Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Titel met Feyenoord had geen enkele waarde: ‘Ik dacht: wat lul je nou?’

Laatste update:

Sven van Beek heeft in gesprek met ESPN-verslaggevers Milan van Dongen en Fresia Cousiño Arias teruggeblikt op zijn tijd bij Feyenoord. De centrale verdediger groeide als kind van de club door vanuit de jeugdopleiding en behaalde de nodige successen, maar raakte ook zwaar geblesseerd.

Na twee seizoenen een vaste waarde te zijn geweest voor Feyenoord, volgde voor Van Beek in de voorbereiding op het seizoen 2016/17 een grote deceptie. In een oefenwedstrijd tegen de amateurs van RKSV Driel raakte de verdediger zwaar geblesseerd.

Van Beek moest zich laten opereren en kwam dat seizoen niet meer in actie. Uitgerekend dat jaar won Feyenoord de titel. Door de blessure had Van Beek geen aandeel in het landskampioenschap.

"Ik weet dat ik op dat veld een moment had dat ik echt brak", blikt Van Beek terug op de huldiging. "Dat ik tegen de fysio zei dat het niet voelt alsof het van mij is. Dat is nog het meest erge daaraan. Want uiteindelijk heb je heel je jeugd door mogen maken."

"Je bent deel geweest van de opbouw. Als je dan geen één wedstrijd speelt dan vreet dat aan je. Zeker als sportman. Ik kan er nu wat makkelijker over praten, maar ik heb er best wat moeite mee gehad."

Van Beek maakte de festiviteiten mee op krukken. ''Ik denk dat ik het het moeilijkst had op het veld met de prijsuitreiking van de schaal. Daar had ik het er het moeilijkst mee. En daarna kon ik het een plekje geven en op de een of andere manier van het feest genieten. Maar nooit de volle honderd procent vol. Dat niet."

''Ik had het idee dat veel mensen zeiden: 'Jij bent er ook onderdeel van geweest.' Maar ergens dacht ik: wat lul je nou? Ik heb hier niet veel aan meegeholpen. En dat is het ergste, denk ik.''

Twee keer de beker


Toch kijkt Van Beek ook met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Feyenoord. "Ik heb daar veel prijzen gepakt. En zeker na een lange tijd dat Feyenoord niet in die situatie kwam."

Van Beek won onder meer twee keer de TOTO KNVB Beker. "En ik heb twee finales mogen spelen. En ik heb ze allebei winnend mogen afsluiten. En zeker de tweede was een bekroning op dat lange blessureleed. Na dat kampioensjaar.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen gaat hem herinneren om de eigen goals.
Niet om de prijzen.

14 februari 2024 om 10:06

Haha! Al denk ik dat dit grotendeels bij de niet feyenoord fans. Overigens zou hij afgelopen weekend er weer 1 op z’n naam krijgen (volgens de media) al raakte toch echt een andere verdediger die bal op de lijn en ging via de fout er niet geheel overheen. Dus zelfs de media focust zich op z’n eigen doelpunten.

14 februari 2024 om 10:12

@kuyt

Ik zapte na Utr-fort meteen naar Ajax en meteen kwam die voorzet en zei nog tegen mijn vrouw ‘whaaa die gast maakt weer een eigen goal’ 😂

Van de Hoorn had ook eeen periode dit soort dingen toch?

14 februari 2024 om 10:24

@salerno

Feit dat jij hier zo veel plezier uit kan halen, zeker na zo'n artikel, zegt een hoop over jouw karakter.

Van Beek daarentegen heeft het mentaal wat beter op de rit. De mensen om hem heen zullen hem wellicht zelfs zien als een integer persoon en voorbeeldprof. Waarschijnlijk zullen ze hem vooral op die manier herinneren.

14 februari 2024 om 13:25

fred-manred ach daar mag een supporter toch best wat lol uit halen? Dat hoort een beetje bij het voetbal. Dat wil niet zeggen dat hij hem dat als mens ook per se zo gunt.

15 februari 2024 om 10:25

Ja hoor, maar beetje smakeloos zoals de heer Salerno dat doet onder een artikel als deze.

14 februari 2024 om 10:07

Daar gaat dit artikel helemaal niet over. Het gaat erover hoe hij zelf terugkijkt naar zijn tijd bij Feyenoord.

14 februari 2024 om 10:21

Klopt al denk ik wat Salerno aangeeft toch deels met het artikel te maken heeft. Waarbij dit artikel (wat overigens al bekend was, Beekie heeft dit al vaker verteld) over z’n tijd random de prijzen periode was zullen niet Feyenoorders aan z’n eigen goals denken. (Althans dat gevoel heb ik) Klopt het is off-topic alleen beetje met een glimlach lezen toch?’ 😉

14 februari 2024 om 11:15

Wat een zure reactie zeg. Heb je het artikel gelezen? Die jongen ging dat seizoen door een hel en is daar heel open over, en dan vind jij het nodig om dit eronder te gooien?

14 februari 2024 om 15:28

Simpele supporters als jou zullen dat misschien doen. Denk dat feyenoord supporters hem beter herinneren. En ik met vele Heerenveen supporters zijn echt gek op hem. Een rots in de branding in onze verdediging en zou hem graag nog jaren houden. Maar snap dat hij straks een mooi avontuur wil en dat is hem van harte gegund.

Ik snap hem volledig, wat een kl*te gevoel moet hij hebben gehad heb altijd wel een zwak gehad voor van Beek. Gun hem nog een mooie stap naar een mooie regio in Italie, Spanje of Scandinavie als hij daar meer van houd. Feyenoorder in hart en nieren! Blessures en eigen goals vormen dadelijk voor de wat simpele voetbalkijker dadelijk zijn carriere.

14 februari 2024 om 10:55

Ik ben een feyenoord fan. Echte Feyenoorders zullen hem herhinneren als die verdediger die echt spontaan juicht. Als ik aan Van Beek denk denk ik samen Karsdorp jongens die hun leven voor Feyenoord zouden geven.

Speelde in het begin echt goed en werd toen aan een groeiend Monaco gekoppeld waar toen echt een goed idee achter de aankopen zat. Helaas heel veel afgescheurd en dat is toch de rode draad geworden in zijn carrière

14 februari 2024 om 10:34

Zat ook nog in de voorselectie van het nederlands elftal. Kon echt heel sterke wedstrijden spelen, ook in toppers. Hij had er alleen vroeg of laat weer een wedstrijd tussen waarbij hij volledig door het ijs kon zakken. Erg jammer dat hij door zijn blessures ook nooit echt de kans heeft gehad om te ontwikkelen.

Jammer dat hij niet zijn inbreng voelt. Ik heb zelfs als supporter een gevoel dat ik deel ervan ben en geniet met volle teugen. Als deel van de selectie heb je altijd invloed. De vraag is of je dat zelf inziet of niet. Zelfs in het legioen heb je als individu invloed. Het is net hoe je het interpreteert en wat je vanuit jezelf doet om onderdeel te zijn van een positief, constructief geheel. Het zijn vaak de kleine dingen die net een verschil kunnen maken.

14 februari 2024 om 10:09

Hierdoor stonden Botje en Scharie op en speelde verdienstelijk samen dat jaar. Dus zeker z’n invloed gehad 😬. Gevoel is herkenbaar, tuurlijk ben je onderdeel van een team en heb je invloed op moreel maar een voetballer wil voetballen en daar z’n bijdragen inbrengen. Toen ik m’n kruisband afscheurde had ik dat ook wel. Half seizoen naar de knopte ondanks dat je nog deel uitmaakte van het “team”, je wil op t veld staan!

14 februari 2024 om 18:35

Echt bizar eigenlijk hè? Botje en schaduw toentertijd, en nu Hancko, Trauner en Geert. Wat een verschil hè.

14 februari 2024 om 22:45

Karsdorp en Kongolo rende ook veel dicht voor die twee. Zelfs zo veel dat het de hamstring van Terence kostte tegen Heracles. Maar inderdaad wat een verschil, maar ook en verschil met beleid toendertijd. Mooi om te zien ☺️.

14 februari 2024 om 10:18

Dat jaar ervoor was hij basisspeler. Dat je dan geen enkele wedstrijd hebt gespeeld in het kampioensjaar is gewoon pijnlijk. Volgens mij maak je ook gedurende het seizoen, op voetbalgebied, geen deel uit van de groep. Je bent vooral zelf keihard bezig met je herstel. Geen bankzitter die de basisspelers scherp houd tijdens trainingen. Dat hij dan bij de huldiging betrokken word is zeer terecht, dat het niet voelt als zijn kampioenschap lijkt me ook terecht. De supporter in hem heeft genoten, de voetballer in hem ziet het niet als zijn prijs.

Nou was het duo Botteghin en Van der Heijden in de verste verte niet van het niveau van de huidige defensie, maar met Van Beek was je er alleen maar verder op achteruit gegaan. Een aardige kerel en een echte Feyenoorder, maar niet van het niveau dat we toen niet, laat staan nu, naleven.

Erg treurig voor hem, maar toch een geluk bij een ongeluk dat we dat seizoen geen beroep op hem hoefden te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren