Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle United betaalt 44 miljoen euro voor derde zomeraanwinst

Laatste update:

Newcastle United heeft zondagmiddag zijn nieuwste aanwinst gepresenteerd. Harvey Barnes komt over van Leicester City en tekent een contract tot medio 2028 op St. James' Park. De linksbuiten is de derde aanwinst van Newcastle deze zomer, nadat eerder Sandro Tonali en Yankuba Minteh werden vastgelegd. Laatstgenoemde is inmiddels verhuurd aan Feyenoord.

De transfer van Barnes naar the Magpies zat er al even aan te komen. Twee weken geleden schreef The Guardian al dat de vleugelspeler dicht bij een overstap naar de nummer vier van van vorig Premier League-seizoen was. Newcastle kreeg concurrentie van onder meer Aston Villa en West Ham United, maar is dus als winnaar uit de strijd gekomen. De club van manager Eddie Howe maakt naar verluidt een kleine 44 miljoen euro over naar Leicester. "Ik ben heel blij", laat Barnes weten op de clubwebsite. "Het is een geweldige club en voor mij is het een enorme kans om betrokken te zijn bij een succesvol team. Ik ben dolenthousiast om hier te mogen zijn."

Barnes werd al enige tijd geleden door Howe bestempeld als topprioriteit. De manager wilde versterking op de linkervleugel zien en krijgt nu dus zijn zin. The Guardian weet te melden dat Leicester eigenlijk inzette op een transfersom van 40 miljoen pond (ruim 46 miljoen euro), maar de club heeft uiteindelijk toch genoegen genomen met een iets lager bedrag. Dankzij zijn transfer blijft Barnes behouden voor de Premier League, daar Leicester vorig seizoen op de laatste speeldag degradeerde naar de Championship. The Foxes namen eerder deze zomer ook al afscheid van onder meer Youri Tielemans (Aston Villa), Caglar Söyüncü (Atlético Madrid) en James Maddison (Tottenham Hotspur).

De 25-jarige Barnes is een jeugdproduct van Leicester, dat voor zijn doorbraak in het King Power Stadium vlieguren maakte bij Milton Keynes Dons en Barnsley FC. Barnes speelde uiteindelijk 187 officiële wedstrijden voor the Leicester, waarin hij goed was voor 45 doelpunten en 32 assists. Met Leicester won Barnes de FA Cup (2021) en de Engelse Supercup (2022). Na de degradatie naar de Championship was de buitenspeler niet langer houdbaar voor zijn jeugdliefde. Met Newcastle gaat Barnes voor het eerst in zijn carrière de Champions League in.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan zeggen wat je wil maar iedere aankoop van Newcastle snijd hout. Stuk voor stuk echte aanwinsten. Chapeau voor de scouting en de technische staf zou ik zeggen!

23 juli 2023 om 17:56

Klopt, geweldig beleid. Kleine minpunt is het aantrekken van Gordon, erg duur en bijzonder weinig late zien naar mijn mening.

23 juli 2023 om 18:13

Klopt idd al leek me dat in eerste instantie ook geen gekke aankoop

23 juli 2023 om 18:18

Was eerlijk gezegd wat skeptisch en heb persoonlijk erg weinig met new castle. Maar wordt prima beleid gevoerd zouden sommige clubs een voorbeeld aan kunnen nemen .

23 juli 2023 om 21:23

Gordon vergeten😂

Newcastle doet wel goede aankopen hoor! Zie ze weer meedoen om de CL plekken, hopelijk kunnen ze ook hoge ogen gooien in deze editie van de CL

Prima aanwinst voor Newcastle United. Een upgrade ten opzichte van Saint Maximin, zeker wat betreft rendement. Saint Maximin is een goede en leuke pingelaar, maar had echt 0,0 rendement. Was hooguit goed voor 1 tot 5 goals per seizoen en 1 of 2 assists per seizoen als linksbuiten, dat is gewoon dramatisch en hij zal waarschijnlijk dus ook naar Saoedi Arabië vertrekken.

Barnes heeft zich de afgelopen jaren heel goed ontwikkeld en is ieder seizoen wel goed voor zo'n 10 tot 15 goals en meerdere assists. Hij is nu 25, maar hij heeft ook nog wel iets van rek in zich om beter te worden. En wederom gewoon een prima gerichte aankoop van Newcastle.

Natuurlijk kosten de meeste spelers die ze halen veel geld, maar doen het in tegenstelling tot o.a. Chelsea (onder zowel Abramovich als Boehly), PSG en Manchester City veel gerichter en gaan specifieker opzoek naar versterkingen.

Pope
Trippier
Schär
Botman
Tierney
Guimarães
Tonali
Almiron
Joelinton
Barnes
Isak
23 juli 2023 om 17:53

Twee seizoenen geleden had hij 5 goals en 5 assists. Zeker niet werelds, maar als je dat optelt met het feit dat hij altijd twee man bezig houdt tijdens een aanval zou ik oppassen met Barnes een upgrade te noemen. Ik vind ze eigenlijk vrij compatibel.

23 juli 2023 om 17:59

Heb jij Maximin veel zien spelen? Op enkele wedstrijden na toch weinig klaar gemaakt, 2 man bezig houden deed hij vrijwel nooit. Barnes daarintegen een hele nuttige speler die toch aardig wat rendement lijkt te hebben, dus een upgrade noemen is zo gek nog niet.

23 juli 2023 om 18:07

Toch zeker een potje op 20-30 sinds hij bij Newcastle zit.

Constant is het allerminst. Maar om een dergelijk uniek profiel, in vorm is die bijna niet af te stoppen, voor rond de 30-35 miljoen vind ik het een vreemde deal eerlijk gezegd.

24 juli 2023 om 12:17

Grootste upgrade ten opzichte van ASM is dat hij Engels is denk ik eerlijk gezegd ook. Buiten dat het voor home grown etc belangrijk is in de PL, vind Howe die 'herkenbaarheid' ook heel belangrijk. Vond het zelf wel een gevaarlijke speler bij Leicester. Denk dat bovenstaande opstelling van Rochester echt heel sterk is overigens.

23 juli 2023 om 18:18

Je kunt toch niet stellen dat City geen gerichte aankopen doet? Guardiola is 5x kampioen geworden in Engeland en heeft recent de treble gewonnen dat kan niet zonder goed beleid.

Harvey Barnes is een degelijke speler maar ik denk niet dat Newcastle met de huidige aankopen volgend jaar nog een keer Champions League zal halen.

Tonali is ook een overschatte versie wat nooit een Pirlo zal worden en Barnes is degelijk maar geen topspeler. Ik denk dat Liverpool volgend seizoen sowieso wel weer in de top 4 te vinden zal zijn net als United City en Arsenal.

23 juli 2023 om 19:18

Ik heb het ook niet over de aankopen van Manchester City onder Guardiola. Geven ze ook veel geld uit, maar inderdaad veel gerichter. In mijn reactie hierboven bedoel ik vooral de vergelijking dat Newcastle United nu pas een kleine 2-jaar is overgenomen en heel gericht investeert zonder dat ze de grote namen binnen halen en gewoon heel gericht opzoek gaan.

Toen City werd overgenomen ging dat heel anders. Toen kwamen meteen namen als Robinho, Jô, de Jong, Tévez, Adebayor, Lescott, Santa Cruz, Touré (van Arsenal), Barry, Vieira, Sylvinho, Wright Philipps, Dzeko, Touré (van FC Barcelona), Balotelli, Silva, Kolarov, Milner, Boateng, etc. in de eerste 2 à 3-jaar en dat is bij Newcastle heel anders.

City had op een gegeven moment gewoon 7 diepe spitsen waar ze bedragen van 20 tot 45 miljoen voor betaalden.

Prima vervanger voor ASM. Qua rendement ga je erop vooruit.

Verder ben ik benieuwd hoe Newcastle wilt spelen op het middenveld. Hun grootste kracht was altijd met twee lopers spelen en slechts 1 spelverdeler te spelen vanuit het midden met Bruno Guimarães. Nu Tonali komt, moet je een van de lopers op offeren en moeten Tonali en Bruno Guimarães samen gaan spelen en kunnen ze elkaar in de weglopen met spel verdelen van achteruit. Beide willen graag het mannetje zijn op het middenveld dat het spel van achteruit willen dirigeren. Ik ben daarom benieuwd of Tonali samen met Bruno Guimarães wel werkt in het spelconcept van Eddie Howe. Tonali of Bruno Guimarães laten banken lijkt me ook onlogisch.

Pope
Trippier
Schar
Botman
Tierney?
Willock
Tonali/Bruno
Joelinton
Almiron
Isak
Barnes
23 juli 2023 om 18:20

Tonali zal meer de verdedigende middenvelder zijn die de opbouw zal verzorgen en Bruno zal wat aanvallender spelen met nog een plek tussen Joelinton en Willock

24 juli 2023 om 12:16

Bruno G is eigenlijk een 8, die kan ook aanvallend heel gevaarlijk zijn dus als Tonali als echte 6 kan spelen is dat juist perfect. Denk dat de bovenstaande opstelling van Rochester echt top is.

Blijft natuurlijk ook gewoon een door oliesjeik gerunde club, maar wel met beleid. Altijd gerichte aankopen, niet meteen de grootste namen halen zoals een PSG doet. Was ook gewoon leuk om naar te kijken afgelopen seizoen. En sinds Eddie Howe aan het roer staat gaat het alleen maar beter. 1 van de betere coaches in Engeland momenteel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren