Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sherida Spitse zorgt voor zinderend slot van titelstrijd FC Twente en Ajax

Laatste update:

FC Twente Vrouwen is nog geen kampioen van Nederland. De koploper in de Azerion Vrouwen Eredivisie verloor woensdag met 2-0 op bezoek bij Fortuna Sittard en zag nummer twee Ajax met 2-1 winnen van PSV. Sherida Spitse hield de Amsterdamse titeldroom levend met een benutte strafschop in de slotfase. Twente, dat op 11 mei alsnog kampioen kan worden tegen Telstar, staat nu nog maar twee punten voor op Ajax.

Bijzonderheden:


Twente leek kort voor rust de zo gewenste 0-1 te maken. Elena Dhont gaf haar bewaker echter een duwtje bij haar rake kopbal, waardoor de treffer werd geannuleerd. Aan de andere kant schreeuwde Fortuna om een strafschop toen Féli Petra Delacauw onderuit werd gehaald door Wieke Kaptein. De bal kwam ondanks protesten niet op de stip te liggen.

Het voor de titel vechtende Twente zakte na rust door de ondergrens en Fortuna profiteerde daar optimaal van. Tessa Wullaert haalde van binnen de zestien uit en zag de bal in de verre hoek verdwijnen: 1-0. Ondertussen maakte PSV gelijk tegen Ajax, waardoor Twente virtueel kampioen was, ondanks de achterstand.

Twente keek zelf tegen een 2-0 achterstand aan met nog twaalf minuten op de klok. Na een vlotte aanval kopte Delacauw namelijk raak. Nog steeds geen ramp voor de Tukkers, al kwam daar zes minuten voor het einde verandering in. Spitse benutte een strafschop namens Ajax en houdt daarmee de kampioensdroom van haar elftal in leven. De Amsterdammers sluiten het seizoen af op 11 mei op bezoek bij ADO Den Haag.

Fortuna Sittard Vrouwen - FC Twente Vrouwen 2-0


69' 1-0 Tessa Wullaert (assist: Hildur Antonsdóttir)
78' 2-0 Féli Petra Delacauw (assist: Alieke Tuin)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat maakt Twente het zich ontzettend moeilijk. Het eerste driekwart van de competitie win je werkelijk alles om in het laatste kwart angst krijgt voor het kampioenschap en het een en al prutswerk wordt. Ik zie Ajax er ook nog zo met de titel vandoor gaan. Slappe zooi!

1 mei 2024 om 21:01

Op dit niveau hoor je iedereen een prijs te geven voor de moeite; heeft niets met professionele sport te maken.

1 mei 2024 om 21:12

Ken nog wel een tijd dat Twente een huldiging kreeg voor plek 2

1 mei 2024 om 21:28

Simpel duimpjes scoren hier, die sport is nog steeds volop in ontwikkeling.

1 mei 2024 om 21:31

In 2011 bedoel je? Toen ze de beker wonnen en ook de Johan Cruyff schaal werd dat seizoen binnen gehengeld. Er was voldoende te vieren dat seizoen.

1 mei 2024 om 21:39

Nee in 2007/08 werd de 2e plek ook gevierd op de oude markt. Dat bedoelde ik

1 mei 2024 om 21:40

Is zie het verband niet? Toen Twente, als relatieve verrassing, Champions League voetbal haalde, bedoel je? Dat was best een feestje waard. En toen was het voetbal ook behoorlijk aantrekkelijk. In tegenstelling tot wat deze dames ten tonele brengen.

1 mei 2024 om 21:47

Het verband is een 2e plek halen. Snap dat het nu voelt als nederlaag voor ze

1 mei 2024 om 21:48

Ik was daar wel bij destijds. Heb een geweldige middag gehad, net als iedereen om mij heen en de spelers. Ik snap het probleem niet. Vier het leven en je hoogtepunten.

1 mei 2024 om 21:50

Ik refereer aan het verschrikkelijke spelniveau. Jij legt een bijzondere link met een behaalde 2e plek in het mannenvoetbal. Als een tang op een varken..

1 mei 2024 om 21:52

Vind Twente een geweldige club, maar begrijp echt niet dat er je als twente supporter met trots terug kijkt op de periode 2007-2012. Deze periode heeft bijna voor het faillissement gezorgd door een te ambitieuze management.

1 mei 2024 om 21:55

@92643 Hoezo refereer je aan het niveau? Kan je dat ook toelichten? ‘..heeft niets met professionele sport te maken.’ Aangezien de vrouwen betaald worden voor het voetbal, heeft het wel degelijk met professionele sport te maken. Dus wellicht wil je nog argumenten aanleveren die wel inhoudelijk wat toevoegen.

1 mei 2024 om 21:59

Was er zelf ook. Was idd mooi, voor mij is er ook geen probleem. Dus je kan van een eventuele 2e plaats gewoon weer een feestje maken

1 mei 2024 om 22:05

Dan weet je ook waarom het gevierd werd. We hebben dat seizoen voor ons doen uitmuntend gepresteerd en waren de grote verassing dat jaar. Bij de dames is de tweede plek natuurlijk geen noemenswaardige prestatie. Daar zijn we grossier in kampioenschappen.
Sociomasia, dat zou je ook moeten opknippen op voor en na het kampioenschap. Dan begrijp je het mogelijk beter (vanaf 2011 ben ik niet trots, tot de hele sanering en promotie terug naar de eredivisie)

1 mei 2024 om 22:08

Ik begrijp best dat er salarissen betaald worden en daarmee profvoetbal is.. 'profwaardig' dan. Op basis van het spel, het technisch vermogen, het tactisch vermogen, het fysieke vermogen.. maar je kon dat zelf vast al wel invullen.

1 mei 2024 om 22:10

Sneu hoor, als je op deze manier moet reageren. Je voelt je nu wel helemaal het mannetje zeker?

1 mei 2024 om 22:12

Ik snap je wel hoor.

1 mei 2024 om 22:28

Wat een vreemde reactie. Als je elke dag voetbalt, elke dag oefent, en dit is het resultaat dan vind ik het het geld niet waard. Daarom voel ik me zeker niet anders.

1 mei 2024 om 22:47

Welk geld? Jij betaald toch niets? Ik vind volleybal totaal kut. Op welk niveau dan ook. Maar dat maakt toch helemaal niets uit? Ik betaal niets en heb ook geen inhoudelijke mening over teams en spelers.

Jij hebt dat ook niet over vrouwenvoetbal. Maar vindt het wel erg belangrijk om te zeggen dat je het niveau erg slecht vindt.

Dat maakt je een stoere bink.

1 mei 2024 om 23:31

Maar als je dan nu de CL ziet, dan is vrijwel de hele Eredivisie ook niet profwaardig. Die trainen net als Real Madrid elke dag, maar als je Vlap dan afzet tegen Vinicius... ik snap niet dat we daar nog over moeten lezen hoor.

Of is dat dan niet waar de lat ligt.

1 mei 2024 om 23:34

@92643 Je hebt helemaal gelijk. Als je als Femke Bol zijnde elke dag oefent en nog steeds niet sneller rent dan Usain Bolt dan ben je echt een amateur. Ik kijk zelf ook geen vrouwenvoetbal of zo, maar dat zielige scoren op "niveau" altijd. Mannen zijn nu eenmaal fysiek superieur aan vrouwen. Vrouwen rennen langzamer, zijn minder sterk etc. Toch sporten vrouwen ook op professioneel niveau zoals bijvoorbeeld bij atletiek, handbal, tennis en guess what... ook voetbal.

2 mei 2024 om 08:49

Jammer dat je dan weer net ons Vlappie moet benoemen, je had ook Jahanbakhsh kunnen noemen . Verder heb je helemaal gelijk natuurlijk.

2 mei 2024 om 09:37

Beste Saksenros. Blijkbaar vind jij het niet okay dat iemand op een forum zijn mening verkondigd. Daarbij kom je met argumenten die je denkt uit mijn mening te halen. Ik kan proberen het te weerleggen, maar ik heb niet de illusie dat we nog tot elkaar komen, dus dat laat ik maar.
Wat ik wel jammer vind is dat je met kreten als 'het mannetje voelen' en 'stoere bink' komt. Evenals Ajaja, die blijkbaar ook denkt dat ik hier persoonlijk gewin uithaal. Niet mijn manier van communiceren.

2 mei 2024 om 10:14

Naja Ali is wel heel extreem, Vlap is iig in Nederland goed (en zijn naam is zo lekker koddig).

Geweldige spits deze Spitse. Zou een aanwinst zijn voor de middenmoot van de Eredivisie.
Van Persie laat dit je eerste aankoop zijn en ga de boeken in als een legende!

1 mei 2024 om 22:08

Toppunt van delusion haha.

en ik maar denken dat het fortuna en daarvoor utrecht waren die de titelstrijd nog spannend hebben gemaakt, maar nee het is mevrouwtje Spitse

2 mei 2024 om 08:50

Haha echt he, ook nog met een hele matige penalty waar de keepster overheen dook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren