Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Journalist doet opmerkelijke bewering: ‘Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer’

Laatste update:

Marino Pusic heeft Oranje-international Mats Wieffer gekleineerd in hun gezamenlijke tijd bij FC Twente, zo beweert clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Warming-up van TC Tubantia. De journalist begrijpt dan ook niet waarom een deel van de Feyenoord-supporters enthousiast wordt van het gerucht dat Shakhtar Donetsk-trainer Pusic hoog op het lijstje staat als vervanger van Arne Slot.

Korte tijd werd Twente-trainer Joseph Oosting genoemd als opvolger van Slot in De Kuip, maar vorige week meldde Tubantia dat hij zijn contract in Enschede tot medio 2026 gaat verlengen. Ten Voorde, die het via X in het verleden wel vaker aan de stok heeft gehad met supporters van Feyenoord, kreeg vervolgens veel reacties vanuit Rotterdam-Zuid.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik ben lichtelijk verbaasd”, reageert Ten Voorde op het gerucht over Pusic. “Wij hebben Pusic hier een jaar meegemaakt als hoofdtrainer van Twente. Als assistent-trainer, deed hij het prima en liepen de jongens ermee weg, zoals je dat bij Feyenoord ook hebt gehoord. Die rol past hem echt goed. Maar toen hij hoofdtrainer en eindverantwoordelijke werd kwamen er andere dingen bij kijken.”

Ten Voorde herinnert zich dat Pusic vanaf dat moment ‘veranderde’. “En niet in de goede zin van het woord. Twente moest tijdens dat jaar in de Keuken Kampioen Divisie overleven. De club had maar één doel: promoveren. Dat is gelukt en dat moet je hem nageven, maar ze waren hem in december al helemaal zat binnen de club. Hij kon op een nare manier totaal niet met de druk omgaan en raakte gestresst. Kort door de bocht: ze vonden het gewoon helemaal niks.”

Wieffer


Ten Voorde besluit het beestje bij de naam te noemen en haalt een voorbeeld aan. “Hij zal het zelf nooit zeggen, maar Mats Wieffer is een van de spelers die gekleineerd werd door Pusic. Als Mats Wieffer heel eerlijk zou zijn en ze vragen hem op de man af of Pusic een goede hoofdtrainer is, dan weet ik het antwoord wel.”

De journalist begint vervolgens over de fans van Feyenoord. “Daar moet ik wel om lachen, die Feyenoord-supporters. Ze vonden het absoluut niet kunnen dat Joseph Oosting naar Feyenoord ging, maar over Pusic zijn ze heel enthousiast. Nou, ik heb beide trainers een jaar meegemaakt: op basis daarvan vind ik Joseph Oosting een iets betere trainer dan Marino Pusic”, aldus Ten Voorde.

Ten Voorde nuanceert zijn mening wel door te stellen dat Pusic zich mogelijk ontwikkeld heeft onder de vleugels van Slot, al spreekt hij zijn eigen woorden later weer tegen. “Een mens kan zich ontwikkeld hebben, maar je kunt niet helemaal veranderen. Ik denk dat heel veel Twente-supporters hopen dat Marino Pusic trainer wordt van Feyenoord!”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe is Wieffer dan gekleineerd? In de kop staat nu net zoveel info als in het artikel zelf. Kleineren moet je nooit doen, maar dat betekent niet automatisch dat Pusic er niks van kan als trainer.

3 mei 2024 om 10:48

Ik heb een paar keer wat gelezen van die Ten Voorde. De beste man is meer fan van Twente dan dat hij een journalist is. Hij komt wel vaker met rare dingen.

3 mei 2024 om 10:54

En hij lijkt ook altijd redelijk zuur jegens Feyenoord. Maar goed, los daarvan: het is heel makkelijk allerlei troep de ether in te slingeren met de disclaimer dat de betrokkenen het altijd zullen ontkennen.

3 mei 2024 om 12:01

Nouja, het 'schrikbewind' van Pusic bij Twente was algemeen bekend. Hij en Van Leeuwen hebben wel wat jeugd laten sneuvelen bij ons. Maar het is natuurlijk heel makkelijk om een Journalist af te zeiken (die nota bene ook heel veel misstanden onder Munsterman bekend maakte). Ik ben dan ook wel benieuwd naar de rare dingen waar je het over hebt.

3 mei 2024 om 12:30

Een complottheorie benoemen zonder enig bewijs raar genoeg?:

In de podcast De Ballen Verstand opperde Ten Voorde namelijk dat niemand minder dan Arne Slot het nieuws over Smal zou hebben gelekt. "daar heb ik geen bewijs voor, maar het is wel heel toevallig dat het de dag voor de wedstrijd uitlekt. Dat gebeurde vanuit het Rotterdamse, want bij Twente weten ze nergens vanaf. Smal zit er ook niet op te wachten dat het nu al uitlekt, een dag voor de wedstrijd. Feyenoord ligt altijd gevoelig bij Twente."

Dat Slot er niet verstandig aan zou doen om zijn nieuwe speler in een lastige positie te brengen, waarbij het Twente-publiek zich tegen hem keert, vindt Ten Voorde geen argument. "welkom bij een grote club. Welkom in de voetballerij. We weten het niet, maar we hebben een donkerbruin vermoeden dat het bewust is."

De verslaggever haalde ook de persconferentie van de Feyenoord-trainer erbij. "daar moest ik wel om lachen. Slot zat daar met een uitgestreken gezicht als een soort misdienaar en zei: 'wij hebben dat nooit gelekt. Ik ga er niks over zeggen, want wij hebben er geen belang bij om reuring te veroorzaken bij een concurrent.' Daar heeft hij geen belang bij, nee nee...", verwoordde Ten Voorde zijn twijfels.

3 mei 2024 om 12:54

Wauw, een opvallendheid en vermoedens benoemen in een podcast waar hij zelf aangeeft dat hij geen bewijs heeft.
Sorry hoor, maar is dat het? Een podcast met voetbal praat? Fyi: daar heeft hij geen journalistieke pet op, maar wordt er lekker over voetbal gekletst zoals wij ook doen in de kroeg.

3 mei 2024 om 13:02

Dat schrikbewind wist ik niet, zijn wel eens dagen geweest dat ik geen Twente kijk natuurlijk als niet-fan. Thanks voor deze aanvulling.

Maar het is al wel 5 jaar geleden sinds hij vertrok, ik vermoed dat hij wel wat heeft bijgeleerd in de tussentijd. Doet het nu bij Shakhtar prima van wat ik ervan begrijp.

Ten aanzien van Ten Voorde; ik zie zo nu en dan ook wel eens wat teksten / beelden voorbij komen, en het is ook wmb vrij obvious dat de man veel liefde voelt voor Twente. Het is een fan met een journalistieke functie. Net als bijv Rik Elfrink bij PSV. En bij RTV Rijnmond zijn ze voor Feyenoord en bij AT5 open een aantal Ajax-fans rond. Is wat mij ook niet zoveel mis mee, betreft ook niet voor niets lokale media. Maar ik begrijp nooit zo dat er zo ontkennend over wordt gedaan. Iedereen ziet het, waarom het ontkennen?

3 mei 2024 om 13:07

@jansen Joenite

Of het in een podcast is of in mn slaap. Als ik totaal geen bewijs voor iets heb, dan ga ik geen bewering maken. Dat is een stukje integriteit.

Hoe het ook zij. Het is een uitzending voor een groot publiek en hij zit daar vanwege zijn rol als journalist. Je kunt het geen journalistiek product vinden, maar dat is het wel.

Het is gewoon Driessen-achtige content. En dat doet hij wel vaker.ik vind het absoluut geen porem voor een journalist om zich zo uit te laten. Het trekt zijn integriteit nogal in twijfel.

3 mei 2024 om 13:10

Tuurlijk kan het afgeleerd zijn, maar ik ben bij hem wel bang dat het in de aard van het beestje zit (mede cultureel bepaald).
Elke clubwatcher zal zijn voorkeur hebben, maar als je hem een beetje volgt is hij juist uiterst kritisch op de club en het beleid. Niet voor niets is hij een poos niet welkom geweest. Deze Ten Voorde is dan ook regelmatig verguisd door de supporters.

3 mei 2024 om 13:12

Oke.. podcast = journalistiek..
Tot zover een discussie, haha. Ik gun jullie Pusic van harte Feye. Fijne dag

3 mei 2024 om 13:32

Feye Ten Voorde is in het verleden ook heeeel negatief over Twente geweest. Gooide als eerste wanstanden in de kleedkamer naar buiten die ook op aannames gebaseerd waren. Die heeft er lange tijd echt niet goed opgestaan bij Twente fans. Denk best dat hij Twente fan is, maar ook vaak zat negatief.

3 mei 2024 om 13:54

@jansen Joenite
Ja een podcast is heel vaak een journalistiek product. De journalistiek is een vrij breed beroep. Een stuk breder dan alleen verslaggeving van gebeurtenissen. Veel journalistieke producten gaan juist om het geven van een mening. Denk aan een column of een opiniestuk.

Podcasts zijn overigens vooral een medium. Zoals een krant of een radio dat ook is.

Overigens heeft Wieffer aangegeven Pusic dankbaar te zijn voor hem naar t eerste halen bij Twente. Wieffer was, zo gaven anderen aan, ook gewoon een lastige jongen.

Die Ten Voorde maakt er een mooi verhaal van, maar hij is echt de enige die dit soort dingen naar buiten brengt. Als er meerdere bronnen komen, is het misschien een overweging waard. Nu is het vooral een meninkje van een marginale journalist die met enige regelmaat ongefundeerde dingen zegt.

3 mei 2024 om 13:55

Was bij AZ ook vaak zo. Hij leeft gewoon enorm in z'n emotie, als assistent is dat best fijn omdat hij het wel allemaal duidelijk maakt, maar geen directe leidinggevende is, maar als hoofdtrainer lijkt me dat toch minder. Dan moet je je emoties echt wel in bedwang kunnen hebben en dat heb ik bij hem nog niet gezien.

3 mei 2024 om 14:03

Ben je echt serieus?
Blijkbaar weet je dan nog niet wat journalistiek is, wanneer je een podcast, opiniestuk en column eronder rekent.
Meningen, hersenspinsels en geouwehoer heeft niets met journalistiek te maken.
Maar uiteraard hoef je ook niks met wat Ten Voorde zegt. Doe ik ook niet met wat bijv Willem Engel in een podcast zegt. Zoals gezegd: ik gun jullie deze Pusic van harte.

3 mei 2024 om 14:07

Misschien heb ik niet goed opgelet op de opleiding journalistiek. Of misschien heb je zelf niet precies door wat er allemaal onder journalistiek valt. Gek wel, dat ik daar columns en opiniërende artikelen moest schrijven terwijl dat kennelijk helemaal geen journalistiek is.

3 mei 2024 om 14:31

Dan zou je ook weten dat niet iedere podcast zomaar een journalistiek stuk is..
Misschien inderdaad maar beter opletten. Al vermoed ik dat je je opleiding al uit de pre-podcast tijd stamt wanneer 88 je geboortejaar is.

3 mei 2024 om 14:47

Ah kijk. je verschuift de doelpalen al een beetje. Eerder noemde je een podcast per definitie geen journalistiek product. En nu is 'niet iedere podcast zomaar een journalistiek stuk'.

Daarnaast gaf je ook aan te denken dat een column of een opiniestuk geen journalistieke producten zijn.

Sorry man. Ik zal verder ophouden. Maar je hebt het dit keer echt niet bij het rechte eind.

3 mei 2024 om 15:06

Tuurlijk ben ik niet de beroerdste om soms wat mee te buigen. Sommigen hebben daar meer moeite mee. Maar uiteraard behoort 'de ballen verstand' hier niet toe.

Oei, hij kleineerde de halfgod Mats Wieffer. Dan moet het wel dat hij er niets van kan. Kom op zeg wat een slecht argument.

3 mei 2024 om 10:33

Mocht het waar zijn, is het wel een prima reden om hem niet te nemen. Vind ook dat het dan af doet aan zijn kwaliteit als trainer, want dit hoor er ook bij, people managen

3 mei 2024 om 10:45

Mensen kunnen veranderen. De vraag is, doet hij dit nog steeds? Tussen Twente en nu zit al wat jaartjes en 3 clubs die hem ook ervaring heeft gegeven. Hij heeft een tijd als assistent gewerkt dus zullen bij Feyenoord wel weten hoe hij inmiddels is.

3 mei 2024 om 11:16

Nou, mensen kleineren terwijl je volwassen bent, als je dat dan nog niet geleerd hebt dat dat fout is, geloof ik niet in verandering. Overigens zou het kunnen dat het niet waar is, dan heb ik niets gezegd.

3 mei 2024 om 14:53

Eens, niet mijn manier van coachen ook. Al hebben ze bij Feyenoord in die 3 jaar wel een beter beeld van hem inmiddels. We gaan ‘t zien, overigens is er nog niet eens sprake van of hij het officieel gaat worden.

Als je zoiets de wereld inslingert kom dan met het hele verhaal, of zeg niets en zwijg. Want je zegt hier als journalist echt helemaal niks.

3 mei 2024 om 10:54

Dat is eerder regel dan uitzondering. Op school leer je dat journalisten vragen stellen en onderzoeken maar ze hebben maar zelden meer info dan een complete buitenstaander. Dit geldt voor alle vormen van journalistiek maar sport in het bijzonder. Zonder verdere context of voorbeelden is zijn opmerking over Wieffer totaal irrelevant.

3 mei 2024 om 11:30

Helaas is sportjournalistiek verworden tot een veredelde roddelrubriek waarin veel te veel bronnen strijden om een scoop. De ontelbare podcasts, tv-shows, websites, twitteraccounts, etc. dragen hier allemaal aan bij, omdat men wel met nieuwtjes moet blijven komen. Als we de helft van deze bronnen zouden hebben wordt het mijns inziens een stuk beter en niemand die onderaan de streep iets mist.

3 mei 2024 om 11:10

Welkom in de (Nederlandse) sportjournalistiek. Niveau afvoerputje

3 mei 2024 om 10:41

Wat een onzin, waaruit blijkt dat Twente een wannabe topclub is? Ze doen gewoon weer prima bovenin mee, maar horen zeker niet bij de top van de Eredivisie.

3 mei 2024 om 10:44

Ongeveer net zo'n onzin als dit onzin artikel van deze onzin twentefan...euh...journalist bedoel ik.

3 mei 2024 om 10:48

Je kunt het allemaal onzin vinden, maar er was binnen Twente bijna niemand die tevreden was over Pusic. Fans zagen hem liever gaan en ik zou hem ook niet meer als trainer willen zien in Enschede. Dit verhaal over Wieffer en Pusic is ook al vaker verteld in en rondom Twente.

3 mei 2024 om 11:00

Ten Voorde is wel een onzin twentefan. Ongelofelijke zure zak hooi altijd. Beetje jammer dat je zo'n vage sneer uit moet delen, met je 'wanna-be topclub'.

3 mei 2024 om 10:45

Waarom wannabe top club? Twente vind ik een mooie club en vind het erg knap hoe ze presteren. Zeker na de degradatie doen ze het erg goed. Daar kunnen clubs als Utrecht en in mindere mate AZ nog wat van leren.

Wat is dit voor raar stukje van die kerel? Als je zo graag iets wilt delen deel dan het hele verhaal, anders blijf je maar stil. Het niveau van de journalisten zakt steeds verder weg.

Ik zie zowel pusic als Oosting niet zitten. Kom maar door met een buitenlandse coach.

3 mei 2024 om 12:53

"Bij zijn eerste wedstrijd voor Twente vertelde Wieffer dat ze bij een tegendoelpunt niet goed stonden en dat ze daar aan moesten werken." De opmerkingen van de Oranje-international werden intern niet altijd gewaardeerd.

"marino Pusic, die hem bij Feyenoord vaak knuffelde, maakte Wieffer in de kleedkamer met de grond gelijk. Alle spelers lagen in een deuk. Want wie was hij om dat te zeggen? Ook al was het een onschuldige opmerking", neemt Ten Voorde de Feyenoorder enigszins in bescherming." (voetbalzone)

Het is in ieder geval niet de eerste keer dat Ten Voorde hierover begint.

Dus omdat Pusic 6 jaar geleden bij éã©n van zijn eerste hoofdtrainer functies last had van druk in een periode dat dit er ook echt was (beaamd de journalist zelf ook) is hij anno 2024 niet geschikt. Hij spreekt verder over verbazing over iets waarvan vele mensen waarschijnlijk geen kennis hebben of niet zo zwaar wegen als dat hij doet.

Verder inhoudelijk over er wat er gebeurd zou zijn helemaal niks zeggen, beetje TRL boulevard niveau zo. Ik begrijp eerlijk gezegd helemaal niet waarom hij hier over begint omdat een paar Feyenoorders op Twitter Pusic graag zien komen?

Tegenwoordig is iedereen wel heel snel op hun teentjes getrapt en dus weet ik niet wat ten Voorde kleineren noemt.
Misschien dat Pusic het nodig vond om van die jochies mannen te maken door ze flinke kritiek te geven en ze uit te schelden als ze vaak niet datgene doen die ze moeten doen. Op topniveau moet je presteren en tegen kritiek kunnen.
Maar tegenwoordig is een opmerking al grensoverschrijdend en kunnen de heren voetballers, net als vele gewone stervelingen, daar niet meer mee omgaan.
Wat zullen de psychiaters en psychologen een geweldige toekomst hebben met al die mensen die nooit kritiek meer krijgen omdat men dat niet meer durft te geven.
We voeden watjes op en daar win je de “oorlog” niet mee!

Altijd goedkoop scoren om over uitspraken van fans te beginnen, waarvan hij waarschijnlijk hier of daar een tweetje van heeft voorbij zien komen. Feyenoord-fans die liever Pusic zien dan Oosting. Zo zullen er vast een aantal van zijn maar om daar nu over te spreken op tv.

3 mei 2024 om 11:47

Ik zie ander wel degelijk opvallend veel Feyenoord die Pusic bijzonder graag als hoofdtrainer zouden zien. Persoonlijk ben ik niet zo enthousiast over dat idee. Het argument wat je heel veel voorbij ziet komen is dat het voetbal minder is geworden sinds Pusic weg is, en daaropvolgend wordt dan gezegd dat Pusic het tactische meesterbrein was achter Slot. Wat ik echt een lachwekkende uitspraak vind. De tactische klasse van Slot zie je aan één stuk door terug in zijn wedstrijd analyse vanaf de zijlijn en de tactische aanpassingen die hij dan doorvoert. Ook zijn interviews en bijvoorbeeld toen hij bij Ronde te gast was laten dat zien. En al helemaal over hoe spelers over hem spreken. Dus vind die meningen over Pusic als tactisch brein altijd heel raar. Verwacht dat het vooral minder is geworden door een gebrek aan vorm, bij heel veel spelers gedurende dit seizoen, en mogelijk ook de uitzichtloze situatie dit seizoen op nogmaals een kampioenschap doordat PSV gewoon weigerde te verkiezen.
Maargoed misschien was Pusic wel heel goed in spelers in vorm te houden of te motiveren. Dat lijkt me in ieder geval al logischer dan hem bestempelen als het tactische meesterbrein achter Slot. Overigens wil dat absoluut niet direct zeggen dat Pusic tactisch niet sterk, of zelfs zwak, is. Alleen kan ik daar verder niet veel over zeggen. Te Kloese heeft hem van dichtbij meegemaakt, en als hij dit de juiste keuze vindt dan vertrouw ik daarop. Daarnaast is Pusic al een tijdje weg bij Twente, die zal zich ook verder ontwikkeld hebben. Hoop zelf dat we voor een Jesse Marsch gaan oid.

Ik hoop dat Pusic trainer van Feyenoord want dan zakken ze weer ver weg. Het is gewoon een middelmatige trainer met een kort lontje. Liet zich toen ook helemaal gaan in CL wedstrijd. Ik geloof zeker dat hij spelers kleineerde.
Ik denk dat Oosting een betere optie is. Maar als Feyenoord zijnde zou ik voor een buitenlandse trainer gaan.

3 mei 2024 om 11:28

Op basis waarvan is Oosting een betere optie? Ik denk dat hij wel ook meer ervaring mag hebben op Europees vlak, ben benieuwd wat hij eventueel gaat brengen Europees met Twente. Niet dat ik Pusic zou kiezen zelf ook

3 mei 2024 om 12:55

Ik vind Oosting echt een hele matige optie zelfs. Heb hem onlangs bij een van de praatprogramma's horen praten over tactiek en het kwam ongelooflijk ongemakkelijk over allemaal.
Stel je voor dat hij straks leiding moet geven aan een groep internationals en ook nog eens in het Engels. Verder vind ik het ook in niets een boegbeeld voor een topclub.

3 mei 2024 om 14:53

Ik vind het ook wat te snel voor Oosting om naar Feyenoord te gaan. Toch is hij echt fantastisch bezig bij Twente, een niet bijzonder Twente 3e laten worden is gewoon knap. Er heerst een fantastische sfeer en teamgevoel in Enschede. Wij zijn er meer dan blij mee.

3 mei 2024 om 21:01

Met jou eens Red! Hij mag enkel zich voor mijn gevoel duidelijk beter laten zien als (zware) Europese wedstrijden moet combineren met Eredivisie en daarbij lijkt me het een trainer die graag ergens iets ook mag bouwen. Onlangs bij WKE geweest om zelf te spelen. Zijn ze lyrisch over hem ook dus zal zeker dusdanig een geweldige kerel wezen.

Is er uberhaupt iemand die Leon ten Voorde serieus neemt? Is vooral net als Rik Elfrink meer supporter dan ''journalist''. Daarnaast is deze Leon ook altijd erg rancuneus jegens Feyenoord. Pusic en Oosting zzaten daarnast allebei in een totaal andere werksituatie die je ook totaal niet kan gaan vergelijken.

Ik snap sowieso niet waarom Pusic überhaupt genoemd wordt als nieuwe hoofdtrainer. Hij heeft in zijn individuele carrière eigenlijk nog niks bereikt. (Nu bij Shaktar gaat het prima, maar echt veel concurrentie hebben die ook niet he?) Daarnaast wordt aangehaald dat het minder ging bij ons toen hij vertrok. Maar dat heeft elke club elk seizoen wel een keer. Dat het een paar potjes minder/moeizamer gaat. Dat valt dan nu toevallig samen maar wil toch niet zeggen dat Pusic daar de oorzaak van is èn dat dat hem automatisch geschikt maakt om de eindverantwoordelijke te zijn bij ons?

3 mei 2024 om 14:29

Shakhtar stond 3e toen Pusic aankwam. Hij heeft ook Barcelona verslagen met Shakhtar, die door ons nog met 7-1 werden afgemaakt.

Hij doet het daar gewoon meer dan prima. Bovendien stond hij dicht bij Slot, dus kan hij de filosofie uitdragen. Ik weet zelf ook niet of ik helemaal fan ben van hem als hoofdtrainer, maar voor zijn aanstelling valt best wat te zeggen.

Hij vergeet gemakshalve dat hij Twente terug bracht naar de eredivisie. En lekker belangrijk nieuws Ach ja 5Minutes of fame ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren