Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Quincy Promes kan celstraf in Nederland ontlopen door misdrijf in Rusland’

Laatste update:

Quincy Promes kan zijn gevangenisstraf in Nederland mogelijk alsnog ontlopen, zo schrijft het Russische Mash. Volgens de laatste berichten uit Rusland kan er daar ook een strafzaak tegen hem worden begonnen. De aanvaller van Spartak Moskou werd vorige week woensdag opgepakt in Dubai. Die arrestatie is gekoppeld aan een uitleveringsverzoek van Nederland.

Promes moet in Nederland een gevangenisstraf uitzitten van 7,5 jaar wegens betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een familielid. Eind februari werd hij al vastgehouden in de Verenigde Arabische Emiraten. De aanvaller zou betrokken geweest zijn bij een verkeersongeluk en daarna gevlucht zijn van de plaats delict.

De vijftigvoudig Oranje-international kwam vervolgens weer op vrije voeten, maar werd vorige week woensdag na koortsachtig overleg tussen Nederland en Dubai opnieuw gearresteerd. Hij wacht sindsdien in gevangenschap op het besluit over zijn uitlevering naar Nederland.

Het Russische medium Mash schrijft echter dat het zo kan zijn dat Promes niet aan Nederland uitgeleverd wordt. Volgens de berichtgeving heeft de aanvaller van Spartak zich in Rusland schuldig gemaakt aan belastingontduiking.

Het gaat om een bedrag van rond de 40.000 euro. Als Promes daadwerkelijk als verdachte wordt behandeld in Rusland, zou het land hem op een opsporingslijst kunnen plaatsen.

In dat geval kunnen de Russen eveneens vragen aan Dubai om de topvoetballer uit te leveren. Volgens Mash kan hij dan in Rusland zijn schulden afbetalen en zou hij vervolgens weer in actie mogen komen voor Spartak Moskou.

Promes wordt momenteel in Dubai op het hoofdbureau van de politie vastgehouden, vlak bij het vliegveld. Daarmee lijkt hij nog enigszins goed weg te komen. Veel uitgeleverden belanden in de gevreesde Al Aweer-gevangenis, die een speciale afdeling heeft voor dergelijke gedetineerden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

NL, betaal die 40k direct aan Rusland!!!

20 maart 2024 om 10:24

Waarom als ik vragen mag ik heb liever niet dat mijn belasting centen aan hem worden uitgegeven. Geef maar 1 van zijn pandjes aan ze neef en laat die klaploper lekker daar kost het ons ook niets.

20 maart 2024 om 10:31

Dit is serieus 1 van de domste dingen die ik heb gelezen.
Hij moet gewoon zitten. Criminelen de vrije hand geven omdat je belasting betaald.

20 maart 2024 om 10:34

De Nederlandse staat die 40K aan de Russische staat over maakt (zeker in de huidige situatie) om een crimineel uitgeleverd te krijgen vind ik eerlijk gezegd minstens net zo dom klinken hoor.

20 maart 2024 om 12:04

@bizzlad, waarom dan? Omdat het Rusland is? Er wordt vaak genoeg minstens 40k tipgeld betaald om de gouden tip over een misdrijf te verkrijgen. Nu heb je een misdrijf opgelost en laat je de pleger gewoon gaan? Als mens en jurist snap ik daar niks van. En terug op Rusland: denk je serieus dat Rusland dat merkt? 40k? In de oorlogspot? Die bevat miljarden en dan is 40k niets. En grote NLse bedrijven geven nog steeds veel meer geld uit daar. En als laatste: stel jij was de neef van Promes? Of jouw kind is drugsverslaafd en daardoor aan lager wal? Zou je dan niet willen dat Promes zou zitten?

20 maart 2024 om 13:18

Als je kind drugsverslaafd is, is het redelijk kortzichtig om de importeur van dat spul daarvan de schuld te geven. Of zie jij het ook als de schuld van Heineken als iemand alcohol verslaafd is?

Natuurlijk gaat die 40K het verschil niet maken. Desalniettemin kun je het imo niet verdedigen dat in een tijd waarin er allerlei sancties zijn tov Rusland, ook maar 1 Euro aan ze over te maken als Nederlandse staat.

20 maart 2024 om 15:01

Ik zeg niet dat Promes de schuldige is aan die drugsverslaving, maar als importeurs er mee weg komen, dat lijkt me heel frustrerend. Bovendien zou ik zelf heel graag willen dat elke importeur die we kunnen krijgen, graag pakken en vasthouden. Maar zo sta ik er in.En niet kunnen verdedigen dat Rusland ook maar 1 Euro krijgt? Dat is nog geen druppeltje op een heel erg grote gloeiende plaat en maakt nul verschil. En dan wel kunnen verdedigen dat je een gedetineerde laat glippen? Ik begrijp daar helemaal niks van. Als Promes terug in Rusland is, vangen ze veel meer aan belastingen van hem dan die 40k. Dat is pas echt kortzichtig. Net als het feit dat tipgevers ook geld krijgen vd overheid om mensen te pakken, criminelen ook dealtjes kunnen maken met de overheid om de grotere criminelen te pakken zoals strafkwijtschelding e.d. Ook maar niet meer doen? Vind echt dat we boter op ons hoofd hebben betreffende deze evt 40k naar Rusland. En er zijn genoeg bedrijven die nog steeds geld verdienen in en aan Rusland en die boycotten we ook niet met zijn allen. En nu zou je er een gestrafte crimineel voor terugkrijgen, die anders vrij rondloopt en sch**t heeft aan zijn slachtoffers en de rechtstaat waar ie vandaan komt en dat vaak genoeg laat blijken. Nou, je zou maar de kans hebben voor 40k om hem te pakken aan je voorbij laten gaan.... Niet mijn idee.Oh, en je gaat heel makkelijk voorbij aan zijn neef en hoe hij er in staat. Die zou zich top voelen als Promes niet gepakt wordt denk ik.

20 maart 2024 om 15:10

Oh, en Til mocht voor 4 miljoen naar PSV van Spartak. En Szymanski mocht gehuurd worden door Feyenoord. Maar 40k om een crimineel te pakken kan niet.

20 maart 2024 om 15:34

Het grote verschil is dat die 40k van ons belastingbetalers is. Laat lekker rotten in Rusland. Hij komt vanzelf klem te zitten op enig moment

20 maart 2024 om 15:53

Wat Rusland allemaal wel of niet verdient aan het laten inwonen van een veroordeeld crimineel is voor NL toch helemaal niet belangrijk. Is nog steeds geen reden om zelf dan maar geld over te maken.

Hier gaan we het zo te zien totaal niet over eens worden. Ik snap wat je bedoelt te zeggen....links om of rechts om krijgt Rusland toch veel meer geld binnen al dan niet uit Nederland. Maar in de realiteit is het nou eenmaal zo dat perceptie in het politieke landschap meer dan belangrijk is. Dus het is gewoon totaal geen realistisch idee.

Dat de neef van Promes zich beter zou voelen als zijn steker in NL achter de tralies zit is natuurlijk al helemaal geen reden om dit te doen. Sinds wanneer ga je dingen ineens heel anders doen gebruikelijk is om een individu tevreden te stellen?

20 maart 2024 om 13:19

Ja goed idee, laten we meedoen met dit soort dubieuze praktijken

20 maart 2024 om 15:07

Haha. Want wij betalen nooit geld voor een gouden tip oid. En we laten graag een crimineel lopen voor 40k. Die Rusland in veelvoud krijgt als Promes belastingen moet betalen voor zijn miljoenen loon bij Spartak als ie weer terug is.
Allemaal boter op ons hoofd.

20 maart 2024 om 21:42

Alsof Rusland hier geïnteresseerd in is. Die hadden gewoon al een bonusmisdrijf op de plank liggen om hem onder het mom van uitlevering terug naar Rusland te kunnen krijgen.

Dit is gewoon een list om hem in Rusland te krijgen. 40.000 euro betalen en dan ben je weer vrij…

20 maart 2024 om 10:15

Dat staat bijna letterlijk in de tekst. 40K is wisselgeld voor Promes of Spartak.

20 maart 2024 om 11:07

Mooi toch? Laat hem lekker de rest van zijn leven in Rusland blijven. Zal die vast heel blij mee zijn

20 maart 2024 om 13:05

Rest van zijn leven in Rusland blijven?
Er zijn toch een aantal landen buiten Rusland waarmee Nederland geen uitleveringsverdrag heeft, waaronder Brazilië en Dominicaanse Republiek als ik het ergens goed gelezen heb. En daar kan je als multimiljonair aardig vertoeven lijkt me.

Laat hem maar lekker in Nederland in de bak zitten voor minimaal 5 jaar. Is toch een aardige tijd.
En daarnaast is zijn voetbalcarrière ook gelijk klaar. Kan hij ook naar zijn miljoenen fluiten die hij de komende jaren nog zou kunnen verdienen als voetballer daar.

20 maart 2024 om 16:39

Deze jongen heeft het iq van een stroopwafel en dan doe ik een stroopwafel nog tekort ook. Laat hem lekker naar Rusland gaan weer. Over een jaar of wat hebben ze hem niet meer nodig en kan die mooi naar het front. Hoewel ik ook wel verwacht dat hij dan weer ergens de fout in gaat en alsnog in Nederland in de bak komt.

20 maart 2024 om 20:02

En dan na die 5 jaar weer lekker de samenleving in? Je hebt hem het hardst als hij Nederland niet meer in kan. Waar hij dan ook mag zijn

Rusland zijn toch partij boefjes. List om hem naar Rusland te krijgen. Erg doorzichtig allemaal. Criminelen lekker helpen.

20 maart 2024 om 10:18

Precies mijn gedachte. Verzinnen gewoon een aanklacht (en ook al is het waar; tikt ie dat met 2 vingers in z'n neus af). Ik moet je eerlijk zeggen dat die Russen toch slimmer zijn dan ik dacht. Vermoedelijk hebben ze geen enkel belang bij het terughalen van die gozer maar is dit gewoon Nederland dwars zitten.

20 maart 2024 om 10:19

Ben je een crimineel? Ga naar Rusland! Daar is een grote maffiabaas al president. Als je toch nog de gevangenis beland kun je daarna het leger in om als strijder Oekrainers kapot te schieten. Wat een aanfluiting.

20 maart 2024 om 10:24

Niet alleen populair onder criminelen, ook veel ''agenda 2030 wappies'' staan in de rij om naar Rusland te verhuizen kwam laatst nog op het nieuws voorbij.

20 maart 2024 om 11:11

Ik zou er voor zijn om net als bij de boeren een opkoopprogramma te starten en alle "agenda 2030 wappies" een oprot premie te geven als ze daadwerkelijk naar Rusland immigreren en het Nederlands paspoort inleveren. Heb het idee dat dit op de lange termijn veel kosten zal schelen.

20 maart 2024 om 11:16

Ik moet zeggen dat ik ook hoop dat ze dan ook naar Rusland gaan... en daar blijven. Het gros heeft alleen een grote waffel en schopt tegen alles en nog wat. Dit lijkt soms wel hun levensbenzine te zijn. Wat een treurige instelling heb je dan. Veel plezier in Rusland.

20 maart 2024 om 14:12

Je kan alleen niet je paspoort inleveren zonder dat je staatsburger bent van een ander land, maar ik snap je punt.

20 maart 2024 om 22:30

Nederlandse regering zijn ook boefjes zoals jij het noemt. Alle regeringen en politici zijn boefjes.

Tsja waarom zou Rusland een drugscrimineel in bescherming nemen met dit soort truucjes. Promes heeft geen Russisch paspoort, dus kan mij niet voorstellen dat ze dit voor hem overhebben. Maargoed, laat ze naar doen. Laatste wat je wilt is in het krijt staan bij Putin, zeker als ke daarna Rusland niet meer kan verlaten...

20 maart 2024 om 10:15

Gewoon een potje ver pissen tegen een EU land

20 maart 2024 om 11:56

Als Promes een Rus was had ik dat begrepen. Maar Rusland is echt een anti drugs land, dus zover gaan voor een Nederlander begrijp ik niet. ze hebben het op dit moment vast druk genoet met andere battles....

20 maart 2024 om 10:16

Mogelijk dat de mensen van Spartak Moskou vriendjes zijn met Poetin of dat Poetin Nederland wil sarren. Heb je al 2 redenen waarom Promes voorlopig gewoon welkom is in Rusland

20 maart 2024 om 10:24

Als ik me niet vergis was Spartak juist een van de "schone" clubs als het om banden ging met de overheid en/of Putin.

20 maart 2024 om 10:30

Het lijkt me moeilijk om in Rusland los te staan van Poetin.

20 maart 2024 om 10:35

Volgens mij is Spartak altijd eigendom geweest van personen die gelierd zijn aan de overheid cq Poetin of bedrijven die of deels of helemaal in handen zijn van de Russische overheid/poetin.

Het lijkt net een goochelaar. Elke keer komt er wel een ander misdrijf uit de hoge hoed getoverd. Lekker Quincy, goed bezig!

20 maart 2024 om 12:35

Uiteindelijk loopt het meestal slecht af met dit soort mensen. Er komt een moment dat hij met de verkeerde speelt. Ik heb dan ook de verwachting dat we ergens tussen nu en 15 jaar een artikel krijgen dat Promes ergens is gevonden. Op dat moment haal ik mijn schouders op en denk ik:" tsja dat krijg je ervan"

20 maart 2024 om 14:42

Tja, drang naar meer is soms een vloek.

Haha, die Russen verzinnen wel iets voor hem. Het is toch ongelooflijk eigenlijk he. Voetballers leven als Goden op deze aardkloot

Waarom zou de Verenigde Arabische Emiraten voorrang verlenen aan een uitleveringsverzoek door Rusland? Promes wordt vooral vastgehouden in verband met een uitleveringsverzoek door Nederland. Quincy zijn dagen zijn geteld. Hij komt binnenkort gewoon wat jaartjes zitten en de overheid mag hem wat mij betreft kaalplukken.

20 maart 2024 om 10:55

Denk dat je hier wel heel makkelijk over denkt, waarom zou VAE geen voorrang geven aan een land wat hun land boost door o.a de mensen die er op vakantie gaan, altijd een goede band hebben gehad.. niet dat er geen Nederlandse mensen komen, maar ik denk dat je verkijkt hoe de band tussen die 2 is..

20 maart 2024 om 11:09

@messino,

Je moet je eens afvragen wat er te halen valt in Nederland, en wat er te halen valt in Rusland, makkelijke reden om Rusland voorrang te geven.

Daarbij weet ik niet hoe het uitleveringsverdrag met Rusland is, maar met Nederland is dat een pure keuze, en geen verplichting.

20 maart 2024 om 11:39

Je loopt achter. Met Nederland is het juist wel een verplichting, alleen eentje waarbij elk van de landen een afweging mag maken nog of het verzoek klopt. Rusland heeft volgens mij geen verdrag met de VAE.

20 maart 2024 om 12:12

@arnhem,

"een afweging mag maken".

Dus geen verplichting.

20 maart 2024 om 12:17

Elk uitleveringsverdrag heeft nog een toetsing, het verdrag met de VAE is op dat punt niet anders dan met andere landen.....

20 maart 2024 om 12:26

@arnhem,

Het gaat niet om een toetsing, want er is al lang en breed bewezen en vastgesteld dat hij schuldig is, dat weten ze ook in de Vae.
Ze hebben alleen de keuze gemaakt om hem niet uit te leveren.

Het word in het verdrag allemaal mooi omschreven, maar uiteindelijk kiezen ze gewoon

Ah dit komt over als het betere advocaten werk. Het is duidelijk wat het doel is. Kan nog weer wat langer duren zo op deze manier. Daar zal ook vast iemand voordeel aan hebben. Zolang Promes niet op nederlandse grondbodem is zal Spartak er veel aan doen hem terug te krijgen.

20 maart 2024 om 11:26

Eens, zou een meesterlijke zet zijn en een mooie plottwist in een aflevering van Narcos NL o.i.d.

Hopelijk trappen ze er niet in en is hij gewoon binnenkort te verwelkomen in NL!

Eerlijk gezegd geloof ik deze hele getouwtrek niet om Promes. Zijn vast anti-westerse media uit Rusland die gewoon Nederland wil laten zweten dat ze mogelijk Promes mislopen.

Waarom zou Rusland zoveel moeite doen om een Nederlandse criminele staatsburger uit handen te houden van Nederland? Om ons te jennen? Met de genomen moeite lijkt mij dit echt buiten proporties. Ik bedoel, het gaat hier om Nederland en Promes, laten we onzelf niet groter maken dan we zijn en Promes al helemaal niet. Voor Rusland zijn wij gewoon een strontvlieg en is Promes een voetballer in loondienst. Buiten dat ze ons zogenaamd jennen heeft Rusland totaal geen belangen om Promes in bescherming te nemen.

Het is niet dat Promes een Edward Snowden is die staatsgeheimen lekt van Amerika of dat hij een Amerikaanse staatsburger is die als ruilmiddel ingezet kan worden voor Russische krijgsgevangenen.

Aan de andere kant, zo graag willen we Promes nu ook weer niet terug. Zou leuk zijn als hij zijn straf uit komt te zitten, maar het is nou ook weer niet zo dat het een Taghi is die dusdanig impact heeft op de Nederlandse onderwereld dat we hem per se terug willen hebben.

20 maart 2024 om 12:26

Zoals siepie hierboven al treffend verwoorde: potje ver pissen.

Nederlands international, veel media aandacht. Juist omdat het geen zware crimineel is is het een makkelijk target om te laten zien hoe groot je invloed nog is.

Doen er nu alles aan om andere landen te kakken te zetten en te proberen om nog steeds gezien te worden als een grote speler op het internationale toneel.

20 maart 2024 om 12:52

Potje ver pissen is alleen leuk als het om twee gelijkwaardige landen gaat. En dan heb ik het over Rusland tegen Amerika.

Rusland tegen Nederland wat voor eer valt daar nu aan te behalen? Alsof je snoep steelt van een kind. Iedereen weet dat Rusland meer invloed heeft dan Nederland. Snap nog wel enigszins als Nederland steeds heel arrogant internationaal Rusland verbaal loopt af te fakkelen, maar daar is hier niet echt sprake van.

Maar ja, misschien schat ik Rusland in deze wel iets te hoog in en zijn ze daadwerkelijk zo kleinzielig dat ze elk pietlullig dingetje aangrijpen om aan te tonen dat ze ver kunnen plassen.

20 maart 2024 om 13:05

Rusland is verre, verre van een gelijkwaardig land aan de VS. Ze hebben een economie ter grootte van de Benelux. En ja, heel veel vierkante meters onbewoonde toendra en dennebossen. Het enige waar ze in wedijveren zijn nucleaire wapens. En die lijken me niet echt een handige tool in deze saga om Promes.

Maar een uitleveringsverzoek van Rusland wordt door Dubai dus verkozen boven het uitleveringsverzoek van NL? Dat word me niet helemaal duidelijk.

20 maart 2024 om 12:13

Dat verzoek van Rusland A) ligt er helemaal nog niet en B) de kans dat Rusland verkozen wordt lijkt me vrij klein.

De VAE heeft al een paar keer moeilijk lopen te doen sinds het verdrag getekend is bij rechtsverzoeken tegen Nederlandse drugshandelaren die in de emiraten ondergedoken zitten. Als ze opeens voor een vrij duidelijk onzinverzoek van Rusland zouden kiezen, dan zou Nederland (zeker als Wilders deel is van de regering) er voor kunnen kiezen de VAE als een vijandig land te gaan behandelen op het gebied van de aanpak van drugshandel en vervolgens lobbyen om sancties tegen de emiraten in te stellen.

Nederland alleen zou de emiraten geen pijn doen, maar als Europese bondgenoten in de strijd tegen drugshandel ook sancties instellen dan zouden de emiraten toch echt een probleem gaan krijgen.

Ligt er geen beslag op zijn bezittingen hier in Nederland? Als we daar nu eens 40k van overmaken naar Rusland. Kan ie mooi uitgeleverd worden aan Nederland en de groeten doen aan Bubba.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren