Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Driessen denkt te weten hoe Van 't Schip de Ajax-spelers in de rust aanpakte

Laatste update:

Ajax keek zondag halverwege de thuiswedstrijd tegen FC Twente tegen een 0-1 achterstand aan. Desondanks wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 2-1 door doelpunten van Brian Brobbey en Steven Bergwijn (strafschop). Valentijn Driessen denkt te weten waarom Ajax alsnog wist te winnen op eigen veld.

"Van 't Schip heeft volgens mij een donderpreek gehouden in de rust", aldus Driessen in een video-item van De Telegraaf. "Om aan te geven dat je na een 6-0 verlies bij Feyenoord niet zo voor de dag kan komen, zoals ze in de eerste helft deden."

Driessen zag met name Kenneth Taylor een sterke tweede helft afleveren in de Johan Cruijff ArenA. "En in de tweede helft was het veel agressiever, zaten ze er veel meer op. En dan zie je ook dat sommige jongens best aardig kunnen voetballen. En dan maken ze toch het verschil via Brobbey, dat is toch een onmisbare schakel."

Bestuurlijke crisis


Het is op bestuurlijk vlak onrustig bij Ajax, dat zondag wereldkundig maakte dat Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen ervoor kiezen om terug te treden als leden van de Raad van Commissarissen (RvC). Volgens Driessen heeft dat echter weinig invloed op de spelersgroep van Ajax.

"Dat gaat allemaal een beetje langs trainers en spelers heen", weet de chef voetbal uit ervaring. "Die zijn heel ergens anders mee bezig, die focus ligt op de wedstrijd. Ik denk dat negen van de tien spelers de raad van commissarissen sowieso niet kent. En deze drie al helemaal niet. Daar komen ze eigenlijk nooit mee in aanraking."

"Die gasten denken alleen maar: Als ik maar kan voetballen en mijn salaris aan het einde van de maand krijg, dan vind ik het allemaal prima", aldus Driessen, die vindt dat Ajax hoop kan putten uit de zwaarbevochten overwinning op Twente.

"Als je thuis wint van de nummer drie van de Eredivisie, dan moet je zeggen dat dit Ajax dat goed heeft gedaan. En daar moeten ze vertrouwen uit halen." Ajax bezet momenteel de vijfde plaats, aan het einde van het seizoen goed voor een plaats in de play-offs om Europees voetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou aan mij liggen. Maar ik heb Ajax vorige week live mogen aanschouwen en ik heb ze ook Europees vaak gezien dit jaar. Ik snap echt niet hoe je als nr.3 van NL kan verliezen van dit Ajax. Sorry, maar het is als team dit seizoen echt brandhout zonder vertrouwen. Ik was overtuigd dat Twente dik ging winnen en als je dan de uitslag hoort is het net ofdat Twente punten heeft gemorst tegen Volendam.

15 april 2024 om 10:39

De ene week is de andere niet hè. Twente is wat dat betreft ook weer geen Feyenoord. Die hebben namelijk ook nog eens de rivaal op bezoek dat ze een ongekend hard pak slaag kunnen geven. Die motivatie heeft Twente natuurlijk niet waardoor je dus zomaar weer van Ajax kan verliezen.

15 april 2024 om 10:39

Je overschat Twente dan duidelijk. Dat wij derde staan ligt puur en alleen aan het falen van Ajax en AZ, want ik vond ons vorig jaar met vooral Cerny en Zerrouki een heel stuk sterker. Dit Twente is gewoon in staat een wedstrijd tegen de nummer 6 Eredivisie (terecht) te verliezen.

15 april 2024 om 10:49

ik zal het je uitleggen
Schip heeft, zeker aanvallend, weinig opties dan wordt scoren lastig. Bovendien veel blessures waardoor je gewoon geen automatisnen kan inslijpen
Dit wat Ajax betreft
Wat Twente betreft
Verdedigend zwakker geworden
door het gemis van Brunet en
Gijs Smal die veel minder brengt
Wellicht bang voor een blessure. Geen transfer en geen contract getekend bij Twente; niets dus
Bovendien was Sadilek afwezig
was die spits minder met voetballen bezig EN de onervaren trainer ( die goed werk heeft geleverd) wisselde te veel. Spel werd rommelig en automatisnen waren weg.
Ik hoorde Oosting zeggen dat hij zijn team niet meer herkende
Dat was dus zijn schuld door de vele wisselingen

15 april 2024 om 10:49

Ajax blijft nog steeds ajax. Psv won toch ook niet in de arena en staan dik bovenaan. Daarnaast heeft Twente niet zo'n heel geweldige selectie. Die kunnen ook van iedereen verliezen.

15 april 2024 om 10:54

Dit FC Twente is ook niet zo goed hoor. De Eredivisie is dit jaar alleen historisch zwak, terwijl AZ het dit seizoen ook totaal niet heeft. Die ploeg is zelfs nog meer inconsistent dan FC Twente. FC Twente was met name in de tweede helft echt heel matig. Als je een wedstrijd als dat van gisteren speelde, kun je van veel ploegen wel verliezen.

15 april 2024 om 11:24

Lekker, als er mensen zijn die er precies zo over denken als ik.
Ik zie Twente gewoon nog veel punten verspelen
Geen Brunet, geen Smal, geen man die in de nek hijgt van die spits (naam even kwijt),
Sadilek?
De trainer die het gisteren ook niet meer wist
Az moet zorgen dat ze meer dan 100% geven dan hebben ze nog een kans, maar ja aan de andere kant heeft Az het ook moeiljk, terwijl bij Ajax de ziekenboeg leegstroomt.
Ik vind het net zo spannend als wie er derde van onderen wordt

15 april 2024 om 13:04

Aan Brenet of Smal gaat het niet liggen. Die hebben dit seizoen misschien een handjevol wedstrijden iets toegevoegd.

Voor de rest is het gewoon afwachten. FC Twente gaat wellicht niet alles winnen, maar AZ ook niet. Die zijn net zo inconsistent. Onderaan de streep zal FC Twente nog steeds heftig door het ijs moeten zakken, wil je die 5 punten nog inhalen. Het is niet onmogelijk hoor, maar de kans dat AZ vanaf nu foutloos blijft, is ook niet bijster groot.

15 april 2024 om 11:14

Ligt inderdaad natuurlijk wel een beetje aan jou. Het is dit seizoen inderdaad brandhout, maar vooral ook je laatste uit die zin heeft er veel mee te maken 'zonder vertrouwen'. Het is allemaal gewoon heel broos bij Ajax, maar er loopt natuurlijk nog wel een slag andere kwaliteit rond dan bij een Volendam. Anders zouden ze natuurlijk ook nog wel wat dichter bij elkaar op de ranglijst staan. Ajax ging vorige week al met poep in de broek de kleedkamer uit, en dat lieten ze ook wel zien op het veld, heel veel angst. Tel daarbovenop dat ze ook weer in die afschuwelijke formatie speelden, waarbij Feyenoord het gewoon helemaal vast kon zetten, en je zag letterlijk bij Ajax dat ze niet meer wisten wat te doen. Gisteren was Brobbey erbij (wereld van verschil) , werd er teruggeschakeld naar een 4-3-3 waarin iedereen wel weer weet wat te doen, en last but not least Twente kon inderdaad geen enorme druk creeren waar Ajax zenuwachtig van werd.

15 april 2024 om 12:43

Nou... de laatste 10 minuten zat ik niet vrij relax op de bank Inke

15 april 2024 om 13:10

Dat Ajax een matige selectie heeft is algemeen bekend maar onze trainer is daarentegen ook zeer matig aardige vent maar niet geschikt als trainer en zeker niet voor Ajax , maar zet een trainer als bv Slot ,ten Hag of Jans voor deze groep je zal geen kampioen word maar ik weet zeker dat je dan 10/15 punten meer zou hebben ,

15 april 2024 om 11:26

@4fredondo,

Ik heb Feyenoord vorige week mogen aanschouwen, en heb ze ook Europees zien spelen.
Dan snap ik ook echt niet dat ze kunnen gelijkspelen tegen de nummer 17 en maar met 1-0 kunnen winnen van de nummer 11.

Dat is voetbal, elke week is anders, elke tegenstander is anders, en uit of thuis is ook anders.

Volgens mij zat het 'm meer in het feit dat ze na rust gewoon 4-3-3 gingen spelen, zoals dat ook hoort bij Ajax. Zo moeilijk is het niet.

Tsja, die 523 of 532 hoe je het ook noemen wilt was geboren uit het feit dat John geen buitenspelers had en het achterin wilde dichttimmeren. Maargoed, om dan iedere wedstrijd te spelen met 10 veldspelers die geen idee hadden wat ze moesten doen of waar ze moesten lopen, heeft het helaas tot Feyenoord geduurd tot het hem doordrong waarom het niet ging.
Gister zag je in de tweede helft dat de veldbezetting een stuk beter was en spelers voorin de bal gewoon kwijt konden. Brobbey is dit seizoen je beste speler en je zou bijna net als Suarez van toen alles om hem heen bouwen.
Ach het seizoen is natuurlijk al gespeeld met hopelijk nog een 5e plek, je kan je alleen maar afvragen of de resultaten beter waren geweest als je nooit van 433 was afgestapt na de winterstop.

15 april 2024 om 11:47

Het is gewoon belachelijk dat Van het Schip zolang door is gegaan met dat 532 systeem. Geen resultaat geboekt met dat systeem met als kers op de taart de 6-0. En dan gewoon tegen Twente weer zo starten.

In de tweede helft werd door de spelers duidelijk gemaakt dat ze heel veel wedstrijden vanwege lui gedrag weg hebben gegeven. En dat is onacceptabel. Mentaal zit deze selectie niet op het goede spoor. Al is dat in vele wedstrijden wel zichtbaar geweest. Jammer, want met een goede instelling had Ajax gewoon meegedaan voor plek 3. En met een goede trainersstaf een zekerheidje, ze hebben het gewoon zelf verknald. Daarbij, ik geloof niet zo in de combinatie van ‘t Schip en donderspeeches. En die eigenschap zie ik al helemaal niet bij de Griekse Australiër, de geniale tacticus, of de IPad beheerder.

2e helft was ook gewoon leuk om te zien als je Ajax zo hard achteruit hebt zien gaan.
Er kwam weer wat vechtersspirit in.

Taylor speelde zeker goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren