Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sofyan Amrabat imponeert tegen Juventus: ‘Als hij de stofzuiger aanzet…’

Laatste update:

Hellas Verona toonde ook zaterdagavond tegen Juventus de uitstekende vorm van de laatste weken. Het team van Ivan Juric was drie dagen na het midweekse inhaalduel met Lazio (0-0) met 2-1 te sterk voor de regerend landskampioen en is nu al acht Serie A-speeldagen op rij ongeslagen. De club uit Verona neemt een verdienstelijke zesde plaats in. Sofyan Amrabat, die terug was van een schorsing, was een van de uitblinkers aan de kant van i Gialloblù en dat ontging de media in Italië allerminst.

“Als hij de stofzuiger aanzet, is het moeilijk om de bal niet kwijt te raken. En de manier waarop hij passes verstuurt, is ook van kwaliteit”, beaamt Corriere della Sera. De krant deelt de Marokkaans international een zeven uit. Dat is ook het cijfer wat de ex-speler van FC Utrecht en Feyenoord bij het populaire Fantacalcio krijgt. Daar worden zijn verrichtingen als ‘uitmuntend’ omschreven. TuttoJuve deelt Amrabat een 6,5 uit; alleen Marash Kumbulla, Matteo Pessina en Fabio Borini scoorden hoger (een 7).

De Italiaanse editie van Eurosport looft het spel van Amrabat, die qua beoordeling alleen Kumbulla voorrang moet verlenen: 7,5 om 8. “Duidelijke ideeën, fysieke kracht en persoonlijkheid. Hij weet altijd wat hij moet doen als hij de bal aan zijn voeten heeft”, zo klinkt het. “Hij domineerde op het middenveld, dit was een geweldige test. Altijd in het hart van het spel.” Bij Goal Italia krijgt alleen Fabio Borini (7,5) een hogere beoordeling dan Amrabat, Kumbulla, Davide Faraoni en Darko Lazovic (allen een 7).

Calcio Mercato springt zuinig om met de cijfers en geeft Borini met een zeven de hoogste beoordeling. Voor Amrabat, die vanaf komend seizoen het tenue van Fiorentina om de schouders draagt, zit er niet meer in dan een 6,5. “Samen met Miguel Veloso was hij de heerser van het middenveld. Hij liep goed de gaten dicht wanneer Juventus druk zette, vooraf vanaf de kant van Juan Cuadrado.” FOX Sports Italia geeft Amrabat een 7; alleen Kumbulla scoorde hoger met een 7,5.

Hellas, dat een week geleden ook een 1-1 gelijkspel bij AC Milan afdwong, droomt van plaatsing voor Europees voetbal. De huidige zes plaats is goed voor een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League, maar de concurrentie is groot. Terwijl nummer vier Atalanta ‘maar’ acht punten meer heeft, bedraagt de voorsprong van Hellas op nummer elf Napoli slechts vier punten. De Napolitanen hebben ook nog een duel minder gespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Dat we hem hebben laten lopen begreep ik toen al niet, is natuurlijk makkelijk achteraf lullen. Maar vond het direct al zo zonde omdat je toen al zoveel potentie zag. Feijenoord moet echt achter z’n oren krabben soms. Had Sinisterra ook zo zien verdwijnen en je ziet als je dit soort jongens kansen geeft ze hun potentie waar ziet maken.

9 februari 2020 om 09:27

De doodsteek is toen het terughalen van Jordy Clasie geweest, toen wilde Amrabat echt vertrekken. Bij Club Brugge heeft ie het trouwens ook niet gered, kan gebeuren. Maar Feyenoord had inderdaad veel meer op het doorontwikkelen van zijn talent moeten inzetten en hem kansen moeten geven. Die enorme fysieke kracht + drive was vrij uniek om te zien, hij moest alleen rustig leren en functioneel leren spelen. Toen is ie maar op rechtsback gezet, en sinds die flinke fout tegen Ajax is het bergafwaarts gegaan. Zonde, want in de CL was ie de beste aan Feyenoord kant, en dit was nou echt zo'n speler die je 20 miljoen had kunnen opleveren.

9 februari 2020 om 10:35

Die Jordy Clasie toch... Heeft Feyenoord miljoenen door de neus geboord met Ambrabat en is ook de grote verantwoordelijke geweest dat Ruud Vormer bij Feyenoord vertrok omdat hij niet aan het spelen kwam. Het blijft ingewikkeld allemaal.

9 februari 2020 om 10:53

Klopt het is ook allemaal niet makkelijk. We hadden een trainer lopen die veel bereikt heeft maar niet zo goed durfde te experimenteren met jonge gasten. En het klopt inderdaad dat amrabat overtuigend speelde in de CL op z’n passen door het midden na. Dat hij bij club niet goed speelde kan ik niet over oordelen maar veel voetballers hebben toch vaak een jaar nodig om bij een nieuwe club volledig te acclimatiseren. Tegenwoordig krijg je die tijd echt niet meer en worden talentvolle spelers te snel afgeschreven.

De zoveelste wedstrijd dat hij 1 van de uitblinkers is en ook tegen top teams als Juve. Bij Utrecht kon ik altijd van zn spel genieten, waarom hij bij Feyenoord mislukte is een raadsel.

9 februari 2020 om 10:53

Kreeg simpelweg de kans niet, helaas.

Wat speelt hij goed zeg, leed geen bal verlies, zijn pasjes allemaal ook prima. Hij is duidelijke goed ontwikkeld daar in de serie A.

Feyenoord moet af van hun manier van spelen. Het is veel op strijdlust en een soort halve 'kick and rush'. Daar halen ze hun spelers ook naar, van die net niet spelers. En spelers die wel potentie hebben, die passen er niet bij omdat ze niet hun eigen spel kunne spelen. Als ik kijk wat er de afgelopen jaren is gekomen en naar welke spelers is gekeken, snap ik dat echt niet. En vaak krijgen die spelers de voorkeur boven spelers als een Amrabat. Ja dan is de kans groot dat als zo een jongen elders wel de gelegenheid krijgt (langere tijd op dezelfde positie die de voorkeur heeft en de manier van spelen sluit aan) ineens van zeer grote waarde is. Ik moet wel zeggen, bij Marokko vond ik hem ook niet sterk spelen. Zelfs zwak in veel wedstrijden. Maar sinds laatste 2 wedstrijden (misschien door nieuwe bondscoach), speelt hij als één van de sterksten.

9 februari 2020 om 10:58

Ik vind het voetbal zeker geen kick en rush. Spelen vaak over de flanken en bouwen gewoon van achteruit op. Natuurlijk lijkt het als ze onder druk staan op kick en rush want dan moet die bal gewoon weggeschoten worden. Dat er fout gehandeld is inzake amrabat is zeker waar, maar ik zie ook geen Tim immers voetballers meer rondlopen bij Feijenoord.

9 februari 2020 om 11:41

@jsh88: misschien minder dan voorheen (mede dankzij spelers als Berghuis), maar het is nog steeds geen club dat verzorgd voetbal speelt wat bij de top 3 hoort. Daar heeft AZ ze in voorbijgestreefd. Waar ik op doel is dat het te lang heeft geduurd met spelers als een Tim Immers indd. Maar ook een Botteghin en een van der Heijden zouden niet bij een club als Feyenoord mogen spelen als je het mij vraagt.

9 februari 2020 om 14:45

@soccer81 dan heb je bottegin niet goed gevolgd. bij fc groningen was hij een van de beste. plus hij was was bij feyenoord ook gewoon goed. alleen tjaaaaaa zodra het niet goed loopt dan vergeten we eens hoe belangrijk was soms was voor feyenoord. dus ik ben het er niet mee eens dat je zegt dat hij niet voor feyenoord had mogen spelen.

Werd afgemaakt door alles en iedereen hier en moet je nu is zien ik heb het altijd zien zitten in deze jongen. Bewijst nu ook wekelijks in Italie dat ik het destijds toch goed had gezien hij werd ook destijds bij Feyenoord. Gehaald als vervanger van El Ahmadi toen El Ahmadi vertrok dacht Amrabat daar is mijn kans. Halen ze opeens Clasie en word hij meteen vice aanvoerder bij Feyenoord dan begrijp ik wel dat Amrabat. Bij zichzelf denkt mij niet gezien ik ga niet voor Clasie op de bank zitten en gelijk heeft hij. Moet zeggen dat hij zich de laatste jaren ook enorm heeft ontwikkeld. Bij Club Brugge was de vorige coach ook helemaal weg van hem.

Feyenoord maakt de laatste 10 jaar alleen maar slechte keuzes met transfers. Met als klap op de vuurpijl, Ziyech geen plek op het middenveld beloven omdat Lexie Immers daar speelde. En om maar te zwijgen over spelers terughalen die eerder al niet genoeg waren zoals Bilal. Clasie terughalen terwijl hij in Engeland geen pepernoot raakte. Amrabat op elke positie zetten behalve zijn favoriete positie. Lachwekkend.

9 februari 2020 om 15:52

Als je spelers als Amrabat zo behandel, Ayoub misken, maar wel Clasie en Fer op laat draven.., tja. Zo zijn er altijd bij Feijenoord onbegrijpelijke dingen gebeurd. Gek eigenlijk omdat een wereldtopper als Wim Jansen daar toch ook wat te melden heeft...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren