei 2024 om 14:00

Ik vind Odegaard Arsenal dan meer dragen eigenlijk

3 mei 2024 om 14:13

Eens. Ik had de prijs overigens aan Rice, Rodri of Watkins gegeven. Die Watkins heeft ook enorme stats bij Villa zeg!

Palmer is leuk, maar er zitten voor mij te veel pingels tussen, ondanks dat het een kwaliteit is en hij een goed seizoen beleefd...

3 mei 2024 om 14:21

Odegaard is naar mijn mening echt de beste speler van Arsenal, had m van mij wel mogen winnen...

3 mei 2024 om 17:21

Foden of Saka meine liebe die keuze is toch niet zo moeilijk, haal de penaltys van Saka weg en Foden heeft duidelijk betere cijfers en met penals is t gelijk.

3 mei 2024 om 17:44

We kunnen ook met z'n allen geen wedstrijden kijken en alles volgen via livescore. Haal de hattricks weg tegen het rechterrijtje en er blijft niets over van Foden, daarnaast zijn de cijfers en prestaties van Foden tegen de topteams lang niet zo goed als die van Saka

3 mei 2024 om 17:55

Aston Villa thuis een hattrick scoren is toch knap? Arsenal verloor 0-2.

3 mei 2024 om 18:12

Tegen Aston villa B, dat mag je er wel bij zeggen

3 mei 2024 om 13:45

Als je nu had gezegd: Rice op één of Odegaard op één (van hem vind ik het verrassend dat hij niet erbij staat) dan had ik je nog wel kunnen volgen. Maar Saka heeft echt geen speciaal seizoen vergeleken met bijv. Cole Palmer, Watkins of Foden. Zoals Lierse aangeeft: Foden heeft ook gewoon betere cijfers dan Saka.

3 mei 2024 om 14:11

Lierse geeft aan: Saka 15 goals en 9 assists, Foden 16 goals en 7 assists
Dan heeft Foden alsnog geen betere cijfers hé.

Maar ik snap je punt.

Rice, Odegaard, Rodri, Foden, Saka of Palmer had het moeten worden en die zijn het ook geworden.

Het is ook een publieksprijs, terwjil er nog 3 potten gespeeld moeten worden.

Stel dat een Saka bijvoorbeeld nog 3x een hattrick maakt en je vraagt het over 3 weken ngo eens, dan krijg je een hele andere uitslag, haha.

3 mei 2024 om 14:13

Saka heeft elk seizoen een beter seizoen dan het vorige... Als we dat al niet speciaal gaan noemen geeft het aan hoe snel we gewend zijn aan zijn prestaties. Na Salah de beste RW van de PL imo en op dit moment misschien wel de beste omdat Salah erg worstelt met zijn vorm.

3 mei 2024 om 14:44

Foden heeft betere cijfers? Uhm nee. Saka heeft betere cijfers, wat boeit het of hij een paar penalties heeft gescoord of niet. Foden heeft de helft van z’n doelpunten in drie wedstrijden gemaakt.

3 mei 2024 om 14:19

maar dit is ook volledig subjectief. Je opteert min of meer voor meer Arsenal-spelers.

3 mei 2024 om 14:26

Rice staat er al in, Saka benoemt ie als dat Foden een minder seizoen draait dan Saka. Hij noemt Watkins als enige die er juist bij moet.

3 mei 2024 om 15:48

Saka beter dan Foden? Kerel stop met die troep waar je aan zit man!

3 mei 2024 om 19:04

Jij kan me niet wijsmaken dat Saka minder is. Saka kan spelen tegen een dubbele dekking, is creatiever dan Foden en is de meest productieve speler bij de meest gescoorde team van de PL. Alles gaat via hem of Odegaard. Waarbij Saka Arsenal vaker door een dood punt sleept. Foden zal bij Arsenal nooit dezelfde effect hebben als Saka.
Als dat moeilijk te schatten is voor je dan houd het op.

Foden heeft een fantastisch seizoen, maar speelt ook in een fantastisch team. Dan vind ik de individuele prestatatie van Palmer een stuk indrukwekkender. Die speelt echt in een zwakteam en is zowat het enige lichtpuntje in zijn eerste seizoen als basisspeler.

Palmer kan als CAM gewoon topscoorder van de PL worden als speler van een middenmotor.

Palmer: 20 goals en 9 asissts in 2260 minuten = elke 77 minuten betrokken bij een goal
Foden: 16 goals en 7 assists in 2527 minuten. = elke 109 minuten betrokken bij een goal.

Ik vind Foden bij City niet eens de belangrijkste speler (dat is Rodri). Dan vind ik Palmer maar ook bijvoorbeeld watkins (19 goals en 12 assists bij Villa = elke 96 minuten betrokken bij een goal) een veel indrukwekkendere individuele prestatie leveren.

3 mei 2024 om 13:39

Tja bij Palmer zijn natuurlijk 9/20 penalty’s. Die moet je natuurlijk nog steeds maken, maar wel enigszins in perspectief plaatsen vind ik.

3 mei 2024 om 13:42

Naja kijk gisteren maar naar die speler van Villa. Een goede penalty nemer is gewoon een wapen voor elk team. Palmer heeft er nog geen een gemist dit seizoen. Dat zijn gewoon bonus goals.

3 mei 2024 om 13:47

Klopt maar moet je ze dan zo zwaar laten doortellen ten opzichte van spelers die ze niet trappen?

Wel sowieso eens dat bij iemand die er zo goed in is als Palmer dat het gewoon zuivere kwaliteit is. Maar toch vertekent het wel die minutes/goal vergelijkingen vind ik.

3 mei 2024 om 13:48

Ja heb je gelijk in hoor. Alleen moet je er wel rekening mee houden bij dit soort vergelijkingen vind ik zelf.

3 mei 2024 om 14:06

Palmer heeft natuurlijk ook veel andere kwaliteiten (bijvoorbeeld 2 keypassess per wedstrijd, Foden 2.1 keypasses per wedstrijd).

Maar voor mij is een goal een goal. Hij dwingt het ook af dat hij de vaste penaltynemer is.

Beetje vroeg niet? Als Arsenal de PL wint dan is Foden toch niet de beste speler? Vond Palmer of Watkins sowieso indrukwekkender..

3 mei 2024 om 14:10

Huh? Als Arsenal de PL wint kan Foden toch alsnog de beste speler zijn?

Ik vind het ook raar om iemand uit te roepen als het seizoen nog niet voorbij is, maar tegenwoordig is dat blijkbaar zo...

Persoonlijk kan je een top 8 (willekeurige volgorde) maken met Odegaard, Saka, Rice, Palmer, Watkins, Foden, Rodri en Macallister of Haaland bijvoorbeeld...

Tsja. Moeilijk om te kiezen dit jaar, eigenlijk.
Voor veel spelers valt wat te zeggen.

Valt ook te benoemen dat er in de top 3 geen verdediger of spits staat.

Ansich hebben de volgende spelers allemaal een top seizoen: Watkins, Foden, Haaland (qua cijfers, zit wel in een dipje), Cole Palmer, Bukayo Saka, Declan Rice, Martin Odegaard, Ben White, Gabriel Magalhaes, William Saliba, Rodri, Macallister, van Dijk (grootste gedeelte).

Daarnaast vind ik een Walker en Dias ook zeer stabiel dit seizoen weer.

Voldoende opties, maar ansich kan ik leven met dit trio. Mooi om te zien dat Rice en Rodri ook de ''erkenning'' krijgen nu via zo'n podiumplek!

Overigens vergat ik ook nog een Alexander Isak. Die draait bij een matig Newcastle dit seizoen, qua stats toch een aardig jaar (ondanks blessures).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren