Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior richt zich via Instagram tot Igor Paixão

Laatste update:

Vinícius Júnior spreekt via Instagram zijn steun uit richting Igor Paixão. De vleugelspits van Feyenoord werd voor het Champions League-duel met Atlético Madrid (1-3) op zeer vreemde wijze uitgelicht door de Spaanse krant AS. Naar aanleiding van het artikel plaatste Paixão een statement op Instagram, dat gedeeld wordt door de aanvaller van Real Madrid.

Igor Paixão, el descendiente de esclavos que amenaza al Atleti, zo luidde de kop van het artikel. Letterlijk vertaald betekent dat: Igor Paixão, de afstammeling van slaven die Atlético Madrid bedreigt.

Op X kreeg AS een storm van kritiek over zich heen. Zowel Spaanse als Braziliaanse fans eisten dat de 'racistische' kop zou worden aangepast. Dat deed AS uiteindelijk ook. De publicatie op X verdween en het artikel werd bewerkt.

Desalniettemin wilde Paixão daags na de nederlaag in de Champions League zich uitspreken tegen racisme. In een statement op Instagram omschrijft de Braziliaan de worsteling waar landgenoot Vinícius Júnior ‘op dagelijkse basis’ mee te maken krijgt en geeft hij aan altijd te blijven strijden tegen racisme.

“Ze vermommen zich altijd”, zo begint Paixão. “Door elegante woorden, geld, manieren van gedrag en zelfs de posities die ze innemen. Ze zijn subtiel. Ze laten niet altijd alle vooroordelen zien die ze generaties lang met zich meedragen.”

“Zij zijn slim. Omdat ze meestal wegkomen met het begaan van een van de meest gruwelijke misdaden uit de geschiedenis: racisme”, vervolgt Paixão. “Maar ze verhullen het niet altijd, ze zijn niet altijd subtiel en ze zijn niet altijd slim. Soms zijn ze expliciet en overduidelijk, het resultaat van jaren en jaren vol straffeloosheid.”

“Deze week was het de beurt aan AS, de krant uit het land waar mijn collega, levens- en kleurgenoot Vinícius Júnior speelt, die dagelijks lijdt onder de haat van degenen die eenvoudigweg niet hebben geleerd een kwaad te overwinnen dat nooit had mogen bestaan, maar dat al zo lang een crimineel is.”

“Men zal zeggen dat ik de context verkeerd begrepen heb en men zal teksten aanpassen om racisme te verhullen. Maar alles is in orde. Want samen zijn we sterker. Wij zullen altijd sterker zijn. En we zullen nooit meer alleen lopen”, zo besluit de buitenspeler van Feyenoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja volgens mij zijn het gewoon feiten en is er niks racistisch aan. Je kunt wel stellen dat het verder niks toevoegt in deze context dus waarom zou je het zo benoemen. Snap dan verder ook niet waarom hij zich er zelf druk om maakt. Wordt je leven niet gemakkelijker van

30 november 2023 om 01:08

Je slaat de plank mij betreft toch echt heel erg mis. Met het bagitaliseren van deze uitspraak draag je net zo erg mee aan het feit zelf. Ik ga toch ook niet zeggen oh Nederland79 de horige barbaar die bezit was van de edelheer. Dat klinkt zover uit de lucht gegrepen. Het gaat hier echt om de al dan niet onbewuste connotatie van Paixao en dat zijn voorouders slaaf zouden zijn geweest. Slaap lekker verder

30 november 2023 om 07:25

Als je echt niet begrijpt waarom hij zich zo druk maakt dan mis je toch een behoorlijke dosis empathie en ben je ook onderdeel van het probleem. Het is veel te makkelijk om er zo even overheen te stappen

30 november 2023 om 07:57

@nederland79 en daarom vind ik het statement van Paixao wel erg sterk. Is het een feit? Jazeker, maar zoals Igor aangeeft is het racisme in een jasje gegoten dat je het niet meteen herkend. Ga jij maar even in de kroeg elke zwarte persoon aanspreken met dat zijn voorouder slaaf was. Ik denk dat je dan wel realiseert hoe ongepast, onbeschoft en wel degelijk racistisch is.

30 november 2023 om 08:32

Het heeft wel degelijk een racistische lading. Maar gelukkig zijn er voldoende onnozele mensen zoals jij die het niet zien, dan heeft het ook geen impact.

30 november 2023 om 09:43

Jij bent dus exact het probleem van de maatschappij tegenwoordig, echt exact. Dit heeft geen enkele toegevoegde waarde dus waarom slavernij erbij halen? Het is een denigrerende zin die nergens op slaat.

30 november 2023 om 09:45

@nederland79

Er is wel wat racistisch aan en al zijn het feiten, het is pure provocatie en absoluut niet netjes. Een Braziliaanse krant die over een Nederlandse speler zou schrijven " afstammeling van kolonisator" en jij zou over de rooie zijn. Het is dan niet racistisch, maar wel provocerend en onprofessioneel.

30 november 2023 om 12:08

@NorgeNederlandDat is ook dus vrij ironisch. Naar mijn mening zijn juist blanke mensen die dus altijd vinden dat anderen racisme 'moeten laten gaan' dezelfde mensen waar de wereld te klein is als iemand ook maar durft blanke mensen te generaliseren. Ik bedoel, durf iemand met racistische uitspraken maar een racist te noemen en vervolgens zijn het spontaan niet 'gewoon feiten', maar dan is het wel oneerlijk en haat.Grappig genoeg zijn dat ook gewoon feiten en dat weten ze best wel. Volgens hen is er blijkbaar niks mis met racisme tegen niet-blanke mensen, maar wel veel mis met iemand terecht een racist noemen als diegene een racist is.

30 november 2023 om 17:01

Lees nog eens wat je hebt getypt. Besef je nog steeds niet wat er niet aan klopt? Lees het nog een keer!

Welke redactie bij AS keurt het ook allemaal goed zeg...

Jammer dat deze krant, maar ook eigenlijk wel meerdere kranten/journalistiek in het algemeen, de controverse gebruiken voor eigen gewin zonder dat het een toevoeging is op het doel. In mijn ogen gewoon complete misbruik van persvrijheid en het daaronder willen verstoppen. Dit soort koppen verwacht je van een roddelblad, een blad bedoelt voor controverse en wat ook hun verdienmodel is. Beetje de hedendaagse juice kanalen, verschrikkelijk. Jammer dat in de journalistiek branche, maar ook verslaggevers ed, er weinig eer meer terug te vinden is en alles bedoeld om een zo groot mogelijk bereik te hebben. Puur om zelf op de kaart te komen.

Volgende week maandag op de voorpagina van het ad: Slowaakse tiran houdt afstammeling van specerijen smokkelaar in bedwang. Mexicaanse bonenvreter verschalkt Hollandse boerenpummel vanaf 25 meter . Duidelijke knipoog hier, hopelijk kan men nog beetje lachen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren