Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste buitenlandse avontuur voor Sven van Beek? ‘Er is contact geweest’

Laatste update:

Sven van Beek staat op het lijstje van Kyoto Sanga uit de J-League 2, de op een na hoogste divisie in Japan. De verdediger van sc Heerenveen erkent dat er reeds contact is geweest, maar heeft nog geen definitieve beslissing genomen over een buitenlands avontuur.

"Er is inderdaad weleens contact geweest. Maar voor nu kan ik alleen zeggen dat ik nog bij Heerenveen zit en blij ben om hier te zijn", vertelt Van Beek zaterdag in gesprek met ESPN. "Ik denk dat ik hier op mijn plek zit. Ik word gewaardeerd."

"Ik ben aanvoerder van dit team, dus ik denk nog niet aan dit soort praktijken tenzij het concreet is en dat is het nog niet", aldus de inmiddels 29-jarige centrumverdediger, die in het Abe Lenstra Stadion beschikt over een doorlopend contract tot medio 2025.

Van Beek speelde tot dusver alleen in Nederland, bij achtereenvolgens Feyenoord, Willem II en Heerenveen. Een club in het buitenland sluit hij niet bij voorbaat uit. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik zo'n stap zou willen maken. Ik denk dat je altijd open moet staan om te kunnen praten, maar ik sta hier nog onder contract en heb het naar mijn zin."

De voormalig Feyenoorder verwacht dan ook het seizoen af te maken in Friesland. "Die kans is groot. Als de tijd daar is en alles klopt voor alle partijen, dan kan het zo zijn dat ik een keer vertrek, maar dat is nu zeker niet."

Van Beek is sowieso niet iemand die al te ver vooruit wil kijken. "Ik denk dat ik het gewoon op me moet laten afkomen. Verder zijn er nog geen gesprekken geweest over een nieuw contract. Ik laat dat allemaal gewoon open."

De in Gouda geboren Van Beek streek in de zomer van 2021 neer in Heerenveen. Bijna 3 jaar later staat de teller op 62 wedstrijden namens de Friezen. Heerenveen hervat de Eredivisie op 13 januari met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik het niveau van Sven had, had ik het lekker gedaan. Een mooi buitenlands avontuur lijkt mij velen malen interessanter dan jaren in de middenmoot van de eredivisie voetballen.

6 januari 2024 om 19:37

Ja en Japan is een mooi land. Niet erg om daar een tijdje door te brengen. Had het ook gedaan hoor.

6 januari 2024 om 21:36

Ook nog eens de nummer 6 competitie ter wereld! Als we Linssen mogen geloven..

6 januari 2024 om 21:47

Alleen betreft dit een club uit de 2e divisie van Japan. Zelfs Linssen zal inzien dat dat geen enorm niveau is.

6 januari 2024 om 20:00

Zeker! Al heeft van Beek volgens mij wel een vrouw en kind(eren?), wat het natuurlijk een stuk ingewikkelder kan maken. Zou een leuke stap voor hem zijn.

In de 2e competitie... Dan kan je net zo goed meteen met voetbalpensioen. Als je nou naar een mooie club kan gaan die op het hoogste niveau acteert en misschien zelfs wel in de Aziatische Champions League uitkomt snap ik het wel. Dan zit er ook nog wat sportieve uitdaging bij. Nu ga je naar het Helmond Sport van Japan, en die kunnen over het algemeen al minder goed voetballen. Leuk avontuur, maar ik zou dan toch even wachten tot er een andere club komt die sportief iets meer te bieden heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren