Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tannane vertrekt na één jaar weer uit Nederland en kiest voor lucratief avontuur

Laatste update:

Oussama Tannane vertrekt transfervrij van NEC naar Umm-Salal, zo melden de Nijmegenaren via de officiële kanalen. De 29-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de Qatarese club. Umm-Salal eindigde afgelopen seizoen tiende in de Stars League, het hoogste niveau van Qatar.

Tannane beschikte bij NEC nog over contract tot medio 2024. Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmegenaren, betreurt zijn vertrek. "Oussama heeft gebruik gemaakt van een clausule die was opgenomen in het contract", zegt hij op de clubsite. "Wij respecteren zijn keuze en willen hem bedanken voor het afgelopen seizoen. We hebben allemaal kunnen genieten van zijn creativiteit en acties op het veld. Namens de club willen hem dan ook heel veel succes wensen in Qatar."

Tannane kwam in de zomer van 2022 transfervrij over van het Turkse Göztepe en groeide onder trainer Rogier Meijer direct uit tot een onbetwiste basisspeler. In het afgelopen seizoen kwam hij namens NEC tot 28 officiële duels, waarin hij twaalf assists en zeven goals noteerde. De nummer 10 van NEC stond vaak in het middelpunt van de belangstelling en dat had soms een negatieve reden. In de afgelopen jaargang was het echter nog veel vaker zo dat Tannane de mensen in het Goffertstadion en ver daarbuiten op de banken kreeg met zijn geniale ingevingen.

De elfvoudig international van Marokko kwam in Nederland eerder uit voor Vitesse, Heracles Almelo en sc Heerenveen. Minder succesvolle buitenlandse avonturen beleefde hij bij het Franse Saint-Etienne en het Spaanse Las Palmas.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer kon zijn voetballende kwaliteiten wel waarderen in de ED. Ik snap hem overigens wel die gasten betalen daar natuurlijk zoveel beter als een NEC.

21 juni 2023 om 03:35

Idd jammer, voegt toch iets leuks toe aan de ED. Blijft desondanks eeuwig zonde dat hij niet echt alles eruit gehaald heeft.

Edit VZ: Tannane kwam in NL ook nog uit voor FC Utrecht. Al was ook dat geen onverdeeld succes helaas..

22 juni 2023 om 14:48

wat veel mensen nogal eens onderschatten aan Qatar en de rest van d Golfstaten Is dat die gasten voor dat dikke betalen wel ook (een vorm van) discipline verwachten. Zijn al heel veel voetballers heen gegaan die lak hadden aan de regeltjes en inzet, of een grote bek hadden. Dan ben je dus binnen een halfjaar terug. With all due respect, ik vind Tannane namelijk echt een prachtige voetballer, maar hij hoort in die laatste categorie. Die tekent in januari bij Go ahead.

22 juni 2023 om 15:47

Dan denk ik dat Mart van Fc afkicken een gat in de lucht springt.

Logische stap… in principe niet de discipline om het bij een topclub waar te maken en daaronder blijven voetballen heb je het op gegeven moment ook wel gezien. Lekker gaan cashen en als een koning leven in Qatar. Mooi land ook (ook al probeert de media ons anders te doen geloven )

20 juni 2023 om 17:07

Dat is insinuerend. Dat zouden media nooit doen. Nooit.

20 juni 2023 om 17:17

Wat is zo mooi aan Qatar?

22 juni 2023 om 17:52

Het geld en het luxe leventje daar. De gemiddelde persoon daar verdient meer dan de gemiddelde persoon hier. Daarnaast is het een islamtisch land, dus voor iemand als Tannane die redelijk praktiserend is, is dat perfect. Vergeet niet dat iedereen een andere kijk op de wereld heeft en mensen verschillende verlangens hebben voor hun leefomgeving. Anyways, maar vooral het geld daar is mooi.

22 juni 2023 om 18:47

Wat een onzin. Gemiddelde salaris in Qatar is +/-1800eu, gemiddelde salaris in Nederland is +/-3000eu. Als je daar rijk bent zal het hartstikke leuk zijn, maar zolang je modaal verdient is Qatar niks beter dan Nederland qua financiën.

22 juni 2023 om 19:03

Het is dus vooral een mooi land voor oppervlakkige mensen die iets mooi vinden omdat er geld is. Klinkt wat mij betreft als een schijtland als alles daar om veel geld draait

22 juni 2023 om 19:08

Ik verdien netto meer dan dhr Rutte in Qatar, dus dikke onzin, ben je er wel eens geweest?

22 juni 2023 om 19:11

Nee , er zijn mooie parken, gratis gezondheidszorg, 1 van de veiligste landen in de wereld, goedkope benzine, geen tax , alleen de 3 maanden zomer zijn wat minder met 44 graden , voor de rest is het goed wonen in Qatar (al 8 jaar)

23 juni 2023 om 01:05

Oppervlakkige mensen daar vs de zelfingenomen mensen hier. Klinkt beide niet fijn eerlijk gezegd. Dus dan maar het geld volgen

20 juni 2023 om 18:22

Geen idee welke media jij volgt, maar de media die ik volg is gewoon objectief en belicht de mooie en minder mooie kanten. Vervolgens kan je zelf een oordeel vellen.
Vind je reactie heel erg kinderachtig eerlijk gezegd.

22 juni 2023 om 14:21

Mooie kanten? ze laat bewust alleen slechte kanten zien en doen ons geloven dat wij hier in het westen het veel beter hebben terwijl qatar op alle vlakken veel beter is qua veiligheid,infrastructuur,economie ook qua mensenrechten enz dat hoor ik bij veel mensen die daar geweest zijn.

22 juni 2023 om 14:42

Ja mensen die daar zijn geweest of die daar wonen? Tuurlijk is het voor toeristen hartstikke mooi daar maar dat wil niet zeggen dat het voor alle bewoners ook zo is.. Er zijn ook genoeg verhalen van mensen die daar wonen/woonden die minder mooi zijn..

Ook is er een grote groep mensen die alles in het Midden-Oosten mooier willen doen laten lijken dan wij het hier hebben (vreemd genoeg wonen ze zelf wel hier). Dus sjaaa... waar is het beter, wie zal het zeggen. Het bevalt mij hier prima in ieder geval.

22 juni 2023 om 14:46

Wat mooi is uiteraard subjectief. Ik zou niet dood gevonden willen worden in een zandbak met een paar wolkenkrabbers maar dat is smaak. Maar dat de mensenrechten in Qatar beter zouden zijn dan hier? Op welk gebied? Bedoel je de ruime vrijheid van meningsuiting en persvrijheid in Qatar? Of alle eerlijke processen die er plaats vinden? Of bedoel je soms op de rechten van vrouwen en Lgbti+’ers. Inderdaad top geregeld allemaal. Hoe goed de arbeidsrechten zijn hebben we ook gehoord met het WK. Nee echt een topland.

22 juni 2023 om 16:27

@afcad3nnis, ik vind waar je woont niet zoveel zeggen als je regular job hebt. Ik zou echt veel liever in een metropool zoals bv Londen of Parijs wonen. Dat betekent echter wel dat ik mijn familie en vrienden veel minder vaak zou zien. Verdiende ik 10 miljoen per jaar? Dan zou ik echt honderden vliegtickets (mijn fam is groot) kopen per jaar om uit te delen.

Hopelijk wordt Amsterdam of Rotterdam ooit helemaal volgepropt

22 juni 2023 om 16:29

Niet voor toeristen maar mensen die daar wonen en vertelden dat daar helemaal anders is dan wat de media ons doet geloven

22 juni 2023 om 16:40

Ik wist dat je het over lhbt of vrijheid van meningsuiting gaat hebben😄 dus dat is de maatstaf van wat een land beter is?😄 en daarbij je mag alles zeggen daar maar er is een grens vrijheid heeft ook zijn grenzen en hier misbruiken hun macht zolas de media,de "onderzoek"sjournalisten enz en zoals ik zei tuurlijk dat je alleen slechte dinges gaat horen en alles wordt opgeblazen over die land als je de mainstream media volgt die vol met propaganda bezit hier meet men met dubbele maten om paar vbn te noemen vs en Israël de grootste mensenrechtenschender ter wereld die paar jaar geleden Eurovisie Songfestival heeft georganiseerd en amper aandacht kreeg ivm mensenrechtenschenden maarja afgunst hebben we gezien op het wk en dat gaat een land dat vooruit gaat nooit kapot maken

22 juni 2023 om 17:54

Doe mij maar een fancy luxe zandbak, dan een moeras waar het constant regent en de mensen over het algemeen zelfingenomen zijn. Helaas ben ik dan weer te arm om daar te leven

22 juni 2023 om 14:20

Het is maar wat je mooi vindt... Zoveel is er niet te doen in Qatar, ik zou er persoonlijk nooit heen gaan op vakantie. Maar voor het geld is het inderdaad wel lekker.

22 juni 2023 om 14:29

Woon er al 8 jaar en er is genoeg to doen, wil je wat meer is het 50 min en je bent in Dubai

22 juni 2023 om 15:06

Ajaxnl!, noem eens 1 ding, je denkt te hebben in Nederland en niet in Qatar....., ik zal met omgekeerd beginnen, Geen belastingen, lage brandstof prijzen, zeer veilig, vele parken waar je kan sporten , fietsen etc. goede en gratis gezondsheidszorg. Gratis afval verwerking.

22 juni 2023 om 16:11

Een land als Qatar heeft ook geen belasting van de mensen nodig denk ik haha. Die zitten al vol met geld. Waar ze hier in Nederland overal op willen verdienen zelfs als ik de loterij win😂😂

22 juni 2023 om 16:23

Ben 1x in Dubai geweest maar vond het helemaal niks. Het is echt sfeerloos.
Het ademt helemaal niks. Ja leegte.
Ik zou er alleen heen gaan voor het geld. Dus snap de keuze wel van Tannane.

22 juni 2023 om 16:31

Als ik op vakantie ga ben ik niet bezig met belastingen, brandstof en afvalverwerking... Het land bestaat uit 1 grote stad en qua natuur is er verder niet zoveel. Op een stad ben je meestal binnen een weekje wel uitgekeken.

22 juni 2023 om 16:43

Haha dan hoor ik het voor de eerste keer? Sfeerloos het ademt niks?😂 ik geloof er niks van

22 juni 2023 om 19:13

Ik woon er met mijn gezin, dus voor mij wel, inderdaad als tourist niet

22 juni 2023 om 22:26

Ik ben er zelf geweest en vond er niet veel aan. Alles is nep en op elke hoek zag ik een grote groep onderbetaalde buitenlandse arbeiders. Kan jij me anders uitleggen wat je er zo mooi aan vond?

Dat karakter is eeuwig zonde aangezien hij echt een heerlijke speler is om naar te kijken. Als er echt een goede kop op had gezeten had hij echt een stuk hoger kunnen voetballen. Snap de stap nu wel om lekker zijn zakken te gaan vullen en dan wel weer verder te zien.

Jammer. Een van de weinige lichtpuntjes op voetballend vlak met zijn acties, schoten, crosspasses en creativiteit. Ook begrijpelijk dat je hem niet in de weg gaat staan, want als je dat doet heb je helemaal niks aan Tannane. Staat wel een flinke klus te wachten voor Aalbers om een vervanger te halen met hetzelfde moyenne als Tannane…

20 juni 2023 om 22:32

Dat gaat denk ik niet lukken op die positie… Maar misschien halen wel een keer een spits die 15-20 goals zou kunnen maken. Ik laat me graag verrassen door die Japanner.

Kon vroeger bij Heerenveen altijd wel genieten van hem. Had destijds echt wel de indruk dat hij de potentie had om later aan te haken bij een Nederlandse topclub. Jammer dat hij uiteindelijk niet constant genoeg bleek. Logisch dat hij nu nog even gaat cashen!

Vraag is natuurlijk wat NEC er nog voor krijgt. Had Tannane een clausule in zijn contract of kan en gaat NEC een hoofdprijs vragen.

20 juni 2023 om 17:05

Clausule

In tegenstelling tot Ziyech snap ik het van hem dan weer wel. Lekker cashen in Qatar in plaats van in de Goffert!

20 juni 2023 om 16:48

Denk zelf dat hij van meneer Boekhoorn, net als Jaspertje, al een prima contract had in Nijmegen.
Broodvoetballer met kort lontje, jammer, had meer ingezeten met wat meer begeleiding in de jeugd,

21 juni 2023 om 03:36

Meer begeleiding is niet per se de oplossing, dat heeft onze vriend Ihattaren inmiddels wel bewezen lijkt me.

Gelijk heeft hij. Prima voetballer, goed voor in de Eredivisie maar zal nooit een topper worden. Kiezen voor het geld is volledig begrijpelijk.

Nieuws dat past bij het (tenminste op mijn locatie) regenachtige weer. Vervelende ontwikkeling die mijn NEC-hart doet huilen. Ondanks z’n ‘maniertjes’ echt een weergaloze voetballer voor mijn club, puur qua techniek, trap, dribbel, schot en inzicht misschien wel de beste die ik in de Goffert heb zien rondlopen. Dit wordt wel even lastig om op te vangen, de beste man was zo’n beetje 80-90 procent van de aanvallende dreiging van NEC. Dat wordt ome Boekhoorn toch weer even lief aankijken, want als ze met pak hem beet Mark Diemers aan komen zetten als vervanger gaan er in Nijmegen echt mensen van gebouwen afspringen.

20 juni 2023 om 16:51

Fenomenale voetballer. Echter opent dit ook weer deuren bij NEC. Je vangt een (hopelijk) forse vergoeding, je grootverdiener valt weg en je tactiek hoeft niet meer opgehangen te worden aan zijn zwaktes. Neemt niet weg dat de artiest Tannane gemist gaat worden in Nijmegen en überhaupt de Eredivisie.

20 juni 2023 om 16:55

@Prince
Je vangt een vergoeding en als deze rond de 500.000 euro dan mogen we in onze handen knijpen. Een gelijkwaardige vervanger zal ook een gelijkwaardig salaris willen ontvangen. En de zwaktes maakt hij ruimschoots goed met zijn kwaliteiten. Nee, de kwaliteiten van Tannane gaan echt 100% gemist worden. Een van de weinige spelers waar gevaar en dreiging (op voetballend vlak) vanaf kwam dit seizoen.

20 juni 2023 om 17:30

Vrij kort door de bocht. Door Tannane zijn zwaktes moeten buitenspelers tot op de eigen 16 mee verdedigen en ben je genoodzaakt 2 controleurs op je middenveld op te stellen. Ook kun je geen hoog druk zetten. Vrij veel concessies vind je niet?

20 juni 2023 om 18:13

Is twee controleurs opstellen een straf dan? Volgens mij was Schone, Proper, Tannane het best mogelijk middenveld. Ieder andere formatie wordt compleet overlopen. Het hoge druk zetten (of het gebrek daaraan) lag meer aan de fysieke gesteldheid van Schone, dan aan Tannane, die sowieso al vrij hoog stond. Verder moesten de twee buitenspelers ook altijd tot op de 16 meeverdedigen, omdat de twee backs continu op en neer langs de flank moesten rennen. Dus om al jouw punten op het conto van Tannane te schrijven, vind ik ook kort door de bocht. Daarbij was Tannane een van de weinigen die van iets niets kon maken. Als dat betekent dat bijv. een Matsson wat meer vuile meters moet maken, dan neem ik dat graag voor lief. Nogmaals: Tannane ga je qua kwaliteit en vooral qua entertainment enorm missen.

20 juni 2023 om 17:04

Ik snap je reactie volkomen Keizerstad, waar ik zelf Tannane altijd ontzettend kon waarderen toen hij nog in Arnhem voetbalde. Anderzijds is het nadeel ook, dat als deze stap niet doorgaat en het komt omdat NEC er niet uit kwam met de andere club, dan heb je een jaar lang helemaal niks meer aan Tannane en loopt het uiteindelijk uit op contractontbinding. Ook dit hebben we helaas meermaals in het verleden kunnen zien.

Het is en blijftg eeuwig zonde dat zo'n leuke voetballer toch vaak zichzelf laat kennen na een jaar, of dit nu op het veld of ernaast is. Mogelijk maakt dit het ook des te mooier dat je nu in Nijmegen in ieder geval de negatieve keerzijde van Tannane (op een momentje in de derby na) eigenlijk niet hebt meegemaakt (terwijl ik het op voorhand wel zag gebeuren met Tavsan en Tannane in een team).

Zijn problematische persoonlijkheid is vaak gesprek van de dag geweest bij, maar eerlijk is eerlijk, bij NEC heeft hij zich de hele tijd van zijn beste kant laten zien. Dat heeft hij fantastisch gedaan. Zal niet makkelijk worden voor NEC om hem te vervangen maar ik als Heerenveen fan vind het wel prima dat een concurrent voor de play-offs een goede speler kwijtraakt ha ha.

Een van de meest actieve transferzomers sinds jaren bij NEC. Het is nog geen juli, en er stast al een half-nieuw team. Deze gaat moeilijk zijn om op te vangen, ben erg benieuwd wat we ervoor krijgen.

Schöne begint ook wel een dagje ouder te worden, dus op het middenveld is nu wel echt actie nodig. Ik vind het ook wel weer spannend om te zien wat er gaat gebeuren, omdat ik veel vertrouwen heb in Carlos Aalbers. Die kan met Marcel Boekhoorn mooi bouwen. Alleen heb ik sterk mijn twijfels bij Meijer..

20 juni 2023 om 18:16

Ik ben vooral hoopvol. Alle aankopen zijn jongens waar ik op papier wel vertrouwen in heb. Alleen is het bij dit soort spelers altijd de vraag of het er uit komt bij NEC. Wat betreft de basiself moet er nog een centrale verdediger, linksback en creatieve middenvelder bij. Ik hoop vooral dat, nu we weer een seizoen met Meijer in gaan, er wordt gekeken naar spelers die in de spelopvatting van Meijer passen.

21 juni 2023 om 11:52

Voor de positie van Schone is Hoedemakers denk ik gehaald. Dat is meer dan een prima back up voor Schone of Proper.

Hoop alleen niet dat zijn karakter wat die in NL vaak liet zien, daar ook gaat laten zien.
Want als ze je daar zat zijn, dan willen ze vaak direct van je af, en dat denken ze dan ook direct te kunnen. Betalen ze je salaris niet of steeds heel laat. Ineens je huis uit. Allemaal van dat soort geintjes.

20 juni 2023 om 23:35

Wat zeg je nou allemaal?

Jammer dat een prima voetballer weggaat.
Aan de andere kant een speler die tevaak en te snel opgezocht wordt omdat men weet dat hij toch wel een kaart gaat krijgen, ongeacht of deze terecht of onterecht gegeven wordt.
Mag aannemen dat hij niet gratis de deur uit gaat.
Details zullen we later wel horen, al noemt NEC zelden tot nooit een transferbedrag.

Het was maar 1 jaartje maar veruit de beste van het team!
Baal ervan dat hij weer vertrekt maar snap het wel.
Bij NEC loopt hij tussen mindere spelers voor een karig salaris en bij Qatar loopt hij waarschijnlijk ook tussen mindere spelers maar met een beter salaris en beter weer.
Jammer dat hij mentaal niet alles op een rijtje heeft gekregen. Had zeker veel hoger kunnen eindigen!
Benieuwd wie we ervoor terugkrijgen…

Jammer leuke speler om bij nec te zien. Daar is hij met zijn spelbeleving precies op zijn plek.

Logische keuze!
Geld harken nu het kan

Dat wordt kijken naar degradatievoetbal komend seizoen. Dit was op een paar momenten en wedstrijden na de enige speler waar echt dreiging vanuit ging en die kansen creëerde. Ik was altijd zo blij als hij erin stond, voor zo'n voetballer kom je naar het stadion!

21 juni 2023 om 11:53

Ook de wedstrijden zonder Tannane werden gewoon de punten gepakt. We moeten niet doen alsof NEC zonder hem bij de laatste 3 was geëindigd.

Wat een speler is dit zeg in NL worden meer types als Klaassen, Kuijt en Til gewaardeerd maar ik heb afgelopen seizoen meerdere keren genoten van Tannane

Jammer dat zo'n goede speler Nederland verlaat. Natuurlijk gedraagt hij zich soms als een dorpsgek, maar dit soort characters zie ik liever dan de saaie ideale schoonzonen waar het Nederlandse voetbal tegenwoordig vol mee zit.

Welkom in Qatar , zal eens een wedstrijd van zijn club gaan bekijken

Logische keuze. Naar Qatar ga je alleen voor geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren