Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Quincy Promes op verzoek van Nederland gearresteerd in Dubai

Laatste update:

Quincy Promes is woensdagavond gearresteerd in Dubai, zo bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan De Telegraaf. De arrestatie is gekoppeld aan een uitleveringsverzoek van Nederland. Promes moet in ons land een lange gevangenisstraf uitzitten wegens betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid.

De afgelopen dagen vond koortsachtig overleg plaats tussen Nederland en Dubai. Beide landen sloten in 2021 een uitleveringsverdrag, dat het nu mogelijk maakt Promes aan Nederland over te dragen.

Eind februari werd Promes al vastgehouden in de Verenigde Arabische Emiraten. De aanvaller zou betrokken geweest zijn bij een verkeersongeluk en daarna gevlucht zijn van de plaats delict.

De aanvaller was met zijn werkgever Spartak Moskou op trainingskamp in het Midden-Oosten, maar werd op het vliegveld vanaf waar hij zou terugvliegen naar Rusland gearresteerd.

Sinds 1 augustus 2023 heeft Nederland een uitleveringsverdrag met het land in het Midden-Oosten en vanwege de recente veroordelingen tot in totaal 7,5 jaar gevangenisstraf verzocht Nederland de VAE om uitlevering.

Hoewel VAE er relatief lang over deed om Promes uit te leveren, is er nu toch een akkoord bereikt. Eerder op de woensdag meldde misdaadverslaggever John van den Heuvel in een video-item van De Telegraaf nog dat hij de uitlevering verontrustend lang vond duren.

Wanneer Promes aankomt in Nederland, is vooralsnog onbekend. De aanvaller kan overigens nog wel bezwaar maken tegen zijn uitlevering. Zijn huisarrest in Dubai is inmiddels omgezet in verblijf in de gevangenis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede zaak, hopelijk komt hij snel naar Nederland en weten de Russen zich er niet tussen te wringen.

14 maart 2024 om 19:20

Laat hem lekker daar kost hij ons ook niets. Geef 1 of 2 panden van hem aan ze neef en ook opgelost. Scheelt ons weer een bak geld voor weer een nietsnut achter de tralies.

Oei oei oei daar ga je

13 maart 2024 om 20:03

Prison FC met een nieuwe aanwinst, here we go!

13 maart 2024 om 20:04

Promes in oranje! 😋

13 maart 2024 om 20:20

Het andere andere Oranje.

13 maart 2024 om 20:49

Yellow is the new Orange 👀

Ik kijk uit naar zijn volgende single!

13 maart 2024 om 20:04

Ze hebben de wrong guy, he shall me helpen. Ze leven een lie...iets in die trant waarschijnlijk. Ik ga snel the Black Keys opzetten nu

13 maart 2024 om 20:04

In prison zullen nog wel een paar gangsta bro's zitten voor een leuke samenwerking?

13 maart 2024 om 20:06

Je hebt een plaat van drakeo the ruler waar z'n raps opgenomen zijn door de telefoon in gevangenis. Mogelijkheden voor een cult classic van Promes dus

13 maart 2024 om 20:07

Denk dat hij zijn volgende plaat zitten gaat noemen

13 maart 2024 om 20:30

Dit voelt bijna net zo lekker als m’n cluppie wint! Hopelijk komt hij met z’n zure gezicht naar Nederland,

13 maart 2024 om 20:33

Vertel waarom voelt dit zo lekker voor jou wat zijn jou belangen hierin? Wat kan jou het schelen?

13 maart 2024 om 20:36

Daders ontlopen hun straf niet in Nederland ongeacht hoeveel geld ze hebben.

Duidelijke overwinning voor de Nederlandse maatschappij.

13 maart 2024 om 20:37

Afgunst en jaloezie doen veel met een mens Gil.

13 maart 2024 om 20:38

@gil Omdat randdebielen hun verdiende loon moeten krijgen? Omdat hij er tot nu toe gewoon mee weg kwam, en dat tast mijn rechtvaardigheid gevoel aan? daaromMaar volgens @Quil heeft dat dan weer iets te maken met dat ik jaloers ben op een crimineel? Blijkbaar is strafbare feiten plegen jaloers makend, Snap jij het nog? Ik ook niet..

13 maart 2024 om 20:38

Ben je nou echt zo naïef dat je denkt?

13 maart 2024 om 20:40

Zijn verdiende loon wellicht, maar wanneer hij vrij is leeft hij weer in alle luxe en vrijheid en worden mensen weer jaloers. En dat vind ik dan weer mooi.

13 maart 2024 om 20:45

Dat kan nog wel eens tegenvallen. Zijn bezittingen in Nederland zijn bevroren, en in Rusland zullen ze ook wel het een en ander willen claimen in verband met gederfde inkomsten.

Gelukkig voor hem heeft hij er dus een alternatieve carrière op na gehouden 😂

13 maart 2024 om 20:47

Rijk zijn maar een debiele crimineel zijn met beperkte vrijheid (kan maar naar beperkt aantal landen) daar is helemaal NIETS jaloers makend aan, kom op @Quill, over naïef gesproken..

13 maart 2024 om 20:48

Leuk die luxe als je vrij bent… Had iets meer waarde gehecht aan het opvoeden en zien opgroeien van je drie kinderen. Al is het voor de kinderen misschien beter als ze niet door papa worden opgevoed. Met geld ga je dit gemis van je familie en kinderen nooit kunnen kopen.

13 maart 2024 om 20:49

Right afgunst… een persoon met het iq van 78… weinig om jaloers op te zijn.

En als je denkt dat hij in alle luxe gaat leven, dan vergis je alle claims die die moet afbetalen en de 98% kans op recidive… iets met een ezel… haha jij denkt echt dat die een leven vol luxe en vrijheid tegemoet gaat…

13 maart 2024 om 20:49

Ik heb echt intense medelijden met mensen die jaloers zijn op Quincy Promes. Zelfs als hij vrij is en nog 10x zoveel geld had. Dat zoveel mensen streven naar geld en spullen is echt een veeg teken voor de mensheid. Jaloers op Promes... hoe dan.

13 maart 2024 om 20:52

@quilinho: Wat je zegt klopt ook niet helemaal. Er zijn toch wel een aantal landen (zoals de VS) die hij niet meer in zal komen met drugs-gerelateerd strafblad.

Daarnaast is het nog maar de vraag hoeveel geld er overblijft na een eventuele ontnemingsprocedure.

Als hij straks vrij komt zal hij vast meer geld dan mij hebben, maar jaloezie ga ik echt niet voelen tov. hem...

13 maart 2024 om 20:53

Banana, omdat hij voortvluchtig is/was zijn Promes bezittingen bevroren. Dit blijft niet meer zo als hij zijn straf uitzit. Promes kan namelijk aantonen dat hij zijn miljoenen op een eerlijke manier verdiend heeft.

13 maart 2024 om 20:55

Hij leeft dan in ieder geval flink wat jaren minder in alle luxe en vrijheid. Heerlijk toch!

13 maart 2024 om 20:56

ik snap het ook niet, mensen zijn zomaar blij om niks. maar als het frenkie de jong was ….

13 maart 2024 om 20:58

Hoezo denk je dat het jaloezie is? We reageren op andere voetballers toch ook niet zo? Heeft niks met jaloezie te maken, maar dat dit vervelende ventje gewoon z'n verdiende loon krijgt voor z'n domme gedrag. Daarn mag ie weer van alle luxe genieten, helemaal prima.

13 maart 2024 om 20:59

En je denkt dat daar nog veel van over blijft? Hij pleegt contractbreuk dus Moskou zal nog wel een paar miljoen claimen. Daarnaast zal hij verplichtingen hebben die ook doorlopen terwijl hij in de bak zit. En ondanks zijn miljoenen die hij met het voetballen heeft verdiend zal hij wel degelijk ook geplukt worden. Aangezien ze terug gaan rekenen wat die deal hem heeft opgeleverd.

En jij vindt dat 5 jaar zitten waard?

13 maart 2024 om 21:00

Amen Migi, we weten allemaal nog hoe ontzettend klote die avondklok als beperkende maatregel voelde.
Waardes als vrijheid zijn een groot goed en oneindig meer waard dan een rolex

13 maart 2024 om 21:06

Dan was ik ook blij met gerechtigheid dat een crimineel niet zijn straf zal ontlopen.

13 maart 2024 om 21:44

Wat weet jij nou precies van rechtvaardigheid laat me niet lachen hou op met deze nonsens we weten precies wat het is.🙃

13 maart 2024 om 21:51

Nou legt het eens uit dan? Wat is het dan precies. Het lijkt mij erop dat een veroordeelde crimineel alsnog zijn welverdiende straf krijgt. Maar jij ziet dat anders?

13 maart 2024 om 21:56

Vertel dan Gil. Wat is het dan?

Ik zie een crimineel met een grote bek die denkt onschendbaar te zijn graag in de cel belanden. Flinke portie karma. Gerechtigheid dus. Maar dat zit dus anders?

13 maart 2024 om 22:31

Als het precies dezelfde situatie betrof maar ipv Promes was het Frenkie, had ik hier net zo hard geroepen, dus wat suggereer je?

13 maart 2024 om 23:17

Haha alsof mensen anders zouden denken over Frenkie dan over Quincy als die zijn neef wilde doodsteken en cocaïnehandel zou uitoefenen. Kijk voor de gein even hoe hard Rai Vloet het land uit is gejaagd.

Omgekeerd racisme is weer duidelijk te zien in hoe deze waard ‘Gil’ zijn gasten vertrouwd… zijn geen haar beter dan de mensen waar ze betichten tegen te zijn. Overigens niet verrassend dat aan beide kanten racisten het voor de normale medemens proberen te verstieren.

14 maart 2024 om 06:33

Valt niet veel terug te rekenen want de party was gepakt. Het verschil met drugdealers is dat hij wel kan aantonen dat hij miljoenen met voetbal heeft verdiend. Dus zal hij altijd miljoenen nog hebben. Dat hij een straf krijgt in detentie en boete is een feit, maar we leven in NL en zijn legale verdiensten zijn hoger dan de illegale mislukte importen. Een vd grootste fouten die hij maakte, vind ik, is dat hij niet humble was en zich liet mee slepen en vond dat hij moest reageren dmv social media. Beter was hij een deal aangegaan met de justitie en zich netjes gemeld op een afgesproken datum. Hij heeft een hele grote domme fout gemaakt en zal er voor moeten boete.

Wie had dat gedacht, van denken dat je ongrijpbaar bent en het zeggen van bye bye, naar in de cel zitten in Dubai!

Het ga je goed gozer, hopelijk mag je je volledige straf uitzitten en worden je tegoeden bevroren.

13 maart 2024 om 20:03

Gaat in Nederland zitten neem ik aan toch?

13 maart 2024 om 20:04

Natuurlijk, want hij wordt uitgeleverd, maar in de tussentijd zal hij met zojn vluchtgevaar ongetwijfeld in een cel in Dubai moeten wachten

Top! Die is klaar met voetballen en kan gaan boeten voor zijn achterlijke gedrag!

Een gevangenisstraf uitzitten? Dat hoeft mijn vader niet

Oké komt ie maat, oei oei oei, die heeft je vader niet he!

Hahahaha ennn dag he "oeioei die heeft je vader niet"

Die word niet uitgeleverd zodra Rusland zich er mee gaat bemoeien..

13 maart 2024 om 20:03

Rusland is niet zo fan van drugscriminelen.

13 maart 2024 om 20:05

Voor zover ik weet is hij nog steeds Nederlands staatsburger en valt dus onder de Nederlandse wetgeving. In Rusland is hij gewoon werknemer dus hebben de Russen daar weinig over ye zeggen lijkt me.

13 maart 2024 om 20:09

De Russen weinig te vertellen haha. Je hebt geen idee wat voor invloed Rusland heeft als hun willen dat hij terugkomt gaat dat gebeuren.

13 maart 2024 om 20:34

Ik betwijfel of ze zoveel moeite gaan doen voor een knurfterige dealende gangster die niet eens staatsburger is.

13 maart 2024 om 20:34

Als de Arabieren wat rommelen met de olieprijs en gasprijs, dan is Rusland failliet.

13 maart 2024 om 21:09

Dat willen ze dus niet want volgens mij zit hij al een kleine 2 weken in Dubai.

13 maart 2024 om 21:11

Analist: de angst zit er goed in voor de Russen he? Maar bekijk het nou eens nuchter in plaats van de invloed van de Russen zo uit te vergroten. Het is een drugs crimineel, althans als zodanig veroordeeld, en daar zitten zelfs Russen niet op te wachten.

13 maart 2024 om 21:17

Totdat een van die oliesjeiks daar "opeens" een hartstilstand krijgt. Russen zijn ijskoud met die dingen kameradski. 🤜🤛

13 maart 2024 om 21:26

Crooswijk, het gaat hier om een 'simpel' voetballertje. Niet om iemand die staatsrechtelijk van grote invloed is in Rusland. Daar gaan ze echt niet iemand voor omleggen.

14 maart 2024 om 17:39

Zoals Heiky al aangeeft. Promes is niet interessant genoeg voor Rusland. Voor staatsburgers willen ze nog wel eens druk uitoefenen maar voor buitenlanders hebben ze al snel iets van laat maar. Dat is waarom die eigenaaf van Spartak zo druk bezig was met regelen van Russisch paspoort voor Quincy.

13 maart 2024 om 20:07

Rusland heeft dit de afgelopen weken waarschijnlijk proberen te voorkomen, daardoor duurde het zo lang allemaal.

13 maart 2024 om 20:26

Hier kan Rusland helemaal niets tegen doen. Verder valt er voor Rusland niets te winnen om dwars te gaan liggen. Die gaan die moeite helemaal niet nemen, lijkt me.

13 maart 2024 om 20:30

Laten we de geopolitieke waarde van Quincy Promes nou niet overschatten.

13 maart 2024 om 20:38

@Hijniet! Hij is geen Amerikaan, maar die basketbalster die is gepakt met wietolie is geruild tegen een Russische wapenhandelaar.

13 maart 2024 om 20:59

Wat voor profijt heeft de Russische overheid aan het behouden van Promes?

13 maart 2024 om 21:07

Andere situatie. De Amerikanen probeerden destijds een onterecht vastgezette staatsburger vrij te krijgen, de Russen konden op hun beurt een wapenhandelaar vrij krijgen. Voor Nederland is het weliswaar fijn om Promes zijn verdiende straf te geven, maar ook niet zoveel waard om daar een gevangenruil voor te overwegen.

13 maart 2024 om 21:10

Onterecht? Ze had iets bij haar wat in Rusland tegen de wet is. Geheel terecht dus.

13 maart 2024 om 22:21

Ja terecht dat ze een boete krijgt. Niet 7 jaar strafkamp vanwege een flesje CBD olie

13 maart 2024 om 22:25

@Troy, ik ben niet bekend met Russische jurisprudentie. Maar ze kreeg 9 jaar gevangenisstraf voor minder dan 1 gram wiet o.b.v. 'drugssmokkel'. Lijkt een redelijk politiek proces, ondat het goede politieke ruilwaar is.

Stel dat Nederland Ghirkin (MH17) toch te pakken kreeg(zit nu 4 jaar vast vanwege kritiek op Putin). Dan gaan ze dus opzoek naar 'ruilwaar'.

Die jongen roept het zo ongelofelijk op zichzelf af met zijn filmpjes en gedrag.

En straks huilen in de bak...

Ben benieuwd wat Rusland nu weer verzint om dit te voorkomen..

13 maart 2024 om 20:34

Niks? Is er enig bewijs dat Rusland zich zo inzet voor Promes ofzo?
Denk dat niks Promes nu nog gaat helpen als de VAE en Nederland een overeenkomst hebben

Oei oei oei filmpje in de maak...

Hoop dat hij nu wel voor zijn daden vast komt te zitten.

Niemand ontkomt aan de lange arm van de wet......

Ben benieuwd of dit gaat lukken.

Zijn bezittingen in Nederland zijn bevroren en als hij de gevangenis in gaat zal zijn contract in Rusland ook vernietigd worden. Ik weet niet hoe het met zijn bezittingen in Rusland gaat maar kan me voorstellen dat daar weinig van overblijft.

9 jaar zitten, 5 jaar met goed gedrag en z’n voetbal carrière is voorbij. Die vinden we daarna vast terug ik het criminele circuit

13 maart 2024 om 20:10

Daarvoor is hij alvast het bedrijfs leven in gedoken beetje hosselen zoals hij t zou noemen. Wat hij dan weer hosselt is een hoop geld waard🤣

13 maart 2024 om 20:28

Volgens mij is de goed gedrag regeling aangepast, je kunt max 2 jaar eerder eruit meen ik.

En Quincey goed gedrag? Ik heb mijn twijfels

13 maart 2024 om 20:31

Wat jij zegt klopt Thesaints. Je komt op zijn vroegst 2 jaar voor het einde van je straf vrij. Het doet er niet toe of je 30 jaar cel krijgt of 7 jaar in beiden gevallen kunnen er max 2 jaar vanaf na goed gedrag.

Mooi en nu lekker brommen

Ja dottie man!
Don’t drop the soap 🧼 broh! 😂

Fabrizio Romano:

'quincy Promes to Prison FC: Here we go confirmed! Contract till 2031, with a possibility to upgrade for a year'

Ben ergens bang dat hij niet de volledige straks zal krijgen. Iets met uitbetalen? Maar wie weet,

En maar denken dat je onschendbaar bent 😅 niemand ontloopt zen straf zie je wel

Haha, die maakt voorlopig geen maffe fimpjes meer.

Hahaha heel nederland is nog nooit zo eensgezind als nu

Mooi, kan dat over het paard getild manneke eindelijk gaan brommen voor zijn daden.

Te dom om te poepen die gast.

We geven een : here we go!

Hij moet evenveel kansen krijgen als ihattaran.

13 maart 2024 om 20:38

Ik denk dat ie in de bajes wel basis speelt hoor. Mocht Ihattaran diezelfde transfer maken, heb je wel een lekkere aanval overigens.

13 maart 2024 om 23:24

Ik bedoelde evenveel kansen buiten voetbal het was als grap bedoeld😄

Oei, Oei, Oei. Komt die maat (7,5 jaar)

13 maart 2024 om 21:03

5,5

Sta je dan met je "stoere" raps trots te doen over wat voor crimineel je bent om vervolgens met de staart tussen de benen de bak in te moeten. Kijkend naar z'n leeftijd is dat ook direct einde voetbalcarriere. Wat een idioot. Was toch volwassen geworden. Misschien had hij het dan wel verder kunnen schoppen dan Ajax en Spartak.

Eindelijk gerechtigheid. Hier kan je toch niet mee wegkomen.Nu nog zorgen dat hij snel in Nederland is

Wat een geweldig nieuws. Complimenten aan het OM en haar evenknie in de Emiraten voor alle inspanningen.

Ik had niet durven dromen dat dit stuk stront zo ontstellend arrogant zou zijn dat hij bij het eerste het beste uitstapje al tegen de lamp zou lopen omdat hij zich onschendbaar waande.

Lekker voor hem. Nu rappen vanuit de bajes.

Ben toch benieuwd wanneer Sneijder en Ziyech en Depay en dat soort figuren zich eens distantieren van Promes. En ben ook benieuwd of het na Taghi weer lukt om een Nederlandse crimineel uitgeleverd te krijgen van daar. Is toch voor veel criminelen een ideaal vakantieoord plus de Russen zijn ermee bezig. Fingers crossed dat Promes gewoon uitgeleverd wordt.

Hahaha lekker voor die Promes. Is ook zo dom dat hij naar Dubai gaat want daar was ook ene Taghi gearresteerd. Maar ja we weten allemaal wel dat die Promes te dom is om te poepen. Gelukkig gerechtigheid en hopelijk is die snel in Nederland zodat hij zijn welverdiende straf kan uitzitten.

Hij is Nederlands staatsburger dus staat Nederland wel sterker dan Rusland, die is enkel werkgever...

Tjah beste vermaak is leedvermaak blijkt maar weer eens. Die portie karma heeft hem wel goed teruggepakt.

Zullen we een soort ek 88 doen. Gewoon met duizenden mensen hem opwachten op Schiphol. Daarna rondvaart door de grachten en allemaal lachen en stoere insta foto's plaatsen. Mooi welkom

Komt goed uit voor Oranje! Kan ie net op tijd in Nederland zijn.

‘Oei oei oei’, nu toch echt erbij.

Voelt als gerechtigheid! Hij is hier echter nog niet want er zal heus druk vanuit Rusland komen om hem niet uit te leveren helaas op politieke gronden. Hij zal zichzelf wel vervloeken in zijn cel nu want mocht hij naar Nederland moeten is het meteen einde carrière door stom wegrijden na een aanrijding ( alleen te verklaren als hij alcohol had gedronken deze actie maar blijft dom) vraag mij wel af of Ajax nog een deel transfer geld krijgt en of dat dan afgeschreven kan worden.. hoop dat Nederland doorzet en hem binnen harkt zodat duidelijk wordt dat niemand groter is dan ons rechtssysteem.

Promes wordt veroordeeld tot zes jaar cel: "daar ligt hij niet wakker van. Die blijft lekker de rest van z'n leven in Rusland met z'n miljoenen. En hij kan ook gewoon nog naar landen als Argentinie, Mexico, Nieuw-Zeeland en de Emiraten reizen, daar hebben we geen uitleveringsverdrag mee. Nederland kan hem niets maken."

Letterlijk nog geen maand later: oeps...

7.5 jaar cel, heeft je vader niet he

Iets in mij zegt dat deze jongen op de een of andere manier gelinkt gaat worden aan die hele Taghi gebeuren en alsnog uitgeleverd gaat worden aan de Nederlandse autoriteiten. Hij is de lul deze gozer. Echt een domme gozer. Je bent een profvoetballer, iets waar heel veel kinderen van dromen om te worden, en dan verpest je het zo voor jezelf. Geen graantje medelijden voor zulke types. Ihhataren nog zo een dombo. Dat je je vader verliest is gewoon heftig, heb het zelf ook ervaren, maar ga niet die smoesje telkens gebruiken om jezelf als een zielige kleine kindje te profileren. Weet 1000 procent zeker dat als meneer Ihataren dit alles zou zien, hij hem in zijn gezicht had gespuugd.

Contract zonder ontsnappingsclausules ga ik vanuit.

Dit heeft mijn vader niet.

Zal je zien, krijgt hij straks tbs opgelegd
start de behandeling niet op tijd. Met als gevolg dat hij straks ook 7000€ krijgt uitgekeerd ;

Jemig wat een gemierenneuk. Nouja buitenspel is buitenspel zeggen we dan maar

Boh dat steekt he Quincy?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren