Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur neemt transferstandpunt in: ‘Wij gaan hun problemen niet oplossen’

Laatste update:

SC Cambuur is niet van plan om Mees Hoedemakers aan FC Utrecht te verkopen. De club uit Leeuwarden wil, met het einde van de transferwindow in zicht, geen bepalende spelers meer kwijt en heeft Utrecht te kennen gegeven dat het de jacht op Hoedemakers kan opgeven. De middenvelder zelf is daar, zo schrijft De Telegraaf, zeer teleurgesteld over.

Zondag informeerde Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, naar de beschikbaarheid van Hoedemakers. Collega Foeke Booy van Cambuur stond hem netjes te woord. "Ik heb hem gemeld dat we ons maandagochtend zouden gaan beraden op de situatie en dat we dat naar hem terug zouden koppelen", vertelt hij aan Voetbal International. "Dat hebben we inmiddels gedaan. Ons standpunt is dat we hem (Hoedemakers, red.) niet willen verkopen. Mees is voor ons een te belangrijke speler om in deze fase van de markt kwijt te raken."

De onrust bij Utrecht, dat afgelopen zaterdag verloor van FC Emmen en tot dusver pas twee punten pakte, doet Booy niets. "Het kan niet zo zijn dat wij een week voor het sluiten van de markt de problemen bij een andere club moeten gaan oplossen. De kansen dat wij ons handhaven zijn met Mees een stukje groter dan zonder hem." Hoedemakers gaf eerder al te kennen dat hij niet wilde bijtekenen en zal dus transfervrij de deur uitlopen.

De middenvelder uit Zaandam gaf tegenover de clubleiding van Cambuur te kennen dat hij de beslissing om hem niet naar Utrecht te laten gaan niet kon waarderen. "Daar heb ik ook begrip voor", reageert de technisch manager. "Hij had in een eerdere fase zijn ambities kenbaar gemaakt en wij hebben deze zomer vervolgens lange tijd open gestaan voor interesse, alleen is er in die periode niets voorbij gekomen. Nu is daar FC Utrecht, maar zo kort voor sluitingstijd zo’n belangrijke speler verkopen willen wij niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Uiteindelijk kan een club als Cambuur het niet lijden om 2 miljoen te weigeren voor een speler die volgend jaar gratis weg loopt, dus deze transfer gaat nog wel goed komen.

22 augustus 2022 om 15:26

Mooi profiteren van de jaarlijkse paniek en frustratie in Utrecht, Frans lapt wel bij.

22 augustus 2022 om 15:29

'' De schade van het feit dat hij transfervrij zou kunnen vertrekken is voor ons alleen minder groot dan die van eventuele degradatie. De kansen dat wij ons handhaven zijn met Mees een stukje groter dan zonder hem."

Dit is toch duidelijk? Die gaat niet weg.

22 augustus 2022 om 15:32

Het is altijd de vraag of dat echt het standpunt is of dat het bedoeld is om te prijs op te drijven. Ik ben benieuwd wat er zou gebeuren als er 4 miljoen wordt geboden.

22 augustus 2022 om 15:36

Dan zouden ze knap dom zijn. 4 miljoen voor hoedemakers is natuurlijk krankzinnig.

22 augustus 2022 om 15:37

Nee Cambuur betrekt na dit seizoen een nieuw stadion en wil dat in de ED doen. Ze hebben de hele zomer opengestaan voor een te answer maar zo op het sluiten van de markt, moet nog maar blijken of je een vervanger krijgt. Met Mees is de kans een stuk groter dat handhaving gerealiseerd kan worden. Dus is de rekensom zo dat een degradatie duurder is dan de directe winst nu en dus dan maar gratis de deur uit volgend jaar.

22 augustus 2022 om 15:38



Ja allemaal leuk dat geld maar dat betekent niet dat je je gaat handhaven. Cambuur wil gewoon niet degraderen. Deze speler is zo belangrijk voor ze. Vergeet het nieuwe stadion ook niet he. Die schade van degradatie is veel groter.


Gewoon 5 miljoen vragen. Utrecht zit zelf ook altijd hoog in de boom.

22 augustus 2022 om 15:44

Haha, wat een reactie. We hadden zeker naar jouw inziens geld mee moeten sturen toen Timber graag naar Feyenoord wilde gaan...

Elke club zit hoog in de boom, ze willen immers allemaal overleven. Zelfs, jawel: Feyenoord.

22 augustus 2022 om 16:04

Cambuur en Utrecht zijn beetje gelijkwaardige teams. Mocht die weg gaan zal ik hem was naar team wat loopt.

Misschien Twente of Heerenveen

22 augustus 2022 om 16:34

Beetje raar Utrecht is niet vergelijkbaar, heeft zeker meer kwaliteit, alleen is het nog geen team of het tactisch plan van Fraser klopt niet.

22 augustus 2022 om 16:56

@lwd12: Ik vind eerder de vergelijking tussen Twente en SC Heerenveen raar, Twente is veel beter en heeft ook meer kwaliteit dan FC Utrecht. En het probleem in Utrecht is het technische beleid. Voor het 2e jaar op rij wordt er een boomlange kopsterke spits gehaald, maar er is niemand die een fatsoenlijke voorzet kan geven. Dan kan je volgend jaar Nog een duurdere kopsterke spits halen, maar die gaat ook niet slagen.

22 augustus 2022 om 17:26

Haha ja en feyenoord en heerenveen zijn ook een beetje gelijkwaardig. Grapjesmaker

22 augustus 2022 om 21:46

Nouja op basis van de eerste 3 wedstrijden dit seizoen kan ik hem geen ongelijk geven ..

Nee maar tuurlijk zijn Utrecht en Cambuur niet helemaal te vergelijken, en natuurlijk gaat Utrecht geen 5 miljoen leggen. Dan kijken ze wel voor een transfervrije middenvelder die toevallig een buitenkasje is.

22 augustus 2022 om 16:18

Haha is hun goed recht maar als ze Balk dan willen overnemen van fcu dan ook 4 miljoen vragen 🤣

22 augustus 2022 om 16:25

Haha dat kan je vergeten. Die stond heel eventjes basis door blessures en fitheidsproblemen. Hij werd er tegen fortuna uitgewisseld en het begon te lopen. Erg matige speler, die gaan ze lekker terugsturen na het seizoen

22 augustus 2022 om 16:35

@fcu ik denk dat het bij dit ene jaar blijft wat Balk betreft en dat we niet voor een tweede gaan. Daarnaast vergeleken met Hoedemakers zou Utrecht geld bij moeten geven willen we Balk überhaupt houden

22 augustus 2022 om 16:58

Balk, zijn hele loopbaan is gebouwd op dat ene doelpunt tegen Ajax, voor de rest heeft hij weinig gepresteerd. Hij had beter bij FC Groningen kunnen blijven, dan had hij misschien nog een wedstrijdje of 20 in een seizoen gespeeld, maar voor FC Utrecht komt hij echt veel te kort.

22 augustus 2022 om 18:11

Haha het was meer met een knip oog bedoeld omdat 5 miljoen voor een 1 jarig contract ook belachelijk is. Ik vind Balk ook een hele matige speler. Hoedemakers vind ik wel een goede speler die echt wel wat kan toevoegen bij Utrecht. Snap ook niet dat Utrecht (en andere clubs) zich niet eerder bij Cambuur hebben gemeld. Ik zal als ik Utrecht was nu een poging doen en als het niet lukt hem proberen transfervrij binnen te halen voor volgend seizoen.

En terecht handhaven is met het oog op nieuw stadion belangrijker en de schade die degradatie zou aanbrengen is groter dan de verkoop winst, dus terecht dan maar gratis de deur uit volgend jaar.

22 augustus 2022 om 15:40

Helemaal mee eens. Ik vind dat Utrecht, zoals gewoonlijk, veel te laat reageert op wat er daadwerkelijk allemaal gaande is. Het spel is al maanden niet aan te gluren, maar weten weer eens op ee foutieve manier te reageren. In plaats van dat ze eens nader gaan kijken wat er intern speelt, onderzoeken ze of aankopen het probleem zal oplossen. En tja, wie aan de oppervlakte blijft, zal nooit groeien.

Het probleem zit hem dus waarschijnlijk (ben van mening) bij de mentaliteit en hettrainingsprogramma. Tegen Emmen werd weer eens zichtbaar hoe slecht Utrecht is in het aanvallende, als verdedigende aspect. Tactiek is ver te zoeken.

Dus Cambuur, het volle recht om inderdaad niet mee te gaan met de paniek van Utrecht.

Hoog in de boom gaan zitten met een prijs rond de 5 miljoen. Voor lager niet laten vertrekken.

Oftewel: over een dag of 5 speelt Hoedemakers in Utrecht

Prima wel van Cambuur, niet koppie laten hangen, netjes.



Ik zou gaan voor de spitsen van Heerenveen. Vooral die Sar? Kan een bal vasthouden en goede techniek

22 augustus 2022 om 16:58

Die zit in de dubbele cijfers 10mln plus in deze contractfase. Maar kom maar door

22 augustus 2022 om 16:58

Kan me niet voorstellen dat ze daar genoeg geld voor hebben. Heerenveen zit altijd enorm hoog in de boom en Sarr gaat echt niet weg voor minder dan 8 miljoen nu. Dat is hij absoluut nog niet waard, maar je wil hem ook niet kwijt

22 augustus 2022 om 17:07

Misschien kan Utrecht betalen met spelers die zij willen lozen en Heerenveen graag wil met bijbetaling

22 augustus 2022 om 19:01

Ik zie in dit Utrecht vrij weinig spelers die Heerenveen zou willen hebben.

22 augustus 2022 om 18:27

Utrecht heeft iets van 5/6 spitsen in de selectie en dan nog een spits halen?

22 augustus 2022 om 18:57

Ow,
Ze hebben wel weinig punten. Misschien niet goed genoeg.

Utrecht of beter gezegd Van Seumeren koopt en koopt ook alleen maar. Ze hebben toch een Jong elftal in de keuken kampioen divisie? Breekt maar weinig door dan.

Groot gelijk. Ik snap Hoedemakers, maar je kunt mogelijk een betere transfer maken, indien je dit jaar een aantal wedstrijden doorslaggevend bent. Cambuur kaam, gezien de selectie, zijn vertrek niet permitteren. Dat betekent mogelijk degradatie.

Haha zo is het, Foeke! Poot stijf houden. We hebben Mees nodig om erin te blijven dit seizoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren