Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tuchel wijst één zondebok aan na Bayern - Real: ‘Hij was veel te hebzuchtig’

Laatste update:

Bayern München en Real Madrid hebben dinsdagavond in de heenwedstrijd van de halve finales van de Champions League in een geweldig schouwspel met 2-2 gelijkgespeeld. Na afloop stelde Bayern-trainer Thomas Tuchel dat een overwinning van zijn ploeg mogelijk was geweest, ware het niet dat één speler de doelpunten zo makkelijk weggaf.

Bayern kwam na een sterke openingsfase toch op achterstand. Een prachtige steekpass van Toni Kroos zette Vinicius Júnior alleen voor Manuel Neuer, waarna de Braziliaan koeltjes kon afronden. Min-jae Kim, die in de basis begon door het ontbreken van Matthijs de Ligt, kwam deze zomer voor 50 miljoen euro over van Napoli, maar zag er niet sterk uit door veel te snel in te stappen.

“Kim moet niet zo agressief meebewegen met zijn aanvaller. Dat kan hij doen als de bal daadwerkelijk wordt ingespeeld. Maar hij kan simpelweg niet zoveel ruimte achter hem laten als centrale verdediger”, oordeelt Tuchel na afloop in een interview met Sky.

“Maar hij is gewoon te hebzuchtig, veel te hebzuchtig”, gaat Tuchel verder in zijn tirade. “Er staat geen druk op de bal, waardoor je niet weet wat er kan gaan komen. Dan is dit veel te gemakkelijk. Daar kan niemand hem meer helpen. Om zo agressief in te stappen, voordat de bal gespeeld is, is te hebzuchtig.”

Ook bij de tweede treffer van Real Madrid zag Kim er niet sterk uit. Een steekpass van Vinicius Júnior kwam uit bij Rodrygo, die door de Zuid-Koreaan naar het gras werd gewerkt. De bal ging op de stip, waarna Vinicius Júnior er 2-2 van kon maken.

“Weer is hij veel te hebzuchtig. Hij staat de hele tijd aan de goede kant, tot hij ineens onnodig baan vrijmaakt voor Rodrygo. Op het moment van de pass zit hij al fout. Als zoiets gebeurt, blijf dan in ieder geval op de been”, aldus een zeer verwijtende Tuchel.

Ook Marco van Basten stelt dat Kim schuldig is aan beide tegentreffers van Bayern. “Hij (Kim, red.) maakte een aantal cruciale fouten. Hij is steeds te laat. Kim is in deze wedstrijd een zeer belangrijke speler geweest, voor Real Madrid”, concludeert Van Basten bij Ziggo Sport.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Waarom zou je je speler op deze manier bekritiseren. We hebben het allemaal gezien, is het dan nog nodig om als trainer dit te zeggen. Iedereen maakt wel is fouten, onnodig om het weer aan te kaarten als de hele wereld het al gezien heeft. Is Mathijs de Ligt weer fit voor de return?

1 mei 2024 om 09:28

Ach, dat is precies wat Tuchel al jaren doet. Het is altijd de fout van zijn eigen spelers wanneer het lastig begint te worden voor meneer Tuchel.

1 mei 2024 om 10:56

Zal de sfeer daar goed doen idd. Ik had eerder het standaard riedeltje verwacht over mogelijke scheidsrechtersfouten. Dit is dan weer wel wat anders, maar om het er zo uitgebreid over te hebben tegen de media, vind ik niet echt verstandig voor de teamgeest. Kim zal zich ook wel doodschamen voor de blunder, gaat je trainer je vervolgens voor de camera's even voorschut zetten.

1 mei 2024 om 11:05

Zo is Tuchel nou eenmaal, altijd naar een andere wijzen en steekt nooit de boezem in eigen zak. En over Matthijs gesproken die "ligt" er tot Juni uit.

1 mei 2024 om 12:45

Was voor de Ligt toch een race tegen de klok voor deze wedstrijd? Of heb ik wat gemist?

Classic tuchel, even een speler de grond intrappen na een wedstrijd, maar dat zijn we gewend als het niet lekker loopt. Real gaat dit nu thuis gewoon afmaken

Iedere trainer die naar een speler wijst bij Bayern, is altijd gedoemd om te mislukken. Vraag het maar aan Klinsmann, Kovac en Nagelsmann. Zij deden het Tuchel reeds voor.

1 mei 2024 om 09:13

Hij gaat toch weg aan het eind van het seizoen en de champions league is de enige prijs die hij nog kan pakken.

Tüchel denkt: “ik ben volgend seizoen toch weg… Straks zijn de anderen fit en heb ik Kim niet meer nodig”

Hoe heeft Bayern hier 50 miljoen voor kunnen betalen? Ik kijk te weinig wedstrijden van Bayern om te weten of hij dit vaker doet, maar het zag er echt heel matig uit. Tuchel wil je eigenlijk helemaal geen woorden meer aan vuil maken, want een ongelofelijke zak hooi is dat zeg. Hij is ongeveer alles wat je niet wil als uithangbord van je club.

1 mei 2024 om 09:15

Kim speelt gewoon echt een prima seizoen bij FC Bayern hoor, enige nadeel is nu dat er in de CL halve finale opeens 80% meer kijkers zijn en hun mening baseren op puur die wedstrijd. Kim is de meest stabiele verdediger van Bayern dit jaar, beter dan de Ligt ook.

1 mei 2024 om 12:26

Hij gaat gewoon redelijk vaak de fout in. Is gewoon een matige verdediger en gewoon een paar klasses minder dan de ligt.

1 mei 2024 om 14:11

Absoluut niet, de Ligt is een stuk minder.

1 mei 2024 om 09:15

Na goed te hebben gespeeld bij fenerbache en zich moeiteloos te hebben aangepast. Was dit geen slechte keuze van Bayern. Daar kan een keer een mindere wedstrijd bij zittem

1 mei 2024 om 09:23

Hij komt van Napoli en ook daar was die ijzersterk.

1 mei 2024 om 09:26

Vergeet zijn seizoen bij napoli niet .. was ongelofelijk sterk en goed. Speelde voor de Azië cup bij Bayern ook vaak sterk. Maar na de Azië cup is er mentaal iets niet ok. Zulke fouten maakte hij nooit

1 mei 2024 om 11:07

Ik kijk ook te weinig Bayern wedstrijden om Kim goed te kunnen beoordelen. Maar deze fouten doen me wel twijfelen over zijn kwaliteiten. Hi is misschien sterk en kan kopduels winnen, maar verdedigen is meer dan dat.

1 mei 2024 om 14:10

Nagenoeg iedereen die van Asia / Africa cup terug id gekomen zit er rest van seizoen niet lekker in. Zie ook Salah. Zonde zo’n cup middenin het seizoen.

1 mei 2024 om 11:22

Niet zo moeilijk toch? Omdat Kim bij de beste verdedigers hoort in Europa. Kim was ook de beste verdediger in het begin van het seizoen bij Bayern, maar er lijkt mentaal iets geknakt te zijn bij hem sinds hij zijn basisplaats moest afstaan voor Dier. Niet zo lang geleden gaf die ook aan in een interview dat die niet echt de reden weet waarom die nu op de bank zit . Als je een speler bent die nood hebt aan vertrouwen en duidelijkheid van je coach dan is Tuchel je kryptonite.

1 mei 2024 om 13:43

Dit was een mindere wedstrijd, maar normaal is hij echt een monster. In het begin van het seizoen was hij gewoon een van de betere verdedigers in Europa

Welke gek stelt hem dan ook op.... o wacht, dat is Tuchel zelf.

De wedstrijd had wel 2 spelers dat veruit de zwakste waren bij hun team. Kim bij Bayern en Vazquez bij Real Madrid. Beide zullen de return dan ook op de bank plaastsvinden schat ik in.

1 mei 2024 om 09:39

Kim is doorgaans zeer betrouwbaar achterin. Hij had duidelijk een off day tegen Real. Jij redeneert alsof hij wekelijks loopt te klooien en Tuchel dit had kunnen weten. Alom paniek om niks want met 2-2 is alles nog mogelijk. Kim is bij Korea, Bayern en eerder bij Napoli een topper. Hem afrekenen op een off day ook door Tuchel is wel erg kortzichtig.

1 mei 2024 om 12:35

Je mag ook wisselen hé? en of Kim een off day had trek ik in twijfel. Vini is de beste links buiten die je kan wensen en als je dan ook nog eens een Kroos hebt die een pass geeft die je zelden ziet, dan ben je gewoon kansloos. Walker is 1 van de weinige die Vini constant in bedwang kan houden.

1 mei 2024 om 14:16

Kim zit al een tijd op de bank bij Bayern. Lastig dan om halve finale opeens te moeten spelen.

Tja, het was volgens velen allemaal logisch dat De Ligt niet veel speelde, want deze Kim was wel zoveel beter en sterker. Dat hebben we gezien gisteren, 2 cruciale fouten in een halve finale CL..

1 mei 2024 om 09:23

De Ligt wordt standaard afgezeken maar wat hij presteert is vrij uniek tot nu toe. Heeft best wel eens momenten maar wordt ook niet altijd op juiste manier gebruikt. Doet niks onder voor Kim, integendeel. Al kan hij ook wel s te enthousiast in stappen. Maar goed, overdreven kritisch zijn is blijkbaar de methode

1 mei 2024 om 09:27

Dat De Ligt in 2021 hands maakte in een cruciale wedstrijd op het ek maakte hem ook geen slechte verdediger, wat mij betreft in ieder geval. Een beetje een flauwe en overtrokken reactie van je.

Kim, is hij altijd zo slecht of was dit toeval? Wat was hij slecht zeg.. hoorde echt niet thuis op het veld in een halve finale CL. Begin het bijna jammer te vinden dat hij niet speelde tegen Arsenal..

We kunnen eigenlijk al wel concluderen dat de enige die altijd overeind blijft en nooit opvalt door grote fouten nu Eric Dier is...dat ik dat ooit zou zeggen
Speelt degelijk en saai, maar maakt dus geen grote fouten en blijkt nu de meest betrouwbare cv van Bayern te zijn. Props voor hem.

1 mei 2024 om 09:54

Haha dat dacht ik ook. Best wel mooi voor hem hoe die van te slecht voor Spurs nu naar basisspeler van Bayern is gegaan tijdens de halve finale van de CL. Hij verzaakt ook niet, speelt vanuit zijn kracht en doet niets geks.

Snap niet dat iemand met de draaicirckel van een vrachtwagen 1 op 1 tegen Vinicius wordt gelaten 3x..

Vraag je om problemen

Waarom niet al wisselen in de rust? Dat vroeg ik mij tijdens de wedstrijd af. Kim was een bron van onrust in de defensie van de Duitsers. Dus Tuchel moet dit vooral zichzelf aanrekenen, in plaats van, als gebruikelijk, wijzen naar een ander. Foei!

Kim Stam. Je kunt je ook afvragen hoe die assist gegeven had mogen worden bij de 0-1. Daarbij was dat wel een heerlijk balletje.

Je laat hem toch echt zelf staan Tuchel. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat Vini ook gewoon heel goed is, en hij hele goede verdedigers eruit kan laten zien als amateurs. Denk bijvoorbeeld aan een Araujo.

Ik wacht nog steeds op de eerste speler onder Tuchel die hem een kopstoot verkoopt. Die man denkt echt dat hij met een stel kinderen bezig is, waar hij maar alles kan over zeggen en tegen doen. Gisteren ook was die al vanaf minuut 1 als een gestoorde aan het roepen langs de zijlijn, daar wordt je als speler toch gewoon gek van?

Die gasten krijgen allemaal miljoenen betaald als je dan een keer kut werk levert, dan mag de baas daar wat van zeggen toch? Zo.gaat dat bij mij op het werk ook als je het niet naar behoren uitvoert.

Je zou kunnen zeggen dat trainer Thomas hierbij zijn pupil in bescherming zou moeten nemen, maar iedereen die de wedstrijd had gezien zouden het er roerend mee eens zijn en dus hetzelfde erover hebben gezegd. Zelfs Min-jae zelf zou het er mee eens zijn. Uiteraard zuur dat hem dit zo overkomt in 1 wedstrijd.

1 mei 2024 om 14:20

Als iedereen het er wel mee eens is hoef je hem als manager toch niet voor de bus te gooien? Neem hem in bescherming bij de media en pak hem dan persoonlijk aan. Dit heeft alleen maar een negatief effect lijkt me.

Zo goedkoop dit vanTuchel.

Tja beetje onnodig om hem nu publiekelijk af te branden. Kan je ook gewoon achter gesloten deuren houden. Maar goed boeit Tuchel volgens mij toch vrij weinig omdat hij er toch vandoor gaat na dit seizoen. Jammer dat Kim niet meer hetzelfde niveau haalt als voor de Azië Cup. Altijd heel betrouwbaar geweest voor zowel Napoli als in de eerste seizoenshelft bij Bayern. Maar goed iedere speler krijgt wel is een dip. Topspelers komen daar wel uit dus laten we kijken wat Kim gaat doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren