Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV krijgt open sollicitatie voor hoofdtrainerschap: 'Waarom ik dan niet?’

Laatste update:

Adil Ramzi acht zich klaar voor het hoofdtrainerschap van PSV, zo laat hij weten tegenover de NOS. De huidig trainer van Jong PSV noemt het trainen van de hoofdmacht zijn ‘ultieme droom’. Technisch directeur Earnest Stewart en algemeen direct Marcel Brands zullen de komende weken op zoek moeten naar een opvolger van Ruud van Nistelrooij, die afgelopen woensdag verrassend zijn vertrek bij de Eindhovenaren aankondigde.

Ramzi heeft wel oren naar promotie binnen PSV. "Als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij hun kansen hebben gekregen, waarom zou ik die dan niet krijgen?", vraagt de trainer van de beloftenploeg van PSV zich hardop af. Ramzi werkte zowel in de jeugd van PSV als bij het eerste elftal nauw samen met de opgestapte Van Nistelrooij. "Ik weet niet precies wat er allemaal is gebeurd. Ik vind het ook pijnlijk, want Ruud is een goede vriend van me", geeft hij aan.

Ramzi was eerder trainer van PSV Onder 17 en assistent-trainer bij het eerste elftal. Sinds afgelopen zomer staat hij voor de groep bij de Eindhovense beloften. "PSV is mijn club. Ik zit hier al zeven jaar en heb mezelf eerder al bewezen als assistent, en nu ook op internationaal niveau bij Jong PSV.” Ramzi refereert daarmee aan het succes dat de beloften vorige week dinsdag boekten. Door Crystal Palace met 3-1 te verslaan werd de finale van de Premier League International Cup gewonnen. Jong PSV was eerder in het jeugdtoernooi
Manchester United (2-0) en Arsenal (7-2) ook al de baas.

"Dat zijn ingrediënten die bij mij zorgen voor vertrouwen”, vervolgt Ramzi. “Mijn ambitie en ultieme droom is gewoon PSV 1 trainen. Laat ik het zo zeggen: ik loop er niet voor weg. Soms vallen de zaken net goed en dat zet je aan het denken. Als je mij vraagt wat ik wil, dan is het de kant op van hoofdtrainer. Ik heb van dichtbij trainers meegemaakt die een soortgelijke kans kregen, van wie ik denk dat ik op dit moment verder ben in mijn ontwikkeling.”

Ramzi vindt het te makkelijk om te zeggen dat hij nog niet genoeg ervaring als hoofdtrainer heeft. “Je kunt zeggen: hij moet eerst naar een kleinere club en daar zijn rugzakje vullen met ervaring. Dat heeft wel iets, maar ik vind het ook een cliché. Soms ontstaan er unieke situaties waarin je het ook gewoon moet durven. Ik ken de club goed en we hebben dit seizoen goede prestaties geleverd. Dan wil je meer.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit soort open sollicitaties blijven toch altijd pijnlijk, zeker als je al bij desbetreffende club zit. Wacht gewoon af wat de leiding beslist, ga desnoods het gesprek aan, maar niet in de media joh.

29 mei 2023 om 13:00

Hij heeft geen brief geschreven of zo. Hij geeft gewoon antwoord op een vraag van een NOS-journalist. Wat moet hij dan? Liegen? Niks mis mee om je vinger op te steken als je dat ambieert.

29 mei 2023 om 13:22

Het is voor zowel PSV als Ramzi niet goed dat hij dit doet, als PSV vervolgens - wellicht op goede gronden - besluit om Ramzi niet aan te stellen. Dat kan ik me, zeker na het debacle met RvN die zelf eigenlijk vond dat hij er nog niet klaar voor was, best voorstellen. Er werd zelfs al gezegd/geschreven dat PSV dit niet zou moeten willen.

PSV stelt dan Ramzi teleur, terwijl laatstgenoemde gezichtsverlies lijdt.

Op dit soort vragen van een journalist kun je altijd maar beter wat ontwijkender antwoorden, terwijl je intern prima kunt aangegeven dat je de functie ambieert.

29 mei 2023 om 14:43

bij een wit persoon proberen we het altijd wel , een heintinga , een Nistelrooij een Bommel.Dan kan het altijd wel maar zodra je er zodra het een andere soort persoon is.Bv een reiziger , een ramzi ja nee dan liever iemand met ervaring….

29 mei 2023 om 15:00

100%

29 mei 2023 om 16:44

Wat een onzin haha je kan Ramzi toch niet vergelijken met RvN of van Bommel lachwekkend dit altijd weer van zulke types die weer op afkomst moeten oordelen terwijl we hebben het hier over clublegendes van psv wat er bij ajax gebeurt is niet ons probleem

29 mei 2023 om 16:46

Ja daar heb je gelijk in denk ik Critic0. Zeker met Reiziger vond ik dat pijnlijk. Alleen die witte personen waren er ook niet klaar voor. Dat is niet opeens een reden om bruine of donkere personen die er ook niet klaar voor zijn hoofdtrainer te maken. Dan heb ik het over Ramzi. Er zijn genoeg mensen van kleur die dit wel zouden kunnen. Ramzi zou ik gek vinden, zeker nu.

29 mei 2023 om 20:04

Och daar is de racisme kaart alweer. Witte privelege zeker? Wat ben jij een allemachtig sneu persoon. Wat mij betreft sluiten ze volk zo als jou op vanwege het vals beschuldigen van racisme.

Aub niet zeg, wat we nodig hebben is een trainer die al veel ervaring heeft. Een Advocaat bijvoorbeeld, Ramzi mag het eerste proberen bij een andere Eredivisie club.

29 mei 2023 om 13:21

Hahaha Advocaat. Sorry hoor, maar dat is echt lachwekkend.

29 mei 2023 om 14:37

Lampen

Zeer goed plan om Advocaat aan te stellen. Ik zeg doen!

29 mei 2023 om 15:02

Joh, moeten de bitterballen weer uit het vet worden gehaald? Advocaat? Dat kan je toch niet menen? Die man had 4 aanstellingen geleden al moeten stoppen.

Denk dat ze na Van Nistelrooij juist naar een ervaren trainer zoeken waardoor Ramzi niet in beeld is.
Wel hou ik er van als mensen gewoon zeggen waar het op staat en waar hun ambities liggen. Communicatie is in ieder geval niet het probleem bij Ramzi

29 mei 2023 om 14:31

Doet het goed bij Jong maar laat hem eerst een paar seizoenen in het rechterrijtje werken. De stap van jong naar PSV is veel te groot.

Op zich een logische vraag van Ramzi. Maar aangezien van Bommel en van Nistelrooij beide niet erg succesvol zijn geweest lijkt me dat de voornaamste reden om het niet weer te proberen met een onervaren hoofdtrainer.

29 mei 2023 om 17:27

Van Nistelrooij heeft het naar behoren gedaan met de verkoop van zijn twee beste spelers en dan toch nog twee prijzen pakken en als 2de eindigen is gewoon een goede prestatie van een beginnende trainer

Gaat PSV zeker niet doen op dit moment. Na Van Bommel RVN gaan zeker niet weer een onervaren trainer voor de ploeg zetten. Ik hoop dat hij de kans krijgt bij een andere Eredivisie club.

29 mei 2023 om 13:01

Gaat PSV zeker niet doen nee. Als assistent wellicht, maar na het debacle met Mark en Ruud hebben ze wel geleerd van hun fouten om een jeugdtrainer hoofdcoach te maken.

V Bommel en V Nistelrooy waren clubiconen, zo simpel is het. Wellicht het toch eerst proberen als assistent, dan weet je het nooit.

Ja maar beide waren toch niet zo’n groot succes. Tuurlijk heeft Van Nistelrooij 2 prijzen gepakt alleen fans klaagden wel het hele seizoen over het vertoonde spel. Denk dat een meer ervaren coach beter is voor PSV.

29 mei 2023 om 12:42

Raakte wel twee van zn beste spelers kwijt halverwege het seizoen he.

29 mei 2023 om 12:57

Daarvoor was het qua spel toch ook gewoon niet aan te zien?

29 mei 2023 om 12:59

Nieuwe trainer heeft tijd nodig om iets te bouwen. Verlies je 2 van je beste spelers dan mag je weer bij af beginnen.

Omdat het al 2x is mislukt om iemand vanuit Jong PSV iemand het eerste succesvol te laten leiden. Jammer voor Adil, want doet het goed met Jong PSV.

29 mei 2023 om 12:46

Het goed doen bij Jong, is dus allesbehalve een garantie…. Dat is idd jammer voor Adil, maar wanneer je duidelijke afspraken of een toekomstvisie kunt neerleggen, laat je hem lekker rijpen bij een andere club in de Eredivisie…

Aub niet. Gewoon een ervaren coach met een positieve spelopvatting aanstellen. Bosz of Jonk.

29 mei 2023 om 14:22

Wat heeft bisz gepresteerd? En jonk die t goed doet in de keuken Kampioen Divisie met Volendam en n psv verleden dat is dus wat Ramzi ook doet

29 mei 2023 om 14:30

Jonk doet het ook goed in de Eredivisie met Volendam, mocht je dat gemist hebben. Bosz heeft een duidelijke speelstijl en kan die erin slijpen. Dat is waar PSV behoefte aan heeft: een duidelijk speelplan waar de spelers zich aan kunnen vasthouden. Jonk heeft datzelfde met Volendam: duidelijk speelplan waarin iedereen weet wat er van hem verwacht wordt.

Tja… Ik zou eerder voor een meer ervaren trainer gaan. Met Ramzi wandel je zo weer een Van Nistelrooy en Van Bommel scenario in….
Ramzi lijkt het nu dus goed te doen bij Jong, maar laat hem eerst een of twee seizoenen pakken bij een club uit het rechter rijtje.

Psv moet hier natuurlijk niet meer aan beginnen. Met bommel en ruud is het helemaal verkeerd afgelopen. Ramzi als beginnende trainer moet eerst vlieguren maken bij een club, die sowieso geen champions leaugue speelt. Bij ajax bijvoorbeeld😉

Jaaaa doen!
Nee eerlijk, die fout moet je niet meer maken als psv zijnde. Ervaring is een must

Het is wel duidelijk dat Bosz op kop ligt. Bosz en Brandts hebben nog samen gespeeld bij RKC en kennen elkaar heel goed.

Dit wordt een gevalletjes Reiziger. Weer eentje die boos gaat vertrekken, mark my words.

29 mei 2023 om 14:07

Totaal niet te vergelijken met de situatie van Reiziger, die is kampioen geworden met Jong-Ajax en goed spel. Heeft daarna nog goed kunnen rijpen als assistent. Dan wordt hij als malloot overgeslagen voor een onervaren broekie van Jong-Ajax die ook nog niet eens gepresteerd heeft met Jong Ajax. Dan is het logisch dat Reiziger het voor gezien houdt en lekker Jong-Oranje gaat trainen. Reiziger heeft ook nooit openlijk sollicitatie gedaan in de media. Totaal twee verschillende situaties waarbij het weggaan van Reiziger wel te rechtvaardigen valt en die van Ramzi in mijn optiek niet.

Ik heb het vermoeden dat Adil Ramzi het niet naar zijn zin heeft bij PSV en een mooie reden zoekt om de club te kunnen verlaten. Na het zien hoe het Van Bommel en Van Nistelrooy is vergaan als beginnende trainer lijkt hem ontslag als trainer van PSV 1 ook de beste reden om van PSV a te komen.

Ik ben wel fan van Ramzi en gun hem dit van harte, maar het lijkt me geen goed idee. PSV moet nu echt voor een grotere naam gaan.

Ik vind wel dat je het moet overwegen om Adil een kans te geven. Aan ambitie schort het bij hem niet.

"als Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij hun kansen hebben gekregen, waarom zou ik die dan niet krijgen?"

Ramzi stelt de vraag en geeft zelf het antwoord al Daarom dus. PSV gaat zich niet voor de derde keer aan dezelfde steen stoten (mag ik hopen)

De vraag stellen is hem beantwoorden. Geen beginnende trainers meer. Nu is Ramzi geen clubicoon, maar ook hij zal snel worden afgebrand. Laat hem maat bij Jong PSV totdat hij bij een leuke club wel hoofdtrainer kan worden. En als hij het dan goed doen mag hij terugkomen.

Ik zal ook nog ff reageren door aan te geven dat PSV dit niet gaat doen na eerder v Bommel en v Nistelrooy als onervaren coach heeft aangesteld en zonder al te veel succes. Volgen mij nog niet eerder genoemd hier.

Jazeker PSV, doen! Let niet op al die kritiek van mensen die het zogenaamd allemaal beter weten. Adil Ramzi moet deze kans krijgen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren