Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arrogante’ Promes maakte fout op fout: ‘Ontsnappen is vrijwel onmogelijk’

Laatste update:

Quincy Promes is door enkele eigen grove fouten opgepakt in Dubai, zo concluderen advocaten uit de Verenigde Arabische Emiraten. De Telegraaf heeft een uitgebreide reconstructie gemaakt van de trip met zijn ploeg Spartak Moskou die Promes uiteindelijk fataal lijkt te zijn geworden.

De 32-jarige aanvaller werd in februari in Nederland voor 7,5 jaar veroordeeld wegens betrokkenheid bij cocaïnehandel en het neersteken van een neef op een feest. Promes waande zich veilig in Dubai tijdens een trainingskamp met Spartak. Tijdens het einde van het trainingskamp ging Promes, in het drukke verkeer van Dubai, in de fout. Hij raakte betrokken bij een verkeersongeluk, waarna hij op de vlucht sloeg.

Een kapitale fout, zo zegt Arash Zad, advocaat in Dubai. “Eentje die in Dubai strafverzwarend werkt. Dit is echt een kwestie van de schade regelen en je bent klaar.” De advocaat heeft geen enkel idee waarom Promes besloot te vluchten. “Ontsnappen is vrijwel onmogelijk. Echt overal in Dubai hangen camera’s.”

Promes wordt uiteindelijk opgepakt wanneer hij met de selectie van Spartak terug wil vliegen naar Moskou. De Nederlander komt snel weer op vrije voeten, maar mag het land niet verlaten.

Hij gaat vervolgens opnieuw de fout in door zich te laten zien in dure nachtclubs, wat ook wordt vastgelegd door zijn vriendin Tabatha Robinson, beter bekend als rapster Dreamdoll. “Een filmpje van de twee hartendiefjes verspreidt zich razendsnel, en blijft ook bij de autoriteiten niet onopgemerkt”, zo schrijft De Telegraaf.

Opnieuw geen handige actie, stelt een andere advocaat uit Dubai, aangezien Promes volgens verschillende geluiden op dat moment huisarrest heeft. Het huisarrest is een vriendelijk gebaar van de overheid. “Dat gebaar moet je alleen wel waarderen”, zegt de advocaat, die niet openlijk over de zaak kan praten. “Als uit zo’n filmpje blijkt dat je dat niet doet, is het meteen klaar. Dat arrogante gedrag, dat wordt hier afgestraft.”

De Nederlandse justitie slaat daarna zijn slag. ‘Na een nacht doorhalen’ wordt hij – op basis van een Red Notice van Interpol – meteen wéér opgepakt. De vijftigvoudig Oranje-international wordt op het hoofdbureau van de politie vastgehouden, vlak bij het vliegveld.

Promes kan nog wel bezwaar maken tegen eventuele uitlevering. Dan zal een proces van 'weken of maanden' volgen, vertelde misdaadverslaggever John van den Heuvel onlangs al in een video-item. "Het ligt er gewoon aan hoe Promes er zelf in staat. Als hij zich niet verzet tegen uitlevering, dan kan het snel gaan", aldus Van den Heuvel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft schijt aan alles en iedereen, of hij is echt verschrikkelijk dom. Waarschijnlijk is het het tweede. Je kan een prachtig en onbezorgd leven lijden als voetballer die miljoenen binnenharkt en dan besluit je om jezelf in de nesten te werken door “de gangster” uit te hangen. Zal ongetwijfeld de verkeerde mensen om zich heen hebben gehad. Je ziet dit wel vaker bij rijke sporters die niet de hersencapaciteit hebben om verstandige besluiten te maken.

18 maart 2024 om 21:36

Denk eerder dat die gozer zoals je beschrijft ontzettend dom is. Sowieso al als je in een totaal ander land met andere regels gaat vluchten na een ongeval. Dan ben je gewoon ronduit dom. En inderdaad door de grote bink uit te hangen met zn nieuwe rap dat ze hem niet pakken bla bla. Mag hopen dat hij nog n half jaar is dubai in de cel mag zitten voor hij pas hier heen komt. Maar wel in een cel zonder iets en max 1 uur pd luchten. Trieste gozer is het. En het perfecte voorbeeld voor zijn eigen kinderen man man man

18 maart 2024 om 21:38

Of je bent een soort Rupsje Nooitgenoeg en denkt met misdaad een route te hebben gevonden waarin je een nog luxer leven kan leiden. Helaas heeft hij kennelijk geen mensen om zich heen gehad die hem op het rechte pad konden houden.

18 maart 2024 om 22:38

Je moet medelijden met deze jongen hebben. Voetbalt al sinds zijn jeugd en heeft net even teveel ballen gekopt. Hierdoor heeft hij al op jonge leeftijd een hersenbeschadiging opgelopen. En dit is nooit meer goed gekomen.

Want iemand met gezond verstand zal zich nooit zo gedragen. Zijn talent en leven verkwanseld. Maar nog veel erger zijn kinderen in de steek laten waardoor ze opgroeien met een vader die als crimineel in de bak zit. Dit is een soort egoïsme van Promes die alleen al reden is om hem 7 jaar vast te zetten.

19 maart 2024 om 11:33

Medelijden? Grapjas. Die jongen genoeg kansen gehad. Neemt nergens verantwoordelijkheid voor. Domme dingen doen, omdat je verkeerde vriendjes kan ik nog enig sinds begrijpen, maar je eigen familie neersteken. In oorlogstijd bij de vijand je centjes verdienen…
Zeker geen medelijden als ie een paar jaar moet brommen.

19 maart 2024 om 12:34

Het ene sluit het andere niet uit. Ik gok op beide.

19 maart 2024 om 14:43

Hoe meer ik over deze jongen lees, hoe meer ik ervan overtuig raak dat hij CTE (chronische traumatische encefalopathie) heeft. CTE is die aandoening die je veel ziet bij boksers en American footballspelers die veelvuldig hoofdletsel hebben opgelopen. Door CTE gaan mensen impulsiever beslissingen nemen, wat regelmatig neerkomt op roekeloze-, criminele- en/of gewelddadige gedragingen. Vaak rijden ze zich na verloop van tijd dood of plegen ze zelfmoord. In de VS draait elke zomer wel een bekende oud-American footballspeler de bak in of komt te overlijden. Doordat CTE pas kan worden vastgesteld bij een autopsie kan dit ook niet bij leven worden gediagnosticeerd en er bestaat ook geen behandeling.

Voor de buitenwereld lijkt het alsof mensen met CTE door arrogantie of domheid dit soort rare dingen doen, maar uiteindelijk blijkt het gewoon om een hersenaandoening te gaan. Ik snap dat Promes zijn imago al niet mee heeft, maar het kan heel goed zijn dat hij al langere tijd CTE heeft (bijvoorbeeld door te vaak een bal tegen zijn hoofd te hebben gehad toen hij jonger was), of dat hij gewoon pech heeft dat zijn imago al slecht was en CTE nu ook nog eens opspeelt, waardoor hij er extra slecht uitziet. Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal geen excuus om duizenden kilo's coke te importeren, je neef neer te steken en te vluchten van een plaats delict, maar ik denk echt dat er meer aan dit verhaal zit dan enkel arrogantie of domheid.

19 maart 2024 om 16:00

Die gozer heeft helemaal geen CTE, zijn brein was altijd al onderontwikkeld als je hem hoorde praten; ''pikachu, banana'' en ''heeft je vader niet he''. Hij vond het gewoon stoer om het mannetje te zijn en zich te mengen in de criminaliteit. Nu mag hij op de blaren gaan zitten.

Het is gewoon een mafkees, maar niet vanwege CTE. Eerder iemand met een laag IQ die makkelijk beïnvloedbaar is door zijn omgeving en wat hij ziet op social media/in series etc. Iemand die geluk heeft gehad dat hij talent had als voetballer! En vervolgens het op deze manier alsnog verpest. Echt totaal geen medelijden mee.

Niet handig gedaan door Promes.
Ik verwacht zelf dat hij uiteindelijk weer vrijgelaten wordt en naar Rusland terugkeert.

18 maart 2024 om 21:42

Op basis waarvan? Er is gewoon een uitleveringsverdrag en hij heeft zich misdragen in dat land dus om welke reden zouden ze hem laten gaan?

18 maart 2024 om 21:58

@AjaxNL!, Op basis van niet veel om eerlijk te zijn. Het is meer een gevoel, want ik vind het maar wat te lang duren. Als je de media ook mag geloven, dan houden de hoogste posities van zowel de Nederlandse als Russische autoriteiten zich bezig met deze zaak. Dit geeft mij de indruk dat politieke belangen een grote rol spelen en ik neig dan ook meer naar dat hij uiteindelijk niet uitgeleverd zal worden.

19 maart 2024 om 01:16

Waarom zou Rusland in vredesnaam moeilijk doen om iemand die is veroordeeld voor drugshandel? Hij heeft niet eens een Russisch paspoort. Ja, Nederland en Rusland liggen elkaar niet goed, maar Rusland heeft hier volgens mij weinig te winnen behalve Nederland dwarsliggen. En of dat nou echt goed is voor Rusland op de lange termijn?

19 maart 2024 om 01:22

@fceindhoven: zoiets is niet 1,2,3 geregeld met alle bureaucratische regeltjes en dergelijke. Het is niet zo van: 'oh stuur maar door naar Nederland, en bedankt nog he!'. Overigens is Promes gewoon Nederlands staatsburger en valt derhalve onder de Nederlandse wet. In Rusland is hij werknemer van een bedrijf, als je een voetbalclub zo kan noemen. Russen hebben geen enkel belang om hem koste wat het kost terug te halen.

19 maart 2024 om 06:40

Rusland en Nederland liggen elkaar wel meer dan een beetje niet goed momenteel, stravven. Diplomatiek gezien staan er weinig landen zo rechtstreeks tegenover elkaar. Natuurlijk, Nederland is qua militaire en economische slagkracht totaal niet van hetzelfde kaliber als Rusland, maar diplomatiek gezien zijn wij, en worden we ook gezien door Rusland als, één van hun meest uitgesproken diplomatieke tegenstanders. MH17, Ruttes niet-aflatende steun voor Oekraïene en zijn aanstaande NAVO-leiderschap (belangrijke factor) en het felle anti-Poetin beleid draagt hier aan bij.

Rusland ziet Promes als een pion om Nederland mee te vernederen. Zo van "Kijk eens wie jullie niet kunnen hebben?". Dat ze daarvoor zo'n kansloze de hand boven het hoofd moeten houden zal ze een worst zijn, Poetin houdt binnen de landsgrenzen een stuk ergere mensen de hand boven het hoofd dan Promesje met z'n coke en z'n neef in het been steken.

19 maart 2024 om 09:24

Maar hij zit vast in Dubai en niet in Rusland en ik denk niet dat ze hem gaan vrijlaten omdat de Russen dat zo graag willen. Slecht voor eigen economie.

19 maart 2024 om 09:26

Ben helaas bang dat het idd niet zo makkelijk is als dat het lijkt.. Scherpe samenvatting @bongiorno!

19 maart 2024 om 10:20

Rusland heeft volgens mij niet veel te willen, hij heeft nog altijd de Nederlandse nationaliteit en heeft nog geen Russisch paspoort of ID. Het zal even duren om alles rond te krijgen maar de kans dat ze hem gaan uitleveren aan Nederland is in ieder geval groot.

19 maart 2024 om 10:39

Dit is een zaak tussen Dubai en Nederland. Rusland heeft er geen fluit mee te maken. Hij heeft geen Russisch paspoort dus dan houdt het snel op. Dit is een Nederlander die veroordeeld is in Nederland en zich momenteel in Dubai bevindt - verder niets.

21 maart 2024 om 11:38

Maar Russen willen hem hebben hij heeft nog een 'belastingschuld' en zal dus eerst naar Rusland gaan als die zijn meer bevriend met UAE dan NL , zullen plechtig beloven hem daarna naar NL te sturen , maar dat zal denk ik miet gebeuren

We wisten toch allemaal dat zijn domheid hem vroeg of laat zou nekken. Ben toch benieuwd of ie zichzelf nu nog steeds zo cool vindt?!

Laat hem maar wegrotten. Ongelooflijk domme jongen, en nog onbegrijpelijker dat types als Memphis hem steunen. Werk hard voor je geld, heb respect voor je omgeving, en verzorg je gezin. Blijkbaar is dat allemaal te moeilijk voor dit soort type ' gangsters '

18 maart 2024 om 21:40

Memphis is net zo'n soort domme jongen. Die docu niet gezien? Ze vinden het allemaal prachtig om te koop te lopen met wat ze hebben meegemaakt. De straat man, je weet toch!!?

18 maart 2024 om 22:42

Was Memphis niet degene die dacht dat hij in een ghetto was opgegroeid omdat er wel eens wiet gedeald werd in het speeltuintje op de hoek?

Compleet gestoord die crimineel. Zo zonde kan aardig ballen maar hoop nu vooral dat hij echt lekker zijn straffen mag gaan uitzitten.

Of hij is onder het nulpunt dom of hij voelt zich toch ergens schuldig en neemt daardoor het leven niet meer serieus.

Je hebt twee uitersten: de Kanté’s van deze wereld en aan de andere kant heb je de Promessen van deze wereld. Echt onbegrijpelijk hoe je zo dom kan zijn, al verbaast het me niks. Kan me nog zo’n debiel filmpje herinneren met z’n “alles hoog” waar Kwakman nog een spotfilmpje op heeft gemaakt 😂

Als ik dit zo lees dan lijkt het wel alsof het gaat om een puber van 17, maar het is gewoon een man van 32. Ik heb op Oh Oh Cherso nog slimmere mensen voorbij zien komen.

Dit is toch wel heel bijzonder om te lezen. En wij dachten maar dat het zo'n nette intelligente jongen was die z'n leven goed op de rails had en dankzij z'n talent bakken met geld verdiende met z'n hobby....

Neem toch aan dat de tijd dat hij daar vast zit niet in mindering wordt gebracht op zijn straf hier. In dat geval mag hij het van mij wel aanvechten en nog even wat slechte maanden meepakken. Wat een ongelofelijk onhandig persoon is dit toch zeg.

Wat een clown net als memphis die hem openlijk steunt tegen beter weten in.
Veel geld en dom zijn is geen goede combo

21 maart 2024 om 11:36

Lezen is lastig, hij steunt zijn vriend, maar niet zijn daden. Als een vriend van jouw in de gevangenis belandt laat jij hem dan vallen? Meeste zullen dat niet doen.

Oud nieuws , hij wordt uitgeleverd aan Rusland omdat ie daar nog een 'belastingschuld' heeft . Daarna naar Nl wat natuurlijk nooit gaat gebeuren want Rusland en NL hebben geen uitleverovereenkomst met elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren