Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zaakwaarnemer van Hoedemakers stuurt verwijtende mail naar Cambuur

Laatste update:

Mees Hoedemakers blijft hopen op een overgang van SC Cambuur naar FC Utrecht, zo meldt Voetbal International. Cambuur kondigde maandag aan Hoedemakers niet te willen verkopen, omdat het vlak voor het einde van de transferwindow geen bepalende spelers meer kwijt wil raken. De middenvelder was daar zeer teleurgesteld over en zijn zaakwaarnemer, Fulco van Kooperen, heeft nu een mail aan Cambuur gestuurd.

In die mail doet Van Kooperen de Friese club het uitdrukkelijke verzoek alsnog met FC Utrecht in gesprek te gaan. Volgens hem heeft Cambuur die morele verplichting richting Hoedemakers, omdat de 24-jarige Zaandammer vorig jaar nog zijn aflopende contract bij Cambuur verlengde zodat de club wat aan hem kon verdienen. “Nu wordt Mees’ goedheid om bij te tekenen -wat heel weinig spelers in zijn positie op dat moment gedaan hadden- als het ware bestraft”, aldus Van Kooperen.

“Het gaat hier niet om een speler die zich hoofdzakelijk financieel enorm wil verbeteren. Als het Mees daar om was gegaan, zou hij juist beter nog een jaar bij Cambuur kunnen blijven om daarna transfervrij te vertrekken. Het gaat om een speler die bewust een tussenstap wil maken in Nederland, maar Cambuur wil niet eens het gesprek met FC Utrecht aangaan. Dat stelt hem gezien de voorgeschiedenis flink teleur”, vervolgt de belangenbehartiger.

Maandag meldde De Telegraaf nog dat FC Utrecht Hoedemakers als ‘het belangrijkste target’ ziet, omdat het middenveld op dit moment ‘onevenwichtig’ is. “Ons standpunt is dat we hem (Hoedemakers, red.) niet willen verkopen”, reageerde Foeke Booy, technisch directeur van Cambuur, daarop tegenover Voetbal International. “Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken. De kansen dat wij ons handhaven zijn met Mees een stukje groter dan zonder hem.”

Hoedemakers gaf eerder al te kennen dat hij niet wilde bijtekenen, waardoor hij volgende zomer transfervrij de deur kan uitlopen. Ondertussen heeft FC Utrecht zich dinsdag versterkt met de van Feyenoord overgekomen Jens Toornstra, waarmee de Domstedelingen hopen de problemen op het middenveld alvast verkleind te hebben.

Denk je dat Hoedemakers deze zomer nog de overstap naar FC Utrecht maakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals al eerder aangegeven ben ik een grote fan van Hoedemakers. Vond hem twee jaar geleden al rijp voor de subtop en zeker na afgelopen seizoen is hij gewoon klaar voor zo'n stap. Snap sowieso niet dat de belangstelling voor hem zo achterblijft. Had ook uit het buitenland, bijvoorbeeld Italië, wel wat meer interesse verwacht. Zou voor zijn ontwikkeling echt beter zijn om nu die stap te zetten.

23 augustus 2022 om 23:52

Aan de andere kant, als hij het dit jaar nog beter doet en het team draagt kan hij misschien hoger mikken als een club Utrecht. Je kunt namelijk niet zeggen dat die het fantastisch doen.

Waarom spreek je dan niks af, bij het ondertekenen van het nieuwe contract? Naïef en snap Cambuur volkomen. Maar ik snap dat het vervelend is voor Hoedemakers zelf. Toch was hij er zelf bij, tijdens het ondertekenen van het nieuwe contract. Niet zeuren dus.

23 augustus 2022 om 23:49



Waarom kunnen mondelinge afspraken niet gewoon nagekomen worden. Vind dit eerlijk gezegd gewoon smerig gedrag van Cambuur. Clubs zitten zelf ook niet op clausules te wachtten maar je wordt haast gedwongen als je dit zo leest.

Als ik hem was zou ik is lekker een weekje thuisblijven. Het kan toch niet zo zijn dat je zo'n afspraak maakt, vervolgens een goed bod binnenkrijgt waarna ze niet eens willen onderhandelen, notabene een absoluut transferrecord zou het zijn voor Cambuur. Voor hem zit er waarschijnlijk een verbetering in wat betreft salaris en carriã¨re.

24 augustus 2022 om 00:34

Daarnaast zijn mondelinge afspraken gewoon rechtsgeldig.
Zijn alleen behoorlijk lastig te bewijzen

24 augustus 2022 om 07:16

Er is helemaal geen mondelinge afspraak.

24 augustus 2022 om 08:36

@memphisdepay waar staat of heb jij via andere bronnen bewijs dat er een mondelinge afspraak is? Je beweert/beschuldigd Cambuur anders zonder bewijs dat zij afspraken niet na komen.

24 augustus 2022 om 07:37

Helemaal mee eens. En het is niet zo dat het begin juni is en Cambuur alle tijd heeft om een vervanger te zoeken en in te passen. De competitie is begonnen en Cambuur heeft elk puntje hard nodig. Snap wel dat ze hem nu niet meer laten gaan.

24 augustus 2022 om 12:06

Ik denk dat het niet nakomen van deze mondelinge afspraak Cambuur meer schaadt dan dat het goed doet. Op deze manier denkt iedere jonge speler wel twee keer extra na voor ze bijtekenen.

Aan de andere kant, eens met jou hoor, lijkt me dat je dit vrij eenvoudig had kunnen tackelen met een gelimiteerde transfersom. Als Cambuur vorig jaar had uitgesproken dat ze hem inderdaad een jaar later zouden willen verkopen, had je daar prima gelijk een fair bedrag aan kunnen hangen in de vorm van een clausule.

Tja, dan hij een clausule in z’n contract moeten opnemen dat hij tegen een gelimiteerde transfersom mag vertrekken. Contract is contract, afspraak is afspraak.

Ik snap dit dus niet hè. Als je als Hoedmakers bedenkt dat je je contract verlengt met Cambuur, zodat ze nog wat aan je kunnen verdienen, dan spreek je toch af welk bedrag ze aan je kunnen verdienen, en zet het in het contract?

Zo je contract verlengen zonder afspraken in het contract, dan vraag je om moelijkheden. Je geeft zelf alle kaarten aan de club voor extra salaris en vervolgens vind je het raar dat ze je een week voor het sluiten van de transfermarkt (en 3 week na de start van de competitie) niet meer willen laten gaan. Heeft hij helemaal aan zichzelf te danken.

23 augustus 2022 om 23:55

Lekker makkelijk. 2 miljoen is voor Cambuur gewoon een absoluut record. Misschien had die jongen en zijn zaakwaarnemer zoveel vertrouwen in Cambuur dat ze dit wel zouden doen.

Van Clausules wordt overigens een club ook niet beter, moet je is opletten hoe veel spelers dan voor te weinig geld de deur uitgaan.

24 augustus 2022 om 00:08

Als je bedenkt dat hij volgend jaar transfervrij is, dan had hij toch niet kunnen bedenken dat ze niet eens willen onderhandelen, terwijl ze geld aan hem wilden verdienen.

24 augustus 2022 om 08:40

Jullie hebben eerdere berichten niet gelezen. Ja als het idd 2 miljoen zou zijn is dat een record. Echter Cambuur betrekt na dit seizoen een nieuw stadion. In combinatie met evt degradatie zal de schade veel groter zijn, dan de winst die ze nu pakken. Was Utrecht op het moment van verkopen Timber bij Cambuur uitgekomen, was hij weg geweest. Maar Utrecht deed niks en is nu in paniek in de laatste week omdat de start competitie tegenvalt. Cambuur wil de speler niet kwijt omdat ze bang zijn nu geen goede vervanger meer te krijgen en zonder Hoedemakers de kans groter is dat ze degraderen. Ik snap Hoedemakers maar ook zeker Cambuur.

Volgens mij vrij logisch dat Cambuur geen speler zo laat wil kwijtraken die enorm bepalend voor hun is? Dan zet je een clausule in je contract als je zo filantropisch bent ingesteld. Zo laat is dit onmogelijk nog op te vangen voor ze met grote belangen.

Wat een walgelijke zaakwaarnemer als dit waar is. Je hebt gewoon een contract, punt. Niets meer, niets minder.

24 augustus 2022 om 07:43

Precies. Bovendien is het ook echt wel zo dat Cambuur hem gaat verkopen als Utrecht maar fors genoeg biedt lijkt mij.

24 augustus 2022 om 08:20



@zwolly: Nee het gaat ze niet om geld staat in het stuk. Het gaat Cambuur dat het een bepalende speler is. Wanneer Utrecht meer zou bieden en ze 'm dan wel willen laten gaan zijn ze daar nog viezer bezig en kan dat argument zo de prullenbak in..

Een mondelinge afspraak in goed vertrouwen is toch prima, je hoeft in principe niet alles vast te leggen. Elke volgende speler die in een soort zelfde siuatie komt zal nu wel clausules op laten nemen denk ik, omdat uitgaande van dit verhaal, de leiding van Cambuur niet te vertrouwen is.

24 augustus 2022 om 08:43

Als het echt een mega aanbieding is, moet je her overwegen. Het moet opwegen tegen de kosten van degradatie in combinatie met het betrekken van het nieuwe stadion. Dsu als we richting de 7 nullen zouden gaan, gaat Cambuur echt alsnog wel nadenken.

Contracten zijn contracten,maar hoop voor Hoedemakers dat Cambuur hem laat vertrekken bij een goed bod

Qua leeftijd is het ook wel het moment om een stap omhoog te gaan doen.
Als er buitenlandse interesse is,zou ik als ik hem was daar voor gaan.

Bij Utrecht kan er een goed seizoen gedraaid worden maar ook zomaar een anoniem seizoen.
De juiste club is wel belangrijk nu met zn leeftijd

Komt die uberhaupt in de basis bij Utrecht?
En snap hem wel, meer geld voor hem en gewoon in Utrecht of regio wonen ipv ljouwert

Wat een slechte zaakwaarnemer heb je dan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren