Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nathan Aké verlost van concurrent; man van 65 miljoen lijkt te vertrekken

Laatste update:

Manchester City heeft een bod van Al-Nassr op Aymeric Laporte geaccepteerd, zo meldt David Ornstein van The Athletic. De Spaanse centrumverdediger moet zelf nog wel een persoonlijk akkoord bereiken met de Saudische club, maar zou openstaan voor een avontuur in het Midden-Oosten.

Laporte komt in Manchester weinig aan spelen toe en kwam afgelopen seizoen maar twaalf keer in actie in de Premier League. Met de komst van Josko Gvardiol slinkt zijn perspectief op speeltijd nog verder. Nathan Aké ziet een collega-verdediger daarmee dus vertrekken. Afgelopen vrijdag in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Burnley vormde de Nederlander samen met Rico Lewis, Manuel Akanji en Kyle Walker de verdediging, terwijl de geblesseerde John Stones vanaf de tribune toekeek. Laporte viel tien minuten voor tijd in.

Ook Arsenal zou na de blessure van Jurriën Timber interesse hebben getoond in Laporte. The Citizens zouden na de successen van Gabriel Jesus en Oleksandr Zinchenko in Londen echter niet happig zijn om weer een overbodig geraakte City-speler aan een titelconcurrent te verkopen. Omdat de clubleiding de Spanjaard wel graag van de hand doet, biedt Al-Nassr de perfecte uitkomst voor de club uit Manchester.

Bij Al-Nassr zou Laporte na Cristiano Ronaldo, Sadio Mané en Alex Telles de volgende ex-Premier League voetballer worden. De club uit Riyadh legde daarnaast Marcelo Brozovic en Seko Fofana vast, waar het ook verregaande interesse in Luis Alberto van Lazio heeft. Laporte maakte in 2018 de overstap van Athletic Club naar Manchester City. Met de transfersom was toentertijd 65 miljoen euro gemoeid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het begon allemaal nog wel lollig met die rare Saoedi's, maar daar gaan nu echt wel serieuze namen naartoe. Ook niet gek als je zwicht voor zon bespottelijke smak geld, maar het voetbal in Europa gaat dat nog wel merken. Benieuwd ook of men daar nog lang met dit voetbalspeeltje blijft spelen. Net zoals daar ook genoeg luxe auto's liggen te verstoffen (want men had er toch geen interesse meer in), kan dat ook zomaar met de spelers gebeuren. Dat zijn voor hen uiteindelijk ook maar 'speelendingetjes'

16 augustus 2023 om 10:12

Gaat ze vooral om het stimuleren van toerisme en de algehele beeldvorming van het land. Economie is nu vrijwel volledig afhankelijk van olie. Dat willen ze differentiëren met oa inkomsten uit toerisme. Ik verwacht zelf dat deze transferwindow draait om asap een interessante competie te krijgen en ze volgende seizoenen met iets minder geld zullen smijten door talenten en spelers uit de middenklasse aan te trekken.

16 augustus 2023 om 11:44

Nou ja dat kan natuurlijk en wat de reden ook is: we zien wel steeds meer spelers die kant op gaan. City begon ook een beetje zo. Relatief kleine spelers (zoals bijvoorbeeld Nigel de Jong) aantrekken voor bespottelijke bedragen. En zo langzamerhand opwerken. Nu is City nog steeds Europa. Zie dat zomaar een beetje gebeuren bij Arabie.

Rusland heeft het een tijdje ook geprobeerd. Maar daar verloor men simpelweg de interesse op den duur.

16 augustus 2023 om 12:32

Ben er anders totaal niet rouwig om. Tuurlijk wil je sommige spelers graag in Europa houden. Het algemene niveau in bijvoorbeeld de CL zal vast iets afnemen, maar de ploegen worden wel meer aan elkaar gewaagd. Een PSG is straks best te pakken door een Dortmund oid. Ik zit daarnaast ook totaal niet te wachten op de volgevreten vedetten met sterallures en een CL waar het geld tegen de plinten klotst terwijl er geen enkele competitie in zit. Laat ze het daar lekker uitzoeken, ik zie veel liever talent en karakter die sportief iets willen bereiken. Dan maar een niveautje lager.

Daarnaast denk ik dat dit gewoon weer een gevalletje USA, China, Rusland, Qatar wordt. Even veel geld erin en je naam vestigen, vervolgens druipt het weer af.

16 augustus 2023 om 13:17

Wat ook niet helpt in Arabië is het weer. In Riyad is het de komende weken 45 graden… Lijkt mij niet ideaal om in te gaan voetballen. Met de opwarming van de aarde zit je daar over een aantal decennia in 50 graden te ploeteren. Dan kan je toch moeilijk een goede voetbalwedstrijd op de mat leggen.

16 augustus 2023 om 15:51

grootste verschil met de landen die je opnoemt is dat de spelletje daar gestimuleerd wordt door rijke zakenmannen, met Saudi-Arabië is het zo dat ze gestimuleerd worden door de overheid, een met hele erge diepe zakken. Fabrizio Romano had dit ook bevestigd dat ze overheidsfunctionarissen sturen om een transfer bespreken. Dit gebeurde in China, USA, Rusland of Qatar niet, integendeel bij sommige landen greep de overheid juist in.

16 augustus 2023 om 10:28

Uiteindelijk gaan mensen een meerendeel van de spelers vergeten en zal de competitie er helemaal niet zo veel op vooruit gaan. Alleen Ronaldo, Benzema, Neymar en in mindere mate Kante zullen onthouden worden en de rest hoor je niks meer over en is iedereen ze vergeten. Net als de spelers die naar China en de MLS gingen.

16 augustus 2023 om 10:31

Zolang mensen niet geïnteresseerd zijn in de competitie en niet massaal gaan kijken zal het vermoedelijk een stille dood sterven. Het is namelijk vooral voor de beeldvorming. Ik ben zelf meer geïnteresseerd in clubs dan in bepaalde spelers, ik kan me niet voorstellen dat je ineens vol spanning deze competitie gaat volgen, een club uitkiest en wekelijks inschakelt. Ik kijk liever premier league of eredivisie, daar voel ik veel meer bij.

16 augustus 2023 om 10:34

Er bestaat echter meer dan Europa. Als ze Azië, het midden oosten en Afrika wat meekrijgen dan is dat al heel wat.

16 augustus 2023 om 11:45

Nou ja als er maar genoeg grote spelers heen gaan, dan wordt het vanzelf een aantrekkelijke competitie natuurlijk. Het is meer een ontwikkeling dan dat het al het geval is.

16 augustus 2023 om 12:40

Zeker Lierse, maar ik beschouw mensen uit andere werelddelen ook als voetbalsupporters. Al weet ik niet hoe club/competitievast zij zijn. Maar dat weet ik ook niet van mijn buurman.

16 augustus 2023 om 13:48

Ben echter wel benieuwd naar de hoeveelheid sponsorgeld dat daarin omgaat. Uiteindelijk wordt er gesponsord omdat men er geld mee wil verdienen. Maar de BBP van de meeste landen in Afrika en Aziã« is niet denderend.

Daarnaast moet het dan ook om lange termijn gaan en niet slechts de komende twee, drie jaar.

Het zou bv tof zijn om te weten hoeveel kijkers er waren voor Cristiano, kort na zijn komst en op dit moment. Dat geeft je wel een beetje een beeld.

De rest erna zal allemaal wel loslopen, verwacht ik.

16 augustus 2023 om 11:15

Dit is voor de hele lange termijn. Gaat inkomsten uit toerisme genereren als vervanging voor de olie. Zijn ze met andere sporten al een paar jaar geleden mee begonnen, zie bijv. golf. Bedragen die spelers in SA gaan verdienen zijn nog veel hoger dan in de PL. Over een paar jaar is de SA league minstens net zo'n hoog niveau als de PL, let maar op. Tenzij er regelgeving tegen komt. We gaan het gaat zien.

16 augustus 2023 om 13:19

Je kan spelers kopen wat je wil, maar uiteindelijk moet je ook wat toevoegen door spelers op te leiden, te scouten e.d. Nu pompen die Arabieren vooral veel geld in het voetbal, maar het zijn vrijwel allemaal 30 plussers (laporte is een uitzondering). Ik geef het een paar jaar, net als toen China dit deed. Is leuk voor even, maar het is nou eenmaal geen Liga of Premier League.

17 augustus 2023 om 06:27

@kapiteinclaus

Ten eerste valt het mee, de helft van de aangekochte spelers zijn echt geen 30 plussers, maar er worden nu nog vooral zulke spelers gekocht.

Vanaf aankomend seizoen zal dat wel anders zijn als het algehele niveau omhoog gaat door al die spelers. Dan zullen ook gewoon jonge talenten sneller die keuze maken en spelers midden in hun carrière.

Geld trekt nou eenmaal mensen aan. Dat is waarom men in eerste instantie naar Europa trekt. Om het geld dus.

16 augustus 2023 om 13:52

Is er een CL in het middenoosten waarmee ze deel kunnen nemen aan het WK voor clubteams?
Zo ja is dat natuurlijk nog wel een interessante prijs voor spelers om te kunnen pakken en zich weer te meten met ds Europese CL winnaar.

17 augustus 2023 om 06:24

@Barry

Je hebt ook gewoon de Aziatische variant van de Champions League ja.

17 augustus 2023 om 08:32

Ja dat wist ik, wist alleen niet of Saudi daar aan meedeed.

Was in de war toen ik laatst een titel zag met dat Ronaldo de Saudi-Arabische versie van de CL had gepakt. Terwijl dat dus gewoon om een normale beker ging.

16 augustus 2023 om 17:41

Ik denk dat het alleen maar goed is voor de Europese competitie. Het zijn veelal oudere spelers. Er komen dan plekken vrij voor jongere spelers om door te stromen. Laporte weg betekend dat ake meer minuten gaat maken.

Zou vrij bijzonder zijn. Laporte zou bij vrijwel elke andere topclub basis spelen op wellicht een Bayern, City en Real Madrid na. Misschien denk ik te simpel maar wanneer is geld genoeg. Hij zal bij Arsenal of een Barcelona, Dortmund, Liverpool etc toch ook gewoon meerdere miljoenen harken per jaar.

16 augustus 2023 om 10:15

Tsja en zo kan je het ook zeggen over Neves, SMS en Benzema...

16 augustus 2023 om 12:31

Het klinkt misschien wat gek maar ik probeer nog wel onderscheid te maken. Je hebt spelers die misschien nog een paar jaar cashen en dan stoppen. Deze spelers zijn vaak op hun retour en zullen bij topclubs niet meer in de basis spelen. Hiervan snap ik nog wel dat ze gaan. Dan heb je middelmaat die relatief matig verdienen en zich echt financieel onafhankelijk kunnen spelen en hun kinderen. Daarvan snap ik ook nog wel dat ze gaan. Maar dan heb je gewoon spelers die echt nog in de top van Europa meekunnen en fors verdienen hier. Daarvan snap ik het niet. Dan ga je van 5 miljoen salaris en spelen bij City naar wellicht 15 miljoen en dan is je carrière dood. Je bent toch niet voetballer geworden om in de zandbak te spelen. 5 miljoen per jaar en je voetbal droom verwezenlijken zou toch meer waard moeten zijn dan die additionele 10 miljoen. Maar misschien zie ik het verkeerd.

16 augustus 2023 om 15:27

@qaz343, omdat voetbal een van de best betaalde sporten is en de populairste in veel landen zal lang niet elk jochie gaan voetballen omdat ie het spelletje zelf zo leuk vind. Een kind kan er op jonge leeftijd ermee begonnen zijn om erbij te horen in de klas. Later heeft ie talent en brengt het status op als je bij Ajax/feyenoord speelt. Er zullen echt wel jongens bij zitten die helemaal niet elke dag zo hard willen trainen en zo gefocust willen zijn op hun vetpercentage

16 augustus 2023 om 16:06

Ik vind het niet gek, zeker als je bijvoorbeeld ene Marc van Basten ziet zitten bij Rondo, denk je nu echt dat ie dat voor zijn plezier doet? Ik denk oprecht dat die beste man lekker op een of andere golf resort wil zitten dan enkele avonden in de week zitten lullen over voetbal. Die beste man heeft in een carrière van 9 jaar, 3x ballon d'or, 1x wereldvoetballer, 9x topscorer van de competitie, 2x Europa cup, 2x EUFA supercup, 3x Italiaanse kampioen, 2x Italiaanse super cup, 3x Nederlands kampioen, 3x Nederlandse beker, 2x wereldbeker winnaar oja en Europees kampioen met Nederland gewonnen... We weten allemaal hoe dat is afgelopen, als je redeneert dat morgen je carrière al voorbij kan zijn, en je krijgt de kans om ergens te tekenen voor 15~20m per jaar met vast en als je er ook nog bonussen erbij gooit zoals die van Neymar, dan denk ik dat er heel wat spelers die kant op zullen gaan, wellicht op een paar na die inderdaad een dergelijke voetbaldroom hebben om bij een bepaalde club te willen spelen.

16 augustus 2023 om 10:17

Je zegt het goed, meerdere miljoenen. In Saudi-Arabië vermoed ik dat het eerder gaat over tientallen miljoenen aan salaris.

16 augustus 2023 om 11:07

Het zit nou eenmaal in de mens: meer, meer en nog meer… daardoor gaat niet alleen het voetbal naar de klote maar ook de rest van de wereld…

Nu beginnen er wel serieuze namen naar de Saudi League te komen. Ben benieuwd welke spelers er nog meer gaan komen in de komende 2 weken. Wordt wel een goed team zo voor Al-Nassr. Ze hebben al Brozovic, Fofana, Mane, Telles en nu halen ze dus Laporte binnen. Dan hadden ze al Talisca en Ronaldo.

16 augustus 2023 om 11:12

Waarom komende 2 maanden?

SA sluit toch niet perse op 1 september?

Snel opgezocht, per 20 september. Kunnen volgens mij ook nog eens wijzigen. Is lokaal en aangezien de 4 grote clubs van de overheid zijn, kunnen die nog wat oprekken.

16 augustus 2023 om 11:53

Omdat ik clubs in Europa hun spelers niet zien verkopen na 1 september zonder een vervanger te kunnen halen. Daarom ben ik meer benieuwd naar de komende 2 weken dan daarna.

Weet iemand hoeveel buitenlandse spelers die Saudische clubs onder contract mogen hebben staan? Dacht namelijk dat het er 3 waren, maar sommige gaan daar ruimschoots overheen

16 augustus 2023 om 10:17

Volgens mij 7

16 augustus 2023 om 10:23

Dan zit Al Nassr daar toch al aan? Ronaldo, Telles, Talisca, Brozovic, Mane, Fofana, Ospina, Konan.

Zitten dus al op 8 zelfs

16 augustus 2023 om 11:13

De 4 grote clubs zijn van de overheid, zal mij niets verbazen als die regel overboord gaat

16 augustus 2023 om 11:19

Dan zal Konan wel mogen vertrekken gok ik zo.
de rest zijn nieuwe aankopen, die gaan sowieso spelen.

Als je dan nog Laporte wilt inzetten, moet je al handig gaan handelen...

16 augustus 2023 om 10:22

Ze mogen 8 buitenlandse spelers in de selectie hebben. Maar ook daar gaat Al Nassr (en wellicht andere clubs) overheen laatste tijd lijkt het..

16 augustus 2023 om 10:38

Ze morgen inderdaad maximaal 8 buitenlandse spelers registreren. Hierdoor liep Ronaldo's debuut in de winter ook wat vertraging op. Het lijkt er echter op dat er een nieuwe regel is waardoor dit maximum pas ingaat na het sluiten van de transfermarkt (en daarmee het begin van de registratieperiode). Wat nieuwsberichten over gelezen maar geen officiele aankondiging.

16 augustus 2023 om 10:45

Maar dat zou betekenen dat ze nog spelers moeten verkopen dus? Of worden de slechtste buitenlandse spelers gwn niet ingeschreven?

16 augustus 2023 om 11:02

Regels zijn er om verbroken te worden, maken ze toch effe nieuwe regels, of is dit bepaald door de Fifa

Haha afgetroefd nog wel. Wist niet dat dat zo hete als 1 club niet aan de ander wil verkopen

Bedankt VZ weer wat geleerd!

Edit: Titel van het artikel is aangepast.



Er blijven maar jongens naar SA gaan die eigenlijk ook bij andere grote clubs in Europa kunnen tekenen. Ook qua leeftijd beperken ze zich niet meer tot enkel en alleen 30-plussers.. waar gaat dit heen?

16 augustus 2023 om 11:03

Saudi-Arabië gok ik.

Mooi dat de Europese clubs zo kunnen profiteren van de geilheid op status van de rijke meneren uit het Midden-Oosten. Er gaat nog steeds geen hond er naar kijken maar je schrijft wel lekker wat centen bij.

16 augustus 2023 om 10:54

Op wat is dat laatste eigenlijk gebaseerd? Saoedi Arabië zelf heeft 2 keer meer inwoners dan Nederland bijvoorbeeld. Kans is groot dat er gewoon meer mensen naar kijken dan naar de eredivisie.

En dan laten we de Aziatische markt nog achterwege. Waarom zouden Indiërs, Chinezen, Indonesiërs,… niet naar die competitie kijken? Of Marokkanen, Turken,… ?

16 augustus 2023 om 11:34

Op mijn dikke vette onderbuik voornamelijk, de competitie qua niveau is nog steeds matig omdat je naast goede spelers ook een relatief dramatische opvulling hebt van je elftal. Ik denk niet dat er nu ineens legio mensen denken, laat ik nou maar even die competitie actief gaan kijken nu Laporte is gekocht.

17 augustus 2023 om 06:37

@JK-AjaxHeel erg vooringenomen bericht, maar je gaf het zelf al aan gelukkig.?Je kijkt dus niet naar de competitie, maar je weet wel dat het niveau matig is, je denkt dat niemand gaat kijken, alsof er niet allang al miljoenen mensen ernaar keken voordat ze dit soort aankopen gingen doen en daarbij weet je best dat niet alleen Laporte er speelt maar velen goede spelers van best allerlei leeftijden(behalve heel jonge talenten) en de houder van de Gouden Bal in Benzema.En geloof me, als zij Azië geinteresseerd kunnen maken, kan Europa ze gestolen worden en aangezien vanuit SA de tijden van wedstrijden opeens goed te bekijken zijn in vergelijking met het Europese tijdsverschil, is dat totaal geen raar idee.Zie hier onder dat nu al Al Nassr en Al Hilal tegen elkaar 930 miljoen kijkers had. Stel je dat maar voor als ze de komende 3-5 jaar spelere zo blijven opkopen.

16 augustus 2023 om 13:21

Volgens ESPN keken er naar Al Nassr vs Al Hilal meer mensen (930 miljoen) dan naar alle MLS wedstrijden bij elkaar (340 miljoen). Qua kijkersaantallen in Europa stellen we echt geen kut voor vergeleken met bijv. Azië en Afrika. Daar kijken ze r blijkbaar wel naar.

Clement Lenglet staat ook in de belangstelling van Al Nassr

16 augustus 2023 om 11:20

Lijkt mij niet te gaan, als ze Laporte kunnen krijgen. Vele malen beter (en duurder, maar geld is geen probleem)

Middelmatige spelers krijgen zoveel geld dat het niet te weigeren is, daarom gaan de spelers daar naar toe en niet naar een MLS omdat daar een salary cap is en deze middelmatige spelers niet zoveel geld kunnen verdienen, en ondanks dit alles worden deze spelers natuurlijk wel op handen gedragen in SA

Liverpool, kijken we mee? 65 miljoen meteen een strik eromheen doen. AL weet niet ik of City dit zou doen naar een directe concurrent.

16 augustus 2023 om 11:22

Vind je hem echt zoveel waard? En een grove vooruitgang op Konaté? Valt toch reuze mee?

Liverpool moet een RB proberen te srikken. Kan Trent definitief op het middenveld spelen.

16 augustus 2023 om 12:17

Laporte is aan de bal echt goed. Ik vind het heel jammer

Jammer dat City niet verkoopt aan concurrenten. Zou in Engeland zo meekunnen bij de top hoor. Zie hem niet graag naar Arsenal komen, aangezien we al Kiwior en Gabriel hebben. Laatsgenoemde leek ook in de SA belangstelling te stana, maar pas verlengd...

Er moet bij Arsenal een back bij of iemand die multi inzetbaar is ala White/timber...

Eigenlijk hoop ik op een type Fresneda/cancelo. Een echte back die ook kan voetballen...

16 augustus 2023 om 11:28

Cancelo zou fantastisch zijn, kan zowel links als rechts. Maar City wilt niet verkopen aan ons.

16 augustus 2023 om 12:10

Als Barca niet concreet wordt en Cancelo persé naar Arsenal wil, kan het wel.

16 augustus 2023 om 12:35

Cancelo is al rond met barca en wilt graag daar spelen. Die gaat niet naar Arsenal komen helaas

16 augustus 2023 om 15:57

Tsja, dan moet Barcelona wel eerst met geld over de brug komen. En ondanks de Dembele miljoenen zie ik ze dat niet zo heel snel doen.

16 augustus 2023 om 15:08

Volgens mij heeft City anders al best wel wat gelost bij Arsenal

16 augustus 2023 om 15:58

Afgelopen jaar ja. En daar hebben ze ook fors geld voor gekregen van Arsenal...
Die jongens doen het ook uitstekend, alleen wel beiden vrij blessuregevoelig, helaas...

Een Cancelo zou nog wel top zijn

Heel erg jammer. Laporte is een goede verdediger en aan de bal echt uitstekend voor een centrale verdediger. Cancelo zal ook nog wel vertrekken. De spoeling wordt met name voorin dun. Alvarez gaan we nu elke wedstrijd op 10 zien, een positie waar ik hem niet heel goed vind en dan nog 1 aanvallende wissel achter de hand

16 augustus 2023 om 17:42

Ik denk eerder Paqueta

Zonde dat er zoveel goede namen daar heen gaan. ik moet eerlijk zeggen ben erg benieuwd naar hoe die comp zich ontwikkeld. Lijkt me niet erg goed voor het SA elftal.

@VZ
"De Spaanse centrumverdediger moet zelf nog wel een persoonlijk akkoord bereiken..."

Laporte is een Fransman afkomstig uit Frans Baskenland. Heeft alles bij elkaar zeven jaar voor Athletic Club gespeeld en zo dus ook een Spaans paspoort kunnen aanvragen. Waarna hij op redelijk late leeftijd van voetbalnationaliteit gewisseld is aangezien hij maar niet werd opgeroepen voor Frankrijk gezien diens luxeprobleem op die positie destijds.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren