Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Nieuw’ Sparta krijgt vorm: Foeke Booy dicht bij terugkeer in Rotterdam

Laatste update:

Foeke Booy gaat Jeroen Rijsdijk assisteren bij Sparta Rotterdam, zo meldt Rijnmond zondagavond. De 61-jarige Fries komt over van SC Cambuur, waar hij de afgelopen jaren technisch directeur was. Bij de degradant uit Leeuwarden werd zijn contract niet verlengd, maar Booy blijft in een andere functie alsnog actief in de Eredivisie. Daarmee is de nieuwe technische staf van de Kasteelheren zo goed als rond.

Sparta gaat het na het vertrek van Maurice Steijn naar Ajax doen met Rijsdijk, Booy en Nourdin Boukhari als belangrijkste drietal voor de groep. Booy moet gaan gelden als ervaren steunpilaar voor de beginnende trainers, waarvan Rijsdijk dus eindverantwoordelijke is. Booy was in het verleden al actief bij Sparta: tussen 2007 en 2009 stond hij aan het roer als hoofdtrainer. Nu moet de Leeuwarder Rijsdijk gaan ondersteunen tijdens zijn eerste klus als hoofdcoach in de Eredivisie.

Daardoor voegt Sparta alsnog wat ervaring toe aan de technische staf. Na het vertrek van Steijn vielen de namen van Fred Rutten en Danny Blind op Het Kasteel, maar zij besloten beiden om niet in te stappen. Rutten hoopt op een avontuur in het buitenland, terwijl Blind gelukkig is met het leven dat hij nu leidt. De Rotterdammers ontvingen ook een afwijzing van Amerikaan Gregg Berhalter, waardoor Rijsdijk nu de kans krijgt bij de nummer zes van het afgelopen Eredivisie-seizoen.

Agustin Anello
Waar de bevestiging van de aanstelling van Rijsdijk nog op zich laat wachten, maakte Sparta zondag wel bekend dat de 21-jarige Agustin Anello de selectie komt versterken. De Amerikaanse aanvaller, die overkomt van Lommel SK, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026. Technisch directeur Gerard Nijkamp verwacht veel van Anello. “In Nederland kijken we naar versterkingen, maar ook buiten ons land lopen er spelers rond die aantrekkelijk zijn voor Sparta. Met zijn goede techniek en aanvallende dreiging was Agustin één van de spelers die ons opviel bij Lommel en de laatste maanden bij Hajduk Split. Met zijn komst krijgen we aan de zijkant nog meer mogelijkheden en we zijn blij dat Agustin zich de komende jaren aan ons verbindt.”

Is dit een goede zet van Sparta?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Foeke Booy echte vakman. Prima assistent om een onervaren man als Rijsdijk bij te staan

Rijsdijk heeft het in het amateurvoetbal uitzonderlijk goed gedaan en wordt ook nu geroemd. Mooi om deze man de kans te geven, de lijn van afgelopen seizoen vast te houden en daar ruime ervaring aan toe te voegen. SP AR TA!

Foeke Booy als boegbeeld en ervaren man naast Rijsdijk

Tja. Van namen als Ron jans, Fred rutte, Reiziger, naar dit.. ik weet het niet hoor.. komt voor mij een beetje over alsof ze geen keuzes meer hadden en maar moesten gaan voor deze twee heren.

3 juli 2023 om 10:53

Booy is toch een goede en ervaren man op Eredivisie niveau? Alsof Reiziger al zoveel heeft laten zien in de Eredivisie.

Nou Rijsdijk, let op je stoelpoten...

Ik zie dit ook als een extra mogelijkheid dat Strootman misschien toch echt gaat terugkeren, heeft z'n debuut gemaakt onder Booy en hebben het altijd goed kunnen vinden. De cirkel zou rond zijn.

Goed om te horen van Booy. Kan me herinneren dat hij een herseninfarct/hersenbloeding heeft gehad. Hij is er duidelijk bovenop gekomen als hij fysiek weer in staat is om dit werk te gaan doen. Het ga je goed Foeke!

Zal een hele uitdaging zijn om een beetje in de buurt te komen van de resultaten van afgelopen seizoen. Zeker als het in het begin wat minder draait kun je ook zomaar ineens tegen degradatie moeten knokken.

Ik heb nu sterk de indruk dat hier een bak aan ervaring , als technische staf wordt gevormd, daar hoeft het komend seizoen dus niet aan te liggen.
Jammer dat Jules Deelder dit niet meer heeft kunnen meemaken, vooral hoe Sparta zich afgelopen seizoen manifesteerde.

Ging eerder daar toch op een gekke manier weg, naar Utrecht en nam toen de scoutings rapporten mee van Mertens en haalde die naar Utrecht ipv sparta?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren