Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Staf van Ajax niet altijd eensgezind: ‘Zijn verantwoordelijkheid is gegroeid’

Laatste update:

Er hebben de afgelopen maanden verschuivingen plaatsgevonden in de technische staf van Ajax, zo schrijft Johan Inan van het Algemeen Dagblad in een analyse over de ‘hoogspanning’ in Amsterdam. De journalist gaat verder voornamelijk in op de meningsverschillen tussen trainer John van ’t Schip en zijn spelersgroep inzake de trainingsintensiteit.

Er heerste de afgelopen dagen behoorlijk wat onvrede op Sportpark De Toekomst, weet Inan. “De hoogspanning zat nog niet zozeer bij John van 't Schip, die er verstandig aan dacht te doen de selectie deze week van drie vrije dagen te voorzien.” Volgens de journalist zijn het vooral de oudere spelers van Ajax die zich hebben uitgesproken.

“Dat maandag de hersteltraining niet doorging, zorgde al voor flink wat verbazing bij de spelersgroep”, aldus Inan. “Die groeide uit tot onvrede toen de door blessures geplaagde coach naast de vrije maandag en dinsdag ook de vrijdagsessie uit het programma haalde.” De ervaren spelers spraken overigens niet alleen over de trainingsintensiteit van Ajax. “De meeste routiniers constateren immers dat Ajax in februari ook gebukt ging onder een gebrek aan vastigheid.”

Verder bericht Inan over ‘verschuivingen’ in de trainersstaf. “Over de tactische keuzes was ook de technische staf niet altijd eensgezind. Dat heeft binnen dat team voor verschuivingen gezorgd. Zo is de verantwoordelijkheid van de door Van 't Schip binnengeloodste Australiër Michael Valkanis gegroeid ten opzichte van de andere assistenten, Hedwiges Maduro en Said Bakkati.”

Ook journalist Mike Verweij schrijft zaterdag in De Telegraaf over de frictie bij Ajax. “Intern en extern worden er al langere tijd vraagtekens gezet bij de trainingsarbeid van Ajax. Spelers drie dagen thuis laten in één week vinden sommige betrokkenen, onder wie een aantal spelers, niets meer met topsport te maken hebben.”

Valkanis werd door Van 't Schip toegevoegd aan de technische staf van Ajax, na zijn aanstelling eind oktober. De Amsterdammers sloegen twee behoorlijke flaters onder zijn leiding toen Van 't Schip afwezig was tijdens de duels met PEC Zwolle (2-2) en amateurclub USV Hercules (3-2 nederlaag).

Derksen kritisch


Een week geleden was Johan Derksen al behoorlijk kritisch op de aanstelling van Valkanis in Vandaag Inside. “Het is natuurlijk belachelijk dat Ajax het toestaat dat er zo'n Griek plotseling rondloopt daar Wat weet een Griek van het Nederlandse voetbal, van de Nederlandse voetbalcultuur, van de Ajax-cultuur en hoe je spelers opleidt? Ze zijn nog tien jaar aan het reorganiseren voordat het oude Ajax weer terug is. En dat kost ook nog eens een godsvermogen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben inmiddels ook wel verbaasd over hoe langzaam het herstel wordt ingezet. Zelf zag ik ze na de zomer weer volledig mee doen. Dat is wellicht wat te snel lijkt nu?

2 maart 2024 om 07:38

Dat zal echt liggen aan de aan en verkopen. 3 goede verdediger + 1 goede middenvelder en je hebt een compleet ander elftal.

2 maart 2024 om 07:41

Dat vraag ik me dus af. Transfers zijn positieve of negatieve incidenten. Het probleem lijkt nu meer structureel. Hoe interessant is ajax nu nu nog voor iemand met ambitie als naar buiten komt dat het trainingschema overeen komt met een semi professionele club?

2 maart 2024 om 07:45

Waan van de dag. Hoe interessant was Feyenoord 3 jaar terug en PSV 1 jaar geleden met al het gezeik? Ajax blijft altijd interessant. Tadic kwam ook nadat Ajax voor het eerst geen Europees voetbal had gehaald

2 maart 2024 om 07:53

Ja maar Ajax was wel competitief. Zoals het dit seizoen is is echt uniek in hoe abominabel het is. Zo hebben we het zeer zelden gezien bij Feyenoord of PSV de laatste jaren, dan was het een enkele wedstrijd of twee. Of was er tekort aan kwaliteit, kan wel. Maar zo'n totaal gebrek aan vastigheid zoals dat er nu is, met zulke absurd incompetente mensen aan het roer en het totale gebrek aan kwaliteit op het veld... Het is uniek hoor. Zelfs het Feyenoord van 2010/11 ging vooral stuk op een gebrek aan kwaliteit. Bij Ajax is het het totaalplaatje nu.

2 maart 2024 om 08:03

Toen Tadic kwam speelde Ajax voorronde Champions League

2 maart 2024 om 08:10

Het jaar ervoor speelde Ajax geen Europees voetbal, Arno

2 maart 2024 om 09:22

Ajax heeft zich sinds 1966 altijd geplaatst voor Europees voetbal. Alleen in 1990/91 speelde het door een uitsluiting door schorsing (staafincident) geen Europees voetbal. Of je moet bedoelen dat Ajax niet door de voorrondes kwam?

Als voetballers al gaan zeuren dat ze te weinig trainen is het wel duidelijk. Van ‘t Schip is een wereldgozer dat hij is ingestapt. Nogmaals alle respect daarvoor. Maar als trainer, en dat was eigenlijk al wel duidelijk gezien zijn carrière, zwaar te kort voor Ajax.

2 maart 2024 om 09:00

Even voor de duidelijkheid; jij bedoelt zijn trainerscarrière toch? Want carrière als speler maakt niet zo gek veel uit.

2 maart 2024 om 10:58

Maar waar is Louis van Gaal? Hij is toch aangesteld als adviseur? Hoe kan je spelers 3 dagen vrij geven, de supporters accepteren dat toch nooit gezien de huidige prestaties. Zelfs je herstel training afblazen is wel bizar. Je kan ook andere activiteiten organiseren voor de teambuilding. Het is nu loszand.

Pijnlijk om te zien dat precies gebeurt wat je op je klompen voelde aankomen. Van 't Schip steekt uit clubliefde zijn nek uit, ook nog in een inktzwarte periode voor hemzelf, maar is gewoon verre van capabel genoeg om dit zooitje te leiden. Al zijn hele trainersloopbaan laat hij zien dat hij niet voor het vak gemaakt is. Na Schreuder, Heitinga en Steijn wordt hij de vierde achtereenvolgende trainer die zwaarbeschadigd uit een halfjaartje Ajax komt. In zijn geval is dat nog wel het meest pijnlijk. Je gunt het hem niet.

2 maart 2024 om 07:56

Heitinga is niet zo beschadigd door zijn halfjaartje ad interim bij Ajax. Noch is van 't Schip dat, die had al geen reputatie eigenlijk. Wat heeft ie verder nou getraind in Nederland? PEC? In Australië een paar clubs op zeer bedenkelijk niveau. Ajax is alleen maar goed voor zijn cv, vooral naast zijn spelerscarrière. Lekker naar de zandbak of instappen bij Fortuna Sittard ofzo.

Schreuder en Steijn zijn wel beschadigd. Voor Steijn ligt er echter op een gegeven moment nog wel een baan in het verschiet in de Eredivisie, maar voor Schreuder is het het beste als hij wegblijft uit Nederland.

2 maart 2024 om 09:30

Ajax stond laatste toen hij instapte en hij behoedt de grootste club van NL voor degradatie. Glas is half vol

Voetballers die zichzelf topsporters noemen vind ik wel het meest lachwekkend. Welke topsporters kunnen zich na een wedstrijd lamzuipen en een vette hap toeëigenen? Ze kunnen maar 1 wedstrijd per 3 dagen voetballen en kunnen dan tussendoor alleen maar een beetje hersteltraining doen en verder gewichtheffen in de fitnessruimte. Het staat in zo'n schril contract met alle andere balsporten / puck. En laten we voetballers al helemaal niet vergelijken met atletiekers en wielrenners.

2 maart 2024 om 10:15

Nou doen een hoop voetballers dat inderdaad, maar wel minder dan vroeger hoor. Op talent kun je ver komen maar als je jezelf aftraint kun je a la Dirk Kuyt gewoon op relatief topniveau mee.

2 maart 2024 om 12:50

@4redondo, welke andere balsporten dan? Kobe Bryant at een vette pizza met frisdrank voor de wedstrijd voor zijn recordprestatie en dan heb je het over de Ronaldo van het basketball qua werkethiek. Lebron zit op de bank met snoep Tijdens de wedstrijd. Stephen Curry eet voor/tijdens en na elke wedstrijd popcorn en heeft een ware ranking opgesteld voor ieder stadion. Ochocinco zat 3 keer per dag in de mcdonalds.

Misschien is dit niet een al te populaire mening, maar Ajax doet er goed aan om aan het eind van het seizoen naast Van 't Schip en zijn Griekse maatje ook Maduro en Bakkati een functie elders te geven. Ik krijg sterk het gevoel dat die twee hun functie als assistenten ietswat overschatten en al te graag hun eigen stempel willen doordrukken. Tijdens de periode van Steijn waren er al geruchten dat Maduro aan zijn stoelpoten aan het zagen was. En waar rook is, is vuur. Ik ben een sterke voorstander van een geheel nieuwe technische staf volgend seizoen.

2 maart 2024 om 08:00

Welja, laten we anders de kantinejuffrouw ook maar vervangen. De terreinknecht moet ook de laan uit worden gestuurd. Als je maar genoeg mensen blijft ontslaan dan wordt het elftal vanzelf competent, toch?

Nee. Het elftal is een drama. Steijn en van 't Schip zijn trainers voor het rechterrijtje. Steijn heeft nog iets neergezet bij de clubs die hij trainde, van 't Schip heeft nooit ergens zijn stempel op gedrukt. Er moet een goede trainer komen, en de halve selectie moet worden verkocht of uitgehuurd. Wat zeg ik, tweederde. Je komt nergens met dit gebrek aan kwaliteit.

2 maart 2024 om 10:23

Ik heb dit meerdere keren gezegd. Maduro en Bakkatti zijn het laatste beetje schimmel dat zo snel mogelijk verwijderd moet worden.

Het zou fijn zijn als er volgend jaar een trainer staat die het op enigzins vergelijkbaar niveau heeft laten zien. Dat is niet het geval geweest met Schreuder, Steijn en Van 't Schip.

Die Derksen is ook een karikatuur aan het worden. Valkanis uitmaken voor Griek, terwijl de beste man geboren en getogen is in Australië.

Wat betreft Ajax heeft het allemaal te maken met de situatie waar de club in zit. De actie van van 't Schip om drie dagen vrijaf te geven is natuurlijk ook geboren uit paniek/radeloosheid. Hij probeert wat. En dat er onvrede is binnen team/staf is ook logisch gezien de huidige situatie. Zou gekker zijn als die onvrede er niet is en iedereen het wel goed vindt gaan zo.

Deze Griek is door de hoofdtrainer mee genomen, dan ben je toch niet verbaasd dat hij meer te zeggen heeft dan de andere assistenten.

Kroes begint aankomende week dan is het handig om als eerst een TD te zoeken, daarmee vast te overleggen welke spelers geen toekomst hebben en op een lijstje zetten. Dan op zoek naar een hoofdtrainer voor volgend seizoen want dat moet je niet op het laatste moment doen. Daar ga je ook mee zitten en je maakt een lijst met spelers wat in zijn visie past en waar zowel de TD als de trainer wat in zien zodat zij elkaar de tent later niet uitvechten.

Als dit seizoen klaar is neem je afscheid van de hele staff, je verkoopt zeker 8 spelers, en je zorgt er dus voor dat de nieuwe staff gelijk kan beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren