Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen schrijft 2 Ajax-spelers af na experiment: ‘Missen de kwaliteiten’

Laatste update:

Ajax-trainer John van ’t Schip heeft tegen AZ (2-0 nederlaag) de identiteit van de Amsterdamse club overboord gekieperd, zo oordeelt Valentijn Driessen in zijn column namens De Telegraaf. Volgens de journalist moet Van ’t Schip oppassen na zijn wijziging van het systeem. “Wie als trainer de huisstijl verloochent in Amsterdam, kan zomaar sneuvelen.”

Driessen begrijpt niet waarom Van ’t Schip tegen AZ met vijf verdedigers begon. “Van ’t Schip, de voormalig sierlijke rechtsbuiten van Ajax, stuurde zijn ploeg niet in een 4-3-3-formatie het veld in, maar vloekte in Alkmaar hardop in de kerk met een 5-4-1-systeem zonder buitenspelers.”

“Op het oog schoffeerde Van ’t Schip daarmee Johan Cruijff, zijn voormalige leermeester, oude trainer, ooit vriend, steun en toeverlaat. De legendarische nummer 14 is de grondlegger van de Ajax-identiteit en joeg als columnist van De Telegraaf ooit trainer Martin Jol door de achterdeur naar buiten omdat hij het lef had om Ajax’ culturele erfgoed te verkwanselen.”

Volgens Driessen is het niet ondenkbaar dat Ajax vaker met vijf verdedigers gaat starten. “Zelfs als Berghuis en/of Bergwijn weer beschikbaar zijn. De meeste faalaankopen van de vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat voelen zich er trouwens in thuis.” Driessen zag twee van deze aankopen in het bijzonder falen.

“Hoewel spelers als Borna Sosa en Anton Gaaei bewezen dat zij zelfs in hun favoriete systeem de kwaliteiten missen om op het niveau van AZ - Ajax een meerwaarde te zijn”, aldus de journalist. Van ’t Schip haalde de falende Gaaei zondag al na 36 minuten naar de kant.

Financiële gevolgen


Door de nederlaag heeft Ajax volgens Driessen nieuwe concurrenten: Go Ahead Eagles, NEC Nijmegen en FC Utrecht. De journalist denkt dat de Amsterdammers zowel FC Twente als AZ niet meer gaan inhalen, wat ook op de transfermarkt gevolgen gaat hebben voor de recordkampioen.

“De penibele financiële situatie en het missen van de Champions League betekent dat Ajax komende zomer niet ongebreideld geld kan uitgeven op de transfermarkt”, aldus Driessen. “Verkopen zal voor kopen gaan en het is serieus voor te stellen dat de hand op de knip gaat voor transfers boven de tien miljoen euro.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zegt dit zoals wel vaker om te stoken natuurlijk, maar voor de verandering zegt onze Valentijn deze keer eigenlijk helemaal niks geks...

26 februari 2024 om 11:19

Vind dit wel ruim overdreven. "“van ’t Schip, de voormalig sierlijke rechtsbuiten van Ajax, stuurde zijn ploeg niet in een 4-3-3-formatie het veld in, maar vloekte in Alkmaar hardop in de kerk met een 5-4-1-systeem zonder buitenspelers."'p het oog schoffeerde Van ’t Schip daarmee Johan Cruijff, zijn voormalige leermeester, oude trainer, ooit vriend, steun en toeverlaat"

Het was juist logisch dat Ajax, dat enorm veel goals tegenkrijgt, iets anders ging proberen.
Naief om te denken dat het met 433 beter was gegaan.

26 februari 2024 om 11:40

Het is ook logisch ja. Driessen zegt ook niet dat het per definitie niet logisch is he? Alleen dat de Ajax/cruijff filosofie verloochend wordt

26 februari 2024 om 11:46

Toch verbaast het me hoe makkelijk er wordt gedacht over een switch van 433 naar 541, want het gaat in het begin juist leiden tot verdedigende fouten. Bij ajax is het probleem dit seizoen niet dat er te weinig verdedigers lopen, maar dat ze niet goed op elkaar afgestemd zijn en gebrekkig communiceren. Een extra verdediger ertegenaan gooien is dan niet de oplossing, dat leidt alleen maar tot meer chaos. Nog afgezien van de mensen die je elders op het veld mist.

26 februari 2024 om 12:03

Het was niet logisch. Je ging van 4 slechte verdedigers naar 5 slechte verdedigers. In een nieuwe formatie. En zonder een aanval die af en toe de bal vasthoudt om de verdediging te ontlasten. Al met al wordt je verdediging daar allemaal niet beter van. Dit Ajax kan 1 ding, een beetje aanvallen. Zelfs dat lukte nu niet meer. Daarnaast is deze staf zoooo matig dat ze zelfs 433 er niet in krijgen in 6 maanden. Hoe gaan ze dan in een paar dagen 541 (geen 532) erin krijgen. Daar weer naast is het alleen maar een noodverband. Dit kan je een paar potjes doen, tot Bergwijn en Berghuis terug zijn misschien. Maar je moet je afvragen of Gaaei en Sosa beter zijn als backs dan de vervangers van Bergwijn en Berghuis als buitenspelers, is het het waard? Het antwoord is nu duidelijk maar was al duidelijk: nee.

26 februari 2024 om 12:34

532 moet je gewoon spelen met vleugelaanvallers die als back staan opgesteld. Anders lever je veel te veel aanvallende kwaliteit in. Idem. bij Oranje.

26 februari 2024 om 13:07

In de basis ben ik het eens met je betoog. Echter hoeveel Ajacieden hier op voetbalzone niet hebben geschreven dat Ajax beter met 5 verdedigers kon gaan spelen was op een gegeven moment niet meer te tellen (zeg niet dat jij dat riep). En nu het compleet mislukt is roept iedereen dat Schip na Steijn misschien wel de meest slechte coach ooit is en zijn afkomst verloochend. Opportunisme ten top.

433 blijft voor Ajax nu het belangrijkste. De jeugspelers en een deel van de oude basis zijn er mee opgegroeid en is hun basis. Juist als het niet loopt moet je dicht bij de basis blijven. Ook dan worden er nog steeds fouten gemaakt maar snappen is het systeem tenminste vertrouwd. Bovendien doet Schip wat Steijn steeds verweten worden en dat is steeds wisselen van systeem en spelopvatting.

Probeer eens een vaste basis te creeeren en daarin wat vastigheden. Voor de iets langere termijn lijkt me dat beter. Op de korte termijn verlies je misschien af en toe. Maar dat doen ze nu ook al. Hier kom je niets verder mee.

26 februari 2024 om 13:20

Burdy ik ben het helemaal met je eens. Ik had notabene een week geleden hier nog een discussie met meerdere mede-Ajacieden die allemaal ook vonden dat je met 5 verdedigers moest gaan spelen.

Het was m.i. makkelijk te voorspellen dat je fragiele achterste linie nog moeilijker overeind blijft als je de backs nog veel verder op laat komen, en met Hato zijn onvermogen op op 1 lijn te blijven met de achterste linie is een hoge verdedigende linie ook levensgevaarlijk (daar valt notabene de 1-0 uit). En ook met het middenveld van Ajax dat zich zo slecht onder de druk uit kan spelen lukt het je weer nauwelijks om met de wingbacks combineren of ze te lanceren vanuit het middenveld. En dat je dan ook nog met 1 spits aantreedt waardoor Brobbey de hele pot in zijn eentje tussen 4 man hangt...

"probeer eens een vaste basis te creeeren en daarin wat vastigheden. Voor de iets langere termijn lijkt me dat beter. Op de korte termijn verlies je misschien af en toe. Maar dat doen ze nu ook al. Hier kom je niets verder mee."

Geen speld tussen te krijgen. Liever 3 keer op rij verliezen maar wel bouwen aan een vaste basis met patronen en vastigheden dan 3 keer alsnog kansloos onderuit gaan omdat niemand enig idee heeft waar ze moeten lopen en je helemaal nergens aan bouwt.

26 februari 2024 om 13:22

Inderdaad baardgrasmus. Ik zou een cursus omdenken willen introduceren bij Ajax. Als je zwakke verdedigende spelers hebt in je selectie, stel er dan juist zo weinig mogelijk van op. Of kies een speelwijze die er zo min mogelijk van afhangt. Het is lastig, maar psv staat ook lekker te ballen met Teze, Ramalho achterop en Veerman ervoor. Grappig toch, want die werden allemaal verweten niet te kunnen verdedigen en de vorige trainers stelden dus bv Sangare op of Guti of beiden! In dat systeem was Veerman geen zekerheid en was het ondanks een blok op het middenveld nog steeds gatenkaas. Met bovengenoemde spelers lukt het psv om ondanks behoorlijk wat doelpunten voor er nauwelijks tegen te krijgen. En als we m krijgen is het toch weer vaak Ramalho, Teze of een loper uit het middenveld.

Die mannen zijn echt niet betere spelers geworden, ze spelen in een systeem dat ze beter past. En hebben ook kwaliteit om hen heen….maar ik weet zeker dat Sangare in dit team geen zekerheidje zou zijn voor de basis

26 februari 2024 om 14:29

@burdy, 5 verdedigers riepen er inderdaad meer maar de gebruikte 5-4-1 heb ik echt geen een keer voorbij zien komen met Brobbey alleen op een eiland met daarachter een trage vermoeide Hlynsson. Persoonlijk ben ik meer voorstander van 4-4-2 en dan wil ik Rensch nog het liefst op het middenveld zien ipv achterin

26 februari 2024 om 16:02

Er werd al langer geroepen om 532, maar er zullen weinig zijn die verwacht hadden dat dit zou gebeuren na een midweekse europese wedstrijd waardoor de voorbereiding al minimaal is. In het systeem dat nu alweer een maand of 6 is gespeeld is nog geen enkele vastigheid te zien, hoe verwachten ze dan dat er na 1 training opeens wel gaat lopen in een totaal ander systeem.
Dan had je beter 433 kunnen blijven spelen met Hato, Kaplan, Sutalo Rench achterin. En bij gebrek aan berghuis/bergwijn dan maar Sosa en Gaaei als links en rechtsbuiten.

26 februari 2024 om 17:51

@Burdy, ik snapte de roep om nog wel 532 enigszins, omdat het verdedigend heel slecht was en spelers als Gaaei Sosa Forbs meer 532 spelers lijken dan 433, maar met name omdat onze buitenspelers geblesseerd zijn. Maar dan zie ik liever matige jeugdspelers als buitenspelers dan een hele nieuwe formatie. Verder dus met je eens, Van 't Schip doet hiermee Steijn na en begint te rommelen aan de basis, die hij beter had kunnen verstevigen. Ik ben enorm anti-Steijn zoals je weet (daar zijn wij het nooit over eens, hoe slecht Steijn wel niet was), en dit was precies iets wat ik Steijn ook zou zien doen. Daar komt nog bij, als kritiek op Van t Schip: ja, sommige supporters vroegen om 532, maar niemand vroeg om 541. Dus als je dan met 5 slechte verdedigers wil spelen, zet het dan op zijn minst beter neer. Maar goed, lang verhaal kort, ik ben het met je eens (wat op zich al verrassend is haha), hier komt Ajax niet verder mee.

26 februari 2024 om 11:21

Het systeem met 5 verdedigers is helemaal niet slecht maar Van 't Schip heeft het belachelijk neergezet. Het is de bedoeling dat de wingbacks vrijheid krijgen en veel naar voren gaan. Hetgeen wat Grimaldo en Frimpong doen en Leverkusen zo gevaarlijk maakt. Rensch en Sosa stonden beide veel te vaak achterin waardoor je op de flanken gewoon niemand had en nooit een aanval kon opzetten. De buitenspelers van AZ hadden zo een makkelijke middag, hoefden zelden achter onze wingbacks aan.

26 februari 2024 om 12:05

Het idee is wel slecht. Je past je hele opstelling aan aan je twee slechtste spelers. Waarom? Zet gewoon een dubbele controleur neer in 433. Maar ja, dan moet Taylor banken (of Hlynsson). En dat vindt Sjon volgens mij lastiger dan de hele opstelling omgooien.

26 februari 2024 om 13:23

Als je met 2 controleurs speelt zet je nog meer druk op de opbouw van de centrale verdedigers. Dan dwing je je opbouw centraal met minder ruimte en meer druk van de tegenstander. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit hoe je speelt als je kwaliteit en grit mist in het team.

26 februari 2024 om 17:55

@adjx, grit, dat mist wel echt ja. Ze zouden allemaal dat boek van Angela Duckworth moeten lezen over grit en wat het je kan brengen. Ik zie zo weinig doorzettingsvermogen, passie, ambitie, werklust, etc in dit team. Eerlijk gezegd vind ik dat erger dan een gebrek aan kwaliteit. Daarom heb ik ook moeite met de kritiek op Gaaei die vanaf een afstandje wel zijn best lijkt te doen. Ik neem dat ook de staf wel kwalijk. Is er daar geen sport psycholoog ofzo?

Is het geen idee om Sutalo een Veltman rolletje te geven op RB? Niet per se te hoeven opkomen maar samen met Kaplan en Hato een blok achterin te vormen en Sosa toch hoger op links laten spelen. Hij kan de 'flankengod' rol toch niet zijn verleerd?

26 februari 2024 om 11:14

Kaplan en Hato zijn allebei linker centrale verdedigers en Hato is op het moment nog dramatischer dan Sutalo (en lijkt er mentaal en conditioneel ook helemaal doorheen te zitten) dus zou Hato eerder gewoon eventjes wat rust gunnen. Gewoon 433 gaan spelen met Sutalo - Kaplan centraal. Dat duo ging prima samen gisteren terwijl de wisselwerking Kaplan/hato een grote negatieve rol speelde in de 2-0.

26 februari 2024 om 11:36

Sutalo laat vooralsnog zien dat hij echt te kort komt voor Ajax, en dat gaat ten koste van het grootste talent van de afgelopen tijd.

Er geldt voor zulke jonge talenten nou eenmaal een ander verwachtingspatroon. Van een 17 jarige Messi werden zelfs niet de zelfde statistieken verwacht als een Messi van 25. Nog nooit hebben wij een jongen van 17 aan de zelfde maatstaven beoordeeld als aankopen van 20 miljoen, of beoordeeld als een volwaardig volgroeide prof.

Een paar jaar geleden brak De Ligt door op 17 jarige leeftijd, en die maakte in zijn eerste seizoen ook nog genoeg kinderlijke fouten, zowel bij Ajax als in Oranje. Maar voor alle spelers in het verleden hoorde de foutjes hun ontwikkeling, en werden zij er niet zo zwaar op afgerekend, als wat nu bij Hato gebeurd.

Maarja blijven jullie maar weer schreeuwen dat hij uit de basis moet, straks komt er een andere mooie club langs die wel de parel in hem ziet die hij is, en dan blijven wij achter met Sutalo en Rensch.

26 februari 2024 om 12:43

Hato en Sutalo hebben beide een mentor naast zich nodig. Eentje die ze coacht en de verdediging leid. Als Kaplan zo'n persoon is , dan lijkt het mij beter dat Hato uit de wind wordt gehouden. Het is al van de gekke dat een 17jarige aanvoerder is in zo'n drama selectie.

26 februari 2024 om 12:46

Maar Hato maakt niet 1 foutje per wedstrijd Cr7. Die maakt 5 a 6 fouten die in veel gevallen nog een tegengoal inleiden. Dat zag je de Ligt echt niet doen hoor, en dat zie je Sutalo ook niet zo vaak doen als dat Hato doet. Als dat laatste wel het geval was dan was die allang naar de kant gehaald (zie Gaaei).

Ik hanteer dus ook niet dezelfde maatstaven voor Sutalo en Hato. Ik concludeer dat van de verdedigende linie op dit moment Hato misschien wel de meeste fouten maakt, daarna krijg je Gooijer, Rensch en Sosa, en daarna kun je Sutalo opschrijven. Het is al vreselijk genoeg dat we een lijst van 5 namen hebben van verdedigers die regelmatig blunders maken, maar laten we alsjeblieft even kappen met de vergelijking de Ligt en Messi voor Hato.

Op basis van wat vind jij Hato het grootste talent van de afgelopen tijd? Ik vind dat hij op basis van de laatste 10 wedstrijden gewoon van het niveau van Gooijer, Rensch en Sosa is (dekfouten achterin, vergeten op 1 lijn te blijven voor de buitenspelval wanneer je hoog speelt, je uit laten kappen als een f-pupil, niet doordekken, en ook hij levert veel te vaak de bal in met een slechte inspeelpass).

Wanneer gaat iemand van potentieel toptalent naar misschien toch niet zo goed? Hoeveel tegengoals moet iemand veroorzaken voordat die conclusie gemaakt mag worden? Want ik begin persoonlijk steeds meer te twijfelen aan dat geweldige talent Hato. Hij maakt momenteel notabene wekelijks dezelfde fouten als de immer verguisde Ramalho bij PSV deed.

Ik heb hem heel lang uit de wind gehouden. Er komt een moment dat je gewoon eerlijk moet gaan kijken naar hoe iemand presteert los van potentie. Als Hato een grote mannen salaris wil ontvangen dan mag hij ook als een grote man gaan verdedigen.

26 februari 2024 om 11:17

Veltman was niet zo statisch, die was al met al nog best goed in de voorzet en aan de bal. Als centrumverdediger deed hij wel eens het bekende Veltmannetje, maar dat was op het einde niet meer zo het geval. Veltman was ook veel langer gewend al om in de rechtsback rol te spelen voordat dat zijn dominante positie werd, Sutalo heeft daar voor zover ik weet nog nooit gespeeld en om hem nu ineens een nieuwe rol te geven nadat hij zo zit te schutteren op de positie waar hij al tien jaar rondloopt lijkt me geen best plan.

Sosa moet gewoon niet. Die is niet goed genoeg. Hij heeft zat kansen gehad. Hij verdedigt simpelweg niet en aanvallend lijkt het ook nergens op. Als ik nog één keer zo´n totaal mislukte, veel te vroege voorzet van hem moet zien dan wordt ik gek.

Sutalo kan gewoon niet. Bassey schutterde ongeveer net zo veel en kostte net zoveel en daar was iedereen het over eens dat ie weg moest. Sutalo kan je vast nog wel aan een Lyon slijten voor een miljoen of 15, met een beetje geluk.

Over Kaplan vind ik het ook maar erg opportunistisch. De man valt 1 keer degelijk in, gaat niet vrijuit bij de 2-0 en nu wordt hij ineens als basisspeler gezien. Het spreekt boekdelen over hoe Hato en Sutalo het hebben laten lopen en hoe weinig vertrouwen er is in Medic.

De organisatie van Ajax is van zon bedroevend niveau, iedere speler verzuipt in de chaos achterin. Dat wordt dit seizoen ook niet meer gedicht vrees ik.

Uitstappen, instappen, aanspeelbaar zijn; het is echt pupillenvoetbal achterin.

26 februari 2024 om 11:06

Vooral het feit dat je totaal geen vooruitgang ziet in de organisatie is het veld is erg zorgwekkend. Ze hebben voor de winterstop tegen de mindere goden echt wel een aantal punten gehaald, maar ook toen zag je al dat het vooral door individuele kwaliteiten kwam en dat het heel broos is. Als de individuele kwaliteiten door bijvoorbeeld blessures niet aanwezig zijn blijft er heel weinig over en kan Ajax het tegen heel veel ploegen in de ED lastig hebben. De meeste ploegen hebben het qua systeem beter staan dan dat Ajax het heeft staan. Dat zegt toch wel iets over de prestaties van van het Schip (en zijn assistenten).

Wat een overdreven gedoe zeg om een beetje te stoken. Je kan wel eigenwijs je eigen stijl vast houden maar als je geen buitenspelers hebt dan werkt die stijl niet. Waarom ziet deze clown dit ook niet? Het word ook gewoon tijd dat deze man verdwijnt. Het is een nobody die jaren lang rare dingen roept die mensen lezen, maar eigenlijk heeft hij er helemaal geen kijk op. Alleen in Nederland kan je dan alsnog elke week op tv je zure mening over elke speler en voetballer delen.

Nou wat een hogere wiskunde weer van onze god Valentijn!

Sosa heeft volgens mij gewoon 0 vertrouwen. Die kan wel voetballen als wingback hoor!

Gaaei kan er inderdaad vrij weinig van.

En om nu te zeggen dat Van 't Schip alles vergooid met een systeemwijziging is echt onzin. Als Ajax geen (goede) buitenspelers beschikbaar heeft, maar wel wingbacks, dan is het logisch dat je dit kiest.

Kaplan heeft wel laten zien dat die basisspeler mag worden.

Ik zou als iedereen fit is gewoon met 2 spitsen spelen. Akpom en Brobbey erin. Sosa op de flank voor de voorzet en dan laat je Bergwijn zich maar eens leeglopen op rechts...

Hlynsson laat ook al tijden zien dat hij veel te diepe dalen heeft. Aardig talent, maar lang niet klaar voor een structurele basisplek bij Ajax 1

Ramaj
Rensch
Kaplan
Hato
Bergwijn
Henderson
Branco
Sosa
Berghuis
Akpom
Brobbey
26 februari 2024 om 11:10

Hadden we Mikautadze nou maar nooit weggedaan, die zou uitstekend passen naast Brobbey in dit systeem. In de Ligue 1 in totaal 5 G/A in 9 wedstrijden. Het is dat Metz een ontzettend matig team is en weinig tot aanvallen komt, anders had hij vast nog een paar goals extra gemaakt.

26 februari 2024 om 12:08

Ajax heeft wel buitenspelers, Van Axel Dongen, Banel, andere jeugd (of is echt iedereen geblesseerd?). Zijn die goed? Nee. Maar zijn Gaaei en Sosa beter? Nee. Waarom doe je dit dan? We hebben al lang de oplossing gezien voor het defensieve falen: twee controlerende middenvelders, Van den Boomen en Tahirovic hadden dat kunnen zijn gisteren. Win je dan van AZ? Waarschijnlijk niet. Maar dan maak je aanvallend jezelf niet vleugellam en laat je je beste speler, Brobbey, gewoon normaal renderen in plaats van hem op een eiland te zetten.

26 februari 2024 om 13:33

Van Axel Dongen en Godts zijn prima buitenspelers, maar beiden geblesseerd toch?

Dan heb je nog Kalokoh & Banel over voor de zijkanten.

Gaaei is slecht. Sosa zie ik uiteindelijk nog renderen in een 5 mans defensie. Heeft echt wel een goede voorzet, maar ik heb het nog niet vaak gezien bij Ajax...

26 februari 2024 om 17:57

Ja sorry, dat had ik gemist. Ik zou zelf dan Sosa misschien wel linksbuiten zetten in een 433? En een jonkie op rechts? Of anders gewoon maar twee jonkies als buitenspelers. En dan met een dubbele controleur proberen wat controle in te bouwen. Maar man, die Sosa, verschrikkelijk.

26 februari 2024 om 12:12

Ik snap niet waar dat ophemelen van Sosa vandaan komt. Hij is traag en heb hem nog geen goede voorzet zien geven. De roep van sommige leden om hem linksbuiten te zetten is voor mij een raadsel. Gisteren leek het wel op werkweigering. Hij speelde met een beetje druk de bal naar AZ.

26 februari 2024 om 13:36

Ik hemel Sosa niet op.
Ik zeg alleen dat ik denk (ik denk, weet het niet zeker hé!) dat Sosa een prima wingback zou kunnen zijn in een 5-mans defensie.

Ik heb hem vaker bij Stuttgart & Kroatië gezien en daar was hij aanvallend gewoon sterk met een uitstekende voorzet! Dat kan je niet verleerd zijn!

Van t Schip zal zich geen zorgen om zijn positie maken denk ik. Die is er ingestapt tot het einde van het seizoen en als het dan ophoudt zal ie daar niet van wakker liggen.

Hij zal eerder wakker liggen hoe dit de komende jaren weer goed komt.

Dat Sosa en Gaaii er geen hout van kunnen zag je tegen Bodo ook al. Dat is niveau PEC.

26 februari 2024 om 11:08

Ik heb het gevoel dat Sosa en Gaai o.a. Bram van Polen er niet uit gaan spelen. In de huidige vorm zijn ze denk ik dus niet goed genoeg voor PEC

Met hem eens dat we die 2 kunnen afschrijven. Gaaei komt gewoonweg gigantisch te kort, zelfs voor dit erbarmelijke Ajax niveau. Vraag blijft op basis waarvan er sowieso verwacht werd dat een draver van een Deense middenmoter het grote probleem op rechts zou oplossen. Er is daar niet serieus geã¯nvesteerd in een vervanger voor Rensch, maar in een stand-in. Sosa vond ik juist een hele logische aankoop gezien zijn prestaties bij Kroatie en Stuttgart, maar ook hij valt gigantisch door de mand. Al vind ik bij hem in tegenstelling tot bij Gaaei ook wel wat aan te merken op zijn arbeidsethos. Hij lijkt er totaal geen zin in te hebben en was gezien zijn interviews erg close met Mislintat.

Echter kunnen we nu toch ook wel stellen dat Rensch gewoon eens einde verhaal moet zijn. Ik weet dat hij eigen jeugd is en daardoor een streepje voor heeft, en weinig enorm opvallende fouten maakt. Maar je zal met hem zowel op rechts als centraal niet snel die stap omhoog zetten. Hij blijft een slappe bal gehakt die half ingrijpt, droomt, veel ruimte weggeeft en het liefste zijn broekje niet vies maakt. Sutalo is vrees ik ook einde verhaal. Er lijkt steeds sprake van wat progressie, maar die gozer blijft kwetsbaar en zonder zelfvertrouwen rondlopen. Hoewel ik hem de laatste weken de minst slechte optie vind heb ik ook niet het gevoel dat hij heel veel beter dan dit gaat spelen. En ook zijn progressie is nog steeds niet van het niveau wat we hadden gehoopt.

Over Hato kunnen we stellen dat hij momenteel een dusdanig lage ondergrens heeft die best zorgwekkend is. In tegenstelling tot Rensch heeft hij vaak aangetoond wel degelijk veel kwaliteiten te hebben, maar zijn terugval is erg hardnekkig. Ajax heeft de backposities verwaarloosd en zeker op rechts door Rensch als je grote man te blijven zien en dan voor een budget back-up optie te kiezen terwijl het sinds het vertrek van Mazraoui al kommer en kwel is. Je hebt momenteel als je Avila meetelt 6 opties voor de backposities, en alle 6 zijn ze bij lange na niet het niveau dat je moet willen nastreven, Pijnlijk.

26 februari 2024 om 11:54

Ik wil even inhaken op je punt over Rensch van: ''weinig enorm opvallende fouten maakt''.
Dat is dus niet zo, het lijkt alleen zo omdat niemand er iets over zegt. Maar hij maakt dezelfde fouten als Sutalo en minstens net zo vaak.

Tegen Heracles stapte hij om onverklaarbare reden door op het middenveld, waardoor er rechts centraal ruimte ontstond en ook geen rugdekking Hato. Hetzelfde deed Sutalo de week erna tegen PSV, dat wordt breed uitgemeten. Laten we het ook niet hebben hoe Rensch in die 15 minuten tegen PSV aan alle kanten voorbij werd gelopen door Bakayoko

Tegen NEC, is Rensch bij de 2-2 gewoon zijn directe man kwijt. Rensch stond daar als vaker, gewoon weer te slapen en is daardoor te laat om het te corrigeren. Vervolgens is ook Sutalo zijn man kwijt, en wie wordt er weer belicht?

Gister bij de 1-0, moet je eens opletten hoe Rensch terug loopt. Er wordt weer gekeken naar Sutalo, maar let op Rensch. Kijk ook waar Rensch staat en waarom hij daar stond, en hoe het komt dat Hato alleen daar stond.
Ook bij de 2-0 moet je eens op Rensch letten, die is daar WEER zijn man kwijt.

Rensch maakt echt totaal niet minder opvallende fouten, ze worden alleen nooit belicht door de analisten.

26 februari 2024 om 12:17

Kan het niet anders dan met je eens zijn. Rensch wordt enorm in bescherming genomen door analisten en veel supporters. Wat ik bedoelde met grote fouten zijn die a la Gaaei tegen Feyenoord thuis bijvoorbeeld. Het zijn enorm vaak momenten waar hij halfbakken ingrijpt, op afstand dekt of terug sjokt. Vaak heeft hij de 'mazzel' dat het vaak acties zijn die een tegengoal inleiden, maar waar een kompaan achterin dichter op staat en die dan er op aangekeken wordt. Enkel tijdens dat half jaar in zijn debuutseizoen zag ik potentie in hem, daarna is het al bijna 3 jaar kommer en kwel.

Dat hij zelfs bij veel Ajax kenners en podcasts nog steeds nauwelijks uitgelicht wordt en altijd wel als 'prima' gezien wordt kan alleen te maken hebben met het feit dat hij eigen jeugd is, en zoals gezegd hij minder opvallend betrokken is bij tegengoals (terwijl hij ze wel degelijk vaak inleid)

Ik kan echt niet wachten tot hij, Taylor, Hlynsson en andere middelmaat uit eigen jeugd worden doorgeselecteerd. Ik kan er nog steeds niet bij dat ze dachten de rechtsback die indruk maakte tijdens de CL campagnes van 2019 en 2021 wel even konden vervangen door deze gevulde koek maar is wat mij betreft wel tekenend voor het gebrek aan ambitie bij deze club de laatste 2 jaar.

26 februari 2024 om 12:01

Misschien is hato wel een boilissen ofzoiets. Goede start maar uit eindelijk ook niet goed genoeg.
Hij moet echt stappen gaan maken anders staat ie er ooo naast zodra er goede vervangers zijn.



De focus moet vooral liggen op het aanstellen wat een tactisch gedisciplineerde coach. Waardering voor John dat hij in een moeilijk moment voor zowel hem als Ajax erin is gestapt, maar zijn bijdrage is zo te zien niet meer geweest dan een aai over de bol van de door Steijn gepeste spelers.

Daarna bezem door de selectie. Van mij mogen Vd Boomen en Mannsverk nog wel blijven van alle aankopen. Henderson zelf verwacht ik dat hij zelf deze zomer weer vertrekt. Daarna kijken naar transfervrije opties als Klaassen en Marten de Roon. En ja, dit zijn gewoon versterkingen, en ervaring kan deze selectie ook wel gebruiken. Daarnaast hoop ik dat er een lijstje is van spelers die hopelijk goed zijn met en zonder de bal, want ik weet echt niet wat ik zie als Ajax de bal niet heeft. Als je dit seizoen een middenvelder had die de helft van wat Alvarez kon, had je 30 tegendoelpunten minder gehad. Complete verdediging mag wmb ook weg. Hato mag blijven, maar het zou hem goed doen om geen vaste basisspeler te zijn. Of misschien bloeit hij weer helemaal op als hij naast twee spelers staat die niet alles fout doen.

Geen of weinig geld betekend dat ze weer creatief moeten gaan denken en goed moeten scouten. Wat ze dus eigenlijk in het begin deden toen Overmars er was. Spelers van rond de 10 miljoen scouten die een schot in de roos waren en die in het Ajax-systeem paste.
Ik weet niet wie het zei, maar die Legend zei dat hij nog nooit een zak geld een goal heeft zien scoren.

26 februari 2024 om 11:40

@bassie,

Maar in de begintijd van Overmars kon je voor 10 miljoen nog wel leuke spelers halen. De bedragen zijn inmiddels al gestegen. Daarbij had ajax toen door de uitgifte van aandelen iets extra's te besteden en hadden ze een goed verhaal. Dat verhaal is nu toch wel iets minder en zeker als Ajax of Conference League moet spelen of het zelfs helemaal mis loopt (wat echt goed mogelijk is) wordt het wel lastiger spelers te overtuigen naar Ajax te komen.
Je ziet bij PSV dat je met een paar goede aankopen grote stappen kunt maken, echter krijg je bij niemand een garantie dat hij zijn geld waard is.

26 februari 2024 om 12:47

Garantie krijg je zeker niet hoe veel je er ook voor betaald. Het is belangrijk een visie te hebben en daar dan je spelers op te scouten.
Het grote probleem voor Ajax is/was dat er verschillende spelers zijn vertrokken en die zijn niet vervangen door jeugdspelers of door aankopen.
Wat van der Gijp zei , dat het een aantal jaren zal duren voordat Ajax weer enigszins terug is op niveau, daar ben ik het ook wel mee eens. Of je moet opeens de jackpot treffen met je aankopen.

26 februari 2024 om 13:37

Als je ziet dat je met Tadic, Klaassen, Kudus, Alvarez en Timber en veel ervaring en veel kwaliteit (dit waren toch de beste spelers van vorig seizoen) weggepest of verkocht hebt dan is dit niet op te vullen met jeugd. Dan moet dat met het aankopen van spelers. Dat is al een hele lastige (bijna onmogelijke klus) maar als je dan ook nog met voornamelijk jeugdspelers en spelers die op een veel lager niveau gespeeld hebben voor veel geld aantrekt dan is het vooral vragen om problemen. Als je dan ook nog een beperkte trainer voor de groep zet (die zonder Ajax verleden allang weggestuurd was) wordt het helemaal een lastig verhaal.

Je zult er financieel dit jaar niet op vooruitgaan en als je ziet dat alleen Brobbey en Ramaj zich echt verbeteren ook sportief niet. En dan heb je ook nog kans dat je europees voetbal mis gaat lopen. Want waar enkele weken geleden nog aan plek 3 gedacht werd staan nu GAE, NEC en Utrecht wel erg dicht bij. Waarbij ik NEC en Utrecht 2 ploegen vind die momenteel erg stabiel in elkaar zitten met daarbij ook nog de nodige kwaliteit. De ondergrens van deze ploegen ligt hoger dan de ondergrens van Ajax.

Hij heeft volkomen gelijk over Gaaei en Sosa. Maar vergeet Sutalo ook niet, mijn hemel wat is die vent dramatisch zeg. Laat Hato al een heel seizoen aan zijn lot over. Door een domme buitenspelvalmoment te kiezen staat Hato ineens 1 op 1 tegen van Bommel die alle kanten op kan. Kaplan heeft gister meer indruk gemaakt dan Sutalo het hele seizoen bij elkaar.

26 februari 2024 om 11:28

Anderzijds laat Hato Sutalo natuurlijk net zo goed aan zijn lot over. Beide spelers hebben duidelijk sturing nodig. Al is dat bij Sutalo extra pijnlijk daar je hem voor veel geld als beoogd leider hebt binnen gehaald.

26 februari 2024 om 11:41

Sutalo speelt al weken beter dan Hato.
Alleen is er een aantal Ajax-supporters behoorlijk kortzichtig, omdat Hato ‘eigen jeugd’ is en voor Sutalo stevig betaald is.
Sutalo blijft een pispaaltje terwijl Hato nog lang niet klaar is voor Ajax 1. En dat is geen ramp, die jongen is 17?
Spelers die op hun 16e of 17e debuteren worden vaak gezien als supertalenten. De sensatie zit hem 9 van de 10 keer vooral in de jonge leeftijd ipv de kwaliteiten.
Zivkovic was ook zo 1.

26 februari 2024 om 14:01

Hato kan een minder moment hebben als 17 jarige. Zeker als je ziet hoe die tot nu toe gepresteerd heeft. Na Brobbey en Ramaj de sterkste dit seizoen aan Ajax zijde. Sutalo kan er echt helemaal niks van. Aan de bal is het kansloos en verdedigd ook als een ramp. Maar de data zal volgens Mislintat wel juist zijn bij Sutalo, wat een ellende man. Speel maar gewoon met Hato- Kaplan als centrale duo. Sutalo van de zomer zo snel mogelijk verkopen.

Driesen 2....... ik tel er wel 7

Op zich heeft Valentijn voor de verandering een keer geen volledig ongelijk. Aan de andere kant kan Van't Schip ook echt niet anders. Hij had op Forbs na (die bovendien ook niet presteert) letterlijk geen buitenspelers. Ik geloof niet dat hij 5-4-1 zou spelen als Bergwijn en Berghuis fit zouden zijn geweest en waarschijnlijk zelfs niet als een van beide er wel bij was geweest. Hij kan er daarnaast niks aan doen dat hij trainer is na de grootschalige oplichting door Mislintat. Hij is opgezadeld met tien aankopen die allemaal excelsior niveau of daaronder zijn. Hij heeft niet beter dan de spelers die er al voor het Mislintat tijdperk zaten. Het enige wat je hem echt kwalijk kunt nemen dat hij Kaplan niet direct nadat hij weer fit was in de basis heeft gezet. Je kunt zien dat hij al voor de periode Mislintat is gehaald want hij is twee klassen beter dan de overige verdedigers.

Als de trainersstaf bij Ajax van abominabel niveau is, hoe kunnen die spelers zonder zelfvertrouwen iets bijbrengen? Daarbij ook nog spelers van middelmatig niveau. Maar je kunt in een half jaar tijd wel iets van organisatie in het veld terug moeten zien. Helaas. Maar de problemen bij Ajax zitten zowel op sportief als beleidsmatig gebied veel te diep. Voorbeeld: van Gaal en van Praag wilden gewoon doorgaan met respectievelijk Steijn en Hendriks. Dan zou ik maar om te beginnen afscheid nemen van de fossielen binnen Ajax, en dan beginnen te bouwen onder leiding van kwalitatief sterke mensen.

26 februari 2024 om 11:42

Als ik dit jaar na Ajax kijk kun je je wel afvragen of van het Schip nu echt beter is dan Steijn. In het begin heeft van het Schip nog wel punten gehaald, maar hoe langer hij trainer is, hoe slechter het spel wordt.

26 februari 2024 om 14:39

Daarom moet Ajax op zoek naar een toptrainer. En omdat Bosz en Slot bezet zijn dan maar een buitenlandse trainer. Anders krijg je weer een Schreuder-Steijn -van 't Schip scenario....

Had op zijn minst een 5-3-2 verwacht maar dan komt John van t'schip aanzetten met een 5-4-1 omdat zijn lievelingentje Hlynsson altijd moet spelen. Echt bizar weer want Brobbey stond letterlijk op een eiland. Je had gewoon met Akpom, Rijkhoff of zelfs Forbs moeten spelen. Lekker twee aanvallers. Maar zelfs dat kan die incapabele trainer niet. Spelers zijn natuurlijk niet best maar de trainer maakt het niet beter. Wordt gewoon tactisch overklast door trainers zoals Martens...

26 februari 2024 om 12:13

Dit is wel waar ja. 532 zou heeeeeel misschien nog wat zijn (nee, want je backs zijn te slecht) maar wtf was dit? Zo teleurgesteld in de staf bij Ajax, al twee jaar. Er zit zo weinig vernuft in.

De erfenis van Mislintat. Die heeft de afgelopen zomer echt enorm veel schade gedaan:

- Voor 28 miljoen aan spitsen gekocht die we niet nodig hebben omdat we Brobbey al hebben.
- Voor 29,5 miljoen aan backs uitgegeven die alleen renderen in een 5-3-2 systeem. En zeker Gaaei past gewoon totaal niet bij het profiel van een Ajax-speler. Dat is een draver zonder techniek
- Voor 14 miljoen Carlos Forbs gehaald, ook een speler die totaal niet bij Ajax past. Matige techniek, slecht in de kleine ruimte.

Van Sutalo dacht iedereen dat het een goede aankoop was, daar kan je dan niet zo veel aan doen. Alhoewel, je gaat toch achter je oren krabben als je hoort dat hij gewoon geen engels kan. Tahirovic and Mannsverk snap ik ook nog wel, niet elke aankoop kan raak zijn maar achter deze aankopen zit een soort idee. Tahirovic speelt niet goed, maar hij ziet de ruimtes vaak wel. In essentie is dat een speler die bij het profiel van Ajax past, alleen lijkt het niet zo goed uit te pakken.

Maar we besteden 61,5 miljoen aan spelers die niet nodig zijn of totaal niet bij het systeem van Ajax passen. Wat dat betreft blijkt maar dat je erg moet oppassen met het halen van buitenstaanders. Die denken blijkbaar dat je bij Ajax zomaar even het systeem kan omgooien..

Het valt me op dat Ajax volgens de buitenwacht altijd maar moet vasthouden aan het heilig verklaarde 4-3-3. Opvallend, omdat Ajax daar (buiten Bergwijn om) niet de juiste buitenspelers voor heeft. Berghuis is geen typische rechtsbuiten met een actie. Forbs dan weer wel maar is simpelweg niet goed genoeg. Voor 4-3-3 heb je juist de kwaliteiten van Kudus, Neres, Antony of Tadic nodig. En die heeft Ajax niet.

26 februari 2024 om 12:14

We hebben jeugdspelers. Die zijn niet slechter dan Sosa en Gaaei. We missen wel echt 433 buitenspelers ja, dat is de schuld van Mislintat helaas. Dat was meteen na de transferzomer al de klacht en wordt nu pijnlijk duidelijk doordat Berghuis en Bergwijn geblesseerd zijn.

26 februari 2024 om 15:01

Tja, blijkbaar zijn Sosa en Gaaei door Mislintat al aangetrokken als 2 zgn. moderne wingbacks die in een 5-mansverdediging het beste tot recht komen. En met Akpom en Mikautadze als spits naast Brobbey terwijl de typische vleugels Tadic en Kudus verkocht werden. Zou Mislintat er dan al vanuit zijn gegaan dat 5-3-2 de beoogde formatie zou worden?

26 februari 2024 om 17:59

Eerlijk, dat is dus een van mijn grootste vragen, wat dacht die Mislintat dat we bij Ajax voor een systeem hanteren? Wie heeft hem ingewerkt? Precies wat jij zegt, hij haalt gewoon 532 spelers.

Over Hato hoor je weinig.
Die hoort toch ook niet in de basis , het is allemaal wel erg zwak hoor.
En die heeft gewoon al in het bed elftal gespeeld.
Dat kan je niet bedenken..

26 februari 2024 om 13:39

Als je ziet hoe Kaplan inviel dan verdient hij inmiddels een kans in de basis. Ik krijg echter het gevoel dat Hato moet spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren